Březnové nesněžení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2021 21:06
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

Moje první maransky a araukany🥰

17.3.2021 21:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No Honzíku máte pravdu že byla hodně drobná. Na rozdíl od těch mých krůt, tahle byla tak 3/4 jejich velikosti a i taková míň macatá.
První vejce dnešní letošní úplně vůbec krůtí. Letělo z hřadu dolů, takže naťuklé, ale co už.

17.3.2021 21:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak sem dám fotku už po skoro oškubání, jak vypadalo to zranění krůty. Před spařením krůty bych vám to sem už vůbec nedala, to byl fakt blbej pohled.

Ale i tak to není pro slabé povahy.

Babička říkala, že by se jí musela kůže sešít, hned jak se to stalo a dát jí do separace. Ale nevím, jestli to vůbec nějak jde, dělá se, je to vůbec reálné.
No prostě už to má za sebou a nemusí se trápit.

17.3.2021 21:31
1978milan

XXX.XXX.231.235

Úplně jako bych viděl tu naši brojlerku loni. Ale ta to měla z obou stran.

17.3.2021 21:40
ančovička1

XXX.XXX.4.62

veraboskova napsal(a):
Jinak sem dám fotku už po skoro oškubání, jak vypadalo to zranění krůty. Před spařením krůty bych vám to sem už vůbec nedala, to byl fakt blbej pohled.

Babička říkala, že by se jí musela kůže sešít, hned jak se to stalo a dát jí do separace. Ale nevím, jestli to vůbec nějak jde, dělá se, je to vůbec reálné.

Verko, tato rana by zasit nesla..dobre jste udelali, ze jste krutu zabili..

17.3.2021 21:41
přezdívka

XXX.XXX.105.195

No jo, tohle na nic jiného než léčbu nožem nebylo. Máte poučení pro příště.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2021 21:52

veraboskova napsal(a):

Myslím, že babička měla pravdu. Tím neříkám, že jste se rozhodli špatně. Prostě je většinou víc možností.

17.3.2021 23:19
honzapm

XXX.XXX.134.34

Věrko, a měla ona i krocan ostříhaná křídla?

18.3.2021 07:39

1978milan napsal(a):
Tak u nás dnes zase úřadoval jestřáb. A opět hnědá hybridka. 3 měsíce dal pokoj a už je to tu zase.
Mluvil jsem s jedním našim známým sokolnikem a ten říkal, že je možné, že má tenhle jestřáb vtisknutou hnědou barvu, protože mu rodiče nosili potravu podobné barvy. Jestli je to možné, to netuším. Ale asi možné je všechno.

Tak u nás něco loví naštěstí jen hrdličky. Včera zase plno peří u slepičího výběhu. To mi nevadí, je jich u nás milion. Hedvábek si to nevšímá, tak snad menší dravec. jednou jsem vyplašil poštolku. Jestli si poštolka troufne na hrdličku si už nepamatuji.

18.3.2021 07:43
1978milan

XXX.XXX.19.89

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak u nás něco loví naštěstí jen hrdličky. Včera zase plno peří u slepičího výběhu. To mi nevadí, je jich u nás milion. Hedvábek si to nevšímá, tak snad menší dravec. jednou jsem vyplašil poštolku. Jestli si poštolka troufne na hrdličku si už nepamatuji.

Já myslím, že poštolka loví spíš hlodavce, ne? Ta asi ptáky nechytá. Ptáky loví krahujec, ten je velký jako poštolka.

18.3.2021 08:16

1978milan napsal(a):
Já myslím, že poštolka loví spíš hlodavce, ne? Ta asi ptáky nechytá. Ptáky loví krahujec, ten je velký jako poštolka.

Poštolka běžně ptáky opravdu nechytá, ale jsou popsané případy, že ve skupině (matka s mláďaty) zdolaly i městského holuba.

18.3.2021 10:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

0,1 krahujce

18.3.2021 10:27
OlafV

XXX.XXX.5.45

petraodlesa napsal(a):
Moje první maransky a araukany🥰

Petra jede,jak se jim běhá na mřížce?

18.3.2021 12:00
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

OlafV napsal(a):
Petra jede,jak se jim běhá na mřížce?

Mám tuto vychytávku od pana Jo01...💓
Běhá se jim výborně, první dva týdny mají mřížky přes sebe, aby byly jen cca půl centimetru velké mezery...ty maličké kakance v pohodě propadnou. Takto čistím jen jednou týdně. Paráda 👍
Pak je zvětšíme na 1x1 cm. Svařované pletivo. Aby se neprověšovalo, podloženo plastovými kelímky od jogurtů bez dna.

18.3.2021 14:08
OlafV

XXX.XXX.5.45

petraodlesa napsal(a):
Mám tuto vychytávku od pana Jo01...💓
Běhá se jim výborně, první dva týdny mají mřížky přes sebe, aby byly jen cca půl centimetru velké mezery...ty maličké kakance v pohodě propadnou. Takto čistím jen jednou týdně. Paráda 👍
Pak je zvětšíme na 1x1 cm. Svařované pletivo. Aby se neprověšovalo, podloženo plastovými kelímky od jogurtů bez dna.

A závěrem odchovny kari síť 10x10 ideální selekce,vše neduživé případně,jak ve Spartě.

18.3.2021 14:19
ančovička1

XXX.XXX.4.62

OlafV napsal(a):
A závěrem odchovny kari síť 10x10 ideální selekce,vše neduživé případně,jak ve Spartě.

Take nejsem priznivcem jakychkoliv dratenych siti pro kuratka..uz jen ten pohled,jak chudinky temi malickymi nozickami naslapuji opatrne po dratech, je deprimujici..
myslim,ze to jde I jinak..nikdy jsem dratenou podlahu nepouzivala a pouzivat nebudu..mam rada spokojena kuratka..

18.3.2021 14:20
jo012810

XXX.XXX.101.35

OlafV napsal(a):

Nó, ono má každý své zkušenosti a nebo je získává. A jiní, aniž by něčím podepřely svůj názor, někdy krytizují. Mohu doporučit odchov na roštěch, neboť se dobře udržuje čisto a sucho. Tím se nemusí řešit především kokcidióza, ale i jiné pataogeny. Bonusem je snadné a méně časté čištění. Používám výměnné rošty do cca 6 tádnů s oky od 5x5 mm, přes 10x10 mm až po 16x16mm. Poté jsou kuřata v odchovně již s hlubokou podestýlkou ze zahradního substrátu. Dříve jsem odchovával postupně na papíru, látce a na podestýlce. Při tomto způsobu jsem někdy měl nějaké zdravotní trable a čištění zabíralo mnohem více času...

18.3.2021 16:56
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

jo012810 napsal(a):
Nó, ono má každý své zkušenosti a nebo je získává. A jiní, aniž by něčím podepřely svůj názor, někdy krytizují. Mohu doporučit odchov na roštěch, neboť se dobře udržuje čisto a sucho. Tím se nemusí řešit především kokcidióza, ale i jiné pataogeny. Bonusem je snadné a méně časté čištění. Používám výměnné rošty do cca 6 tádnů s oky od 5x5 mm, přes 10x10 mm až po 16x16mm. Poté jsou kuřata v odchovně již s hlubokou podestýlkou ze zahradního substrátu. Dříve jsem odchovával postupně na papíru, látce a na podestýlce. Při tomto způsobu jsem někdy měl nějaké zdravotní trable a čištění zabíralo mnohem více času...

Pane Josefe, právě jsme přestěhovali kuřata z roštu do chlívku, na igelitu je vyšší vrstva sena, co popadalo kozám z jeslí. Myslíte, že to bude ok? Za pár dnů jim bude šest týdnů.

18.3.2021 18:29
jo012810

XXX.XXX.101.35

petraodlesa napsal(a):
Pane Josefe, právě jsme přestěhovali kuřata z roštu do chlívku, na igelitu je vyšší vrstva sena, co popadalo kozám z jeslí. Myslíte, že to bude ok? Za pár dnů jim bude šest týdnů.

Myslím si, že to bude dobré. Vrstvu můžete postupně doplňovat a tím vysušovat, prohrabávat a tak si vytvoříte hlubokou podestýlku a ve výsledku kvalitní hnojivo na zahrádkzu. Podmínkou je sucho, přiměřená teplota a směs odpovídající stáří kuřat!!!!

18.3.2021 18:32
jo012810

XXX.XXX.101.35

Kachna, ale ta novinářská. Dnes již mělo být....

18.3.2021 19:04
Olánek

XXX.XXX.122.5

jo012810 napsal(a):
Myslím si, že to bude dobré. Vrstvu můžete postupně doplňovat a tím vysušovat, prohrabávat a tak si vytvoříte hlubokou podestýlku a ve výsledku kvalitní hnojivo na zahrádkzu. Podmínkou je sucho, přiměřená teplota a směs odpovídající stáří kuřat!!!!

Mám dvě stejné odchovny,jednu připravenou,když druhou čistím.Na dno dávám rozmělněné seno,hlavně drolky.Kuřátko,které nehraba není kuře.

18.3.2021 19:08
1978milan

XXX.XXX.231.235

petraodlesa napsal(a):

Seno bude brzo mokré, myslím že to není dobrá podestýlka. Sláma je mnohem lepší.

18.3.2021 19:21
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

1978milan napsal(a):
Seno bude brzo mokré, myslím že to není dobrá podestýlka. Sláma je mnohem lepší.

Děkuji za radu. Když mám plnou půdu sena a ani stéblo slámy, budu se řídit radou pana Josefa...kozy toho vytahají každý den dost, na přistýlání😌

18.3.2021 19:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem včera prosvěcovala. Že vypnu líheň. První kuřata se líhla 16tého, další dvě hedvábničky přes noc na 17tého. Večer kouknu prosvěcovačkou do posledního vejce a ono tam živé kuře. Tak si říkám co teď, už potřebuju do líhně dát vejce na dolíhnutí další várku. Tak jsem to oddělila kartonem, snížila vlhkost na 60. A ta potvůrka černá se vylíhla dneska večer 18tého sama. Líhnout hedvábničky je teda fakt zkouška trpělivosti
Jinak se omlouvám za špinavý karton, vzala jsem co bylo po ruce. Musím nastříhat nové čisté.

18.3.2021 19:33
začátek

XXX.XXX.4.22

Pokud kuřata očkujete proti kokci tak rošt ne ,potřebují se dostat k svému trusu a jeho pojídáním si zlepšovat imunitu. Dávám suchou rašelinu a tu pak použiju do truhlíků. Vyhází í spoustu žrádla a pod rošt se nedostanou.

18.3.2021 19:38
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A jinak včera ještě ke krocanovi a pilování drápů. Dojeli jsme na zahradu za světla, manžel vytáhnul pilníky. A musím říct, že mě nemile překvapil, protože to byly spíš pilníčky na nehty
Tak povídám manželovi, ať sjede s kopce k dědovi, že ať mu půjčí z dílny pořádné pilníky. Tak manžel odjel, krůty a krocan venku. A začalo se smrákat. Krocan začal obhlížet horní části voliér a zahradního domku. Takže nervy, aby mi neskončil na střeše. Krůty už jsou naučené tak se mi je podařilo proutky zahnat kam patří. Ale krocan pořád nechtěl pochopit kam patří. Až zalezl do předsíně zahradního domku k hedvábničkám. Tak jsem ho tam zavřela. Mezitím se zatáhlo a spustila se chumelenice, během chvíle napadlo tak 2 cm sněhu. Což mělo zase výhodu, že bylo aspoň trochu vidět.
No a pak dorazil konečně manžel s pořádnými pilníky a hledal krocana Měli byste vidět ten výraz, když jsem mu řekla, že u hedvábniček

18.3.2021 20:10
Asumba

XXX.XXX.105.125

18.3.2021 20:15
Asumba

XXX.XXX.105.125

Slohová práce a moj dítě, 1.třída. Úplně me to dojalo :)

18.3.2021 21:48
javorka

XXX.XXX.98.207

Asumbo, to je moc pěkné a krásné fotky.

Já jsem dnes zase koukala, jak slepice pracují na zahradě za mě. Jsem zvědavá, jak to dám do pořádku.
Prozatím jsem nahrubo obrala psa, stříhání zahrady počká.

Hvězdárna taky čeká na jaro. Zatím se svařuje vidlice na dalekohled.

18.3.2021 23:32
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Asumba napsal(a):
Slohová práce a moj dítě, 1.třída. Úplně me to dojalo :)

Už vám roste další chovatelka.

18.3.2021 23:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak ještě jedna poduška ušitá. A přiložila jsem otevřenou knihu 1000 rad drobnochovatelům, kde je poduška jiného střihu na fotce.

18.3.2021 23:48
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Za dva dny je jaro (hlavně nekoukejte na teploměr )

19.3.2021 07:47
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Tak dnes ma svatek Josef😀spis to vypada,na Vanoce😀
Preji panu Josefovi vsechno nejlepsi,hlavne zdravi a spoustu chovatelskych uspechu🌷🍷🐥🐥

19.3.2021 07:51
ančovička1

XXX.XXX.4.62

19.3.2021 07:51

lupus4 napsal(a):
0,1 krahujce

ten mne nenapadl, velikostí jsem tipnul poštolku, ty jsem tu viděl létat

19.3.2021 07:52

ančovička1 napsal(a):
..temer jarni pohled z okna😱

my ho máme víc, heč!

19.3.2021 07:52

jo, přej nesněžení

19.3.2021 07:54

Asumba napsal(a):
Pár snímků od nás, jen tak...

ti kohoutci s dcerkou jsou jak mix milflérky a hedvábky. Ale už jste o tom asi psala, co to je, že?

19.3.2021 07:55
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jsem jediná, kdo má z toho sněhu radost? :)

19.3.2021 08:11

ti kohoutci s dcerkou jsou jak mix milflérky a hedvábky. Ale už jste o tom asi psala, co to je, že?

19.3.2021 08:13
honzapm

XXX.XXX.134.34

jo, přej nesněžení

Problém?

19.3.2021 08:17
1978milan

XXX.XXX.44.106

Chovatelé krůt, jak prosím snáší krůta?
Denně, nebo ob den jako husa?
Nám totiž nese ob den.

19.3.2021 08:19

honzapm napsal(a):
Problém?

jo, mám tady prostokořennou višeň, kterou teda z toho kýble s vodou zase vytáhnu a slíbím jí zasazení někdy jindy.

a tisy do předzahrádky mají taky smůlu a pytle s mulčem zase schovám.

19.3.2021 08:29
Asumba

XXX.XXX.105.125

Otec bílá hedvábnička, matka nejistá :-P , prý asi pavlovská slepice.
Každopádně dle bratrů z pekáče kosti černý jako uhel. Silná chuť divočiny. (Z chovatelského hlediska nic moc, ale kulinář se raduje).

19.3.2021 08:32

Asumba napsal(a):
Otec bílá hedvábnička, matka nejistá :-P , prý asi pavlovská slepice.
Každopádně dle bratrů z pekáče kosti černý jako uhel. Silná chuť divočiny. (Z chovatelského hlediska nic moc, ale kulinář se raduje).

no jé, vlastně, vždyť jsem to i komentoval. Skleroza, no....

19.3.2021 08:37
Asumba

XXX.XXX.105.125

no jé, vlastně, vždyť jsem to i komentoval. Skleroza, no....

Ale vůbec, alespoň se o té pavlovce pořad víc přesvedčuju, když to píšu :-)

19.3.2021 08:42
honzapm

XXX.XXX.134.34

Výsadba do sněhu je nejlepší řešení.

