Hodnocení výstava

Maransky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

11.12.2022 16:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.170

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, co znamená, když má slepička na oceňovacím lístku na výstavě výluku pro růžicovitý praporek. Nějak se mi nedaři o tom nic najít. Děkuji , A.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2022 16:36

Výluka znamená vyloučení či nedoporučeni k dalšímu chovu.
Ruzicovity praporek jako zootechnický i geneticky termín je nesmysl.

Neregistrovaný uživatel

11.12.2022 16:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Výluka znamená vyloučení či nedoporučeni k dalšímu chovu.
Ruzicovity praporek jako zootechnický i geneticky termín je nesmysl.

Ma tam napsano jen toto....

11.12.2022 17:21

Co na to říct? Vnímám to jako blbé posouzení v ještě blbejsim systému posuzování.. Přesně tohle je to ovoce, které to vnucené posuzování nese.

Neregistrovaný uživatel

11.12.2022 17:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.173

Co na to říct? Vnímám to jako blbé posouzení v ještě blbejsim systému posuzování.. Přesně tohle je to ovoce, které to vnucené posuzování nese.

Byla to ma prvni vystava, kde jsem zvire koupila. Jelikoz mam slepicky pro svuj uzitek, nevadilo mi to, byly pekne, akorat ta jedna je ok a druha mela toto. Jen jsem se nedocetla nikde, co to vlastne znamena a jak moc ,,vazne,, to je v pripade, kdybych chtela lihnout jeji kuratka. Dekuji za reakci a pomoc:) A.

11.12.2022 17:28
honzapm

XXX.XXX.134.34

Andrejka10 - proč rovnou nezavoláte panu J. Bayerovi?
http://www.cschdz.eu/odbornosti/drubez/seznam-posuzovatelu.aspx

Bez fotky vám tu nikdo neporadí.

11.12.2022 17:30
jo012810

XXX.XXX.101.35

A ten oceňovák ukazuje ještě jednu abnormalitu. Datum by mělo sedět se dnem provedení posouzení. Nebo snat tento konkrétní kus byl posuzovám hnedle po dva dny? Posuzovatel měl asi na mysli, že praporec hřebene má celou řadu výrustků. Ale nevím, možná by fotka napověděla v čem je problém...

Neregistrovaný uživatel

11.12.2022 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.173

jo012810 napsal(a):
A ten oceňovák ukazuje ještě jednu abnormalitu. Datum by mělo sedět se dnem provedení posouzení. Nebo snat tento konkrétní kus byl posuzovám hnedle po dva dny? Posuzovatel měl asi na mysli, že praporec hřebene má celou řadu výrustků. Ale nevím, možná by fotka napověděla v čem je problém...

Tak to netusim. Ja jsem slepicku sice kupovala, ale byla jsem na vystave 1.den v 9 rano(to se otevirala verejnosti) a to uz byla vsechna zvirata ohodnocena. Vzhledem k tomu, ze jejich prejimka byla ve ctvrtek, zrejme hodnoceni probihalo v patek,tam verejnost nemohla. Pri prevzeti slepicky jsem se jen ptala na to, cot o znamena. Nebylo mnoho casu, bylo mi pouze receno, ze to ma a ze to neni nic hrozneho pokud ji mam pro sebe, ze se mi to akorat muze v chovu opakovat. Priste budu moudrejsi a budu se vice ptat, ale slepicka se mi libila a vypadala uplne stejne jakp ta druha, co dostala dobre hodnoceni. Proto jsem si je vzala a pak se snazila hledat jenze jsem nic nenasla...:D:)...dekuji vam vsem za pomoc. Vazim si toho, ze reagujete.A

11.12.2022 17:57

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Byla to ma prvni vystava, kde jsem zvire koupila. Jelikoz mam slepicky pro svuj uzitek, nevadilo mi to, byly pekne, akorat ta jedna je ok a druha mela toto. Jen jsem se nedocetla nikde, co to vlastne znamena a jak moc ,,vazne,, to je v pripade, kdybych chtela lihnout jeji kuratka. Dekuji za reakci a pomoc:) A.

