Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.145
Přeju všem hezkou neděli. Mám hloupý dotaz. Přepeřují se 10 měsíční slepice? Snáší mi dávno, ale nevím, zda se už letos budou i přepeřovat. Jedna totíž ztratila peří na krku a má bledý hřebínek a také nesnáší. Peří mám všude i od starších tak je to zmatečné.
Ať vím, zda se pídit po příčině nebo je prostá.
Děkuji Vám, ještě jednou se omlouvám za ,, hloupý dotaz,,. Andrea
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přeju všem hezkou neděli. Mám hloupý dotaz. Přepeřují se 10 měsíční slepice? Snáší mi dávno, ale nevím, zda se už letos budou i přepeřovat. Jedna totíž ztratila peří na krku a má bledý hřebínek a také nesnáší. Peří mám všude i od starších tak je to zmatečné.
Každá plimeno má nášku inak.náškové plemená nášaju 10-mesiac potom preperuju.okrasné plem. nášaju menej ale preperéné tak isto trvá tak 2-mesjace.okrasné večinom nášá na jar.každá liepka ako stárne nášá každy rok o 20% menej.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To znamená, že byly líhnuté asi prosinec...tak jsou vynesené a normálně odpočívají, přepeřují... každé plemeno přepeřuje trochu jinak, moje loňské maransky líhnuté v dubnu,začaly už před měsícem a stále vypadají děsně 😀..jejich sestra, křížená marans x vlaška, stále snáší jako zjara 😀.. výborná nosnice👍
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.145
Ja to pocitala podle toho, kdy jsem si je koupila...bohuzel lihnuti nevim. V kvetnu jsem si je koupila 20 tydenni..tedy cca 4 mesice...plus 5 mesicu od ted...cca...:)dekuji za reakce..tak asi preperuje chudera vypelichana...ostatni se jaks taks vzhledove drzi...tahle je na tom krku hodne oskubana:)...hezky vecer
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ne, jde o krční pelichání. Běžně se to děje u nosnic lihnutych brzo, nebo u těch, které jdou předčasně do snášky. Prostě se přez léto vynesou. No a protože mají vlastně v tom roce už nové peri, tak pustí peří někdy jenom na krku.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Ne, jde o krční pelichání. Běžně se to děje u nosnic lihnutych brzo, nebo u těch, které jdou předčasně do snášky. Prostě se přez léto vynesou. No a protože mají vlastně v tom roce už nové peri, tak pustí peří někdy jenom na krku.
Aha😀...já v prosinci nelihnu, ani hodně brzy zjara,tak asi proto pelichání krků neznám, mně pelichají slepice celkově,najednou😀...že se slepice přes léto vynesou,je jasné, potřebují odpočinek a nabrat nové síly...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.140
Tak slepička v pořádku, bylo to to krční pelichání.:)