Já jen lituji, že jsem nevyndal nedávno zasazené cibuloviny zpod pergoly.
Je toho hodně, padly dva pytle substrátu.
Jeden byl krásně vláčný, ale druhý byl přesušený, a všichni víme,
jak těžko se zpátky nacucává vodou vysušená rašelina.
A tohle březnové sněženíčko sněžení by bylo naprosté požehnání.

Na druhou stranu dobře vím, co by se stalo, kdybych velké misky
se substrátem vyndal - rozhrabáno, nakadíno, že, Ňufíku...

Potřeboval bych kocourka nechat vykastrovat, jenže náš veterinář
se hodně potí a pojem Větrání je pro něj naprosto cizí.
Mám problém tam neomdlít normálně, natož teď, s hadrem přes hubu.
Musíme to nějak vydržet s koulema, že.

Milane, jak která, 3-5 vajec týdně.

* * * * *

Hlavně, prosim vás všechny, těm krůtám a krocanům ta křídla nestříhejte.
Nebo dopadnete viz. výše.

19.3.2021 09:00

honzapm napsal(a):

* * * * *

Jakého plemene je ta poslední kvočna?

19.3.2021 09:01
Varaxi

XXX.XXX.1.226

honzapm napsal(a):

* * * * *

To malé černé na těch jablkách, to jsou slunečnicová semínka, že?

19.3.2021 09:07

honzapm napsal(a):

* * * * *

To mně připomnělo, jak jsme s dětmi před léty chodili do prasečáku. V rámci praxe. V porodnách měli infralampy. Já jim vyprávěla, proč jsou pro selata důležité, že ještě nemají vyvinutou termoregulaci a ať si všimnou, jak se pod nimi vyhřívají, hezky na jedné hromadě. Procházeli jsme mezi kotci a viděli - selata, selata, kočka, selata, kočka...

19.3.2021 09:20
1978milan

XXX.XXX.44.106

honzapm napsal(a):

* * * * *

Díky Honzo za info. Myslel jsem že nese denně.
Jinak křídla nestříhám, naše krůty nelitaji, aspoň zatím jsem nepozoroval, že by měly potřebu trajdat někde po střechách nebo po stromech.
Dokonce ani nemají potřebu se nějak toulat od krutniku, na rozdíl od ostatní drůbeže. Největší cestovatelé jsou pižmovky, ty chodí fakt daleko a pak husy.

19.3.2021 10:19
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

začátek napsal(a):
Pokud kuřata očkujete proti kokci tak rošt ne ,potřebují se dostat k svému trusu a jeho pojídáním si zlepšovat imunitu. Dávám suchou rašelinu a tu pak použiju do truhlíků. Vyhází í spoustu žrádla a pod rošt se nedostanou.

Neočkuji, jako nikdo v mém okolí... už jsem přemýšlela nad tím, že spojíme síly a společně požádáme veta i očkování.
Samostatně do toho nikdo z mých známých nepůjde.
Jinak i na roštu se občas zachytí kakanec a zobnout si je otázka vteřiny. I když čistím.

19.3.2021 12:35
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzíku, už se v těch vašich kvočičkách nevyznám.
Není na té první fotce ještě Mája?

Asi ne.

A ten dort, ten se povedl!
To musela být zdravá dobrota.

19.3.2021 13:20
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Nase posledni kotata pred dvema lety, mlada kocka Sheila, byla rychlejsi,nez kastrace😁

19.3.2021 13:29
ančovička1

XXX.XXX.4.62

my ho máme víc, heč!

Frufru,dobry😂😂👍..uvidime zitra😁

19.3.2021 13:36
jo012810

XXX.XXX.101.35

ančovička1 napsal(a):
Tak dnes ma svatek Josef😀spis to vypada,na Vanoce😀
Preji panu Josefovi vsechno nejlepsi,hlavne zdravi a spoustu chovatelskych uspechu🌷🍷🐥🐥

Móc děkuji a možná pod různými přezdívkami je tu i jmenovec, případně Pepička a ta má také sváitek. Proto přeji všem Josefům, Pepíkům a Pepičkám hodně zdraví a radosti ze života i toho chovatelského....

19.3.2021 15:24
veraboskova

XXX.XXX.179.2

No asi budeme muset Honzíka vyzpovídat co a jak na téma krůt. Tak Honzíku, co jste nám ještě neřekl a měli bychom vědět a není to v knihách?
A jinak u nás aktuálně tma jak v ranci, chumelenice. Další ovce se má bahnit, jeden králík kotit. Ale jako doufám, že pár dní ještě počkají. A babičky čínka úplně zmagořila. Ač nesnesla jediné vejce, tak pustila peří a sedí na podkladcích. Snáší naše čínka, a té vejce bereme a nahradili jsme je podkladky.

Jinak také se přidávám k přání všeho nejlepšího k svátku všem Pepíkům

19.3.2021 15:29

Aneb jak u nás dnes březnově už asi po 10. nesněží...😎

19.3.2021 16:45
1978milan

XXX.XXX.231.235

veraboskova napsal(a):
No asi budeme muset Honzíka vyzpovídat co a jak na téma krůt. Tak Honzíku, co jste nám ještě neřekl a měli bychom vědět a není to v knihách?
A jinak u nás aktuálně tma jak v ranci, chumelenice. Další ovce se má bahnit, jeden králík kotit. Ale jako doufám, že pár dní ještě počkají. A babičky čínka úplně zmagořila. Ač nesnesla jediné vejce, tak pustila peří a sedí na podkladcích. Snáší naše čínka, a té vejce bereme a nahradili jsme je podkladky.

Jinak také se přidávám k přání všeho nejlepšího k svátku všem Pepíkům

Tak paní Věrko, u nás už 2 krůtí vejce.
Myslel jsem, že krůta nese každý den a Honza mě vyvedl z omylu.
Jinak jedna čínka už nám sedí. Dostala 15 vajec od svých kolegyň, protože nesla samé ostřepky. Svoje normální vejce neměla ani jedno. Ale když už sedla, tak ať sedí a na podzim ji vyřadím. Ostatní dvě činky pořád nesou, ale v hnizdech je čím dál víc peří, tak myslím, že zasednou taky brzy. Přemýšlím, že bych té jedné pořídil pár vajec pekinek.

19.3.2021 17:23

1978milan napsal(a):
Tak paní Věrko, u nás už 2 krůtí vejce.
Myslel jsem, že krůta nese každý den a Honza mě vyvedl z omylu.
Jinak jedna čínka už nám sedí. Dostala 15 vajec od svých kolegyň, protože nesla samé ostřepky. Svoje normální vejce neměla ani jedno. Ale když už sedla, tak ať sedí a na podzim ji vyřadím. Ostatní dvě činky pořád nesou, ale v hnizdech je čím dál víc peří, tak myslím, že zasednou taky brzy. Přemýšlím, že bych té jedné pořídil pár vajec pekinek.

Máte to odzkoušené? Pižmovky prý jsou na tohle potvory...poznají co je "cizí" a buď uklovají mláďata hned po vylíhnutí nebo zničí vejce jakmile to začne pípat..kolega takhle loni zkozšel 2 x nechat vysedět pižmu saská káčata a pak rouanky...

19.3.2021 17:40
honzapm

XXX.XXX.134.34

Místy napadlo 10 cm sněhu....
- je velký rozdíl mít či nemít 10 cm navíc, že?

19.3.2021 18:16
1978milan

XXX.XXX.231.235

Máte to odzkoušené? Pižmovky prý jsou na tohle potvory...poznají co je "cizí" a buď uklovají mláďata hned po vylíhnutí nebo zničí vejce jakmile to začne pípat..kolega takhle loni zkozšel 2 x nechat vysedět pižmu saská káčata a pak rouanky...

