ančovička1
napsal(a):
Dekuji za tip..hned jsem nastudovala,protoze to slysim(vidim)prvne.
Zeby konecne konec cmelikum?
Ono konec čmelíkům to nebude. Může pomoci potlumit výskyt. Stejně jako očkování proti chřipce nevymítí chřipku na určitou dobu. Přípravek může potlumit v populaci, na určitou dobu, invazivní výskyt čmelíků. Lepší než léčba, je prevence. Kurník bez škvír, popeliště a udržování zoohygieny.
jo012810
napsal(a):
Ono konec čmelíkům to nebude. Může pomoci potlumit výskyt. Stejně jako očkování proti chřipce nevymítí chřipku na určitou dobu. Přípravek může potlumit v populaci, na určitou dobu, invazivní výskyt čmelíků. Lepší než léčba, je prevence. Kurník bez škvír, popeliště a udržování zoohygieny.
Dekuji za reakci:)..momentalne maji cmelici utlum, ale v lete se objevuji I na bidlech ve zdenych a pravidelne, vapnem, bilenych kurnicich ..cisteni podlah je samozrejmosti..presto tam jsou..
Takze pripravek Exold bude dobry pomocnik pri vetsim vyskytu?..
.. pokud tedy je pravda,ze ucinne latky neprechazi do vajec a neohrozi lidske zdravi ..
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančovička1
napsal(a):
Dekuji za reakci:)..momentalne maji cmelici utlum, ale v lete se objevuji I na bidlech ve zdenych a pravidelne, vapnem, bilenych kurnicich ..cisteni podlah je samozrejmosti..presto tam jsou..
.. pokud tedy je pravda,ze ucinne latky neprechazi do vajec a neohrozi lidske zdravi ..
Píšou to v příbalovém letáku, tak by to měla být pravda. Od toho máme SÚKL.
ančovička1
napsal(a):
Co se týká jakýchkoliv přípravků (farmaka, či chemie),držím se zásady, že čím měně tím lépe. Je třeba prevence, jak jsem popsal. Potlumit čmelíky lze i křemelinou a to je rozhodně a zaručeně bez ochranné lhůty...
jo012810
napsal(a):
Co se týká jakýchkoliv přípravků (farmaka, či chemie),držím se zásady, že čím měně tím lépe. Je třeba prevence, jak jsem popsal. Potlumit čmelíky lze i křemelinou a to je rozhodně a zaručeně bez ochranné lhůty...
Samozřejmě, a to bez diskuze. Daří se mi to již 3.rokem. Letos to budou 4 roky, co jsem POPRVE zažila invazi čmelíka a tehdy jsem si řekla, UŽ NIKDY. Tak doufám, že to klapne. Přeji všem čmelíkuprostý chov a křemelině zdar.

Juraj_Kafka
napsal(a):
Mám, zatím funguje.
Můžu se zeptat kolik ml / l vody dávkujete ? Děkuji
krkovicka

XXX.XXX.112.10
Prosím kde se dá koupit exzolt

krkovicka
napsal(a):
Prosím kde se dá koupit exzolt
u veterináře
MarioSeko

XXX.XXX.230.13
Dobrý deň,
skúsil som to pred dvomi rokmi.
Mám stredne veľký chov kanárov a s čmelíkmi to bolo veru trápenie.
Na prvý pokus exzolt zlikvidoval všetkých
čmelikov a odvtedy mám pokoj.
Samozrejme si teraz dávam väčší pozor aby som nič nedoniesol do chovu,
aj keď vylúčiť sa to nedá.
Jednoznačne tento produkt odporúčam.