Vady hřebene nemají na užitkovost žádný vliv. Vyjadřují pouze odchylky od standardu daného plemene, případně zdravotní stav.
V případě, že budete od jedince který má vady odchovávat potomstvo, je nutné počítat s tím, že tyto vady budou předávány dalším generacím. No a právě fundované posouzení by mělo dát návod o jak velkou vadu se jedná a zda je zvíře ještě možné použít do chovu a nebo je lepší jej vyřadit. Právě u vás se zřejmě jedná o vadu, které se silně dědí( jen je špatně na lístku definována). Některé vady(třeba konstituce) mohou mít negativní vliv na zdravotní stav jejich potomků a je lepší taková zvířata nekompromisně vyřadit. Jiné jsou spíš vady na kráse, v rozporu se standardem. To je případ právě vad hřebene.

11.12.2022 18:00

honzapm napsal(a):
Andrejka10 - proč rovnou nezavoláte panu J. Bayerovi?
http://www.cschdz.eu/odbornosti/drubez/seznam-posuzovatelu.aspx

Bez fotky vám tu nikdo neporadí.

Pan Bayer se účastnil onoho posouzení? Asi ne, takže bude vědět stejný kulový jako všichni tady.

11.12.2022 18:23
honzapm

XXX.XXX.134.34

Pan Bayer se účastnil onoho posouzení? Asi ne, takže bude vědět stejný kulový jako všichni tady.

Na Oceňováku je naprosto jasné razítko J. Bayera,
který Výluku viděl a schválil posuzovateli.

11.12.2022 18:25

Aha, blbě vidím, sorry

11.12.2022 18:32
mesys

XXX.XXX.84.118

Tak to netusim. Ja jsem slepicku sice kupovala, ale byla jsem na vystave 1.den v 9 rano(to se otevirala verejnosti) a to uz byla vsechna zvirata ohodnocena. Vzhledem k tomu, ze jejich prejimka byla ve ctvrtek, zrejme hodnoceni probihalo v patek,tam verejnost nemohla. Pri prevzeti slepicky jsem se jen ptala na to, cot o znamena. Nebylo mnoho casu, bylo mi pouze receno, ze to ma a ze to neni nic hrozneho pokud ji mam pro sebe, ze se mi to akorat muze v chovu opakovat. Priste budu moudrejsi a budu se vice ptat, ale slepicka se mi libila a vypadala uplne stejne jakp ta druha, co dostala dobre hodnoceni. Proto jsem si je vzala a pak se snazila hledat jenze jsem nic nenasla...:D:)...dekuji vam vsem za pomoc. Vazim si toho, ze reagujete.A

posuzovalo se v pátek ,růžicový praporek je takový odborný termín mezi posuzovateli pro výrůstky určitého tvaru - což je výluková vada a je jedno jestli ve starém nebo novém pos. systému. Posuzuje se podle vzorníku ne podle systému a na kvalitu zvířete nemá absolutně žádný vliv systém. Výrůstky nemají žádný vliv na zdraví ani nosnost přirovnal bych to k něčemu jako třeba bradavice u lidí, bohužel na výstavě někteří posuzovatelé automaticky napíšou výluka a víc se zvířetem nezabývají. Většina chovatelů zvířata která mají výlukové vady na výstavu nedává protože ví že zvíře i kdyby bylo sebelepší automaticky musí dostat výluku - v tomhle nemá posuzovatel jinou možnost. Do dalšího chovu taková zvířata nejsou vhodná nicméně není jisté že se to bude objevovat u potomstva ,výlukové zvířata jsou i po špičkových bezvadných rodičích.

11.12.2022 18:40
mesys

XXX.XXX.84.118

honzapm napsal(a):
Na Oceňováku je naprosto jasné razítko J. Bayera,
který Výluku viděl a schválil posuzovateli.

posuzoval p.Víšek , p.Bayer jako vedoucí posuzovatelů musí schvalovat všechny výluky a zvířata co dostanou 97b. Ta slepice dostala výluku správně a dostala by ji u každého posuzovatele na každé výstavě ale na užitkovost a zdraví tohle nemá žádný vliv je to jen vada na kráse nic víc.

