Uživatel s deaktivovaným účtem

veraboskova
napsal(a):
Tak jsem vám ho vyfotila dneska dopoledne znovu. Snažila jsem se ho vzít foťákem a ne mobilem a aby vypadal na fotce jak vypadá ve skutečnosti.
Pokud si někdo všimne na fotce pavučin, tak za bordel se omlouvám, jarní úklid ještě bude
To už je lepší, ale stejně bych u kroužkovaného jedince od chovatele vystavujícího čekal něco lepšího. Má trochu moc červené lalůčky, ušnice do běla a více supího peří na nohou. Ale jinak je rozhodně tohle lepší fotka, než ta první
napsal(a):
To už je lepší, ale stejně bych u kroužkovaného jedince od chovatele vystavujícího čekal něco lepšího. Má trochu moc červené lalůčky, ušnice do běla a více supího peří na nohou. Ale jinak je rozhodně tohle lepší fotka, než ta první
ušnice má tyrkysově modré to zkresluje fotka.
Příště prosím ty vady napište rovnou. Já jsem včera brouzdala netem, abych našla ideální hedvábničku. A vypátrala, co tím nestandartem myslíte. Zasadil jste mi brouka do hlavy.
Omlouvám se majiteli za ukradenou fotku z netu, jsem si stáhla tuhle s pohárem. A říkala jsem si, že ten kohout až vyroste by se měl teda tomu nějak podobat
Ale narovinu ještě jednu věc si neodpustím. Kdysi jsem byla na jedné FB skupině o drůbeži. Dala jsem tam fotky svého kmenu orlovek. A jeden b.b tam napsal dobrý hobby chov. Pak ten kohout na výstavě dostal 93,5 bodu. Takže soudit podle fotky se dá, ale jak sám vidíte, ono taky záleží, jak se vyfotí.
Jinak když už jsme u těch "chovatelů", na podzim mladej nezavřel dvířka a utekla a už se nenašla naše chovná samička kastorexe.
Povedlo se mi sehnat na inzerát novou samici z předchozího roku. Manžel pro ní jel až k Brnu, takže od nás z jihu docela dálka. Měla být koupená v Lysé na výstavě. Pán předal králíka, prý že bodovací lístek někam založil a zkusí se po něm podívat. Tak manžel přivezl králíka, po týdnu šel na bodování. A zálomek pírka (ocásku) výluka. Prý dědičná vada. Nebo se mohlo stát mechanicky už v hnízdě. U stolního bodování posuzovatel nechal mladýho i manžela ošahat pírko, takže už víme co a jak.
Ale proč to píšu, když začínám s novým plemenem. Tak to chce asi s sebou vzít někoho kdo tomu plemeni rozumí. Protože s prominutím lidi jsou vyčůránci. A podstrčí člověku kde co. Kdo ví, jestli ten bodovací lístek existoval.
veraboskova
napsal(a):
Jinak když už jsme u těch "chovatelů", na podzim mladej nezavřel dvířka a utekla a už se nenašla naše chovná samička kastorexe.
Povedlo se mi sehnat na inzerát novou samici z předchozího roku. Manžel pro ní jel až k Brnu, takže od nás z jihu docela dálka. Měla být koupená v Lysé na výstavě. Pán předal králíka, prý že bodovací lístek někam založil a zkusí se po něm podívat. Tak manžel přivezl králíka, po týdnu šel na bodování. A zálomek pírka (ocásku) výluka. Prý dědičná vada. Nebo se mohlo stát mechanicky už v hnízdě. U stolního bodování posuzovatel nechal mladýho i manžela ošahat pírko, takže už víme co a jak.
Ale proč to píšu, když začínám s novým plemenem. Tak to chce asi s sebou vzít někoho kdo tomu plemeni rozumí. Protože s prominutím lidi jsou vyčůránci. A podstrčí člověku kde co. Kdo ví, jestli ten bodovací lístek existoval.
Buď ten Platónův ideál konkrétního plemene máte v duši nebo ne.Nadřít to vzorníkem a zkušeností lze,ale jen pod vrchol.

veraboskova
napsal(a):
ušnice má tyrkysově modré to zkresluje fotka.
Příště prosím ty vady napište rovnou. Já jsem včera brouzdala netem, abych našla ideální hedvábničku. A vypátrala, co tím nestandartem myslíte. Zasadil jste mi brouka do hlavy.
Omlouvám se majiteli za ukradenou fotku z netu, jsem si stáhla tuhle s pohárem. A říkala jsem si, že ten kohout až vyroste by se měl teda tomu nějak podobat
Ale narovinu ještě jednu věc si neodpustím. Kdysi jsem byla na jedné FB skupině o drůbeži. Dala jsem tam fotky svého kmenu orlovek. A jeden b.b tam napsal dobrý hobby chov. Pak ten kohout na výstavě dostal 93,5 bodu. Takže soudit podle fotky se dá, ale jak sám vidíte, ono taky záleží, jak se vyfotí.
Já vás chápu, nemyslel jsem to nijak negativně, sám nejsem ani posuzovatel, ani registrovaný chovatel. Jen se mi prostě ten kohout nějak nezdál. Fotka samozřejmě může zkreslovat. Ale sám jsem se jednou přesvědčil, když jsem si jel pro své první hedvábky, že jsem jedna dostal nekroužkované, ač od chovatele, jednu slepici s vousem, druhou bez a kohout měl hřebínek i lalůčky červenofialové. Takže tak asi.
honzapm
napsal(a):
Niky, to je pěkné. A proč už vás nebaví Hempšírky? Vždyť jsou super.
No, super moc nejsou, ale libila se mi jejich barva a povaha, ale v tom mnozstvi v kterem jsem je mela me malem sezrali za pochodu 😄 Jeste tam mam kohouta a lonske slepicky, ty zatim zustavaji ale lihnout uz je nebudu... Budou tu jen pro paradu 🐓
Zdravím ve spolek tak. Včera výlet dneska úklid a když sem kolem toho běhal tak sem něco vyfoti. Hedvabník je parádní a šikovný když vidím jak se vám to pěkně líhne. Krůtám by krocan slušel. 🤔

.tumash1983.
napsal(a):
Zdravím ve spolek tak. Včera výlet dneska úklid a když sem kolem toho běhal tak sem něco vyfoti. Hedvabník je parádní a šikovný když vidím jak se vám to pěkně líhne. Krůtám by krocan slušel. 🤔
Ty brakelky jsou nádherný, tedy jestli jsou to brakelky.
napsal(a):
to jsou ISY. Nebo bovans, to je skoro to samé, mámy to má stejné a když si nepoznačím co je co tak to fakt nepoznám. Tihle proužkové se můžou objevit u obojího, mají to po matkách, očividně ne všechny jsou homozygotní pro dominantní bílou.
A ty pankáče pořád chováte? Ty jsem měla ráda. Pankáčí kuřátka byla strašně roztomilá.
Vypít nebo nevypít? Toť věčné téma.
Začátek by určitě věděl...
No už se těším na návštěvu. To možná i vstanu vy víte odkud.
https://forbes.cz/utajovany-poklad-nejcennejsi-sbirka-vin-v-evrope-opusti-becovsky-sklep/

honzapm
napsal(a):
https://forbes.cz/utajovany-poklad-nejcennejsi-sbirka-vin-v-evrope-opusti-becovsky-sklep/
Už existuje nástroj, schopný odebrat minimální množství vína skrz zátku bez výrazného poškození a zhodnotit pitelnost vína 😏

