Prosím o radu.
Slepice chovám krátce, ale zatím jsme vždy kupovaly slepice od prodejců těsně před snáškou, kde byla i jistota, že nám dodávají opravdu slepice. Nyní jsme si chtěli vychovat slepičky už od mala a koupili je 3týdenní s tím, že by se mělo jednat o slepice a jsou vysexovaná. Ze 4 byl jeden určitě kohout (byl větší, barevnější, měl velký hřebínek a začal "kokrhat") nyní začaly další 2 "slepice" vydávat zvuky podobné kokrhání (viz video). Je to normální nebo se jedná o kohouty?
Děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tací krásní pubescentní trubadůři a vy hned s polívkou na ně

jsou to kohouti.
nejen podle kokrhání, ale podle těch velkých rudých hřebenů.
napsal(a):
tací krásní pubescentní trubadůři a vy hned s polívkou na ně
A jakou mají pěknou klícku.
No, ale od r. 2027 budou takové klícky zakázány.
Tak snad si v ní ještě stihnou trochu zatrúbiť.
Za chvíli tu bude dotaz - Prosím pomoc, ozobávají se mi slepičky.
Pardon, kohoutci.

honzapm
napsal(a):
A jakou mají pěknou klícku.
No, ale od r. 2027 budou takové klícky zakázány.
Tak snad si v ní ještě stihnou trochu zatrúbiť.
Za chvíli tu bude dotaz - Prosím pomoc, ozobávají se mi slepičky.
Pardon, kohoutci.
Já jsem zase rozvířil jednu fejsovou diskuzi na téma "můžu dát dnes ven kvočnu s kuřaty, když je hezky 15 stupňů?" A možná mne vyloučí (konečně, protože mi to jinak nedá, takové trochu to domácí sebemrskačství, že, musím furt reagovat, nedokážu to přejít a nereagovat) Bože, při inteligenci mnohých držitelů (nepíšu chovatelů záměrně) drůbeže se vlastně nedivím, že jsme, jako společnost a národ, tam, kde jsme. A nebudu říkat, kde to je. A kdyby někdo nevěděl, tak je to poblíž musculus gluteus maximus....... No, ale to jsme odbočili od tématu, omlouvám se, jsem pln dojmů....
To asi začínám tušit, která skupina to je.
Nejste vy rebel?
Jolanda měla také ráda polévky, z kohoutů asi.
Měla recht.
https://www.youtube.com/watch?v=h2uHaaoqGQE

škoda mladých kohoutů do polívky. co pořád máte s tou polívkou? do polívky dávám kostry a krky.
všechno ostatní má i jiný skvělý využití.

Štefan1
napsal(a):
... dočkejte času ...
jako až budu stará, nemohoucí a dementní, tak budu schopná jen vařit polívku?
napsal(a):
jako až budu stará, nemohoucí a dementní, tak budu schopná jen vařit polívku?
... to je opravdu nehezky řečeno. K nemohoucnosti a demenci mám snad daleko a dobrý vývar z kohouta opravdu ocením. A tím rozhodně nemyslím, že bych z toho neuměl udělat nic jiného.
V mladších letech jsem oceňoval exotičtější krmi, nyní preferuji jednodušší postupy a dobrý masový vývar (z kohouta) k nim patří. Následně si pochutnám na vařeném masu, i když bych si ho mohl udělat na paprice se smetanou anebo ještě jinak ... nechci. Maso z domácího kohouta má jednoduše chuť a vůni a nepotřebuji ho nijak vylepšovat.
Takže dočkejte času ... (a tím opravdu nemyslím až budete nemohoucí a dementní).
Děkuji za odpovědi i když jste mě moc nepotěšily. Z čtyř vysexovaných "slepiček" tři kohouti. Myslel jsem si to už po měsíci ale věřil jsem že je prodejce dobře roztřídil. Minule jsme brali slepičky od firmy Slepičář a nebyl jsem úplně nadšený, tak jsem hledal v inzerátech od chovatelů zde abych si je vychoval od mala a pak vypustil k ostatním ale výsledek je ještě horší...Můžete mi dát nějaká doporučení od koho brát slepice? Nejlépe ze středních Čech a nebo s rozvozem?
Terezko, já zabil na podzim 18 pižmovek, podobně perliček,
dostal dva králíky, husu, kapry a měl v mraz. ještě i krůtu.
K tomu nepočítaně kohoutů a slepic, tak na to koukám asi jinak, než vy.
Krky, křídla, skelety, vnitřnosti, biskupy a kůži dostanou kočky. To nejím.
Občas si schováme játra. Ale ne všechna z tolika kusů.
JohnyX
napsal(a):
Děkuji za odpovědi i když jste mě moc nepotěšily. Z čtyř vysexovaných "slepiček" tři kohouti. Myslel jsem si to už po měsíci ale věřil jsem že je prodejce dobře roztřídil. Minule jsme brali slepičky od firmy Slepičář a nebyl jsem úplně nadšený, tak jsem hledal v inzerátech od chovatelů zde abych si je vychoval od mala a pak vypustil k ostatním ale výsledek je ještě horší...Můžete mi dát nějaká doporučení od koho brát slepice? Nejlépe ze středních Čech a nebo s rozvozem?
Drůbežárna Hořešovice (také přes síť prodejen Jednota COOP),.
Kvalita vynikající, ověřeno. Pohlaví zaručeno.
Prodej jarního turnusu slepiček zahájíme v pátek 19. března 2021. Na farmě Hořešovice nabídneme slepičky staré 12 týdnů za cenu 130 Kč/ks. Na farmě Siřejovice budou staré 11 týdnů a budou stát 125 Kč/ks. Každý další týden stáří zvyšuje cenu o 5 Kč. Nabízet budeme všechny obvyklé barvy.
Je to přímo z hal, přímo od odchovatele, žádné převážení a týrání jako Slepičář.cz
Cena bezkonkurenční.
Navíc právě Slepičář.cz tyto 11-12 týdenní slepičky skupuje, týrá je na autě
a prodává s vysokohorskou přirážkou třeba jako 16 týdenní nebo těšně před snáškou.
Zavolejte nebo napište a objednejte si slepičky v Hořešovicích včas.
Vyskladňování je už za měsíc.
https://www.drubez-horesovice.cz/

honzapm
napsal(a):
Terezko, já zabil na podzim 18 pižmovek, podobně perliček,
dostal dva králíky, husu, kapry a měl v mraz. ještě i krůtu.
K tomu nepočítaně kohoutů a slepic, tak na to koukám asi jinak, než vy.
Krky, křídla, skelety, vnitřnosti, biskupy a kůži dostanou kočky. To nejím.
Občas si schováme játra. Ale ne všechna z tolika kusů.
a proto mám jen tolik zvířat, který dokážu kvalitně sežrat.
a to, na co nemám kapacitu, to zase žere Nora v celku, s tím se nemusím kuchat ani porcovat.
JohnyX
napsal(a):
Děkuji za tip. Určitě přijedu. Je potřeba dělat nějakou rezervaci nebo stačí od 19.3 přijet a slepice si odvézt a máte jich dost?
Jestli myslíte mě, já nic neprodávám.
Určitě napište mail ing. Štráfeldové a udělejte si objednávku
na konkrétní hale.
Některé barvy jsou brzo vyprodány. Nejdřív mizí Dominant Leghorn D229.
https://www.drubez-horesovice.cz/kontakt-prodejni-doba.php