Neregistrovaný uživatel

11.12.2022 18:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.173

mesys napsal(a):
posuzovalo se v pátek ,růžicový praporek je takový odborný termín mezi posuzovateli pro výrůstky určitého tvaru - což je výluková vada a je jedno jestli ve starém nebo novém pos. systému. Posuzuje se podle vzorníku ne podle systému a na kvalitu zvířete nemá absolutně žádný vliv systém. Výrůstky nemají žádný vliv na zdraví ani nosnost přirovnal bych to k něčemu jako třeba bradavice u lidí, bohužel na výstavě někteří posuzovatelé automaticky napíšou výluka a víc se zvířetem nezabývají. Většina chovatelů zvířata která mají výlukové vady na výstavu nedává protože ví že zvíře i kdyby bylo sebelepší automaticky musí dostat výluku - v tomhle nemá posuzovatel jinou možnost. Do dalšího chovu taková zvířata nejsou vhodná nicméně není jisté že se to bude objevovat u potomstva ,výlukové zvířata jsou i po špičkových bezvadných rodičích.

Moc děkuji za objasnění:)

11.12.2022 19:05

mesys, posuzovalo se v pátek ,růžicový praporek je takový odborný termín mezi posuzovateli pro výrůstky určitého tvaru - což je výluková vada a je jedno jestli ve starém nebo novém pos. systému. Posuzuje se podle vzorníku ne podle systému a na kvalitu zvířete nemá absolutně žádný vliv systém.

Za dvacet let posuzování jsem se s termínem ruzicovy praporek nikdy nesetkal. To samozřejmě nic neznamená, pokud ale takový termín neuvádí ani vzorník ( pokud nebyl v tomto směru doplněn v době co už nejsem posuzovatelem), nejedná se o žádný odborný termín, ale o jakýsi lokální název lidové tvořivosti, který u odborníků kterými by posuzovatele drůbeže měli být, nemá při posouzení co dělat. Čili v tomto směru rozhodně nešlo o posouzení podle vzorníku, protože vzorník výrůstky na hřebeni definuje jinak. Kdo jiný by měl ctít na výstavách odborné termíny než právě posuzovatele?
Ještě krátce k systému posuzování. Samozřejmě na kvalitu posuzování má systém vliv velmi výrazný. Je velký rozdíl mezi popisem CELÉHO zvířete a volnou úvahou umožňující "vypíchnutí" pouze několika znaků. Současný systém je pohodlný zejména pro posuzovatele, možná proto byl mnohými tak vehementně bez veřejné diskuse protlacen. Bohužel k neprospěchu zejména začínajících chovatelu... viz tohle vlákno.

Neregistrovaný uživatel

11.12.2022 19:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.173

mesys, posuzovalo se v pátek ,růžicový praporek je takový odborný termín mezi posuzovateli pro výrůstky určitého tvaru - což je výluková vada a je jedno jestli ve starém nebo novém pos. systému. Posuzuje se podle vzorníku ne podle systému a na kvalitu zvířete nemá absolutně žádný vliv systém.

Za dvacet let posuzování jsem se s termínem ruzicovy praporek nikdy nesetkal. To samozřejmě nic neznamená, pokud ale takový termín neuvádí ani vzorník ( pokud nebyl v tomto směru doplněn v době co už nejsem posuzovatelem), nejedná se o žádný odborný termín, ale o jakýsi lokální název lidové tvořivosti, který u odborníků kterými by posuzovatele drůbeže měli být, nemá při posouzení co dělat. Čili v tomto směru rozhodně nešlo o posouzení podle vzorníku, protože vzorník výrůstky na hřebeni definuje jinak. Kdo jiný by měl ctít na výstavách odborné termíny než právě posuzovatele?
Ještě krátce k systému posuzování. Samozřejmě na kvalitu posuzování má systém vliv velmi výrazný. Je velký rozdíl mezi popisem CELÉHO zvířete a volnou úvahou umožňující "vypíchnutí" pouze několika znaků. Současný systém je pohodlný zejména pro posuzovatele, možná proto byl mnohými tak vehementně bez veřejné diskuse protlacen. Bohužel k neprospěchu zejména začínajících chovatelu... viz tohle vlákno.

