Váha australek

Australky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2022 21:25
Žaneta Matysová

XXX.XXX.9.39

Dobrý den, chtěla jsem se s vámi podělit o dnešní zklamání.
Jelikož z 11 kuřat se vyklubali téměř všichni kohouti a potřebuji je vyměnit za nosnice, tak jsme dnes poprvé v životě jednoho kohouta zabili-16 týdnů, původně jsme chtěli více, ale to zklamání. Živá váha 3,2 kg, kuchyňská 1,95 kg, velmi málo masa, celkem tučný, samá kost a peří. Dám jim tedy ještě čas, ale kde je chyba? Dávám granule, pšenici, zelené,1x týdně směs z kopřiv, pečiva, skořápek, brambor nebo rýže.
Beru to jako zkušenost, že jestli chovat na maso, tak jedině brojlery, i když to nebylo mým záměrem, chtěla jsem nosnice a ne 10 kohoutů 😒

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.7.2022 22:18

16 týdnů věku je blbý věk na porážku. ta zvířata vypadají velká, ale ve skutečnosti je to tím, že jim vyrostla kostra, maso na nich ještě moc není a navíc jsou obvykle rozpeřená.

31.7.2022 22:39
kko

XXX.XXX.212.58

Jaké kroužky pro Australanky velké?

1.8.2022 06:48
Olánek

XXX.XXX.24.197

Nemají moc pohybu ?

1.8.2022 07:16
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Olánek napsal(a):
Nemají moc pohybu ?

Tím to není.. prostě je to nosné a velké plemeno, dlouho roste..v 16 týdnech jsou to ještě nohatá kuřata..jak píše bodlinka..
.aspoň půl roku..

1.8.2022 08:08
Olánek

XXX.XXX.24.197

ančovička1 napsal(a):
Tím to není.. prostě je to nosné a velké plemeno, dlouho roste..v 16 týdnech jsou to ještě nohatá kuřata..jak píše bodlinka..
.aspoň půl roku..

Jen jsem si upamatoval,jak předci v dodách nevědeckého chovu drůbeže omezovali v čase před popravou prostor a v některých případech i pohyb odsouzenců.Bylo mně těch,zejména hus líto.

1.8.2022 08:53
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Olánek napsal(a):
Jen jsem si upamatoval,jak předci v dodách nevědeckého chovu drůbeže omezovali v čase před popravou prostor a v některých případech i pohyb odsouzenců.Bylo mně těch,zejména hus líto.

To se také asi dělalo,zavírat do chlívků,husy cpát šiškami.. ještě si to pamatuju u babičky..ale myslím,že taková zvířata přibírají jenom na sádle a ztuční jim játra,svaly spíš potřebují pohyb..vyjma brojlerů..
Jeden příklad 😄

1.8.2022 09:17
Olánek

XXX.XXX.24.197

ančovička1 napsal(a):
To se také asi dělalo,zavírat do chlívků,husy cpát šiškami.. ještě si to pamatuju u babičky..ale myslím,že taková zvířata přibírají jenom na sádle a ztuční jim játra,svaly spíš potřebují pohyb..vyjma brojlerů..
Jeden příklad 😄

Neskutečné,pokud nejde o slevu v Makru.

1.8.2022 09:22
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Olánek napsal(a):
Neskutečné,pokud nejde o slevu v Makru.

Nikde to radši neříkejte nebo bude Makro bráno útokem 🤣🤣🤣

1.8.2022 18:59
Žaneta Matysová

XXX.XXX.9.39

Pohybu ani ne, ale kdy je tedy optimální doba na zabití australek? Mám těch kohoutů plný kurník 😱😰

1.8.2022 19:56

Žaneta Matysová napsal(a):
Pohybu ani ne, ale kdy je tedy optimální doba na zabití australek? Mám těch kohoutů plný kurník 😱😰

Máte uvedeno výše, 1/2 roku

1.8.2022 21:14
Alik1986

XXX.XXX.34.40

Taki ich mam dost.Tusim 10 kusu.Nechcete nejakeho vymenit ? Odkial ste ?

1.8.2022 22:10
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Optimální váha na zabití je, když jsou dobře osvalení..velkým plemenům to trvá déle.. nejdřív rostou do kostry, potom se začnou osvalovat..záleží na tom, čím jsou krmeni a kolik krmení dostanou..na vás záleží, co očekáváte..jestli vývar na polévku nebo kastrol plný masa s paprikovou omáčkou 😄...když jsem měla hodně kohoutků vlašek, přebytky kohoutků jsem řešila usmrcením a krmenim pro psa,jednohubky😄...

1.8.2022 22:13
Žaneta Matysová

XXX.XXX.21.145

Uvažuji o prodeji, pokud by měl někdo zájem? Mám objednané nosnice a je mi je líto zabít, když nemají na to váhu. Přijde mi to škoda

1.8.2022 22:15
Žaneta Matysová

XXX.XXX.21.145

A jsem z Liberce- Stráž nad Nisou

1.8.2022 22:19

Uvažuji o prodeji, pokud by měl někdo zájem? Mám objednané nosnice a je mi je líto zabít, když nemají na to váhu. Přijde mi to škoda

nevykrmený kohout je těžce prodejné zboží, zadarmo je problém.

