Naš slípky jsou výmečné nebo né

Dominant
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MilaAmila

1.1.2021 20:00
MilaAmila

XXX.XXX.119.17

01.O1.2021
Dobrý den.
Chovám slepičky Dominat hnědé i čené.Jako kuřata spala v kurníku.Jedna ze slepiček se rozhodla že bude spát odděleně od svých družek.To semi nelíbilo tak jsem ji sundal z patra a dal k jejím koleginím.To se jí nelíbilo a prchla na ořešák do výšky čtyřech metrů.Začala spát na větvi.Postupem času nalákala ostatní družky.Spí na stromně při jakém koliv počasí.Vajíčka snáší některé v kurníku a ostaní si našli místo na zahradě.Na krmení chodí do kurníku i napít se.Všechny slepičky mají každdý den vajíčko. Když jim dem dát krmení tak nás vítají sedají si nechají se pohladit i pochovat.Žádají si naší pozornost.Kkdyž si jich nevšimnem tak nás štípnou.
Jak je to tedy že musí mít kurník bez průvanu.Nebo mohou mít chov volný .Můžete mi zodpovědět tuto otázku?
Spozdravem.
Mila

2.1.2021 09:15
petraodlesa

XXX.XXX.39.3

Kdykoliv jsem si pořídila nové dominanty, vždycky jedna stávkovala, že do kurníku ne a ne... byly to manévry ji naučit. Většinou to trvalo tak dva týdny,po večerech potmě slídit ve výběhu, na stromech, v králíkárně, odchytávat a přenášet do kurníku.
No, když už tam ty vaše chodí všechny, tak to je každá rada drahá... Co predátoři, co mráz v zimě a nebezpečí omrznutých hřebínků? Snad se najde někdo moudrý. Držím palce.
Jestli se tak urputně brání kurníku, může být příčina v něm: přemnožení čmelici. To pak se holky kurníku vyhýbají jak čert kříži. Přece se nenechají vysávat...

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2021 09:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

nejsou výjimečné, prostě je nemáte naučené nebo máte kurník nevyhovující

budou žít na stromě tak dlouho, až jednoho dne prostě zmizí

nebo možná najdete část mrtvých těl

2.1.2021 10:02
kaseva

XXX.XXX.155.74

MilaAmila napsal(a):
01.O1.2021
Dobrý den.
Chovám slepičky Dominat hnědé i čené.Jako kuřata spala v kurníku.Jedna ze slepiček se rozhodla že bude spát odděleně od svých družek.To semi nelíbilo tak jsem ji sundal z patra a dal k jejím koleginím.To se jí nelíbilo a prchla na ořešák do výšky čtyřech metrů.Začala spát na větvi.Postupem času nalákala ostatní družky.Spí na stromně při jakém koliv počasí.Vajíčka snáší některé v kurníku a ostaní si našli místo na zahradě.Na krmení chodí do kurníku i napít se.Všechny slepičky mají každdý den vajíčko. Když jim dem dát krmení tak nás vítají sedají si nechají se pohladit i pochovat.Žádají si naší pozornost.Kkdyž si jich nevšimnem tak nás štípnou.
Jak je to tedy že musí mít kurník bez průvanu.Nebo mohou mít chov volný .Můžete mi zodpovědět tuto otázku?
Spozdravem.
Mila

Mi to dělaly loni. Vnučka chtěla kuřátka doma, tři jsem ji tedy dala. Zeť jim vytvořil malý kurníček a tam spaly. Po 3 měsících se nám vrátily a začalo večerní rodeo, nové seděly na thuji a odmítaly chodit do kurníku.
Trvalo to měsíc, pak už jsem thuji obalila králičím pletivem, sítí na ploty aby se tým potvorám znemožnilo sedět na thuji. Pak už jsem zbavila thuji spodních větví. Kohouta jsem zabila, ten tam seděl první, další zmizela.
Nakonec jsem tu poslední přesvědčila. Neměla jste čekat aby se k ní přidaly ostatní slepice. Zavřete je a nepouštějte je ven vůbec, ať si opět zvyknou. Nebo malou voliéru. A za pár měsíců zapomenou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík