Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2015 16:33
kouták

XXX.XXX.168.33

-tak jsem zase něco nafotil.Přihláška na speciálku 4.12.2015- je poslaná, tak si hraju.

16.11.2015 16:35
kouták

XXX.XXX.168.33

-fotím stále výletky a tak nyní STARÁ GARDA.

16.11.2015 16:38
kouták

XXX.XXX.168.33

-tak ještě něco a zdraví všechny Kouťák.

16.11.2015 18:02
st.toman

XXX.XXX.32.219

kouták napsal(a):

Zdravím, Zdeňku, za chvilku budeš s těmi krky konkurovat Jardovi u maltézů. Akorát si furt lámu hlavu, jak by se měla asi jmenovat holoubata od maltézů, která opustí hnízdo. Výletci tedy rozhodně né, spíš vycházeči a nebo tak ňák. U šaubů to ZATÍM ještě výletci jsou, jestli se to nepřežene s šlechtěním. Nic ve zlim, to je jen tak pro poškádlení. Ať se daří. Jo, máme tady u nás novýho chovatele NV, asi mu dám tu kapratou holubici, aby mněl pořádnej základ.

16.11.2015 18:28
modena5

XXX.XXX.234.19

Tak to musím taky pochválit, paráda F.Z.

16.11.2015 20:03
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

No jo, Ty už je máš úplně hotové a můžeš v klidu vystavovat

17.11.2015 19:22
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak ještě pro mě pracovní zbarvení.

17.11.2015 21:08
lupus4

XXX.XXX.64.12

Ahoj, co holoubci pro volný chov KVH ?

17.11.2015 21:59
kouták

XXX.XXX.168.33

lupus4 napsal(a):
Ahoj, co holoubci pro volný chov KVH ?

Ahoj Václave, stavba nového holubníku jde pomalu.Důchodci prostě nemají na nic čas, ale to ty ještě nemůžeš vědět.Věř, že u mě létat na volno budou.Zatím mě zaměstnává tenhle výletek.Zdraví Zdeněk.

19.11.2015 07:57
Olánek

XXX.XXX.146.5

Příteli i když chovám staváky jsem potěšen vysokou kvalitou u nás chovaných NVH.např ty straky nabízené k prodeji z Litoměřic mě leží v hlavě ještě dnes.Jen tak dál.

20.11.2015 17:26
kouták

XXX.XXX.168.33

Olánek napsal(a):
Příteli i když chovám staváky jsem potěšen vysokou kvalitou u nás chovaných NVH.např ty straky nabízené k prodeji z Litoměřic mě leží v hlavě ještě dnes.Jen tak dál.

Příteli, v obou inzerátech z Litoměřic jsou opravdu některé kvalitní kousky.Rád jsem si je také prohlédl.Pro mě je však straka pracovním zbarvením, protože když potřebuji cizí krev, tak sáhnu po bílé holubici a vím na 100%, že tím zlepším hmotnost holubů, tedy perfektní osvěžení krve, což je vidět hlavně u NVH na strakách.V bílé barvě je však také ukrytá barevná krása a o tom ví málo chovatelů.Přeji ať se daří a zdraví Kouťák.

22.12.2015 20:31
kouták

XXX.XXX.168.33

26.12.2015 15:44
kouták

XXX.XXX.168.33

Poslední krbec v novém holubníku jsem dnes dodělal a tak jaro může začít.Všem přeji ať se v roce 2016 daří.Zdeněk FRANTA.

26.12.2015 16:54
st.toman

XXX.XXX.32.219

kouták napsal(a):
Poslední krbec v novém holubníku jsem dnes dodělal a tak jaro může začít.Všem přeji ať se v roce 2016 daří.Zdeněk FRANTA.

Klobouk dolů, teda to je něco, nebejt tam ty díry, tak je to krásná chatka. Seš dobrej.Ať se vede v novém roce Tobě i šaubům.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.12.2015 00:29

Ten holubník je super. Akorát přecházíš z teplé stodolní odchovny do zahradního holubníku což Ti podle mne z počátku nebude vyhovovat-přijdeš o brzký odchov kvůli nestabilitě teplot a jejich náhlých změn. M.

27.12.2015 10:56
kouták

XXX.XXX.168.33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ten holubník je super. Akorát přecházíš z teplé stodolní odchovny do zahradního holubníku což Ti podle mne z počátku nebude vyhovovat-přijdeš o brzký odchov kvůli nestabilitě teplot a jejich náhlých změn. M.

Martine a to je ten pravý důvod, proč jsem stavěl nový holubník.Přední stěna je otevřená na jih, bez zasklených oken a dveří.Krbce jsou stejné, jako podstřešní holubníky v dřívějších dobách.Moji KVH(koutecký výstavní holub), jak jej nazval kamarád Beďa, jsou schopni hnízdit i na podlaze voliery ve velkých mrazech a NVH si musí zvyknout.Zdravotní stav holubů je v takovém holubníku perfektní.Stavěl jsem ho pro radost sobě, ale hlavně dle praxe pro holuby.Holub zůstane holubem i když se doba změnila a musí být ve volieře.Zdraví Kouťák.

27.12.2015 17:41
cajzek

XXX.XXX.168.65

kouták napsal(a):

Holubárna jak obrázek, ale jestli budou takový horka jako letos, tak na hnízdech v létě holuby neudržíš.Do letošního roku jsem si také myslel, že je to pro ně to nejlepší a to já jí mám na východ.

27.12.2015 17:42
chov.

