Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

5.7.2012 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.200

Koukám, že jsme první, kdo začne na této diskuzi. Tak se chci inspirovat, co vše si umíte sami vyprodukovat, nakolik jste soběstační, případně i přidat recepty.
Já si dělám domácí kozí a kravské sýry, máslo a další mléčné výrobky dle chuti, jinak se samozásobíme jehněčím, kozlečím, skopovým, drůbežím a telecím masem a samozřejmě vajíčky.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2012 13:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.99

Já letos začal ovčí sýr. Jinak vajíčka, skopové, med, kachny, králíky. A největší perla je slivovice, ale ta se prodávat nesmí, kdyby pražští hoteliéři věděli co mám v demižónech, tak by zaplakali :-). Loni mě poplatek v pálenici stál 25.000,- smajlík, no mám se "narozdávat" než se mě to vrátí! smajlík

Neregistrovaný uživatel

6.7.2012 14:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.210

Ty jo 25k, to pálíte snad i starý ponožky, ne ?:-))
Já bohužel nemám na chov větších zvířat podmínky. Mám jenom drůbež, králíky, včelky a něco málo na zahrádce, ale i tak je to na rozpočtu docela znát.

Neregistrovaný uživatel

7.7.2012 15:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.33

I my máme malé hospodářství.Jsme totálně soběstační v mléce a mléčných výrobcích z kozího i kravského mléka,vepřového i hovězíhomasa,kozlečí králíci drůbež.Na poli brambory a veškerou zeleninu,kterou zásobuji celou rodinu. Na rozpočtu je to hodně znát.Za to co neutratím u řezníka kupujeme stroje a potřeby do hospodářství

Neregistrovaný uživatel

10.7.2012 12:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.1

Tak slivovice mě pobavila - a tiše závidím :) tu si dělat neumíme, ale není nad pravou pálenku at je z hrušek, třešní či slív :), my děláme kozí sýry, mléko , kravka roste tak budou výrobky i z kravského, dále králici, vajíčka, vodní i hrabavá drůbež, brojleři, jehněčí, skopové - jen zeleninu nedělám - všude se pasou kozy a ovce a nějakou zahrádku jsem už vzdala protože vždy se stalo že se nějaká ta koza dostane tam kam nemá a je hned po zahrádce :)- ale zásobuje nás tchýně takže o domácí rajčata, okurky, salát nemáme nouzi

Neregistrovaný uživatel

12.7.2012 00:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.185.30

Ahoj, mám dotaz trošku mimo téma, ale, ale když píšete, že děláte sýry... mohli byste prosím napsat, jak udělat sýr z kravského mléka? ;)

Neregistrovaný uživatel

12.7.2012 11:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj, mám dotaz trošku mimo téma, ale, ale když píšete, že děláte sýry... mohli byste prosím napsat, jak udělat sýr z kravského mléka? ;)

stejně jako z kozího...
mléko zpasterizuji, zchladím na 35°, přimíchám kulturu (já používám Valašskou kyšku), chlorid vápenatý a syřidlo (třeba Laktochym) podle návodu, řádně promíchám a nechám tak hodinu srážet. Pak sýřeninu opatrně rozbiju až na velikost asi hrášku, znovu zahřeju tak na 40°, nechám klesnout a ztuhnout, sleju maximum syrovátky. Do sýřeniny velmi opatrně vmíchám sůl a přecedím přes cedník. Zatížím talířkem a nahoru dám jako závaží hrnec s vodou a nechám asi 12 hodin lisovat a vykapávat. Dá se jíst hned, ale lepší je tak aspoň za 3 dny, dá se i grilovat nebo smažit, nerozteče se, ale příjemně nataví.

Neregistrovaný uživatel

12.7.2012 21:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.185.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
stejně jako z kozího...
mléko zpasterizuji, zchladím na 35°, přimíchám kulturu (já používám Valašskou kyšku), chlorid vápenatý a syřidlo (třeba Laktochym) podle návodu, řádně promíchám a nechám tak hodinu srážet. Pak sýřeninu opatrně rozbiju až na velikost asi hrášku, znovu zahřeju tak na 40°, nechám klesnout a ztuhnout, sleju maximum syrovátky. Do sýřeniny velmi opatrně vmíchám sůl a přecedím přes cedník. Zatížím talířkem a nahoru dám jako závaží hrnec s vodou a nechám asi 12 hodin lisovat a vykapávat. Dá se jíst hned, ale lepší je tak aspoň za 3 dny, dá se i grilovat nebo smažit, nerozteče se, ale příjemně nataví.

Děkuji moc za uvedení postupu! Neumím vyrábět ani kozí, takže se mi to hodí.. ještě mám jednu otázku, kde se dá kultura, chlorid vápenatý a syřidlo koupit? Budou to mít v nějaké drogerii? Já vyrábím jen jogurty a tam používám kulturu z jogurtu normálně koupeného..

Neregistrovaný uživatel

13.7.2012 13:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.99

Obědnejte si to u - www.ekokoza.cz
A kůltura být nemusí, důležité je syřidlo! ( http://www.ekokoza.cz/eshop/Potreby,pro,vyrobu,syru/)

Neregistrovaný uživatel

13.7.2012 19:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.1

www.dobrykolonial.cz www.dobrysyr.cz tam objednávám vše já jsou tam i rady a jinak si projděte diskuze u koz a skotu a jistě tam najdete všechny možné způsoby výroby

Neregistrovaný uživatel

14.7.2012 17:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.200

kupuju syřidlo i chlorid u firmy Milcom, buď si to objednám v jejich hlavním sídle v Táboře a pošlou to poštou, nebo, když mám cestu do Prahy, koupím to tam v jejich prodejně.
http://www.milcom-as.cz/kontakty.html

Neregistrovaný uživatel

16.7.2012 09:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.99

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ty jo 25k, to pálíte snad i starý ponožky, ne ?:-))
Já bohužel nemám na chov větších zvířat podmínky. Mám jenom drůbež, králíky, včelky a něco málo na zahrádce, ale i tak je to na rozpočtu docela znát.

No mám kolem 80 stromů sliv(švestek, trnek...). Loni byla úroda šílená, tak že jsme dva měsíce jen plnili bečky smajlík

Neregistrovaný uživatel

12.2.2014 15:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.255

Zdravím tak my máme malé hospodářství a máme vajíčka,český česnek,brambory.pšenici a letos začnem s mlékem a tvarohem a td. smajlík

30.9.2018 14:21
MichaelaKra

XXX.XXX.230.1

Ahoj,
letos jsem poprvé zkusila domácí máslo s medvědím česnekem :) Je opravdu vynikající.
Recept jsem našla zde:

https://erecepty.eu/maslo-s-medvedim-cesnekem/

Přidejte reakci

Přidat smajlík