Křepelky kanibalismus

Křepelka japonská faraon
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

15.7.2022 18:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.247.202

Dobrý den mám dotaz. A bohužel také špatnou zkušenost 😕. Měl jsem chov křepelek 1,4 a povedlo se mi uměle odchovat mladě (nejspíš samce) a v 7 týdnech jsem ho k nim dál. Týden bylo vše v naprostém pořádku ale pak ho začali klovat (1.den) tak jsem ho oddělil a při návratu zpět (1 týd.) ho po 2 dnech během noci uklobali 😕. A celkově se teď mezi sebou perou dnes uklobali jednu slepičku jištěno po návratu z práce. Krmim je granulema pro křepelky. Co mohlo způsobit takovýto boje v hejnu ?? Mohlo to být to mladě ?? A nebo jsou granule nevhodnou stravou ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2022 20:11

křepelky jsou na tohle blbá zvířata, kanibalismus v kleci vypukne raz dva, přidání nového jedince nebylo dobrým nápadem.

Neregistrovaný uživatel

15.7.2022 20:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
křepelky jsou na tohle blbá zvířata, kanibalismus v kleci vypukne raz dva, přidání nového jedince nebylo dobrým nápadem.

Děkuji za odpověď . Jo také jsi to říkám že to byla chyba když to vypuklo až potom. Ale chyba se už asi nijak eliminovat nedá .

15.7.2022 21:02

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuji za odpověď . Jo také jsi to říkám že to byla chyba když to vypuklo až potom. Ale chyba se už asi nijak eliminovat nedá .

ne.

Neregistrovaný uživatel

16.7.2022 05:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

ne.

😕 Jo a jenom se ještě zeptám jako strava jsou ty granule pro nosné křepelky dostačující ? Jestli nemůže být i lehký problém tam jestli jim pak něco ve stravě nechybí ?

16.7.2022 09:08

😕 Jo a jenom se ještě zeptám jako strava jsou ty granule pro nosné křepelky dostačující ? Jestli nemůže být i lehký problém tam jestli jim pak něco ve stravě nechybí ?

nechybí

co jim chybí je přirozené chování, kdy křepelky žijí v prostoru, kde celý den hrabou a hledají potravu

ale to se vylučuje s chovem v kleci

Neregistrovaný uživatel

16.7.2022 09:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

nechybí

co jim chybí je přirozené chování, kdy křepelky žijí v prostoru, kde celý den hrabou a hledají potravu

ale to se vylučuje s chovem v kleci

Jo aha tak to v domácích podmínkách moc zajistit nelze.
Jinak v kleci mají písek i kopanou hlínu ale volný pohyb jím to nenahradí 😔

Tak doufám že se situace u nich zklidní a budou spolu opět vycházet jako skoro celý rok předtím. A včera mě vážně překvapila jejich krutost a síla. A kdyby byla možnost že do klece mohla vlézt škodná tak bych to tipoval spíš na ní to je ale vyloučeno.

16.7.2022 09:57

ne, fakt, křepelky vypadají neškodně a pak si rozklovají hlavy

ale teda nevěřte úplně, že se to nějak uklidní. nejlepší by asi bylo je zabít a pořídit nové.

Neregistrovaný uživatel

16.7.2022 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.10

ne, fakt, křepelky vypadají neškodně a pak si rozklovají hlavy

ale teda nevěřte úplně, že se to nějak uklidní. nejlepší by asi bylo je zabít a pořídit nové.

Aha. No tak rozklodnutí hlavy to bych i v nejhorším pochopil ale aby dokázali ublobat celej horní zobák tak to je síla.

A zabíjet se mi je nechce ikdyž to jsou už pachatelé 2 násobné vraždy mám je pro radost a oblíbené . I když to může nakonec nastat ale tak to je krajní a konečné řešení. Proto jsem se tady zeptal o nějakou radu.

16.7.2022 13:26

Aha. No tak rozklodnutí hlavy to bych i v nejhorším pochopil ale aby dokázali ublobat celej horní zobák tak to je síla.

A zabíjet se mi je nechce ikdyž to jsou už pachatelé 2 násobné vraždy mám je pro radost a oblíbené . I když to může nakonec nastat ale tak to je krajní a konečné řešení. Proto jsem se tady zeptal o nějakou radu.

vkladám príspevok ako obrázok z https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3932544/krepelky-chovna-klec?a=3951542#a3951542

Neregistrovaný uživatel

16.7.2022 14:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.185

vkladám príspevok ako obrázok z https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3932544/krepelky-chovna-klec?a=3951542#a3951542

Děkuji i za tuto ofocenou reakci .

Přidejte reakci

Přidat smajlík