Dekuji za reakci. Nejsem na posuzovatele nikterak nastvana, vyluka je vyluka, zvire jsem kupovala vedome, protoze se mi slepicka libila. Brala jsem to spis jako svou neznalost a kdyz jsem na internetu nenasla ani kde by se mel ruzicovity praporek nachazet, obratila jsem se na vas, jako na zkusene chovatele. Timto uz mam jasno, dekuji Vam vsem za reakce a za Vas cas, preji uspech v chovu a hezky predvanocni cas, Andrea.

11.12.2022 19:47
mesys

XXX.XXX.84.118

vysvětlil jsem to tak aby tomu člověk neznalý problematiky rozuměl. Poslední aktualizace vzorníku byla v r.2019. Termín korunka na praporku je vcelku běžný mezi posuzovateli i mezi chovateli. Ta slepice byla posouzena zcela správně ale ocenovák mohl být vyplněn poctivěji to je fakt. Posuzuje se podle stejného vzorníku jako loni , zvíře se hodnotí ve stejných pozicích jako loni vypíší se klady zápory stejně jako loni , posuzujou stejní posuzovatele jako loni jediné co se změnilo je ten papír na který se píše posudek a upravilo se bodové rozpětí. Na kvalitu drůbeže nemá systém vliv , na kvalitu posouzení má vliv pouze posuzovatel a jeho odbornost a pokud není někdo schopen vyplnit tři jednoduché kolonky tak to je na s cela jinou diskuzi ale určitě za to nemůže starý nebo nový systém.

11.12.2022 19:59

Nechápete, nebo nechcete chápat vůbec nic o čem píšu. Nezpochybňují íkvalitu slepice.... Nevadí, mé názory nejsou vůbec podstatné, současný trend v chovatelství není moje cesta. Víc asi nemá smysl. Pěkný advent...

12.12.2022 10:38
pastevecovci

XXX.XXX.168.193

Dovoluji se přidat k názoru, že termín růžicový praporek je nesmysl.
Znám termíny, jako třeba křížkový praporek, nebo výrůstky na praporku, nebo neucelený praporek, pod tím vším vím co si představit.
Chtěl bych požádat zadavatelku tématu, zda by nemohla čistě ze zajímavosti vyfotit praporek oné slépky. Opravdu bych chtěl z čistě odborného hlediska vidět jaký stav popsal pan posuzovatel tímto termínem.

Jinak ohledně změny metodiky posuzování musím zcela souhlasit s panem H. (bohemiagall)

12.12.2022 12:36
jo012810

XXX.XXX.101.35

Ono se celé chovatelství mění průběžně, ale nyní se ta změna zrychluje. Tak nějak to souvisí se všemi změnami ve společnosti a postupném "ukrajování" svobod. Myslím si, že již brzy se budeme divit a ti co pamatují chovatelství, jako masovou zábavu, budou silně zaskočeni. Mezi ně se řadím a možná mnozí z nás s tím výstavnictvím udělají krátký proces. Přechod na tkzv. evropský způsob (vlastně německý), je mnoho kroků vzad a bude nést své ovoce....

12.12.2022 14:48
pastevecovci

XXX.XXX.168.193

mesys napsal(a):
vysvětlil jsem to tak aby tomu člověk neznalý problematiky rozuměl. Poslední aktualizace vzorníku byla v r.2019. Termín korunka na praporku je vcelku běžný mezi posuzovateli i mezi chovateli. Ta slepice byla posouzena zcela správně ale ocenovák mohl být vyplněn poctivěji to je fakt. Posuzuje se podle stejného vzorníku jako loni , zvíře se hodnotí ve stejných pozicích jako loni vypíší se klady zápory stejně jako loni , posuzujou stejní posuzovatele jako loni jediné co se změnilo je ten papír na který se píše posudek a upravilo se bodové rozpětí. Na kvalitu drůbeže nemá systém vliv , na kvalitu posouzení má vliv pouze posuzovatel a jeho odbornost a pokud není někdo schopen vyplnit tři jednoduché kolonky tak to je na s cela jinou diskuzi ale určitě za to nemůže starý nebo nový systém.

