Zdravím,
Taťka si na konci dubna koupil 100 housat. Prvni měsíc v pohodě a ted některé přestaly chodit. Je jim 5 týdnů. Proste se nezvednou a jen se plazí. Do toho dnes rano zdechly 4 a odpoledne další. Dohromady uz mu zdechlo snad 20 hus. Mají suchou podestylku, každý den jim to mění. Dostávají pouze šrot, nic vic. Mají ovšem pastvu kde se pasou a vola mají pořád plné. Ty větší a silnější housata prý okusujou těm slabším peří. Celkově některým neroste moc peří. Divné ovšem je, že třičtvrtě housat chodí, žerou, koupou se uplne v pohodě a zbylé proste z ničeho nic přestanou chodit. Dnes dokonce dopoledne taťka nasel mrtvou husu, tak ji hodil do vozíku a odpoledne jsem ji tam našla živou? :DDD Tata říkal ze pry byla 100% mrtvá :D byla jsem u svého veta co mi řeší psy, ale o Husách nic neví, ale dal mi kombisol AD3… co jeste koupit? Husy má ze stránky slepičář.cz volala jsem tam a oni pry žádnou chorobu v chovu nemají.
Četla jsem něco o žabkách - tohle mají na jazyku ( foto), jsou to žabky?
Vet mi řekl at jednu pošleme do vet. ústavu na rozbor. To tatka nechce, protoze uz jednou jsme meli nemocné krocany a tatka musel vybít všechnu drůbež kvuli tomu ústavu. Chodili k nam na kontroly.. přitom byly slepice uplne zdravé a normalne snasely.. nechce uz to zažít znovu, ale zároveň samozrejme nechce vyhodit 30 000 co za ty husy dal.. prosim o radu
Uživatel s deaktivovaným účtem

máte je těžce podvyživené. toť vše.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To na jazyku žabky podle mě nejsou. U nás takhle vypadají všechny husí jazyky.
Jinak my takhle malým taky dáváme smesku vkch1 a vkch2 (oni si to různě přeberou, jak máme housata různého stáří tak prostě mají obě smesky a žerou je obě na střídačku). Ale po pravdě převážně se živí pastvou. Tu směsku mají podle mě jen na chuť...
Jak velkou máte tu pastvinu? A předpokládám že když prší tak se můžou schovat někam do tepla - na tu suchou podestylku?
Ivus, to je dobře, že dáváte výkrmové směsi, ale není to jen "na chuť"..kdybyste je nedávali,dopadnete stejně,jako pan zadavatel...tyto husy jsou výkrmové a z pastvy by opravdu nebyly..jen problémy..padání na nohy z nedostatku vápníku, špatný růst a opeřovani z nedostatku bilkovin, žabky na jazyku. nedostatek minerálů... atd........ prostě je musíme dobře krmit.. už dávno to nejsou husy divoké..