No odzkoušené, jak se to vezme.
Když chcete dát pižmovce vejce jiného druhu, musíte dodržet těch 35 dní sezení.
To znamená, že vejce pekin dáte kachně až po týdnu sezení.
Jinak jsem přidával kachňata už vylíhlá a tahle konkrétní kachna, co teď sedí, je vzala bez problémů. Svoje žádné nevyseděla.
Pak jsem měl 2 kachny, co vodily spolu asi 27 Kachňat a kamarád mi dovezl asi 15 Kachňat mix ruanky, sasky a kříženky. Zkusil jsem je přidat mezi tech 27 pižmovek. Jedna kachna je vzala bez problémů, ale druhá je štípala. Nechal jsem všechny (27+15) s tou jednou kachnou a tu co je odhaněla jsem zavřel a odkvokal.
Takže holt každá kachna je jiná, ale zkusit se má všechno. Vždycky je ale potřeba mít v záloze odchovnu, kdyby to nevyšlo.
Jinak když si to sama vysedí, problém většinou není žádný.

19.3.2021 18:56

1978milan napsal(a):
No odzkoušené, jak se to vezme.
Když chcete dát pižmovce vejce jiného druhu, musíte dodržet těch 35 dní sezení.
To znamená, že vejce pekin dáte kachně až po týdnu sezení.
Jinak jsem přidával kachňata už vylíhlá a tahle konkrétní kachna, co teď sedí, je vzala bez problémů. Svoje žádné nevyseděla.
Pak jsem měl 2 kachny, co vodily spolu asi 27 Kachňat a kamarád mi dovezl asi 15 Kachňat mix ruanky, sasky a kříženky. Zkusil jsem je přidat mezi tech 27 pižmovek. Jedna kachna je vzala bez problémů, ale druhá je štípala. Nechal jsem všechny (27+15) s tou jednou kachnou a tu co je odhaněla jsem zavřel a odkvokal.
Takže holt každá kachna je jiná, ale zkusit se má všechno. Vždycky je ale potřeba mít v záloze odchovnu, kdyby to nevyšlo.
Jinak když si to sama vysedí, problém většinou není žádný.

Děkuji za vysvětlení

19.3.2021 19:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No tak u nás taky druhé vejce. Pěkně spořádaně v bedničce a celé. Větší než to včera, jinak ťupkaté, zase od krve. Pomalu bych řekla, že od druhé krůty.
JInak jdu čistit klíče. Odemykám a tak mi to uklouzlo, že jsem měla co dělat se udržet a neskončit v tom blátě. Ale zámek od zahrady a klíče putovaly do bahna. Ještě že s sebou nosím pytlíky na bobky od psů, tak klíče šly do pytlíku. Někde se sníh udržel, ale jinak to roztálo, všude zase samá voda a bahno a kluzko a fuj.
Jsem vám vyfotila krůtu s tou poduškou, druhá krůta byla vždycky mimo, ale mají to stejně. A Honzíku slibuju, už žádné stříhání křídel u nich.

19.3.2021 20:15
javorka

XXX.XXX.98.207

Žádné bláto nevidím.

Bude to tím, že je všechno u nás!

Ančovičko, máte moc šikovnou kočičku.

19.3.2021 20:33
začátek

XXX.XXX.4.22

Jarní rovnodennost - nový začátek v horoskopu
20. březen není jen začátek jara, ale taky nového astrologického roku. Přivítejme spolu znamení Berana!

Jarní rovnodennost - nový začátek v horoskopu (obrázek)
17. 3. 2021 – Rovnováha dne a noci

Těšíte se, že zimě již konečně odzvonilo? Dvacátého března 2021, v 10:38 dopoledne, opouští Slunce znamení Ryb a vstupuje do Berana. To zároveň znamená konec zimy a začátek jara. A proč „rovnodennost“? V této chvíli dokonalé rovnováhy má totiž den a noc, světlo a tma, stejnou délku. A to nejen u nás, ale všude na Zemi - taky na jižní polokouli, kde právě teď vítají podzim. A zatímco u protinožců se začínají prodlužovat noc, u nás vítězí světlo, které si od teď na půl roku ukrojí větší polovinu ze 24 hodin!

Jarní rovnodennost je tedy víc než dobrý důvod k veselosti. Tradičně se touto dobou na vesnicích vynášela Morena - smrtka, symbol končící zimy. Oheň ji měl symbolicky zničit a pak v magii živlů ji voda odplaví po řece někam pryč. Sláva, začíná se nové jaro a nový život!

A proč vlastně nezačíná jaro pokaždé stejně, ale někdy 20. a jindy 21. března? Souvisí to se systémem přestupných let, přidání jednoho dne na konec února zkrátka všechno posune o pár hodin a pak se to zas dorovnává. Ale jinak to vymyslet nejde, protože délka roku zkrátka není beze zbytku dělitelná délkou dne!

Astrologický „Silvestr“

Věděli jste, že moment jarní rovnodennosti má ohromný význam v astrologií? V koloběhu horoskopu je to totiž něco jako silvestrovská půlnoc v našem běžném kalendáři! Takhle nenápadně se začíná nový astrologický rok, ve kterém se vystřídá všech dvanáct znamení, od Berana, přes Býka, Blížence a tak dále až po poslední Ryby. A proč zrovna teď a ne jindy? Taky to má svůj hlubší význam!

Beran jako první znamení zvěrokruhu přináší novou energii a vybízí všechno živé k růstu a rozvoji. Je to znamení nového začátku, kdy se definitivně přestáváme ohlížet za uplynulým rokem a díváme se už jen na to, co přichází. Přesně takhle je to v přírodě, a stejnou tvořivou energii růstu můžeme přinést i do našich životů, když se naladíme na koloběh roku a budeme si všímat, jak se mění atmosféra kolem nás!

Naproti tomu klidné Ryby, které nyní ukončují svoji vládu, jsou znamením symbolizujícím moudrost a ponaučení z roku předchozího. Doznívá zima, ale jaro pořád ne a ne se rozběhnout naplno - taková je rybí vláda.

Zvěrokruh jako celý lidský život

Koloběh dvanácti znamení se někdy přirovnává k lidskému životu. V tomto koloběhu symbolizuje Beran malé dítě, které se s elánem rozhlíží ve světě a nechybí mu energie. A taky se trošku tvrdohlavě snaží všem ukázat - jsem tady, věnujte mi pozornost!

Další v pořadí Býk představuje větší dítě, které poznává materiální svět, praktické záležitosti, učí se, co to znamená něco mít. Blíženci jsou teenager, který si hledá své místo mezi lidmi a tvoří světonázor. Rak je čas založení rodiny, Lev největší rozvoj kariéry, Panna praktičnost středního věku, a tak dále. Cyklus uzavírá nejtajemnější ze dvanácti znamení, Ryby. V přirovnání k lidskému životu jsou jako moudrý stařec, který chápe i to, co je skryté a neviditelné, ale nedostává se mu již mnoho činorodé energie. Zkrátka přesný opak aktivního a paličatého Beránka!

Jarní rovnodennost a její mocná energie jsou zde pro každého z nás a můžeme je skvěle využít! Zkusíte to? Právě teď je ideální doba pustit se do nových plánů ve všech oblastech života! Obraťte svoji pozornost na budoucnost a to, co bylo loni, už nechejte minulosti. Jaro s životodárnou energii Berana je totiž tady a udělá s vaším životem divy!

Článek pro vás připravila numeroložka Eliška.

19.3.2021 21:52
horal

XXX.XXX.13.26

Ať žijí Jozefové.

20.3.2021 07:48
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

horal napsal(a):
Ať žijí Jozefové.