OlafV
napsal(a):
V loni byla dobrá úroda obilí a výsledky jsou tady. dražší pšenice
naštěstí jen potravinářská, píšou. Tou nekrmím
Tak mě dnes švagrová požádala, zda bych jí u Malinové koupil Rohlík pro ženy.
Co vám budu povídat...
Skoro jsem se na krámě styděl to říct.
Zajímal jsem se také, zda mají i Rohlík pro muže - a co myslíte?
Ne, nemají!
Takhle vypadá diskriminace v praksi.
Kam ten Svět spěje.
Nicméně jsem si - tajně, aby to nebylo poznat a vypadalo to jako od myši,
kousíček ukousnul, takže čekám, co se stane, a zda mi narostou ještě větší.
Nebo že třeba začnu rozumět řeči jejich kmene? Uvidíme...
https://www.malinova.cz/chleb-bezne-pecivo/rohlik-pro-zeny-70g/
honzapm
napsal(a):
Tak mě dnes švagrová požádala, zda bych jí u Malinové koupil Rohlík pro ženy.
Co vám budu povídat...
Skoro jsem se na krámě styděl to říct.
Zajímal jsem se také, zda mají i Rohlík pro muže - a co myslíte?
Ne, nemají!
Takhle vypadá diskriminace v praksi.
Kam ten Svět spěje.
Nicméně jsem si - tajně, aby to nebylo poznat a vypadalo to jako od myši,
kousíček ukousnul, takže čekám, co se stane, a zda mi narostou ještě větší.
Nebo že třeba začnu rozumět řeči jejich kmene? Uvidíme...
https://www.malinova.cz/chleb-bezne-pecivo/rohlik-pro-zeny-70g/
Rozhodující je jak se kupující cítí v době objednávky ženou či mužem.Na výběr má stovky mezi pohlaví a pekaři nekonečný sortiment.

Varaxi
napsal(a):
A ty pankáče pořád chováte? Ty jsem měla ráda. Pankáčí kuřátka byla strašně roztomilá.
samozřejmě.
odpady z líhně, to je jen taková bokovka.
honzapm
napsal(a):
Věrko, vy jste nepoučitelná. Zase vyslán manžel?
Olánku, takže kolik pohlaví je Rohlíkem pro ženy diskriminováno?
Ten je ale hodnej, doma ma 3 zenky tak jeste aby to nepoznal 😊
My jsme nakonec kruty snedli 🙃 a musim ric ze lepsi krutu jsem nejedla, jsou fakt moc dobre....Kdyby neppbyli sourozenci tak zustavaji 😊
honzapm
napsal(a):
Vzhledem k tomu,že hlad je převlečená žízeň,VIPÍT A ROHLÍKY IGNOROVAT.,
V Krkonoších ještě nějakou dobu sních bude, ale v Pokrkonoší se rychle mění na vodu a s tím souvisí bláto, ale sluníčko jej postupně zvládne a jaro skutečně dorazí...
Dnes je sice Matěje, kdy se každá myší díra zavěje, ale opak je pravdou. Je teplo a svítí sluníčko a je veselo...
Zdravím ve spolek. Dnes bylo krásně ani s tím blatem to není tak zlé.🤔 Ale je únor tak ještě uvidíme...
Já dnes zasadil to, co jsem pro čínské potíže nestihl v termínu.
Zítra budu pokračovat.
Dnes jsem do záhonů včlenil 5 tulipánů, 20 narcisů, 20 česneků,
30 krokusů a 35 modřenců.
Jsem na to zvědavý. Mám dobrou zkušenost se sázením podzimních
cibulovin v lednu, nikoli však koncem února. Bude to překvapení.
Cibule a hlízy ale vypadají skvěle.
Zem je plná žížal a Vlašky žížaly rády, tzn. Vlašky mají rády mě.
Když zahradničím. Což se poslední dobou moc často nestává,
protože dávám přednost jinačí činnosti, že...
Věrko, to všechna ta kuřátka bez problému prodáte?
Začátku, lidé jsou poslední dobou děsně necitliví, že...
Honzíku, já všechna kuřata neprodávám. Většinou si nechávám kolem 30ti kuřat hempšírek a to samé orlovek. A když se přesunou na zahradu, tak líhnu ještě "druhou várku" hempšírek aby bylo co do mrazáku. Bohužel prostory nejsou nafukovací.
Ale zvládnu částečně obměnit hempšírky slepice u sebe, babičky, strejdy a tak můžu pokračovat dál Akorát ségra je ode mě nechce. Prý moc sežerou, a zaberou u krmítka hodně místa. Tak si ségra radši kupuje vy víte kde "vlašky". Pak se rozčiluje, že kohout co ho dostala zdarma nemá peří a když se dostane z nejhoršího, tak je agresivní.
Nějaká kuřata jdou na prodej, to jo. Ale přijde mi, že se mi ozývají ti samí lidé třeba už třetí rok po sobě. Někdo se ozve, že chce kuřata v březnu, manželovo kamarád je chce zase v květnu. Takže tady vlastně hempšírkama "zamořuju" okolí
Blíží se konec února, nastaly další opatření a jestli další nastanou??? Snad nebudou zakazaovat líhnout doma, odchovávat a mít drůbež a jiná zvířátka. Uvidíme, jak to v té paxi dopadne....
Jaro už vykuje ze zahrady, kde ale vládnou slepice.
Asi z těch plnokvětých sněženek zase nic nebude, ty to odnesou vždycky jako první.
Talovínů je hodně, tak nějaké přežijí a čemeřice pro jistotu schovávám pod chvojí.
A bláto se lepí na boty...
Jitko,tak krásné kytky nemám,ale led u nás už není.Dnes kvetlo všude plno talovínů a už i bledule a sněženky.I hřivnáče jsem dnes potkal.
U nas uz je taky jaro, ale jeste mame cas tak se moc netesim... Take jsem neco vyfotila, po uderniceni slepic to tam vypada jak po boji ale kvetou ;)
Astronomické jaro je za dveřmi, tak i u mne se již hlásí... Vylíhla kuřátka zNH v líhni z ledničky....
dadu
napsal(a):
Javorko, co je to za ty chomáčky?
Je to odkvetlá sasanka.
Tak já už jsem opálen. Třetí den na zápraží přes dvacet stupňů,
sluníčko od rána do večera, dneska lítali i motýle a první čmeláke.
Ach ty únorové dny v tričku a mikince, že?
Koukám, že u Koutáka už talovíny skoro dokvétají, u jeho platonické
lásky Javorky zatím raší, no je to napínavé... Jak to asi dopadne?
Honziku, cmelaky jsem jeste nevidela. Jste jaksik napred :)
U nas maji vcelky prolet ;) Nemuzu se na ne vynadivat🌞🍯🐝

