Kvočka sedí viac ako mesiac

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2023 18:44
Thomasis

XXX.XXX.33.101

Potreboval by som poradiť, či je možné, aby kvočka sedela aj 42 dní, lebo vajíčka naše boli zlé, tak sme zobrali od suseda, či môže sedieť viac ako tých 21 dní.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2023 19:18

Může, ale je velká šance, že chcípne. Vysílením. Je to trochu týrání.
Příště, až nasadíte, tak po týdnu vezmete baterku a vejce prosvítíte.
A víte. Nemusíte čekat 21 dní a pak dalších (třeba taky zbytečných) 21.

1.5.2023 20:52
Thomasis

XXX.XXX.33.101

Každý deň jej dávame zemiaky a púšťame ju von dosť sa naje tak dúfam že to nejako prežije.

1.5.2023 21:24

Brambory? OMG.
To už se nedivím, že vaše vlastní vejce byla o ničem.
Dost to svědčí o celkové úrovni chovu,
což jste podtrhli těmi bramborami
pro sedící slepici s omezeným metabolismem.

1.5.2023 22:07
Thomasis

XXX.XXX.33.101

Tak čo jej mám dávať niekde som sa dočítal že vraj zemiaky tomu pomáhajú inak normálne je pšenicu s kukuricou

2.5.2023 07:19

Thomasis napsal(a):
Tak čo jej mám dávať niekde som sa dočítal že vraj zemiaky tomu pomáhajú inak normálne je pšenicu s kukuricou

No, něco málo přečíst by neuškodilo. Sedící kvočně se dává jen pšenice, zrno dlouho tráví a nezpůsobí trávicí problém. Sedící kvočna má de facto horečku a sezení ji dost vysiluje fyzicky. Takže nechat ji sedět víc, jak 21-22 dnů je týrání. Brambory jsou z výživového hlediska pro slepice jen balast, nic moc jí nedají.

2.5.2023 08:02

Brambora způsobí průjem - a jak ho má řešit slepice, která sedí?
Může vám zaprasit hnízdo, vejce chytnou infekt
a nebudete mít opět znovu nic.

Úkol není jenom odsedět těch 6 týdnů,
ale pak taky vstát a zahřát a ubránit to,
co vysedí - a to je po dlouhém sezení ta nejrizikovější část.
Takže určitě bude mít po ruce náhradní řešení
(topná deska, odchovna, lampa, ap.).

2.5.2023 14:53
Thomasis

XXX.XXX.240.17

Ďakujem všetkým za rady keďže sedí už skoro dva týždne tak nechcem ju už veľmi nejako dávať dole ale žiarovku mám pripravenú vždy

2.5.2023 18:44

Thomasis napsal(a):
Ďakujem všetkým za rady keďže sedí už skoro dva týždne tak nechcem ju už veľmi nejako dávať dole ale žiarovku mám pripravenú vždy

Tak sedí 2 týdny nebo 42 dní?

3.5.2023 11:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak sedí 2 týdny nebo 42 dní?

Asi sedí dva týdny na těch nových vejcích. Se jim asi z té první snůšky nic nevylíhlo, tak když viděli, že slepice sedí pořád, podstrčili nová vejce, a čekají, jestli to té slepici vydrží. Takže podle těchhle počtů teď slepice sedí asi 21 (23) dní + 14 dní.

4.5.2023 20:36
Thomasis

XXX.XXX.33.101

35 dní už sedí

5.5.2023 12:27

Thomasis napsal(a):
35 dní už sedí

?? Inkubace je 21 dní, jestli si dobře pamatuji.

Co má jako vysedět?

5.5.2023 12:46

?? Inkubace je 21 dní, jestli si dobře pamatuji.

Co má jako vysedět?

Však jí podhodili nová vejce. Teď tedy už 14 dní sedí na nových. Jestli vydrží ještě týden, třeba vysedí kuřata z té druhé várky.

5.5.2023 13:51

Však jí podhodili nová vejce. Teď tedy už 14 dní sedí na nových. Jestli vydrží ještě týden, třeba vysedí kuřata z té druhé várky.

