Inkubace, výpadek elektřiny

Páv korunkatý (modrý)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rover96

25.6.2021 13:08
Rover96

XXX.XXX.37.242

Zdravím všechny,
nevím si rady. Poprvé mám vejce v inkubátoru a po 4 dnech vypadla elektřina na 15 hodin. Při prosvětlení vidím nějaké žíly. Bude kuře uvnitř ještě živé? Jak poznám, že jo?
Jinak vajíčka byly 7 dní po snesení v chladu a pak jsem je dal 7 dní pod pávici. Ta na nich však nesedila a tak šly prakticky po 14 dnech do inkubátoru. Je vůbec šance, že se něco vyléhne, nebo už je pozdě něco zkoušet po těch 7 dnech v chladu a 7 dnech v teple bez zahřívání?
Díky

25.6.2021 14:04
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Vejce se prosvěcují naopak, tupý konec nahoře, kde je vzduchová komůrka..
Když ho otočíte,jak má být, já vidět i pohyb srdíčka..takhle vám nikdo nic neřekne,není nic vidět,jen, že vejce jsou oplodněná..ale jestli živá???...

Rover96

25.6.2021 15:00
Rover96

XXX.XXX.37.242

25.6.2021 16:00
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Je to lepší,ale podle polohy žloutku, vyplavaný netypicky (pro živý zárodek), navrchol vejce, kde není ani zřetelná vzduchová komůrka, bohužel to vypadá na odumřelý zárodek.
Živý se drží ve spodni polovině vejce a do horní dorůstá.. zřetelně by byla vidět vzduchová komůrka ve vrcholu širokého konce vejce..
Doufám, že se ještě k tomu někdo z přítomných zkušených chovatelů vyjádří 😀
Nerada bych vám špatně radila,nechte vejce dále v líhni,po pár dnech uvidíte,jestli se zárodek zvětšil nebo ne.. byl by vidět i pohyb žilek ve vejci..
Čí to jsou vajíčka?..paví?..

25.6.2021 21:35
Rove

XXX.XXX.37.242

Mockrát díky za odpověď. Ano, jedná se o páva. Dám tomu ještě pár dní. Díky za rady. Příští rok snad pávice sedne. Teď jsou jí dva roky a údajně pohlavně dospívá ve třech.

Přidejte reakci

Přidat smajlík