Jsem rád, že jste znalec běžné terminologie a vzorníku.
Spousta chovatelů na vzdělávání kašle a ví, jenom to co kde slyšela, je dobře, že jste jiný.
Studujte dál, třeba se dozvíte ve vzorníku i jiné věci...

Třeba rozdíl mezi zdrobnělou holanďankou a zakrslou holandskou...

https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3973003/zdrholandanka/

Neregistrovaný uživatel

12.12.2022 18:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.173

pastevecovci napsal(a):
Dovoluji se přidat k názoru, že termín růžicový praporek je nesmysl.
Znám termíny, jako třeba křížkový praporek, nebo výrůstky na praporku, nebo neucelený praporek, pod tím vším vím co si představit.
Chtěl bych požádat zadavatelku tématu, zda by nemohla čistě ze zajímavosti vyfotit praporek oné slépky. Opravdu bych chtěl z čistě odborného hlediska vidět jaký stav popsal pan posuzovatel tímto termínem.

Jinak ohledně změny metodiky posuzování musím zcela souhlasit s panem H. (bohemiagall)

Hezky vecer, lepe to asi nevyfotim, aniz bych je nejak stresovala:D...jsou to dve fotografie te vyloucene slepice.

12.12.2022 18:49
ančovička1

XXX.XXX.243.240

Hezky vecer, lepe to asi nevyfotim, aniz bych je nejak stresovala:D...jsou to dve fotografie te vyloucene slepice.

Díky za fotky,ale nějak to světlo obrázek zkresluje🤔.je vidět dva výrůstky na praporku hřebínku..není ten hřebínek celý růžicový?....zkuste ještě na denním světle,pokud to půjde a také celá zvířata 🙂🐓🐓

12.12.2022 19:08
pastevecovci

XXX.XXX.168.193

Díky

Foto je opravdu velmi špatné.

Já bych to asi nazval náznakem křížkového praporku, což je u většiny plemen výluková vada. Jsou však i plemena, kde se jedná o žádoucí plemenný znak, ovšem nikoli u Maransek.

12.12.2022 19:32
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.198

Dekuji za reakci. Nejsem na posuzovatele nikterak nastvana, vyluka je vyluka, zvire jsem kupovala vedome, protoze se mi slepicka libila. Brala jsem to spis jako svou neznalost a kdyz jsem na internetu nenasla ani kde by se mel ruzicovity praporek nachazet, obratila jsem se na vas, jako na zkusene chovatele. Timto uz mam jasno, dekuji Vam vsem za reakce a za Vas cas, preji uspech v chovu a hezky predvanocni cas, Andrea.

Ukažte tu hlavu té slepice pořádně, prosím. I z profilu.

12.12.2022 19:51

Pokud nevidím blbě, jedná se o ruzicovy hřeben. Podle výrustku a celkově nepravidelnost se pravděpodobně jedná o heterozygotní založení hřebene a při páření s kohoutem s listovým hřebenem bude mít většina odchovu správné listové hřebeny, které už se nijak štěpit nebudou. Problém může být"jen" pravidelnost listových hřebenů. V tomto ohledu to byla dobrá koupě.
Co se týká posouzení, slepice byla vyloučena správně. Nicméně definice vady byla popsána špatně, jak už jsem psal. Pokud vím, Maransky mají mít listový hřeben, slepice měla mít napsáno něco jako netypický hřeben neodpovídající standardu. Pokud by standard umožňoval ruzicovy hřeben, měla být vyřazena na vícenásobný trn a hrubé perlení - výrůstky.
Termín ruzicovity praporek je nesmysl, ale to už se opakují.

