P.K.

XXX.XXX.208.62
Dobrý den,
máme problém se slepičkou. Je mladá, letos odchovaná, minulý víkend se k ní nějakým způsobem dostala liška, trošku jí potrhala, ale slepička přežila, včas jsme stihli zasáhnout.
Ovšem je ted v domácí karanténě a trošku padá na bok, občas vstane, žere, rány se hojí.
Jenže tím jak leží a padá na bok, padá do výkalů v prozatimním ,,výběhu,, ... Je celá špinavá a bojím se druhotné infekce, nemá se kde popelit. Je v teple. Mohu jí vykoupat a osušit fénem nebo by se její stav mohl zhoršit?
Děkuji za Vaše rady.
P.K.
Klidne ji vykoupejte,aspon znecistena mista..rany vycistete a osetrete betadinkou..pred casem mi take ,ale souseduv NO, napadl slepice a nektere dost potrhal... v okoli ran jsem odstranila ,ostrihala ,peri,aby se nelepilo do ran a potirala betadinkou..slepicim se zahojily I velke rany, coz jsem ani nedoufala..
P.K.

XXX.XXX.208.62
ančovička1
napsal(a):
Klidne ji vykoupejte,aspon znecistena mista..rany vycistete a osetrete betadinkou..pred casem mi take ,ale souseduv NO, napadl slepice a nektere dost potrhal... v okoli ran jsem odstranila ,ostrihala ,peri,aby se nelepilo do ran a potirala betadinkou..slepicim se zahojily I velke rany, coz jsem ani nedoufala..
děkuji za cennou radu
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančovička1
napsal(a):
Nebo zkusit "stříbřenku", ale ta je dražší než Betadina.