Zdravím, mam 5x vyše 30 tydňove dominanty uz maju aj hrebene červene padaju im dole a zatial som mal asi 3-4 vajicka od jednej a uz 5dni nic ani jedno vajicko ziadna sliepka sa neznaša…krmim smeskou pre nosnice + davam vitamíny Plastin,pustene su na zahrade maju velmi vela zeleneho nechapem kde je problém, vedel by niekto poradiť? Takisto 2 tyzdne dozadu boli preliečene antibotikami proti kokcidoze lebo jedna bola velmi slaba a mala vsetky priznaky vratane hnačiek a veterinar odporučil preliečiť všetky v chove + daval som im baycox. Chlap od ktoreho som ich kupoval mi dal ako kompenzaciu 2 dalšie mladky (vraj su z overeneho chovu od farmarov a nikdy nemal problemy) tie mladky mam tyzden a obe zase kokcidioza - spia,hlava pri kridlach,oči zavrete,hnačky… takže takisto dostali 3dni po sebe baycox priamo do zobaka
Uživatel s deaktivovaným účtem

njn,
to je tak, když jedinou nemoc, kterou znáte, je kokcidióza.
to by pak ty knihy o nemocech drůbeže nebyly tak tlusté. ve více svazcích.

ančovička1
napsal(a):
To farmář, který chová kuřičky na prodej, neočkuje proti kokcidióze???...
Já teda nevím, ale proti kokcidióze se očkuje?

fefexx
napsal(a):
bol som u veterinara povedal ze kokcidioza na 99%
Povedal podle čeho? Proběhla koprologie?

napsal(a):
Já teda nevím, ale proti kokcidióze se očkuje?
Odpovím si sama. Ano. Nevím, na co jsem myslela.
napsal(a):
Povedal podle čeho? Proběhla koprologie?
to už neviem jednoducho ju popozeral a podľa priznakov usudil že kokcidioza,dolezite je že stare sliepky su vyliecene ale mlade maju zase rovnake priznaky s antibiotika do nich nejdem urcite zase davať

fefexx
napsal(a):
to už neviem jednoducho ju popozeral a podľa priznakov usudil že kokcidioza,dolezite je že stare sliepky su vyliecene ale mlade maju zase rovnake priznaky s antibiotika do nich nejdem urcite zase davať
nebudu hodnotit práci veterináře. Ale pokud jste neprovedla dezinfekci výběhu tak, jak je to třeba v případě výskytu kokcidiozy udělat (nehledě na to, že kokcidie jsou de facto všude), tak to všechno byla zbytečná práce.

fefexx
napsal(a):
Jestli ty slepice nehodláte léčit, tak je utraťte.
Teda jestli jsem správně pochopila výrok s antibiotika do nich nejdem urcite zase davať
napsal(a):
nebudu hodnotit práci veterináře. Ale pokud jste neprovedla dezinfekci výběhu tak, jak je to třeba v případě výskytu kokcidiozy udělat (nehledě na to, že kokcidie jsou de facto všude), tak to všechno byla zbytečná práce.
a ako sa robi takato dezinfekcia? kurin dezinfikujem pravidelne

fefexx
napsal(a):
Skvělý veterinář. To můžu napsat od klávesnice taky. A zadarmo.
A ten poslední odstavec nechápu - s antibiotika do nich nejdem...
napsal(a):
Skvělý veterinář. To můžu napsat od klávesnice taky. A zadarmo.
A ten poslední odstavec nechápu - s antibiotika do nich nejdem...
veterinar povedal že ak davam antibiotika dvom vo vybehu tak musim dat vraj VŠETKYM a nechcem davať antibiotika do zdravých zbytočne… a keď už tak - aké antibiotika im mam dať? nechcem zase isť za tym istym veterinarom a u nas ani iný nieje….

Vy ty nemocné slepice NEMÁTE V KARANTÉNĚ?
a keď už tak - aké antibiotika im mam dať?
No bez veterinárního předpisu asi žádná nedostanete, takže otázku máte zřejmě zodpovězenou.

fefexx
napsal(a):
veterinar povedal že ak davam antibiotika dvom vo vybehu tak musim dat vraj VŠETKYM a nechcem davať antibiotika do zdravých zbytočne… a keď už tak - aké antibiotika im mam dať? nechcem zase isť za tym istym veterinarom a u nas ani iný nieje….
Stále nerozumím - ATB na co? Na tu kocidiózu?

fefexx
napsal(a):
ano na kokcidiozu
ATB na kokcidiózu? Konkrétní přípravek?
Ale vlastně je to fuk, když vlastně ani nevíte, že to kokci je.

