kuba22

XXX.XXX.28.238
Dobrý den,
hledám nějakou dobrou líheň do 2 500 Kč a do 45 vajec, hodně se mi zalíbila líheň Cleo 5 Th. Nemáte s ní někdo zkušenosti?
Teď mám líheň Puisor io a ta už dodělává svou potřebu tak sháním novou. Líhnu jednou nebo dvakrát ročně, takže se mi nevyplatí koupit velkou a drahou líheň, na tuto líheň jsem slyšel dost chvály, tak nevím jestli je ta pravá.
Nemáte tuto líheň někdo?
Popř. kdyby jste měli nějakou dobrou líheň s velkou líhnivostí a za minimum peněz, napište prosím sem.
Předem děkuji
kuba22
napsal(a):
Dobrý den,
hledám nějakou dobrou líheň do 2 500 Kč a do 45 vajec, hodně se mi zalíbila líheň Cleo 5 Th. Nemáte s ní někdo zkušenosti?
Teď mám líheň Puisor io a ta už dodělává svou potřebu tak sháním novou. Líhnu jednou nebo dvakrát ročně, takže se mi nevyplatí koupit velkou a drahou líheň, na tuto líheň jsem slyšel dost chvály, tak nevím jestli je ta pravá.
Nemáte tuto líheň někdo?
Popř. kdyby jste měli nějakou dobrou líheň s velkou líhnivostí a za minimum peněz, napište prosím sem.
Předem děkuji
Nezapomeňte na pořekadlo za "málo peněz málo muziky"
petraodlesa
napsal(a):
Ale muzika nemusí být jen symfonický orchestr. Dudy také něco vydají 🥰
Mám doma dvě Cleo 5. Podobné výkonem Puisoru. Chválím 👍
Paní Petro, bylo by dobré popsat celou zkušenost, co je třeba, na co si dát pozor, co seřídit, či změnit. Ono to tu již vícekrát zaznělo, ale opakování je matka moudrosti....
jo012810
napsal(a):
Paní Petro, bylo by dobré popsat celou zkušenost, co je třeba, na co si dát pozor, co seřídit, či změnit. Ono to tu již vícekrát zaznělo, ale opakování je matka moudrosti....
20.3.2021 jsem vyrobila elaborát 🙃 s názvem:" Líheň Cleo 5- moje zkušenost".
Pane Josefe, souhlasím, že opakování matka moudrosti. Vy jste její chovatelská studnice.
Kubo 22, zkuste hledat, je to asi deset stránek od této dozadu 👍
petraodlesa
napsal(a):
20.3.2021 jsem vyrobila elaborát 🙃 s názvem:" Líheň Cleo 5- moje zkušenost".
Pane Josefe, souhlasím, že opakování matka moudrosti. Vy jste její chovatelská studnice.
Kubo 22, zkuste hledat, je to asi deset stránek od této dozadu 👍
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3790403/lihen-cleo-5-moje-zkusenost
kuba22

XXX.XXX.28.238
aha děkuji, a co by jste řekli na tuto líheň ??https://lihne-inkubatory.cz/image/cachewebp/catalog/yz56s/povanocni-vyprodej-automaticka-digitalni-lihen-yz56a-s-dolihni-a-vlhkomerem-doprava-zdarma-pro-56-vajec-76-750x750.webp
kuba22
napsal(a):
aha děkuji, a co by jste řekli na tuto líheň ??https://lihne-inkubatory.cz/image/cachewebp/catalog/yz56s/povanocni-vyprodej-automaticka-digitalni-lihen-yz56a-s-dolihni-a-vlhkomerem-doprava-zdarma-pro-56-vajec-76-750x750.webp
N e d o p o r u č u j i. Bez vložení do přepravních polystyrénu ji lze jen stěží nakalibrovat. Má nevyhovující podlahu dolíhně. Velmi obtížně se čistí. Koncepce s ventilátor a topným tělesem pod podlahou dolíhně je špatná. Pokud si ji koupíte, byť za výprodejovu cenu, tak si "užijete". Pokud už, tak s otopným tělesem a ventilátorem ve víku líhně.
Jarek
kuba22