12.12.2022 20:04
ančovička1

XXX.XXX.243.240

Pokud nevidím blbě, jedná se o ruzicovy hřeben. Podle výrustku a celkově nepravidelnost se pravděpodobně jedná o heterozygotní založení hřebene a při páření s kohoutem s listovým hřebenem bude mít většina odchovu správné listové hřebeny, které už se nijak štěpit nebudou. Problém může být"jen" pravidelnost listových hřebenů. V tomto ohledu to byla dobrá koupě.
Co se týká posouzení, slepice byla vyloučena správně. Nicméně definice vady byla popsána špatně, jak už jsem psal. Pokud vím, Maransky mají mít listový hřeben, slepice měla mít napsáno něco jako netypický hřeben neodpovídající standardu. Pokud by standard umožňoval ruzicovy hřeben, měla být vyřazena na vícenásobný trn a hrubé perlení - výrůstky.

Vidím to přesně tak.. celý růžicový hřeben,pro maransky nepřípustný... slepička nejspíš bude mít předka s růžicovým hřebenem...

12.12.2022 20:08

Možná pokus o novoslechteni? Do listových je ale použitelná. Problém který může nastat, pokud bylo použito jiné plemeno, utlumení čokoládové barvy skořápky...

12.12.2022 20:10
honzapm

XXX.XXX.134.34

A za co dostal Výluku ten "váš" kohout?

12.12.2022 20:13
pastevecovci

XXX.XXX.168.193

No, bez dalších fotek se můžeme jen dohadovat co vlastně vidíme.
Ano, z tohoto uhlu a při této kvalitě fotek to působí jako růžicový hřeben.
Nechtěl jsem tuhle variantu moc připouštět, neboť se jedná dle katalogu o zvíře dlouholetého chovatele a tuším, že i bývalého předsedy klubu... To mi k tomu nějak nesedí... Výrůstky na praporku se přehlédnout asi dají, růžicový hřeben těžko, navíc u maransky by byl asi svědčil i o nějakém (!?!) křížení.
Sám jsem zvědav, zda z majitelky vymámíme ještě nějaké foto...

12.12.2022 20:38
mesys

XXX.XXX.84.118

pastevecovci napsal(a):
Nechtěl jsem tuhle variantu moc připouštět, neboť se jedná dle katalogu o zvíře dlouholetého chovatele a tuším, že i bývalého předsedy klubu... To mi k tomu nějak nesedí... Výrůstky na praporku se přehlédnout asi dají, růžicový hřeben těžko, navíc u maransky by byl asi svědčil i o nějakém (!?!) křížení.

slepice má normální listový hřeben , problém byly jen ony výrůstky na praporku

12.12.2022 20:45

Normální, to fakt ne

Neregistrovaný uživatel

12.12.2022 20:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.173

honzapm napsal(a):
A za co dostal Výluku ten "váš" kohout?

Toho kohouta jsem nekoupila, mam koupeneho jineho s 91 body od rakouskeho chovatele. Druha slepice od tohoto chovatele dostala take 91 bodu a je ok. Zkusim zitra lepsi foto, ale nevim, zda se podari. Jsem na to leva:D:)

12.12.2022 21:05
honzapm

XXX.XXX.134.34

Toho kohouta jsem nekoupila, mam koupeneho jineho s 91 body od rakouskeho chovatele. Druha slepice od tohoto chovatele dostala take 91 bodu a je ok. Zkusim zitra lepsi foto, ale nevim, zda se podari. Jsem na to leva:D:)

Aha, já myslel, že jste vystavovala. Nečtu to celé.
Nenapadlo mě, že by někdo koupil zvíře V nebo 90, 91.

Někdy je lepší udělat video, než se snažit o foto.

Výrůstkům říká každý jinak, já třeba "ocas letadla".

Neregistrovaný uživatel

12.12.2022 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.173

honzapm napsal(a):
Aha, já myslel, že jste vystavovala. Nečtu to celé.
Nenapadlo mě, že by někdo koupil zvíře V nebo 90, 91.

Někdy je lepší udělat video, než se snažit o foto.

Výrůstkům říká každý jinak, já třeba "ocas letadla".

Nevystavovala, jen kupovala..jsou to me prvni slepicky, ktere jsou cistokrevne, takze zacinam. Byla jsem rada za dve slepicky a jednoho kohoutka. Slepicky mam pro sebe pro domaci uziti a vajicka pripadne maso, takze mi vubec nevadilo, ze ma 91 bodu, jelikoz nechci chovat slepicky z duvodu prodavani nebo vystav.Toto jsem navic brala hlavne jako zaruku alespon nejake kvality a ne jen dobreho slova, ze se jedna o Maransky.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2022 20:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.173

pastevecovci napsal(a):

Takze opozdene, ale preci. Jedna se o dve male bradavicky jedna na kazde strane.prikladam foto, lepe uz nezvladnu.

18.12.2022 21:31

Evidentně vidím blbě. Nejedná se o ružicovy hřeben, ale o hřeben listový s postranními výrůstky na praporku, tedy o výlukovou vadu.
Ostatní tak jak jsem popsal, včetně špatné definice vady na oceňováním lístku.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2022 22:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.173

Evidentně vidím blbě. Nejedná se o ružicovy hřeben, ale o hřeben listový s postranními výrůstky na praporku, tedy o výlukovou vadu.
Ostatní tak jak jsem popsal, včetně špatné definice vady na oceňováním lístku.

Dekuji za reakci:)hezky vecer.

20.12.2022 10:10

Takze opozdene, ale preci. Jedna se o dve male bradavicky jedna na kazde strane.prikladam foto, lepe uz nezvladnu.

Je mi sympatické, že ste si ju kúpili a aj obľúbili. Pre domáci chov a znášanie vajec je úplne jedno, či má alebo nemá výrastky na hrebeni.

AdelDvo

13.1.2023 11:32
AdelDvo

XXX.XXX.73.2

Nezoufejte-u mě měly slepičky(s ohodnocením 94 a 95) na první výstavě obě výluku kvůli porušenému peří....Jsou doma a nějaká výstava mi mohla...Tady je trochu problém, že asi rozhodčí ani neví co a jak....:-).

13.1.2023 14:05
maxichov

XXX.XXX.224.26

AdelDvo napsal(a):
Nezoufejte-u mě měly slepičky(s ohodnocením 94 a 95) na první výstavě obě výluku kvůli porušenému peří....Jsou doma a nějaká výstava mi mohla...Tady je trochu problém, že asi rozhodčí ani neví co a jak....:-).

to nebude problém posuzovatele,ale chovatele

22.1.2023 11:25
marysh

XXX.XXX.178.40

Dobrý den,
Když napíšu, že plně souhlasím s názorem přítele Bohemiagall, a to nejen co se týče dane slepice, ale i systému posuzování, tak mně čeká nějaký postih od nového vedení posuzovatelského sboru. Takže se jako vůbec k tomu nevyjadřují .

Co se týče tohoto oceňovacího lístku tak je to katastrofa, která zavání pozastavením činnosti posuzovatele. Posuzovatel si naúčtoval 10,-Kč za co ? Za nic. Proč nejsou vypsané Přednosti- určitě nějaké má, proč nejsou vypsané Doporučení- určitě nějaké budou, proč je tato vada napsaná v nesprávné kolonce ( správně patří o kolonku výš), proč v kolonce Vyřazující vady nebo kondice a péče není zaškrtnuté okénko - vždyť se jedná o vyřazující vadu u tohoto plemene, která se jmenuje " Postranní výrůstky na praporku" lidově " korunka " a má být zapsána v kolonce Vady. To už nepíšu o tom , že chybí hmotnost a je tam špatné datum posuzování.
Je mi líto, že toto potvrdil svým razítkem přítel Bayer, snad nesoustředěnost a únava z několikadenní úmorné práce kolem organizace překrásné výstavy si vybrala svojí daň.

Přidejte reakci

Přidat smajlík