Oplodnenie od 2 kohútov

Hedvábničky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2020 13:22
didibakachan

XXX.XXX.96.2

Dobrý deň, mám trošku odbornejšiu otázku tak dúfam že mi bude niekto schopný poradiť. Máme doma hodvábničky a sliepky máme bielej farby a máme k nim 2 kohútov šedej a bielej farby.
Zaujímalo by ma ako to funguje pri oplodnení vajec ak na sliepku skočí napr. jeden deň šedý kohút a druhý deň biely kohút.
Ak odložím vajíčka funguje to tak že sa spermia napríklad z bieleho kohúta dostane do jedného vajíčka a zo šedého do druhého a tým pádom sa mi vyliahne čisto biele kuriatko a mix šedej/bielej? Alebo je u sliepok možnosť oplodnenia jedného vajíčka 2 spermiami od rozdielnych kohútov?
Zaujíma ma to z toho hľadiska že keď si nasadím vajíčka od nich či budem mať istotu že tam budú aj čistá farba od bieleho kohúta.
Ako to funguje?
Ďakujem za každú radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2020 13:58

didibakachan napsal(a):
Dobrý deň, mám trošku odbornejšiu otázku tak dúfam že mi bude niekto schopný poradiť. Máme doma hodvábničky a sliepky máme bielej farby a máme k nim 2 kohútov šedej a bielej farby.
Zaujímalo by ma ako to funguje pri oplodnení vajec ak na sliepku skočí napr. jeden deň šedý kohút a druhý deň biely kohút.
Ak odložím vajíčka funguje to tak že sa spermia napríklad z bieleho kohúta dostane do jedného vajíčka a zo šedého do druhého a tým pádom sa mi vyliahne čisto biele kuriatko a mix šedej/bielej? Alebo je u sliepok možnosť oplodnenia jedného vajíčka 2 spermiami od rozdielnych kohútov?
Zaujíma ma to z toho hľadiska že keď si nasadím vajíčka od nich či budem mať istotu že tam budú aj čistá farba od bieleho kohúta.
Ako to funguje?
Ďakujem za každú radu.

Jistotu jedné barvy budete mít jen tehdy, když budete mít oddělené kmeny minim. na dobu sběru násadových vajec. Nedávno tu proběhla diskuze, že je třeba minimálně 14 dnů, než slepice přestane snášet vejce oplodněna určitým kohoutem. Takže oddělit kmen stejné barvy a násadová vejce začít sbírat až po 14 dnech společného pobytu.

29.4.2020 14:12
cipis

XXX.XXX.90.149

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jistotu jedné barvy budete mít jen tehdy, když budete mít oddělené kmeny minim. na dobu sběru násadových vajec. Nedávno tu proběhla diskuze, že je třeba minimálně 14 dnů, než slepice přestane snášet vejce oplodněna určitým kohoutem. Takže oddělit kmen stejné barvy a násadová vejce začít sbírat až po 14 dnech společného pobytu.

Otázka znela ináč

29.4.2020 14:27

cipis napsal(a):
Otázka znela ináč

Odpovídám na poslední část otázky zadavatele: "Zaujíma ma to z toho hľadiska že keď si nasadím vajíčka od nich či budem mať istotu že tam budú aj čistá farba od bieleho kohúta. Ako to funguje?
Ďakujem za každú radu
.". Nač spekulovat, jak to bude, nebude, může být, nemusí být, když toto je jistota.

29.4.2020 14:29

cipis napsal(a):
Otázka znela ináč

biologie 1. stupeň základní školy.

můžete mít jen a pouze jednoho otce. jedno vajíčko, jedna spermie. nic jinýho nefunguje.

29.4.2020 14:30
29.4.2020 14:35
honzapm

XXX.XXX.134.34

můžete mít jen a pouze jednoho otce. jedno vajíčko, jedna spermie. nic jinýho nefunguje.

No a když to bude dvoužloutkové vajíčko? Nemůže mít dva tatínky?
A dvouvaječná dvojčata?
Jsou to záhady.

29.4.2020 14:51
cipis

XXX.XXX.90.149

Ja som sa nič nepýtala

29.4.2020 14:57

honzapm napsal(a):
A dvouvaječná dvojčata?
Jsou to záhady.

Honzíku.....takhle másti neznalé... Taky by to mohlo být kuřátko napůl třeba leghornka a napůl třeba rousná zakrslá. Ale která půlka, že?...

29.4.2020 15:02
cipis

XXX.XXX.90.149

honzapm napsal(a):
A dvouvaječná dvojčata?
Jsou to záhady.

Dve vlaštičky jednou ránou, to by bolo niečo, že

29.4.2020 17:33
didibakachan

XXX.XXX.96.2

Ďakujem všetkým za radu :) Mne išlo hlavne o to ako ste sami napísali že iba od jedného kohúta sa spermia dostane do vajíčka a tak logicky ak mi na bielu sliepku skočí biely kohút a neskôr napr ten šedý tak sa buď z vajíčka vyliahne čisto biele kura alebo mix.

29.4.2020 18:19

Tak jednoduchý to zas není...třeba budou po tom šedým černí. Nebo jenom bílí, kdo ví co mají v genech na pozadí...

Přidejte reakci

Přidat smajlík