Andi

XXX.XXX.44.251
Dobrý den, poprvé líhneme kachny, v letáčku k líhni jsme dostali i tabulky s informacemi a dobou líhnutí. u kachen psali 28 dní a podle toho jsem se řídila, 3 dny před líhnutím jsem vejce vyjmula a snížila teplotu. Už je to 29. den a pořád se nic neděje, začala jsem pátrat a zjistila jsem že kachny co líhneme mají být v líhni 35 dní. Vejce jsem teda dala zpět do držáku a při namátkovém prosvěcováni se v nich kachňata mlela ale pořád z toho mám špatný pocit. Dá se to ještě zachránit? Nerada bych je svojí hloupostí zabila
Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Andi
napsal(a):
Dobrý den, poprvé líhneme kachny, v letáčku k líhni jsme dostali i tabulky s informacemi a dobou líhnutí. u kachen psali 28 dní a podle toho jsem se řídila, 3 dny před líhnutím jsem vejce vyjmula a snížila teplotu. Už je to 29. den a pořád se nic neděje, začala jsem pátrat a zjistila jsem že kachny co líhneme mají být v líhni 35 dní. Vejce jsem teda dala zpět do držáku a při namátkovém prosvěcováni se v nich kachňata mlela ale pořád z toho mám špatný pocit. Dá se to ještě zachránit? Nerada bych je svojí hloupostí zabila
Děkuji za odpověď.
Tak počkat, líhnete kachny, nebo pižmovky?
Andi

XXX.XXX.44.251
Pižmovky pardon
Andi

XXX.XXX.44.251
ančovička1
napsal(a):
Myslim,že jeste pizmovky zachránite,kdyz píšete,že jsou ve vejcich živé..krátký výkyv teploty zvládnou😀
Já se bojím spíš toho že se s nimi 3 dny neotáčelo
Uživatel s deaktivovaným účtem

Andi
napsal(a):
Já se bojím spíš toho že se s nimi 3 dny neotáčelo
To by nemělo u takových velkých zárodků vůbec vadit, snížení teploty je taky nezabilo, možná jen zpomalilo.
nam sa stalo vlani, ze sliepka nechala vajicka po 11 dni a celkovo ako som to pocital tak cca 48 hodin od kedy ich nechala az pokial sa dostali do novej liahne, z 15 vajec sa vylaihlo 11 kureniec ale je pravda ze skoro o 2 dni neskor ako mali. takze ak tam nastane trochu zmena podmienok tak sa ten vyvoj zrejme spomalil ale nezastavil nastastie. to iste bude asi aj u vas. drzim palce :)
a tych 48 hodin to bolo tak umelo vytvorene podmienky na udrzanie tepla a vlhkosti ze az...