Varaxi
napsal(a):
Prej únorové sněžení. Tady 12 °C a sluníčko. Sníh se drží jen v nejtemnějších stínech. A už jsem viděla komára!

To jako na toho komára! Snad na ně ještě udeří...
Budu hlídat synovce, tak jsem hledala nějaké pěkné pohádky. Googlila jsem české, slovenské a československé večerníčky a hle, co jsem našla:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jehl%C3%A1%C4%8Dek_a_Bodlinka
Dnešní ze zahrady. Nebo spíš z karantény. Dávali jsme odčervovák přímo do zobáku a zastřihovali jedno křídlo.
veraboskova
napsal(a):
pozdě Honzíku už to má ostříhané
Já tu studovala příspěvky na ifauně a někdo tu jednu letku zastřihuje. Aby to nenocovalo na stromech nebo u souseda na střeše. Tak uvidíme...
stačí "prostřihat" jen mezery např. 3letky nechat , 3 zastřihnout ...atd...
nemůže lítat a na složeným křídle ani není vidět, že je zastřihlej ...
mno taky už pozdě - tak příště
U nás se už zdatně pojímá, až peří všude litá. Je to docela brutální.
Mám tyto krůty poprvé, tak jsem na to zvědavej. Mám zkušenost jen s brojlerovýma.
No mám dvě, ale vzal jsem je spíš jen na parádu. U nás tyhle obyčejné krůty nejsou moc v oblibě. Máme rádi ty brojlerové.
Takže když z toho nic nebude, tak se ani zlobit nebudu. Ale pár vajec jim samozřejmě nechám vysedět a měl bych odbyt i na násadovky. Už asi brzy ponesou, protože už žerou skořápky.
Je potřeba "přitvrdit", dětem zavřem do krámů obuv, ošacení, školky a školy, nebudem nikam chodit, nebudem a nebudem..., ale trafiky poskytnou kuřivo, nakoupené testy nařídíme odkoupit průmyslu a penízky se jen kutálí...
Krasnou nedeli prejeme, nekdo by sel do kostela a ja chodim na nedelni prosvecovani 😆Druha varka araukan je vsechna oplozena, vsech 12 kousku 😊
Mam z nich radost, uz jsem tam supla dalsi 10tku 🤣
Za tyden se lihne prvni posadka araukanicek, nemuzu se jich dockat.
Ale o zabavu mame diky vlade postarano, skolky zavrene a uplne nejlip nevytahovat ani nos z baraku. Jesteze mame velkou zahradu. Ale bude to narocne. Lenicka dnesnim dnem konci prazdniny a chce jit do skolky. No jak ji to rict ze bude dlouho doma.... No vis mas bacilove prazdniny, tak jako vsechny deti v ceske repiblice. Hm, mami co se da delat, nejak to vydrzim.... Otazka ale zni, ale jak to vydrzim ja 🤣🙈
Na všech těch opatřeních je nejkontraverznější plošnost, která pochopitelně budí otázky a nedůvěru. Každý jistě chápe, že nemocní a co s nimi přišli do styku se musí izolovat. Třeba zavřít školku, školku. Ale tam kde nic takového není??? Asi Hygienické stanice neumí na "svém" území pohlídat, lokalizovat a nařídit....A proto se musí vydržet a těšit se z toho co jde a není zakázáno, třeba z líhnutí a odchovů.
U bratránka právě probíhá online vzdělávání Kuchař/číšník.
Velmi zajímavě.
Přikládám Vzor pro Čestné prohlášení a Cesty mimo okres.
Zajištění péče o zvířata.
Musím každý den jezdit krmit Vlašetky mimo katastr města,
takže tajně doufám, že mě nějací hodně vysocí vojáci pořádně prokontrolují.
Klidně i dvakrát, že. Tam a zpátky.
Ale myslím, že až uvidí mé sice zánovní tepláčky, ale obvykle celé od hnoje,
a střevíčky zrovna tak, tak ani to Prohlášení potřebovati nebudu, že...
Uí.
https://www.vlada.cz/assets/media-centrum/aktualne/Cestne_prohlaseni___vzor.pdf
https://www.vlada.cz/assets/media-centrum/aktualne/Formular_pro_cesty_mimo_okres_-_vzor.pdf