honzapm
napsal(a):
Terezo, zabije Exzolt i něco jiného, než čmelíky?
Může, teoreticky, i částečně odčervit? Dík.
zabije třeba i všenky. koneckonců pro psa to máte na klíšťata a blechy
neodčerví. nijak.
MarioSeko
napsal(a):
Dobrý deň,
skúsil som to pred dvomi rokmi.
Mám stredne veľký chov kanárov a s čmelíkmi to bolo veru trápenie.
Na prvý pokus exzolt zlikvidoval všetkých
čmelikov a odvtedy mám pokoj.
Samozrejme si teraz dávam väčší pozor aby som nič nedoniesol do chovu,
aj keď vylúčiť sa to nedá.
Jednoznačne tento produkt odporúčam.
Dobrý večer,píšete,že máte dobré skúsenosti s použitím exzoltu.Ako ste to dávkovali kanárom?Kolko ste toho dávali do vody? Nikde som to nenašiel.Za info ďakujem.
Jestli se můžu připojit co se týče přípravku Exzolt tak s ním skutečnost nemám ale roky používám toto https://eshop.iframix.cz/boj-proti-cmelikum/redmite/ nedělám to mu reklamu ale opravdu funguje na výbornou
MarioSeko

XXX.XXX.230.13
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
kokoska25

XXX.XXX.168.220
Podívejte a domluvte se na www.vetvlcek.cz
Já mám 20 slepiček, potřebovala jsem 4 ml (2x po 2ml do vody) a vyšlo mě na 280 + 120 poštovné.
Veterinář poradí, je velmi ochotný.
Zatím je od čmelíka fakt pokoj!
Chovu zdar

Prosím Vás a neskušal niekto Imervektýn?
Já odčervuji a odčmelíkuji slepice ivermektinem. 4 kapky neředěného dávám do zobáku a 4 kapky na kůži. Dělám to v létě, když se přemnoží čmelíci a pozoruji na slepicích, že jim blednou hřebínky.
Za mě funguje, ale nemohu srovnávat s přípravkem Exzolt. Ten chci teprve vyzkoušet, protože ivermektin přechází do vajec.
Nemyslím si sice, po covidových zkušenostech (kdy se někteří předávkovávali a nikterak jim to neublížilo), že by mi to nějak poškodilo zdraví, ale máme děti a přece jen je nechci krmit takovými vejci.
Machy1949

XXX.XXX.76.230
Perfektní přípravek, který díky doktoru Vlčkovi uzdravil mé slepice a holubi, do té doby než jsem Exzolt získal, jsem byl absolutně bezmocný, čmelíci vysáli kvočnu, že zašla.
Všem doporučuji a ještě jednou děkuji skvělému veterináří MVDr, Vlčkovi.
Jiříkkkk

XXX.XXX.204.177
nechávám nakličovat pšenici co kdybych léčivou látku dal do té pšenice slepice ji sezobaj a mám jistotu že léčivkou látku do sebe dostaly -exzolt- je to možné Děkuji J.Tilgner
010

XXX.XXX.47.154
Jiříkkkk
napsal(a):
nechávám nakličovat pšenici co kdybych léčivou látku dal do té pšenice slepice ji sezobaj a mám jistotu že léčivkou látku do sebe dostaly -exzolt- je to možné Děkuji J.Tilgner
Řiďte se pokyny v příbalovém letáku

Jiříkkkk
napsal(a):
Nemáte jistotu, KOLIK té látky sežerou. A vyrobíte rezistenci, když poddávkujete.
Nově - Exzolt v balení 4 ml.
https://cymedica.com/novinky/exzolt-v-baleni-4ml-skladem/
.
napsal(a):
zabije třeba i všenky. koneckonců pro psa to máte na klíšťata a blechy
neodčerví. nijak.
Jste si tím jistá? Zrovna nedávno jsem nad těma všenkama přemýšlela... Výrobce uvádí pouze čmelíky. Všenka není krvesající hmyz a i její životní cyklus je jiný než čmelíka, takže to opakování po 14 dnech ji mine. To je takový můj laický závěr. Pokud je to jinak a Exzolt veme o všenky, tak jedině dobře, ale nechce se mi tomu věřit.

zaberá aj na vápenku, aj v pokročilom (zanedbanom) stave, Skúsenosť z minulého roku.