XXX.XXX.28.238
petraodlesa
napsal(a):
Od firmy "líhně- inkubátory" NIKDY nic!
aha, a od jaké firmy by jste doporučili ? a takže Cleo 5 Th je teda lepší než tady ten?....
Již to tu je na jiných vláknech, ale zopakuji. Pokud někdo chce mít radost z líhnutí bez komplikací, zakoupí si líheň od ověřených firem. Brinsea, Rcom či BIOSKA. U nich stačí postupovat přesně podle návodu a bude úspěšné líhnutí a radost. Když chce někdo šetřit, pořídí si cleo Rumunské a musí hledat zkušenosti a bude spokojen, když dopiplá, co je třeba. Někdo si může postavit za malý peníz líheň z ledničky, která líhne, jako ty kvalitní. Jiný naletí a koupí si nějakou líheň, která je konstrukče vadná a nedá se ani vychytat, aby se v ní dalo slušně líhnout. Je na rozhodnutí každého, co je mu bližší..V příloze líheň z ledničky pro cca 75 vajec, s hromadným ručním otáčením vajec. Chvíli zábava při vytváření a pak radost z líhnutí...
petraodlesa
napsal(a):
Zadavatel chtěl levnou do 2500, tak to leda samodoma od vás nebo Cleo 5 nebo ta z Makra, Puisor. Ty vaše tipy jsou nové dražší. Fakt je, kdo má štěstí,🎈 získá z druhé ruky.
Nó, já do líhně-ledničky investoval svůj čas (zábava pro mne), vodiče jsem měl doma, plechy také, takže jsem zaplatil za elektrokomponenty a pozinkování cca 2500,- Kč. Ledničku jsem vyhledal ve sběrném dvoře a to zdarma. Pokud má někdo zájem, mohu předat zkušenosti i kontak na dodavatele komponent, od kterého jsem rovněž získal jeho zkušenosti. V příloze byla ilustrativní fotka hotové líhně...
kuba22

XXX.XXX.28.238
děkuji všem za reakce, padla mě do hlavy ještě jedna líheň a to tady ta: https://lihne-inkubatory.cz/lihen-wq-56/ na tu by jste řekli co ?
A co tuhle? https://www.lihne.cz/king-suro-eco/ Na 24 vajec, sice za víc 3990 Kč, ale podle mě hodně dobrá volba.
kuba22
napsal(a):
děkuji všem za reakce, padla mě do hlavy ještě jedna líheň a to tady ta: https://lihne-inkubatory.cz/lihen-wq-56/ na tu by jste řekli co ?
Líheň můžete vrátit do 14 dnů od obdržení a garantujeme Vám plné vrácení peněz v případě nespokojenosti....neliahnu sa kuriatka 21 dni
bery25
napsal(a):
Líheň můžete vrátit do 14 dnů od obdržení a garantujeme Vám plné vrácení peněz v případě nespokojenosti....neliahnu sa kuriatka 21 dni
Už ho nechte, chudáka... Naletí, jeho problém.
Rcom King Suro... nejlepší z nejlepších 👍 paní Věro, nemít doma Cleo 5, byla by to jasná volba.
kuba22

XXX.XXX.28.238
no nic..... moc jste mi neporadily, asi jste nepochopili že nelíhnu 10krát za rok ale 1 max 2krát.. takže si koupím cleo 5 a hotovo.....
petraodlesa
napsal(a):
Už ho nechte, chudáka... Naletí, jeho problém.
Rcom King Suro... nejlepší z nejlepších 👍 paní Věro, nemít doma Cleo 5, byla by to jasná volba.
ja vobec neriesim ci naleti nenaleti a už vobec si nemyslim ze je chudak,ale keby boli ferovi,tak daju na vratenie aspon 30dni,ja som tiez chovatel amater,tak ja by som za 14 dni liahnutia,toho vela nezistil
kuba22

XXX.XXX.28.238
bery25
napsal(a):
ja vobec neriesim ci naleti nenaleti a už vobec si nemyslim ze je chudak,ale keby boli ferovi,tak daju na vratenie aspon 30dni,ja som tiez chovatel amater,tak ja by som za 14 dni liahnutia,toho vela nezistil
a vy máte jakou líheň ?
kuba22
napsal(a):
Dobrý den,
Nemáte tuto líheň někdo?
Předem děkuji
S líhní Puisor jste byl nespokojený? Já bych právě vybrala ji. Jak dlouho Vám fungovala, když už dodělává? A jak fungovala, kolik procent jste měl asi líhnivost?
kuba22

XXX.XXX.28.238
reznade
napsal(a):
S líhní Puisor jste byl nespokojený? Já bych právě vybrala ji. Jak dlouho Vám fungovala, když už dodělává? A jak fungovala, kolik procent jste měl asi líhnivost?
tuto líheň mám 4 roky a už neukazuje správnou vlhkost... pořád 20% a pořád 38,2 stupňů..minulý rok jsem líhl 2krát, poprvé se mi vylíhlo z 30 vajec 5 kuřat a na podruhé z 35 vajec 25 kuřat... a tento rok z 46 vajec 13 kuřat...
Až se Vás budou příbuzní ptát, co si přejete k narozeninám nebo na Vánoce, překvapte je a přejte si líheň; pokud je ta částka pro Vás příliš velká, řekněte, že si zbytek doplatíte. A budete mít na King Suro, co sem dávala verahubacova.
Teď už toho stejně moc nevylíhnete, den, než objednáte, týden, než to dojde... To je lepší si letos koupit kuřata a s líhní začít zas až na jaře. Takže ten dopis Ježíškovi normálně stihnete.
Zdravím Kubu 22,
jsem na tom úplně stejně, jen jsem založila vlákno s názvem mé lihne. Jako začátečník jsem koupila automatickou lihen s českým návodem a naivně si myslela, že když se vajíčka sama otáčejí, drží to teplotu a jen reguluji vlhkost, že mi to na to moje líhnutí 2krat do roka bude stačit. Až časem sem zjistila, že teplota na počítadlo je jiná než uvnitř apod. Lidé lihnou uspesneji než já i v kartonové krabici. Takže teď to zkusím jinak. Nakoupila jsem si jednotlivé komponenty a manžel mi ji zbouchne doma. Přeji šťastnou ruku při výběru lihne a mnoho kuratek a co nejméně kohoutu
kuba22

XXX.XXX.28.238
zajímavé je, že je mi teprv 13 ... chovatelství mě strašně baví a jelikož bydlím ve vesnici s krásným pozemkem, můžu si dovolit chovat hodně zvířat. líhnutí je opravdu zábava ale když se vám skoro nic nevylíhne tak je to poměrně velké zklamáni proto jsem zde hledal nějakou líheň která by měla líhnivost min. 60% ... to mi stačí, proto jsem přemýšlel tedy o té Cleo 5 Th
kuba22
napsal(a):
zajímavé je, že je mi teprv 13 ... chovatelství mě strašně baví a jelikož bydlím ve vesnici s krásným pozemkem, můžu si dovolit chovat hodně zvířat. líhnutí je opravdu zábava ale když se vám skoro nic nevylíhne tak je to poměrně velké zklamáni proto jsem zde hledal nějakou líheň která by měla líhnivost min. 60% ... to mi stačí, proto jsem přemýšlel tedy o té Cleo 5 Th
Tobě je třináct? Tak to jsi za vodou. :)
Jedna babička, druhá babička, jeden děda, druhý děda, narozeniny, jmeniny, pár korun za pěkné vysvědčení a Vánoce, líheň tu bude cobydup - a rodina ještě bude ráda, že máš rozumného koníčka a nekupuješ za rohem cigarety.
Já si představovala pána v letech, jehož dávno dospělé děti s vnoučaty stojí před Vánoci v lékárně a přemýšlejí, jestli doplňky stravy na klouby, nebo spíš imunitu, protože děda zas nic nechce.
kuba22

XXX.XXX.28.238
dobře děkuji všem za rady.. pokud žádnou líheň nenajdu, pokusím se ještě s mojí vynalezavostí stlouct nějakou domácí líheň.. jen koupím za pár korun termostat a ventilátor a bude to :)) má někdo zkušenosti s domácí líhní ??
kuba22

XXX.XXX.28.238
dobře děkuju
petraodlesa
napsal(a):
Včera o půl páté na tomto tvém vlákně, Kubo, psal pan Josef, starý zkušený pan chovatel, a nabízel ti poradit. Se stavbou líhně. Nevšiml sis toho? Jeho rady by zajímaly i mně. Třeba se ještě ozve a promine ti to přehlédnutí.
Stačí mi napsat a nebo zanechat e-meil. Zašlu své vám i s názornými obrázky a zkušenostmi a nasměrování na dodavatele vyzkoušených komponent...
https://fb.watch/52RLsfVQu3/
Vinotéka předělaná na líheň je to odkaz z FB, tak nevím, jak to půjde pustit...
veraboskova
napsal(a):
https://fb.watch/52RLsfVQu3/
Vinotéka předělaná na líheň je to odkaz z FB, tak nevím, jak to půjde pustit...
Pustit to jde. U výroby vlastní líhně z ledničky, vinoték, či mrazáku, se použije jen skříň. Pak záleží na vhodném rozmístění zdroje tepla, misky s vodou a ventilátorků, aby byla v celé skříni stejná teplota, přiměřená vlhkost a otvory pro výměnu vzduchu.
A tady je inzerát za pakatel na BIOSKu: https://www.ifauna.cz/drobni-savci/inzerce/r/detail/3740371/lihen-bios/
kuba22

XXX.XXX.59.111
tak jsem pár dní hledal a vím že je to asi špatný nápad ale našel jsem ještě Puisor Io na 51 vajec s nastavitelnou teplotou a automatickým otáčení vajec.. má s ní někdo zkušenosti ??https://www.lihneme.cz/lihne-puisor/io-204/
kuba22
napsal(a):
tak jsem pár dní hledal a vím že je to asi špatný nápad ale našel jsem ještě Puisor Io na 51 vajec s nastavitelnou teplotou a automatickým otáčení vajec.. má s ní někdo zkušenosti ??https://www.lihneme.cz/lihne-puisor/io-204/
Kubo, Puisor je pro začátečníka akorát. Jen je třeba mu dát stálou teplotu...na stole, v rohu, kam nesvítí sluníčko, podložit dekou. Honzapm s ní úspěšně líhne, prý má podobné parametry jako Cleo 5. Jsou tak na stejné úrovni, cenově i kvalitou.
kuba22

XXX.XXX.59.111
dobře děkuji....
kuba22

XXX.XXX.59.111
petraodlesa
napsal(a):
Kubo, Puisor je pro začátečníka akorát. Jen je třeba mu dát stálou teplotu...na stole, v rohu, kam nesvítí sluníčko, podložit dekou. Honzapm s ní úspěšně líhne, prý má podobné parametry jako Cleo 5. Jsou tak na stejné úrovni, cenově i kvalitou.
jen jsem se chtěl zeptat protože má automatické otáčení takže bych do líhně vůbec nelezl protože ta puisor co mám teď tak nemá kličku a musím ji otáčet zevnitř....a zároveň by se dal dobře zkalibrovat termostat v té líhni díky nastavitelné teplotě
kuba22
napsal(a):
jen jsem se chtěl zeptat protože má automatické otáčení takže bych do líhně vůbec nelezl protože ta puisor co mám teď tak nemá kličku a musím ji otáčet zevnitř....a zároveň by se dal dobře zkalibrovat termostat v té líhni díky nastavitelné teplotě
Tenhle Kuba je asi opravdu cuba....A nebo neumí číst a analyzovat a porovnávat se svými možnostmi a stále by rád nějaké perpetum mobile ....Stále dokola se opakuje a hledá a asi ještě dlouho bude hledat a zkoušet. Pokud je skutečně mladý (jak někdo uváděl), má spoustu času na experimenty. Jde jen o to, aby sám sebe neodradil od chovu drůbeže při neúspěších. Jinak přeji mnoho štěstí.