1.8.2022 22:25
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Jj, pokud na ně nemáte místo,nevyplatí se je vykrmovat..radši je někomu levně prodejte nebo darujte, nemá smysl zabíjet kohoutky,na kterých nic není...lepší krmit slepice,co snáší, než půl roku krmit kohouty...na maso jsou brojleři..za 7 týdnů máte 3-4 kg masa..jeden..dnes jsme zabili další 4..😃

1.8.2022 22:32

tak vždycky se dají dát do hrnce na polívku, i když jsou malí. takový vývar je grunt.

1.8.2022 22:32
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
nevykrmený kohout je těžce prodejné zboží, zadarmo je problém.

To je pravda,ale jestli jsou to čistokrevní kohouti,snad by si je někdo vzal...ale přesto si chovatel koupí do chovu radši jednoho dospělého, popř.oceněného kohouta, než několik mladých..

1.8.2022 22:34

ančovička1 napsal(a):
To je pravda,ale jestli jsou to čistokrevní kohouti,snad by si je někdo vzal...ale přesto si chovatel koupí do chovu radši jednoho dospělého, popř.oceněného kohouta, než několik mladých..

kroužkovaní asi nejsou. a australka je vlastně docela obyčejná, bonus za vzhled jako dvorkový kohout je malý. kohoutů je miliarda, konkurence veliká

možná se ještě zeptat místních vietnamců, ti by černý mohli mít rádi

1.8.2022 22:40
ančovička1

XXX.XXX.220.190

To je fakt..pár korun by určitě dali 👍😀

2.8.2022 09:31
bery25

XXX.XXX.33.227

ančovička1 napsal(a):
Jj, pokud na ně nemáte místo,nevyplatí se je vykrmovat..radši je někomu levně prodejte nebo darujte, nemá smysl zabíjet kohoutky,na kterých nic není...lepší krmit slepice,co snáší, než půl roku krmit kohouty...na maso jsou brojleři..za 7 týdnů máte 3-4 kg masa..jeden..dnes jsme zabili další 4..😃

mne sa nikdy nepodarilo za 7tyždnov vykrmit brojlera na 3-4kg čistej vahy,ale to asi aj zaleži jaky material nakupite

2.8.2022 10:39
ančovička1

XXX.XXX.220.190

bery25 napsal(a):
mne sa nikdy nepodarilo za 7tyždnov vykrmit brojlera na 3-4kg čistej vahy,ale to asi aj zaleži jaky material nakupite

Tito brojleři byli ti,co jsem posílala fotku kuřat s černými puntíky..byli celkem mizerní,ani jsem nevěřila, že to jsou brojleři 🤣🤣
Krmíme směsí Energys.. brojleři z té směsi rostou před očima..musím poopravit jejich stáří,kupovali jsme je asi týdenní..😀..
Minulý týden jsem koupila 10 nových, desetidenních, včera jsem je fotila..neskutečně vyrostli..

2.8.2022 11:04
ančovička1

XXX.XXX.220.190

bery25 napsal(a):

Svítíte jim stále celou noc?..

Vrků

2.8.2022 12:11
Vrků

XXX.XXX.36.58

ančovička1 napsal(a):

Není nad kurník se solárkem.

2.8.2022 14:15
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Vrků napsal(a):
Není nad kurník se solárkem.

Tak to by byli rovnou grilovaní 😀

2.8.2022 16:41
bery25

XXX.XXX.33.227

ančovička1 napsal(a):

nie,nesvietim vobec,ale kupujem trojtyždnove a este ich mam cca 7tyzdnov doma,nekrmim zmeskou ale doma srotovanou kukuricou plus psenica a bielkovinovi koncentrat,všetko chce svoje,tak ich este musim 3 tyzdne podržat dlhsie,nestažujem sa,teraz som ich na jeden turnus odchoval 58,musel som dokupit mrazak len ci ho nevypnem,ked ma ist energia o 150percent hore

3.8.2022 21:35
Žaneta Matysová

XXX.XXX.6.84

Koupili si je Vietnamci, zamáčkla jsem slzy, byla to přece jen moje první zkušenost ,péče od kuřatka.
A teď by mne zajímala ta diskuse k brojlerům, svítit celou noc, to jako fakt?

Vrků

3.8.2022 21:38
Vrků

XXX.XXX.36.58

Koupili si je Vietnamci, zamáčkla jsem slzy, byla to přece jen moje první zkušenost ,péče od kuřatka.

Nejste příbuzná Kellnerové?

3.8.2022 22:47
Žaneta Matysová

XXX.XXX.6.84

Nejsem

4.8.2022 07:10
ančovička1

XXX.XXX.220.190

Ano..maličkým kuratkům se musí svítit/topit, celé dny, aby kuřata měla teplo a světlo...v noci necháváme svítit také,jako v drůbežárnach, aby kuřata mohla žrát celou noc..velice rychle rostou.. také se u brojlerů může stát,že se v noci,po tmě a pokud je jím zima, můžou ušlapat..

Přidejte reakci

Přidat smajlík