Píše, že sedí 35 dní. Tak jsem se definitivně ztratila. Původně to bylo 42 dní.

5.5.2023 14:25

35 + 7 = 42

Počíta s tým, že ak bude sedieť ešte ten týždeň, bude to nakoniec 42 dní.

5.5.2023 14:45

Píše, že sedí 35 dní. Tak jsem se definitivně ztratila. Původně to bylo 42 dní.

Se ptal/a, jestli slepice může sedět dohromady 42 dní, jakože dva inkubační cykly. Pro informaci, zda to ta slepice vydrží (ať už psychicky nebo fyzicky). Protože mají slepici, která začala druhý inkubační cyklus, šoupli pod ní ta nová vejce, a teď přemýšleli, zda to má šanci na úspěch.

5.5.2023 14:46
Thomasis

XXX.XXX.110.173

Se ptal/a, jestli slepice může sedět dohromady 42 dní, jakože dva inkubační cykly. Pro informaci, zda to ta slepice vydrží (ať už psychicky nebo fyzicky). Protože mají slepici, která začala druhý inkubační cyklus, šoupli pod ní ta nová vejce, a teď přemýšleli, zda to má šanci na úspěch.

Áno presne tak

Neregistrovaný uživatel

5.5.2023 16:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.70

Thomasis napsal(a):
Potreboval by som poradiť, či je možné, aby kvočka sedela aj 42 dní, lebo vajíčka naše boli zlé, tak sme zobrali od suseda, či môže sedieť viac ako tých 21 dní.

Pokud je pravda co tady píšete. Tak tahle se chovatel slepic určitě nezachová a je to hnus 😕. Pokud chcete poradit už to prosím nikdy nedělejte.

PS : Chov slepic není matematika tady se na čísla nehraje . Ale asi je Váš dotaz jen aby byla nějaká diskuze (doufám )

5.5.2023 19:31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud je pravda co tady píšete. Tak tahle se chovatel slepic určitě nezachová a je to hnus 😕. Pokud chcete poradit už to prosím nikdy nedělejte.

PS : Chov slepic není matematika tady se na čísla nehraje . Ale asi je Váš dotaz jen aby byla nějaká diskuze (doufám )

Z môjho pohľadu - nie je to hnus, nanajvýš nevedomosť, neskúsenosť a preto tá otázka.

A keď pozeráme na záujem sliepky, 1. ide o jej zdravie, 2. sliepke ide o vyliahnutie kuriat a bude sedieť stoj, čo stoj. Veď to ona sedí ďalej na vajciach.

Ozaj, aj chovateľ chcel kuriatka.

Názory sa tu môžu rôzniť a ja som presvedčená, že odsúdenie pýtajúceho sa, ktorý tieto dva aspekty zvažuje (a preto sa pýta) je zbytočné. On potrebuje poradiť.

---

Jirko, ja vlastne ani neviem, čo by ste považovali za správne Vy? Odkvokať? Nechať sedieť? Tretia možnosť je podložiť jej kúpené kuriatka.

---

Ja som liahla pod kvočkou, vyliahli sa mi 3 kuriatka - žiaľ - počítajúc aj s touto možnosťou som podkladala vajcia tak, aby som sa trafila do termínu liahnutia kuriat v liahni, kde predávajú 3-dňové kuriatka. Keď som zistila neúspech, sadla som do auta a prešla som cca 60 km jedným a potom aj druhým smerom. Kvočka má teraz o 10 kuriat viac.

6.5.2023 10:39
Thomasis

XXX.XXX.33.113

Z môjho pohľadu - nie je to hnus, nanajvýš nevedomosť, neskúsenosť a preto tá otázka.

A keď pozeráme na záujem sliepky, 1. ide o jej zdravie, 2. sliepke ide o vyliahnutie kuriat a bude sedieť stoj, čo stoj. Veď to ona sedí ďalej na vajciach.

Ozaj, aj chovateľ chcel kuriatka.

Názory sa tu môžu rôzniť a ja som presvedčená, že odsúdenie pýtajúceho sa, ktorý tieto dva aspekty zvažuje (a preto sa pýta) je zbytočné. On potrebuje poradiť.

---

Jirko, ja vlastne ani neviem, čo by ste považovali za správne Vy? Odkvokať? Nechať sedieť? Tretia možnosť je podložiť jej kúpené kuriatka.

---

Ja som liahla pod kvočkou, vyliahli sa mi 3 kuriatka - žiaľ - počítajúc aj s touto možnosťou som podkladala vajcia tak, aby som sa trafila do termínu liahnutia kuriat v liahni, kde predávajú 3-dňové kuriatka. Keď som zistila neúspech, sadla som do auta a prešla som cca 60 km jedným a potom aj druhým smerom. Kvočka má teraz o 10 kuriat viac.

Najprv sme chceli že jej aj podložime lenže nikde sme nenašli kuriatka a keď sme ju dali dole tak vždy si niekde sadla hoci tam neboli vajcia

7.5.2023 15:39

Thomasis napsal(a):
Najprv sme chceli že jej aj podložime lenže nikde sme nenašli kuriatka a keď sme ju dali dole tak vždy si niekde sadla hoci tam neboli vajcia

dajte vedieť, ako to dopadlo, držím palce

8.5.2023 10:48
Thomasis

XXX.XXX.110.173

Ďakujem určite dám vedieť

20.5.2023 08:39
Thomasis

XXX.XXX.33.106

Takže dnes sám už začínajú liahnuť včera už bolo jedno nadobnute dnes ráno už vyšlo 5 je zatiaľ nadobnutych uvidíme večer koľko bude nakoniec z 15 nám zostalo 10 vajec tri sme vyhodili nič nebolo a jedno si rozbila ešte sama niekdy prvý týždeň a ďalšie rozďobala pred dvoma dňami nič nebolo čiže zatiaľ iba to jedno je neskôr dám vedieť koľko bude

21.5.2023 14:12

Aj tá Vaša kvočka, ako vidím, má celkom zdravo ružový hrebienok.

21.5.2023 16:46
polymet

XXX.XXX.12.66

Tak kolik je kuřátek venku z vajec ?????

23.5.2023 07:07
Thomasis

XXX.XXX.6.230

polymet napsal(a):
Tak kolik je kuřátek venku z vajec ?????

Nakoniec 6 a jedno je také biedne ale tak dúfam že to nejako prežije

23.5.2023 07:21

nie je to zase najhorší výsledok, prvýkrát to bolo horšie

Mne vyšli len 3 z 15-tich vajec, a z toho jedno uhynulo, nevedelo jesť, len pilo, aj to s problémami.

Dokúpila som 10 kuriat z liahne p. Čapkoviča, majú byť sexované. Kvočka ich bez problémov prijala. Neviem, skade ste, ale ak to nemáte ďaleko, práve sa liahnu, mohli by ste si tiež dokúpiť, dá sa s ním dohodnúť aj na skoršom termíne odberu. Trojdňové začne predávať 25.5.2023

https://liahencapkovic.weblahko.sk/

23.5.2023 19:01
paskov244

XXX.XXX.39.75

Nevím jak máte velkou kvočnu ale jestli je velikosti Dominant tak těch vajíček měla moc ,dávám 11 .

chovu zdar

23.5.2023 19:55

Asi áno. Ďakujem.

Teraz som dala pod kvokajúcu bielefeldku tiež radšej menej - 11 vajec a 7 som dala do liahne. Ten, od koho mám násadové vajcia, povedal, že netuší, aká je oplodnenosť vajec (má 60 sliepok a 4 kohútov), tak aby niečo z tých vajec vyšlo. V liahni som ešte nikdy neliahla (mala som ju len ako poistku, keby kvočka vajcia nechala) a nemám ju ani odskúšanú, tak uvidím.

A ešte - upravila som hniezdo - pridala som po bokoch slamu, aby sa vajcia nerozkotúľali, ale boli určite pod sliepkou.

24.5.2023 07:00
Thomasis

XXX.XXX.249.231

nie je to zase najhorší výsledok, prvýkrát to bolo horšie

Mne vyšli len 3 z 15-tich vajec, a z toho jedno uhynulo, nevedelo jesť, len pilo, aj to s problémami.

Dokúpila som 10 kuriat z liahne p. Čapkoviča, majú byť sexované. Kvočka ich bez problémov prijala. Neviem, skade ste, ale ak to nemáte ďaleko, práve sa liahnu, mohli by ste si tiež dokúpiť, dá sa s ním dohodnúť aj na skoršom termíne odberu. Trojdňové začne predávať 25.5.2023

https://liahencapkovic.weblahko.sk/

Je to ďaleko ja som z východu ale sobotu máme v takej obci predaj hydinu tak skúsim tam pozrieť ale podľa mňa to bude tým že veľa vajec táto kvočka nám každý rok sadá už 2 roky a vždy sme dávali po 11 a vyliahlo sa viac tak keď nám nabudúci rok sadne alebo ešte možno kuriatka z tohto roku keďže tie čierne by mali byť hodvabničky ale ešte neviem či kohút alebo sliepka tak určite dám menej

24.5.2023 07:08
bery25

XXX.XXX.33.130

Thomasis napsal(a):
Je to ďaleko ja som z východu ale sobotu máme v takej obci predaj hydinu tak skúsim tam pozrieť ale podľa mňa to bude tým že veľa vajec táto kvočka nám každý rok sadá už 2 roky a vždy sme dávali po 11 a vyliahlo sa viac tak keď nám nabudúci rok sadne alebo ešte možno kuriatka z tohto roku keďže tie čierne by mali byť hodvabničky ale ešte neviem či kohút alebo sliepka tak určite dám menej

z ktorej časti vychodu

24.5.2023 07:53

Thomasis napsal(a):

Ale do soboty je ďaleko, to si už svoje kuriatka tá vaša kvočka zapamätá, neviem, či nových iste prijme...my sme podložili ešte keď mala vajcia v hniezde. Možno aj tak prijme, ale čítala som, že niektoré kvočky tie cudzie pozabíjajú.

25.5.2023 15:10
Thomasis

XXX.XXX.109.15

bery25 napsal(a):
z ktorej časti vychodu

Michalovce dnes prvý krát mimo klietky s kvočkou čierne sú hodvabničky biele s čiernym na hlave tiež hodvabnička a tie biele leghorn

25.5.2023 18:55
Thomasis

XXX.XXX.33.106

Tu sú ostatné fotky neviem či ste čítali ale bude sa to tu rušiť a budú tu už iba psy mačky a vtáctvo okrasné tak ďakujem všetkým za podporu

25.5.2023 19:26

krásne sú tie kuriatka a tá ich maminka si ich plne zaslúži

25.5.2023 21:18
bery25

XXX.XXX.33.130

Thomasis napsal(a):
Michalovce dnes prvý krát mimo klietky s kvočkou čierne sú hodvabničky biele s čiernym na hlave tiež hodvabnička a tie biele leghorn

važne,tak to na primestku musime zajst na rybky a este lepsie poharik,mam tam malu chatku,ja som 60km ešte na vychod a nemate na predaj parik hodvabnicky.

25.5.2023 21:19
bery25

XXX.XXX.33.130

Thomasis napsal(a):
Tu sú ostatné fotky neviem či ste čítali ale bude sa to tu rušiť a budú tu už iba psy mačky a vtáctvo okrasné tak ďakujem všetkým za podporu

diskusia to neostane žiadna,ruši sa všetko,len platena,ale mam tolko otazok a žiadne peniaze

25.5.2023 22:12
juhaj

XXX.XXX.164.121

Placená rovna se jimi vybraní poradci. No, na psech o nich vím své, platit rozhodně nebudu, ani za inzerci. Stejně nejvíc prodává Bazoš.

Přidejte reakci

Přidat smajlík