😉👍 ať žijeme všichni ❤️ život je báječný, i když nás prý tato krize uvede zpátky do statusu"rozvojové země"... Rozvoj je přece pozitivní slovo 🤔

20.3.2021 09:12
honzapm

XXX.XXX.134.34

Být rozvojovou zemí má mnoho výhod.
Aspoň stále nebudeme atraktivní pro mladé chlapce ze Sýrie a Segenalu,
a EU nám, jako otloukánkovi, bude muset více přispívat na rozvoj, že.

Takové nerušené rozvíjení se na gauči, je to pravé ořechové.

20.3.2021 09:26
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Buďme pozitivní. Dneska první jarní den a já ho začínám ne na gaučíku, ale odlovem kuřat šestého letošního líhnutí. Mám to rozdělené, aby se mi nespletly dva kmeny orlovek.
Přes noc vyskákalo zatím 20 kuřat. V první líhni hempšírky a orlovky, v druhé líhni orlovky a hedvábničky.

20.3.2021 09:49
OlafV

XXX.XXX.35.107

Záleží i na tom co jim budem šeptat do ouška.

20.3.2021 10:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ovce Hyena asi taky ví, že je jaro. Takže další jehňátko je na světě.

20.3.2021 11:12
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Vsem chovatelum preji krasny, prvni jarni den😁..pohled z okna mi pripomina pisnicku Jarka Nohavici.."a zase k...a, pada"!..😂

20.3.2021 11:21

je to hnus. radši se ven nedívám a byla jsem akorát za slepičkama a morčaty. což má zase své nevýhody, protože u slepic se jede těžké jaro

20.3.2021 11:59
honzapm

XXX.XXX.134.34

A co budete s těmi višněmi dělat?
Pálenku a chlastat ji s obstarožními amanty?
I vy jedna...

20.3.2021 16:10
ančovička1

XXX.XXX.4.62

javorka napsal(a):
Žádné bláto nevidím.

Bude to tím, že je všechno u nás!

Ančovičko, máte moc šikovnou kočičku.

Javorko,dekuji, kocky byly rozmazlene,litalo mi to vsechno po baraku,ale vsechna kotata se udala hodnym lidem..mama kocka,sla na kastraci, hned,jak to slo..uz nikdy zadna kotata!😀🐈🐈🐈

20.3.2021 17:23
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dnešní vakcinace pár dní starých hedvábniček a orlovek. A poslední fotka je speciálně pro Honzíka to je dnešní hedvábnička

20.3.2021 17:31
veraboskova

XXX.XXX.0.235

je to hnus. radši se ven nedívám a byla jsem akorát za slepičkama a morčaty. což má zase své nevýhody, protože u slepic se jede těžké jaro

Koukám, že tam toho máte Bodlinko teda požehnaně.
A už jste dala něco doma do líhně?

20.3.2021 17:33
veraboskova

XXX.XXX.0.235

PS: dámy (a možná i pánové), vyrábíte někdo domácí nudle? Přemýšlím, že místo krájení nožem bych zakoupila nějaký strojek, který by uměl i "vlasovky". Nemáte někdo tip na nějaký dobrý který člověka nezruinuje?

20.3.2021 17:39

veraboskova napsal(a):
PS: dámy (a možná i pánové), vyrábíte někdo domácí nudle? Přemýšlím, že místo krájení nožem bych zakoupila nějaký strojek, který by uměl i "vlasovky". Nemáte někdo tip na nějaký dobrý který člověka nezruinuje?

Ano děláme. Já mám takový obyčejný od Orionu?!? Ne kcám je to BANQUET
. Z jedé strany se to vyvaluje a z druhé to krají. Buď vlasovky nebo široké nudle.. V kaufu byl za 299 v akci. Ale do 500 ho koupite určitě.

20.3.2021 19:30
asperulo

XXX.XXX.104.1

veraboskova napsal(a):

Ano, také děláme doma nudle, a když je více těsta tak dobře slouží zmiňovaný strojek z Orionu https://www.oriondomacipotreby.cz/cs-cz/vybaveni-kuchyne/strojky-mlynky/131501?gclid=Cj0KCQjwutaCBhDfARIsAJHWnHvnSVv66SHZYdvlaMuaUzvLJHPkF009Vy3BfBpCz8FXR1mA5xydWG4aAg4BEALw_wcB
Ale máme ještě jeden prastarý po babičce, a ten sice těsto nevyválí, zato lépe krájí.
Přidávám foto ze dnešního jarního dne, to pro ty, kdo mají pocit, že mají na zahradě hodně sněhu

20.3.2021 19:32
jo012810

XXX.XXX.101.35

Zdravá výživa je stále aktuální...

Jezte, co chcete, protože:

Vynálezce sportovního běžeckého pásu zemřel ve věku 54 let

Vynálezce gymnastiky zemřel ve věku 57 let

Mistr světa v kulturistice zemřel ve věku 41 let

Nejlepší fotbalista na světě, Maradona, zemřel ve věku 60 let

Nyní

Vynálezce KFC zemřel v 94 letech

Investor společnosti Nutella zemřel ve věku 88 let

Vynálezce tureckého shurmeh a steak zemřel ve věku 104 let

Vynálezce a výrobce cigaret Winston zemřel ve věku 102 let

Vynálezce opia zemřel ve věku 116 let - při zemětřesení

Vynálezce whisky Hennessy zemřel ve věku 98 let

Vynálezci afghánského jídla (Qabeli, Manto a Chapli Kebab) jsou stále naživu.

Jak ti lékaři dospěli k závěru, že cvičení prodlužuje život?

Králík je stále čilý a žije 2 roky, ale želva, která se sotva pohne z místa, žije 300 let.

Táák, odpočívejte, jezte, pijte a užívejte si až do konce světa.

Nejlepší sport, je káva a dort. Říkala Pavla...

20.3.2021 19:39

veraboskova napsal(a):
Koukám, že tam toho máte Bodlinko teda požehnaně.
A už jste dala něco doma do líhně?

Ještě ne. Letos s výstavami nepočítám, takže plán je vylíhnout jeden turnus kuřat a je celkem jedno, kdy. A většina mladých paduánek už sice nese, ale zatím pod vzorníkovou velikost.

20.3.2021 19:46

jo012810 napsal(a):
Zdravá výživa je stále aktuální...

Jezte, co chcete, protože:

Vynálezce sportovního běžeckého pásu zemřel ve věku 54 let

Vynálezce gymnastiky zemřel ve věku 57 let

Mistr světa v kulturistice zemřel ve věku 41 let

Nejlepší fotbalista na světě, Maradona, zemřel ve věku 60 let

Nyní

Vynálezce KFC zemřel v 94 letech

Investor společnosti Nutella zemřel ve věku 88 let

Vynálezce tureckého shurmeh a steak zemřel ve věku 104 let

Vynálezce a výrobce cigaret Winston zemřel ve věku 102 let

Vynálezce opia zemřel ve věku 116 let - při zemětřesení

Vynálezce whisky Hennessy zemřel ve věku 98 let

Vynálezci afghánského jídla (Qabeli, Manto a Chapli Kebab) jsou stále naživu.

Jak ti lékaři dospěli k závěru, že cvičení prodlužuje život?

Králík je stále čilý a žije 2 roky, ale želva, která se sotva pohne z místa, žije 300 let.

Táák, odpočívejte, jezte, pijte a užívejte si až do konce světa.

Nejlepší sport, je káva a dort. Říkala Pavla...

Vynalezce kebabu?

20.3.2021 19:50
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

"Vrcholovým sportem k trvalé invaliditě" se říká u nás doma ❤️

20.3.2021 20:12
OlafV

XXX.XXX.35.107

petraodlesa napsal(a):
"Vrcholovým sportem k trvalé invaliditě" se říká u nás doma ❤️

Je mně ho líto Ronalda

20.3.2021 20:24
veraboskova

XXX.XXX.0.235

začátek napsal(a):
Covid test

Jak by řekl náš šéf, to je dobrá vyfikundace

21.3.2021 07:42
OlafV

XXX.XXX.35.107

začátek napsal(a):
Covid test

Paráda směřují špičkou na sever?

21.3.2021 10:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

horal napsal(a):
https://www.facebook.com/messenger_media/?thread_id=100003378667239&attachment_id=121555076540591&message_id=mid.%24cAAAAAJq63zN-gT7IGF4T_l8LXZhn

to asi neuvidíme, chce to z FB nejdřív uložit na disk

21.3.2021 13:43
začátek

XXX.XXX.4.22

OlafV napsal(a):
Paráda směřují špičkou na sever?

Jednou na západ a jednou na východ ,nevíme co nás čeká a tak jistota je jistota.

21.3.2021 20:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

začátek napsal(a):
Covid test

Teda mě to pořád leží v hlavě.
Představa, že ležím/sedím na gaučíku a místo neustálého vstávání a přikládání vejce na oční víčko zaměřím z gaučíku směr vejce teploměr...
Začátku, jakou teplotu má ideálně vychlazené vejce na teplotu očního víčka?

A jinak poslední letošní přírůstky. Dobahněno jest.
Právě hlásil manžel od ovcí, že už porodila ovce Pejsek (na fotce jsou to ty dvě jehňata vpravo). Tak tu dám foto pro potěchu oka a jdu čistit líheň.

23.3.2021 11:47
honzapm

XXX.XXX.134.34

Jedna rodinná příslušnice, magistra v lékárně, mi dává za vejce čaje.
Uf. Chci vždy jen skořápky.
Takže čaje. Žádné skořápky. Hodně čajů.
Navíc takové, které nepiju.
Kupodivu nejsou prošlé.

Na dobré usínání, Na průdušky.
Na potenci a Na pevné nervy asi budu brzo potřebovat.
Čaj Na obezitu se snažím nebrat si osobně,
ale co chtěla básnířka, pardon, magistra, říci posledním balením,
Na ženské obtíže, to teda ale opravdu netuším...

Kdyby někdo chtěl, mám tu čaje. Hodně čajů.

23.3.2021 14:10
honzapm

XXX.XXX.134.34

Když jsem ještě míval vlasy, tak jsem je taky míval neposedné.
Ale Boris dal slovu neposednost naprosto nový význam.

23.3.2021 14:14
Varaxi

XXX.XXX.1.226

honzapm napsal(a):
Jedna rodinná příslušnice, magistra v lékárně, mi dává za vejce čaje.
Uf. Chci vždy jen skořápky.
Takže čaje. Žádné skořápky. Hodně čajů.
Navíc takové, které nepiju.
Kupodivu nejsou prošlé.

Na dobré usínání, Na průdušky.
Na potenci a Na pevné nervy asi budu brzo potřebovat.
Čaj Na obezitu se snažím nebrat si osobně,
ale co chtěla básnířka, pardon, magistra, říci posledním balením,
Na ženské obtíže, to teda ale opravdu netuším...

Kdyby někdo chtěl, mám tu čaje. Hodně čajů.

Nemá kotvičníkový čaj? Ten by mohl být fajn. :)

23.3.2021 14:27
honzapm

XXX.XXX.134.34

Mám.

23.3.2021 14:32
1978milan

XXX.XXX.41.190

Znásilnění v přímém přenosu.
A paní Věrko, jak se osvědčilo sedélko pro krůtičky?

23.3.2021 14:37
honzapm

XXX.XXX.134.34

Jak ale může jeden jediný čaj zároveň zvyšovat testosteron i estrogen?
To teda Karle vážně nechápu...

Kotvičníkový čaj není nijak běžně používaný, ale je stále populárnější. Hojně je využívaný mezi sportovci. Těm totiž pomáhá zlepšovat sportovní výkon, či podporuje růst svalové hmoty.

Na druhé straně se využívá ke zvýšení sexuálního apetitu. Dokonce je možné tento nápoj najít pod názvem rostlinná viagra. Je to díky obsahu přírodních saponinů, které dovedou v těle muže zvýšit hladinu testosteronu až o 30%. Toho hojně využívají muži starší 50 let.

Na druhou stranu má účinky i na ženy. U těch dovede zvednout hladinu estrogenu, díky čemuž lépe prožívají menopauzu. Kromě těchto skvostných účinků, dodává kotvičníkový čaj fyzickou i psychickou svěžest. Čaj můžete také pít při zánětlivých onemocnění močových cest.

23.3.2021 14:59

Já zase našla "Ačkoliv kotvičník stimuluje hladinu mužského pohlavního hormonu testosteronu, který se přirozeně vyskytuje i u žen, nikdy nezpůsobuje u ženského pohlaví nevítané zmužnění. Kotvičník u žen především stabilizuje hladinu ženských pohlavních hormonů, konkrétně tedy progesteronu a estrogenů, nikoliv testosteronu."

Jinak pokud prostě podporuje činnost žlaz s vnitřní sekrecí, může nakrásně podpořit produkci obou hormonů, v závislosti na tom, v kterém těle se kterého produkuje více :-)

23.3.2021 15:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

1978milan napsal(a):
Znásilnění v přímém přenosu.
A paní Věrko, jak se osvědčilo sedélko pro krůtičky?

Zatím dobrý, pořád to mají, a zatím to neztratily a žádné zranění.
Včera byla najednou dvě vejce, takže snáší obě krůty. Zatím je měníme za podkladky a uklízíme do sklepa.

23.3.2021 15:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak mě letos děsně štvou potkani. Prokousali díru ke krůtám skrz bok voliéry, k ruánkám jsem koukala, že vykousaly díru prkennou podlahou. K hedvábničkám se dostaly skrz betonovou podlahu.
Jedu granulí si ani nevšimly, ale dneska se podařilo chytit jednoho myšáka na kukuřici.

23.3.2021 16:06

veraboskova napsal(a):
Jinak mě letos děsně štvou potkani. Prokousali díru ke krůtám skrz bok voliéry, k ruánkám jsem koukala, že vykousaly díru prkennou podlahou. K hedvábničkám se dostaly skrz betonovou podlahu.
Jedu granulí si ani nevšimly, ale dneska se podařilo chytit jednoho myšáka na kukuřici.

No fujtajksl , to je ale hnus...Gratulace k zneškodnění!

23.3.2021 16:10

Takovej macek! To by bylo masa :-D

23.3.2021 16:45
jo012810

XXX.XXX.101.35

Tak raději něco pro zasmání...A nebo snad k zamyšlení?

23.3.2021 18:09
bery25

XXX.XXX.35.114

veraboskova napsal(a):

fuuuuuuj,tak ja by som utekal aj s tou lopatou

23.3.2021 19:21
honzapm

XXX.XXX.134.34

Konec srandy, pojďme se rozloučit s Paní Hanou.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-KKPkwZB4M

23.3.2021 19:38

honzapm napsal(a):

Ať odpočívá v pokoji

23.3.2021 19:49
ančovička1

XXX.XXX.56.104

honzapm napsal(a):

Pani Hana a jeji sansony byly a budou moje srdecni zalezitost..je mi lito..

24.3.2021 08:21

ančovička1 napsal(a):
Pani Hana a jeji sansony byly a budou moje srdecni zalezitost..je mi lito..

Jsem moc ráda, že jsem byla na pár jejích koncertech. S Maláskem, už to byla starší paní, drobounká, posedávající, ale když se objevila na jevišti...prostě přišel NĚKDO.

24.3.2021 08:24
ančovička1

XXX.XXX.56.104

Jsem moc ráda, že jsem byla na pár jejích koncertech. S Maláskem, už to byla starší paní, drobounká, posedávající, ale když se objevila na jevišti...prostě přišel NĚKDO.

Ano, byla jsem take na jednom..nezapomenutelny zazitek..

24.3.2021 08:36

ančovička1 napsal(a):
Ano, byla jsem take na jednom..nezapomenutelny zazitek..

Já také

24.3.2021 12:06
javorka

XXX.XXX.98.207

I já.

24.3.2021 19:15
honzapm

XXX.XXX.134.34

Jak to čtu odzpátku, už jsem myslel, že jste byli na JEDNOM PIVÍČKU,
a že to pro vás po té době byl NEZAPOMENUTELNÝ ZÁŽITEK.

No tedy ale... Uí + Má úcta.

Já byl dnes na horském sluníčku (se to rýmuje) a byl to taky
nezapomenutelný zážitek - to se taky rýmuje.

Jedno pivíčko
zážitek
horské sluníčko
dva zážitky.
To se nerýmuje.

Konec básně.

24.3.2021 19:21
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

honzapm napsal(a):
Jak ale může jeden jediný čaj zároveň zvyšovat testosteron i estrogen?
To teda Karle vážně nechápu...

Kotvičníkový čaj není nijak běžně používaný, ale je stále populárnější. Hojně je využívaný mezi sportovci. Těm totiž pomáhá zlepšovat sportovní výkon, či podporuje růst svalové hmoty.

Na druhé straně se využívá ke zvýšení sexuálního apetitu. Dokonce je možné tento nápoj najít pod názvem rostlinná viagra. Je to díky obsahu přírodních saponinů, které dovedou v těle muže zvýšit hladinu testosteronu až o 30%. Toho hojně využívají muži starší 50 let.

Na druhou stranu má účinky i na ženy. U těch dovede zvednout hladinu estrogenu, díky čemuž lépe prožívají menopauzu. Kromě těchto skvostných účinků, dodává kotvičníkový čaj fyzickou i psychickou svěžest. Čaj můžete také pít při zánětlivých onemocnění močových cest.

Co chcete, dneska je to samý transsexuál... beztak je kojili kotvičníkem🤔😊

24.3.2021 19:25
kastef

XXX.XXX.23.69

Tak se také ozývám po delší době...nějak toho času není,no....
a taky sem zavalena králíčky,kuzlátky,kuřátky/no těmi hlavně:)/
Takže od ledna líhnu,něco se už udalo,měsíční Brahmánky a nějací kříženečkové už mají měsíc,a ted se vylíhlo 64 kuřátek z 80 oplozených vajíček,No masakr-asi to byl blbý nápad,přebytek nikdo nechce,no a tak radši znovu líhně nezapínám.
A to tu mám plno násadových vajec Australky,Brahmánek,a nějaký ten zelený mix pro překvapení.Letos moc zájem na prodej není.
Kachny snáší taky jako divé,no ale ted kačky líhnout nechci,vždyt by mě už doma vystěhovali.Na předsínce je 85 kuřat.
Tak kdyby mi chtěl někdo odpomoct od půlky malých kuřátek/11 Brahmánek modré černé a splash plus 15-20 kříženců,něco australky s vlaškou nebo Dominantem,něco potomci Dominant,a kříženci Araukan a cemani.Tak zájemci,hlaste se:))))-nebo mě to tu sežere,potvůrky. /jsem z okresu Kroměříž/
Zítra snad i něco pofotím,
snad už to vypadá i na lepší počasí a bude to veselejší:)
Přeji všem tady pěkné dny se zvířátky

25.3.2021 21:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pár fotek ze dneška. Už se konečně venku dá něco dělat. Bláto ještě nevyschlo, ale pár dní a půjde to. Začala snášet ruánka Růžena a čínka sedí, zatím na podkladcích.
Co mě až zas tak nepřekvapilo, spíš jsem to čekala, od každé krůty se dá podle tvaru vejce, a různé barvy tečkování poznat které vejce snesla která krůta.
A pár fotek loňských kohoutů co mi přivezl chovatel Karel Křížek.

26.3.2021 06:01
1978milan

XXX.XXX.231.235

Dobrý den paní Věrko, u nás se včera prosvěcovalo a činka, co sedla první, mě zklamala. Z 15 vajec jen 7 plných.
Ale překvapila husa, ta má z 16 vajec 12 oplozenych.

26.3.2021 07:30
Štefan1

XXX.XXX.208.238

1978milan napsal(a):
Dobrý den paní Věrko, u nás se včera prosvěcovalo a činka, co sedla první, mě zklamala. Z 15 vajec jen 7 plných.
Ale překvapila husa, ta má z 16 vajec 12 oplozenych.

S tou pižmovkou je to zajímavé. Já jsem je choval úhrnem asi 10 let, nejdříve 1:2, pak už jen 1:1 ale oplozenost byla vždy 100% a pižmák by o.....l i fenu, kdyby neutekla.

26.3.2021 08:10

veraboskova napsal(a):
Pár fotek ze dneška. Už se konečně venku dá něco dělat. Bláto ještě nevyschlo, ale pár dní a půjde to. Začala snášet ruánka Růžena a čínka sedí, zatím na podkladcích.
Co mě až zas tak nepřekvapilo, spíš jsem to čekala, od každé krůty se dá podle tvaru vejce, a různé barvy tečkování poznat které vejce snesla která krůta.
A pár fotek loňských kohoutů co mi přivezl chovatel Karel Křížek.

To předposlední foto - kluci v akci!

26.3.2021 08:47
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Verko, to je krasa. U nas je lihen pozastavena, musim doladit velikost vajicek. Hoky dostavaji naklicenou psenici a je to od posledka znat. Snaseji o kousek vetsi vejce ale do lihne je budu davat az koncem dubna, at mam jistotu ze je to tak jak ma byt.
Tak se tu rada kocham :)
Aspon ze nam delaji vcelky radost :)

26.3.2021 14:19
javorka

XXX.XXX.98.207

Mám radost z čemeřic a krokusů, co jsou po celé zahradě. Slepice už konečně nelétají po celé zahradě.
Tak jaro vítej!!!

26.3.2021 21:00
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dnešní vakcinace mončičáků a dělových koulí (orlovek a hempšírek).
A další dvě líhně jsem naložila, jedna nepříbuzných hempšírek z koupených násadovek a jedna "co dům dal"

27.3.2021 04:36
jo012810

XXX.XXX.101.35

Paní Věrka je naprosto šikovná a to nejen chovatelka. Aby bylo veselo a také trochu k zamyšlení....

27.3.2021 07:22
Olánek

XXX.XXX.206.102

veraboskova napsal(a):
Dnešní vakcinace mončičáků a dělových koulí (orlovek a hempšírek).
A další dvě líhně jsem naložila, jedna nepříbuzných hempšírek z koupených násadovek a jedna "co dům dal"

Ta vajíčková míchanice má jaké složení?Já to dělám někdy na závěr líhnutí taky.

27.3.2021 07:54
Olánek

XXX.XXX.206.102

Tak jsem dával králíkům vodu z PET lahve,abych se dnes dočetl,že plasty obsahují ftaláty,které zmenšují pohlavní orgány.Ještě že piju ze sklenice.

27.3.2021 08:40
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Olánek napsal(a):
Tak jsem dával králíkům vodu z PET lahve,abych se dnes dočetl,že plasty obsahují ftaláty,které zmenšují pohlavní orgány.Ještě že piju ze sklenice.

... do které si nalejete vodu z PET láhve (?).

27.3.2021 09:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Olánek napsal(a):
Ta vajíčková míchanice má jaké složení?Já to dělám někdy na závěr líhnutí taky.

To se má tak, člověk má líheň na 24 vajec a objedná si 20 násadovek. A přijde mu jich 25. Ještě si pán dělal legraci, že mám to jedno uvařit manželovi. No to ani náhodou takže 25té vejce hempšírek putovalo do druhé líhně.
Pak jsou tam 3 vejce od ruánek vzadu vpravo, nějaká křepelčí, od hedvábniček. A krůtí. Zbytek už budu nechávat ve sklepě pro krůty, kdyby nasedly, tak ať je co podsadit.

27.3.2021 10:09
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Nejdřív budou křepelky, potom slepice a pak kachny. Jak dlouho vlastně sedí krůta. S tímhle ptákem nemám zkušenosti. Jenom jsem pozorovala za plotem u sousedky, jak se s nimi maže a stejně jich dochovala tak polovinu z toho co nakoupila krůťat.

27.3.2021 12:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

přezdívka napsal(a):
Nejdřív budou křepelky, potom slepice a pak kachny. Jak dlouho vlastně sedí krůta. S tímhle ptákem nemám zkušenosti. Jenom jsem pozorovala za plotem u sousedky, jak se s nimi maže a stejně jich dochovala tak polovinu z toho co nakoupila krůťat.

křepelky 16-18tý den, slepice 21, krůty a ruánky 28.

27.3.2021 13:48
veraboskova

XXX.XXX.0.235

V menší biosce to pípá jak o život ve vejcích. Možná ráno se dočkám prvního letošního kuřete z plecháčku

27.3.2021 14:51
jo012810

XXX.XXX.101.35

...A nezapomeňte, tato noc je o hodinu kraší. Aby Poláci nezapomněli, tak si změnu času dobře "zhmotnili".

28.3.2021 10:07
začátek

XXX.XXX.4.22

V manželskej poradni:
V určitom veku byť dobrý v posteli, znamená nechrápať, neprdieť a nekradnúť perinu.

28.3.2021 16:14
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak hlásím včera vyrobeno, válet krájet šlo v pohodě. Nakonec se mi podařilo sehnat Orion. Až na neustále mi vypadávající kličku je to fakt dobrý pomocník.

28.3.2021 16:22
OlafV

XXX.XXX.14.12

veraboskova napsal(a):
V menší biosce to pípá jak o život ve vejcích. Možná ráno se dočkám prvního letošního kuřete z plecháčku

Jako v té pohádce plecháčku vař.

28.3.2021 16:24
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ráno první odlov z Biosky a dnešní vypuštění ovcí s jehňaty.

28.3.2021 19:47
jo012810

XXX.XXX.101.35

Nikdy se téma žena nevyčerpá....

30.3.2021 07:03
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Teda vam to tak krasne roste :)
Jdu na vas s otazkou, Nedalo mi to a dala jsem si 6 vajicek araukan do lihne, od vcera se lihnou. Vaha vajec byla 48-50g Oplozenost 100% Ale, kure nadobne skorapku a nic. Ackoliv to nedelam ale vlezla jsem do jednoho z nich. Kure krasne, neulepene, vajecny zloutek vtahnuty, pupecnik ukrouceny ale nejde.mu ven a skorapka po vyndani kurete vypadala viz foto. Lihen mam nakalibrovanou na spravnou teplotu, vlhkost taky vejce chladim a vetram lihen. Jsem uz z toho zoufala...Prosim pomozte mi co delam spatne

30.3.2021 07:38

Ni+Pa napsal(a):
Jdu na vas s otazkou, Nedalo mi to a dala jsem si 6 vajicek araukan do lihne, od vcera se lihnou. Vaha vajec byla 48-50g Oplozenost 100% Ale, kure nadobne skorapku a nic. Ackoliv to nedelam ale vlezla jsem do jednoho z nich. Kure krasne, neulepene, vajecny zloutek vtahnuty, pupecnik ukrouceny ale nejde.mu ven a skorapka po vyndani kurete vypadala viz foto. Lihen mam nakalibrovanou na spravnou teplotu, vlhkost taky vejce chladim a vetram lihen. Jsem uz z toho zoufala...Prosim pomozte mi co delam spatne

je to ještě nedopečené kuře.

30.3.2021 08:01
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

je to ještě nedopečené kuře.

Dekuji ;)

30.3.2021 10:37
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Ni+Pa napsal(a):

Kolikaty den se vam kurata lihla?..to vytazene kure bylo zive nebo mrtve?..

30.3.2021 18:24
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

ančovička1 napsal(a):
Kolikaty den se vam kurata lihla?..to vytazene kure bylo zive nebo mrtve?..

Lihnout se meli 29.3 a lihnou se dnes. Kure bylo zive ale umrelo po nekolika hodinach. Ale v poradku nebylo od zacatku. Vylihla se dve kuratka a zbytek nic 😥 Letos uz lihnout nebudu, zklamalo me to....

30.3.2021 19:31
asperulo

XXX.XXX.104.1

Ni+Pa napsal(a):
Lihnout se meli 29.3 a lihnou se dnes. Kure bylo zive ale umrelo po nekolika hodinach. Ale v poradku nebylo od zacatku. Vylihla se dve kuratka a zbytek nic 😥 Letos uz lihnout nebudu, zklamalo me to....

To je škoda. Možná potřebovala trochu víc času. Někdy je lepší ještě den počkat. Také záleží na stáří násadových vajec a seřízení líhně. Obyčejná slepice je kolikrát "chytřejší" než člověk.

30.3.2021 21:35
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ni+Pa napsal(a):

No někdy se zkrátka nevede. Já bych neházela flintu do žita, přeci jenom ještě je teprve březen. Proměřila bych líheň, jestli má teplotu ok, a pak bych sehnala nějaká vejce cizí na vylíhnutí.

31.3.2021 20:37
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Ni+Pa napsal(a):

Niky, jakou mate lihen?..urcite by se tu nekdo nasel se stejnou lihni, kdo by vam rad pomohl s nastavenim,poradil a predal zkusenosti..nic nevzdavejte !!

31.3.2021 21:23
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

ančovička1 napsal(a):
Niky, jakou mate lihen?..urcite by se tu nekdo nasel se stejnou lihni, kdo by vam rad pomohl s nastavenim,poradil a predal zkusenosti..nic nevzdavejte !!

Lihen mi delal muj muz, ma to z oboru tak tomu rozumi. Lihen mi pomeril a zkalibroval. Vlhkost i vetraky frci jak maji. Doted jsme s lihni nemeli jedinej problem...Tak asi bude chyba od slepicek. No nevadi davam jim naklicenou psenici a ruzne dobrutky tak uvidim jak na tom budou za mesic....
Dekuji za podporu...
Pani Verko cizi vejce, hedulky nesou? 🤗

31.3.2021 21:30
honzapm

XXX.XXX.134.34

Niky, právě ty "různé dobrůtky" opravdu nedávejte.
Ta krvavá skořápka naťuklého, ale nevylíhlého kuřete
je typická pro příliš hustý bílek - překrmeno bílkovinou.

31.3.2021 22:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ni+Pa napsal(a):
Lihen mi delal muj muz, ma to z oboru tak tomu rozumi. Lihen mi pomeril a zkalibroval. Vlhkost i vetraky frci jak maji. Doted jsme s lihni nemeli jedinej problem...Tak asi bude chyba od slepicek. No nevadi davam jim naklicenou psenici a ruzne dobrutky tak uvidim jak na tom budou za mesic....
Dekuji za podporu...
Pani Verko cizi vejce, hedulky nesou? 🤗

Jedna už přestala, chvíli kvokala, teď se tváří neurčitě. Druhá ještě nese, ale čekám, že taky se rozkvoká. Vejce už si nechávám, kdyby náhodou některá se rozhodla zasednout.
A sedí mi běžkyně. Vystavěla si perfektní hnízdo a sedí už týden a dvou podkladcích tak nevím jestli to nějak řešit, vždycky z vajec slezla a nikdy nevydržela dýl sedět než 14 dní.

31.3.2021 23:57
petraodlesa

XXX.XXX.40.118

Tak poslední minuty března... hurá do dubnového vlákna, kdopak ho rozbalí 😊?

Přidejte reakci

Přidat smajlík