veraboskova
napsal(a):
Když vidím ten poslední vtip, tak si říkám, že jsem teda zvědavá, co se naučí naše mladší dítko. Je prvním rokem na konzervatoři a distančně hraje na violu a klavír.
A už vůbec nechápu, jak se může něco naučit třeba dítě, které šlo na řezníka, zedníka nebo jinou podobnou profesi.
Nebo kadeřnice, zdravotní sestra, automechanik...Proto mě vytáčí názory, že distanční výuka je plnohodnotná, ne-li lepší než prezenční. Až dotyčné(mu) spadne barák nebo ho sestřička při očkování propíchne skrz naskrz, možná změní názor.
Já se za zavření škol pomalu i modlil,ale zažil jsem jen uhelné prázdniny
a já jdu skouknout inzerci na kačera čínky na našem katastrálním území
veraboskova
napsal(a):
a já jdu skouknout inzerci na kačera čínky na našem katastrálním území
Jéé paní Věrko, jak rád bych vám jednoho kačera věnoval. Mám dva, starého 8 roku ( obřího) a loňského perlově šedého nádhernýho. A nedělá to dobrotu. Bylo mi líto toho starého napodzim zabít, protože jsem měl strach, že ten mladý je moc mladý a nic by po něm nebylo. Tak jsem nechal oba a teď ten mladý se šíleně bojí toho starého a odmítá se nechat zavřít na noc, takže tráví noc na potoce.
Asi ten mladý půjde na paštiku.
Na fotce je s husama na potoce
1978milan
napsal(a):
Jéé paní Věrko, jak rád bych vám jednoho kačera věnoval. Mám dva, starého 8 roku ( obřího) a loňského perlově šedého nádhernýho. A nedělá to dobrotu. Bylo mi líto toho starého napodzim zabít, protože jsem měl strach, že ten mladý je moc mladý a nic by po něm nebylo. Tak jsem nechal oba a teď ten mladý se šíleně bojí toho starého a odmítá se nechat zavřít na noc, takže tráví noc na potoce.
Asi ten mladý půjde na paštiku.
Na fotce je s husama na potoce
Mate krasne pomoranky ;)