Cenné rady, hedvabnicky

Hedvábničky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tujík

17.4.2021 07:51
Tujík

XXX.XXX.214.89

Dobrý den.
Jsem úplný začátečník v chovu hedvábniček. Vlastně s nimi začíná můj 11 syn, který se do nich zamiloval. Máme doma 5 kuřátek, mix barev, kuřátka jsou různě stará. Čeká nás stavba voliéry a kurníku. Syn má i výstavní ambice. Snažím se shánět informace kde se dá. Budu vděčná za jakoukoli radu, co se týká chovu, očkování, krmení.... Nejlépe jestli můžete doporučit nějakou literaturu nebo chovatele v Karlovarském kraji který by byl ochotný zodpovědět mé otázky.
Předem děkuji.

17.4.2021 08:11
jo012810

XXX.XXX.101.35

Hedvábničky jsou velmi otužilá drůbež s se stejnými nároky, jako jiná drůbež. Výjimkou a to zejména pro výstavní účely, aby moc nemokly a měly se kde schovat před deštěm, či sněžením. Voliéru můžete udělat zastřešenou a jinak pohyb po zahradě, dle možností. V drobném zájmovém chovu bych nikomu nedoporučoval využívat jakákoliv léčiva, ta jsou vyvinuta pro produkční velkochovy. Zdravé hlídat a slabší, či zaostávající kusy vyřadit. Tím si můžete vytvořit chov s přírodní imunitou, při přiměřené zoohygieně. Tatko to praktikuji léta, ale od jiného můžete slyšet pravý opak. Je na vás, zda se rozhodnete pro zdravý přírodní postup a nebo zapojíte farmácii.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2021 08:44

Zakladem pro vystavni ambice je puvod kurat. Protoze dnes jsou hedvabky velmi modni zalezitost a kazdy mnozi kde co s kde cim. Na netu si najdete informaci dost, pokud voliera, pak posrk na dno, kvuli udrzeni cistoty. Jakmile se ty moje pusti do zahradniceni, jsou spinave. Takze ctete, studujte a ptejte se na konkretni otazky, co vas budou zajimat.

18.4.2021 10:55
petraodlesa

XXX.XXX.3.218

Posrk na dno? Myslíte písek?

18.4.2021 22:14

petraodlesa napsal(a):
Posrk na dno? Myslíte písek?

Jo, obcas napisu v mobilu blbost, neprectu po sobe a je to

Přidejte reakci

Přidat smajlík