Líhnutí kachen

Pižmovky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Andi

17.3.2020 21:15
Andi

XXX.XXX.44.251

Dobrý den, poprvé líhneme kachny, v letáčku k líhni jsme dostali i tabulky s informacemi a dobou líhnutí. u kachen psali 28 dní a podle toho jsem se řídila, 3 dny před líhnutím jsem vejce vyjmula a snížila teplotu. Už je to 29. den a pořád se nic neděje, začala jsem pátrat a zjistila jsem že kachny co líhneme mají být v líhni 35 dní. Vejce jsem teda dala zpět do držáku a při namátkovém prosvěcováni se v nich kachňata mlela ale pořád z toho mám špatný pocit. Dá se to ještě zachránit? Nerada bych je svojí hloupostí zabila
Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2020 21:27

Andi napsal(a):
Dobrý den, poprvé líhneme kachny, v letáčku k líhni jsme dostali i tabulky s informacemi a dobou líhnutí. u kachen psali 28 dní a podle toho jsem se řídila, 3 dny před líhnutím jsem vejce vyjmula a snížila teplotu. Už je to 29. den a pořád se nic neděje, začala jsem pátrat a zjistila jsem že kachny co líhneme mají být v líhni 35 dní. Vejce jsem teda dala zpět do držáku a při namátkovém prosvěcováni se v nich kachňata mlela ale pořád z toho mám špatný pocit. Dá se to ještě zachránit? Nerada bych je svojí hloupostí zabila
Děkuji za odpověď.

Tak počkat, líhnete kachny, nebo pižmovky?

Andi

17.3.2020 21:34
Andi

XXX.XXX.44.251

Pižmovky pardon

17.3.2020 21:54
Babička

XXX.XXX.96.181

Pižmovka je snad taky kachna,nebo dvacet let žiju v omylu?

17.3.2020 22:03
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Myslim,že jeste pizmovky zachránite,kdyz píšete,že jsou ve vejcich živé..krátký výkyv teploty zvládnou😀

17.3.2020 22:07
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Babička napsal(a):
Pižmovka je snad taky kachna,nebo dvacet let žiju v omylu?

Ano, dvacet let zijete v omylu..kachna,rod Anas,pizmovka rod Cairina..jiný živočišný druh..jako pes a kočka😂

Andi

17.3.2020 22:11
Andi

XXX.XXX.44.251

ančovička1 napsal(a):
Myslim,že jeste pizmovky zachránite,kdyz píšete,že jsou ve vejcich živé..krátký výkyv teploty zvládnou😀

Já se bojím spíš toho že se s nimi 3 dny neotáčelo

17.3.2020 22:33
ančovička1

XXX.XXX.220.127

No,uvidite..ja bych to tak černě neviděla,určitě se něco vyllihne ..aspon příště už budete vědět,co lihnete😁,jestli kachnu nebo pizmovku😁a dáte si pozor..pizmovky se moc dobře lihnou pod slepici😀držím palce..

18.3.2020 08:29

Andi napsal(a):
Já se bojím spíš toho že se s nimi 3 dny neotáčelo

To by nemělo u takových velkých zárodků vůbec vadit, snížení teploty je taky nezabilo, možná jen zpomalilo.

18.3.2020 18:11
Erik Rosario

XXX.XXX.10.63

nam sa stalo vlani, ze sliepka nechala vajicka po 11 dni a celkovo ako som to pocital tak cca 48 hodin od kedy ich nechala az pokial sa dostali do novej liahne, z 15 vajec sa vylaihlo 11 kureniec ale je pravda ze skoro o 2 dni neskor ako mali. takze ak tam nastane trochu zmena podmienok tak sa ten vyvoj zrejme spomalil ale nezastavil nastastie. to iste bude asi aj u vas. drzim palce :)
a tych 48 hodin to bolo tak umelo vytvorene podmienky na udrzanie tepla a vlhkosti ze az...

18.3.2020 20:46
Babička

XXX.XXX.96.181

Ančovičko,děkuji za odpověď.Příště se určitě obrátím s dotazem rovnou na Vás,
neboť víte asi všechno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík