Japonska prepelica

Křepelky japonské nosné (kř JPN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2021 13:38
stevusko

XXX.XXX.113.235

dobry den,prosim o radu,po vyliahnuti jap.prepelic niektore maju roztiahnute nozky,nemozu sa ani postavit.viete mi poradit kde som urobil chybu alebo co je tomu pricina.nasadove vajcia som kupoval.dakujem za odpovede.

29.4.2021 14:10
mr.X

XXX.XXX.168.134

Zdravim, na podlahu odchovny neco hrubeho- perlinka, rucnik...aby jim to neklouzalo. A svazat nohy provazkem, je to piplacka ale za 3 dny budou v pohode. Az provazek sundate nepoznate ktere to byly.

29.4.2021 14:12
mr.X

XXX.XXX.168.134

Osvedcil se kuchynsky provazek na vareni, peceni masa atd...je silny tak akorat.

29.4.2021 19:53
jo012810

XXX.XXX.101.35

stevusko napsal(a):
dobry den,prosim o radu,po vyliahnuti jap.prepelic niektore maju roztiahnute nozky,nemozu sa ani postavit.viete mi poradit kde som urobil chybu alebo co je tomu pricina.nasadove vajcia som kupoval.dakujem za odpovede.

Veškeré deformace u kuřátek je špatně. Asi máte na mysli to co ukazuji na fotce-označeno kroužkem. Různé deformace u drůbeže, nejen u JK, je třeba důsledně vyřazovat, v opačném případě budete mít v chovu postupně větší potíže. Deformace jsou zpravidla důsledkem neřízené příbuzenské plemenitby....

29.4.2021 20:06
mr.X

XXX.XXX.168.134

rozjeté nohy nejsou klasická deformace, kdy se vylíhne kuře s viditelně křivýma špatně vyvinutýma nohama .......takové se samozřejmě vyřazují protože většinou ani nejsou života schopná a uhynou a jen se trápí.
Nejsem odborník ale myslím, že to není špatnými geny.
Každopádně svázaní nohou na 2-3 dny to spolehlivě vyřeší. Kolikrát jsem viděl, že se nohy rozjely třeba až několikátý den u kuřete, které bylo po vylíhnutí v pořádku.
Může za to kluzká podlaha v dolíhni a první dny v odchovně, kdy to kuřatům zesláblým po vylíhnutí klouže a klouby nemají oporu pro správnou fixaci a vývin....
Toť můj názor, ale je klidně možné, že se pletu :)
Já líhnu každý rok ze zakoupených vajec, nelíhnu do chovu a proto když se nějaký rozhoďnožka objeví tak svážu a je to. Kuře se má k světu a je škoda utratit.
Není náhoda, že od doby co jsem na první dny na podlahu odchovny začal dávat perlinku, se rozjeté nohy téměř nevyskytují.....

ať se daří.

29.1.2022 17:43
Z. K

XXX.XXX.33.226

Dobrý den. Také mám takové kuře, jen jsem nepochopila to svázání nohou 🤔to nemůže jíst a chodit né

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.1.2022 18:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Z. K napsal(a):
Dobrý den. Také mám takové kuře, jen jsem nepochopila to svázání nohou 🤔to nemůže jíst a chodit né

Ovázat do osmičky provázkem právě proto, aby mohlo chodit. Ale vaše kuře nevidím, může mít úplně jiný problém.

31.1.2022 08:55
Z. K

XXX.XXX.102.229

Děkuji za reakci. Nakonec jsem postup našla na YouTube. Byla to piplačka, ale kuřátko již v pohodě běhá 😃tak ve středu mu provázek sundám

Přidejte reakci

Přidat smajlík