fefexx
napsal(a):
fakt neviem on mi to len nabral do sáčku a povedal davkovanie 4g/liter vody
Aha. Takže léčíte a nevíte, co a čím. Nevidím to jako dobrou cestu.

fefexx
napsal(a):
netusim teda co mam robit :/ co by ste odporučali
jinýho veterináře

fefexx
napsal(a):
netusim teda co mam robit :/ co by ste odporučali
Jiného veta. A pídit se po názvu přípravku.

fefexx
napsal(a):
a ako sa robi takato dezinfekcia? kurin dezinfikujem pravidelne
Nejde jen o kurník. Kokcidie jsou laicky v zemi. Tzn. zrýt, vyvápnit a udělat výběh jinde. Jinak si užívám antikokcidiostatik a dalším chovem v zamořeném prostředí jen vybudují slepice imunitu vůči léčivům. Ale to je vše za předpokladu, že je 100% jisté, že je to kokcidioza a ne cokoliv jiného. Já osobně jsem se s kokcidiozou setkal, ale nikdy moje slepice nevypadaly tak, jako ty vaše schlíplé a na první pohled nemocné kuřice.
napsal(a):
Nejde jen o kurník. Kokcidie jsou laicky v zemi. Tzn. zrýt, vyvápnit a udělat výběh jinde. Jinak si užívám antikokcidiostatik a dalším chovem v zamořeném prostředí jen vybudují slepice imunitu vůči léčivům. Ale to je vše za předpokladu, že je 100% jisté, že je to kokcidioza a ne cokoliv jiného. Já osobně jsem se s kokcidiozou setkal, ale nikdy moje slepice nevypadaly tak, jako ty vaše schlíplé a na první pohled nemocné kuřice.
a co teda moze mat za chorobu???

fefexx
napsal(a):
To, jak vypadají, může být COKOLIV. viz předchozí odkaz. Chorob slepic jsou mraky. Od toho je veterina, laboratorní rozbory, veterinární pitva atd. To stojí peníze. Nejlépe začít jinde a s jinými kusy.

fefexx
napsal(a):
Viz frufru a bodlinka. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak bych nemusela 2 semestry studovat choroby slepic.
molousek
napsal(a):
Ty slepice na foto nemají 30 týdnů.
To je můj názor.
Ať vám všechno dobře dopadne.
Chovu zdar.
Momentalne uz su uzdrevené - použil som Doxygal, boli na tom fakt zle, vraj nejaka infekčna bronchitida alebo niečo také.
kolko maju podla vas teda tyzdnov? aktualna foto,presne ta sliepka ktora mi znašala sa mi jednu noc vytratila :/
Doxygal mykoplasmózu neléčí, jen překrývá.
Zvířata vypadají zdravá, ale jakýkoliv stres (predátor nebo výstava)
v nich vyvolá opětovné propuknutí nemoci.
Navíc se to dál šíří nepozorovaně i násadovými vejci, například.
Hejno je trvale zamořené, ale překryté, takže laikovi může připadat ok.
Pokud chcete mykoplasmózu skutečně vyléčit a zamezit jejímu skrytému šíření,
musíte použít tylosin nebo tiamutin, ne tetracyklin (Doxygal).
https://vetweb.cz/tiamutin-charakteristika-preparatu-a-jeho-vyuziti-v-chovech-drubeze/
.

honzapm
napsal(a):
https://vetweb.cz/tiamutin-charakteristika-preparatu-a-jeho-vyuziti-v-chovech-drubeze/
.
ani tylosin ani tiamutin mykoplasmózu neléčí, funguje stejně jako ten doxygal, dočasně tlumí kliniku.
fefexx
napsal(a):
Momentalne uz su uzdrevené - použil som Doxygal, boli na tom fakt zle, vraj nejaka infekčna bronchitida alebo niečo také.
kolko maju podla vas teda tyzdnov? aktualna foto,presne ta sliepka ktora mi znašala sa mi jednu noc vytratila :/
Ked to máťe s farmi tak oni možu klamať povedja viac tyžnov aby sa lepší predávalo.tento rok odomna kupoval kamarát 3-tyžnové amroxsi a 6-tyžnové hibrid z farmi a boli stejnaké velké.
honzapm
napsal(a):
.
zdravim bola to infekcna bronchitida :) nie mykoplasma

fefexx
napsal(a):
zdravim bola to infekcna bronchitida :) nie mykoplasma
Mykoplazma je taky infekční. Viz bodlinka. Prostě máte problém.