XXX.XXX.79.4

- tak teprve teď vidím, že to pro mně asi vážně nestavíš... Béda
- ale paráda to je !

27.12.2015 17:59
majowec

XXX.XXX.85.91

Zdravim,

krasna prace. Mohu se zeptat, jak jsou uchycena cela tech budniku? Nevidim zadne obrtliky :) nebo jsou to T ecka pouze zasunute do tech fochu? Dekuji

At se dari

MP

ps - taky jsem si udelal radost, a postavil dva samostatne chovne boxy.

27.12.2015 19:18
kouták

XXX.XXX.168.33

cajzek napsal(a):
Holubárna jak obrázek, ale jestli budou takový horka jako letos, tak na hnízdech v létě holuby neudržíš.Do letošního roku jsem si také myslel, že je to pro ně to nejlepší a to já jí mám na východ.

Vláďo, hnízda jsou v zadní části a holubník je celej z dřevotřískových desek o síle 5cm a ještě obložen palubkama, takže slunce tam svítit nemůže a proti horku dost odizolován.V tom samém místě, jsem měl již holubník jako kluk a proto jsem opatření proti horku udělal.Až budou vedra, tak to na trhu v Soběslavi proberem.Ahoj Zdeněk.

27.12.2015 19:27
kouták

XXX.XXX.168.33

majowec napsal(a):
Zdravim,

krasna prace. Mohu se zeptat, jak jsou uchycena cela tech budniku? Nevidim zadne obrtliky :) nebo jsou to T ecka pouze zasunute do tech fochu? Dekuji

At se dari

MP

ps - taky jsem si udelal radost, a postavil dva samostatne chovne boxy.

Zdravím,
čela budníků, zatím stojí na střešní lati, která je zezadu, jak dole, tak nahoře a v horní části zevnitř budou na nábytkářský dveřní magnet.Nevím, zda jim magnet nebude vadit, ale druhá varianta je, dát kolíček vlevo nahoře.Zatím je to dost stabilní, ale uvidím. Kouťák.

27.12.2015 19:47
kouták

XXX.XXX.168.33

chov. napsal(a):
- tak teprve teď vidím, že to pro mně asi vážně nestavíš... Béda
- ale paráda to je !

Beďo, moc hezky jsi to vymyslel.Když se podívám kolem chalupy na ty stavby pražáků, tak bych se vůbec nedivil, kdyby to tak za pár let dopadlo.Ahoj Zdeněk.

31.12.2015 14:10
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak ten konec roku pořádně oslavte.Kouťák.

25.3.2016 16:51
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak konečně holubník dokončen.Teď už jen osazenstvo, ale bohužel ve starém holubníku vše sedí, nebo má mladé, tak když je nechci rušit musím je tam dávat postupně.Hlavně, že je hotovo.Zdraví Kouťák.

25.3.2016 17:20
vici

XXX.XXX.168.34

Krásnej holubník, chce se mi napsat pro NVH až škoda ale né každej máme to své NEJ...

25.3.2016 18:35
modena5

XXX.XXX.143.8

kouták napsal(a):
Tak konečně holubník dokončen.Teď už jen osazenstvo, ale bohužel ve starém holubníku vše sedí, nebo má mladé, tak když je nechci rušit musím je tam dávat postupně.Hlavně, že je hotovo.Zdraví Kouťák.

To nemá chybu. F.Z.

25.3.2016 18:50
st.toman

XXX.XXX.32.219

kouták napsal(a):

Neprovokuj Zdeňku. Je to paráda, ať se daří!

25.3.2016 21:24
cajzek

XXX.XXX.168.65

kouták napsal(a):

Má to jedinou chybu, není to u mne, paráda.

25.3.2016 21:45
kouták

XXX.XXX.168.33

Kamarádi, chvála sice těší, ale patlal jsem se s ním skoro rok.Podruhé bych ho už nestavěl a hlavně ne na té skále.
Nyní mě zajímá tento pár.Už konečně zasedli a tak jsem v očekávání. Zdraví Kouťák.

26.3.2016 06:44
chov.

XXX.XXX.79.4

kouták napsal(a):
Kamarádi, chvála sice těší, ale patlal jsem se s ním skoro rok.Podruhé bych ho už nestavěl a hlavně ne na té skále.
Nyní mě zajímá tento pár.Už konečně zasedli a tak jsem v očekávání. Zdraví Kouťák.

- zasedli?

- takže se "imigrantovi" líbí?
- předpokládám, že je ještě ve starém "kravíně"?
- no, holubník veliká paráda! Určitě se pozvedne turistický ruch v Koutech!
- návštěvní dny? od-do?
- tak, ať se vede KVH!
- B.

26.3.2016 10:56
kouták

XXX.XXX.168.33

chov. napsal(a):
- zasedli?

- takže se "imigrantovi" líbí?
- předpokládám, že je ještě ve starém "kravíně"?
- no, holubník veliká paráda! Určitě se pozvedne turistický ruch v Koutech!
- návštěvní dny? od-do?
- tak, ať se vede KVH!
- B.

-návštěvní dny? Beďo, Ty jsi vítán vždy a každý dobrý člověk také.Kouťák.

26.3.2016 13:41
mirafer

XXX.XXX.52.46

kouták napsal(a):

..tak to mě zajímá také a ve dnech 18.5. - 22.5. ze Suchdolu skok i po prázdném kole...už se těším, Míra.

26.3.2016 16:58
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak ještě pár fotek jak roste omladina.Na hnízdech plno mladých a nebo to sedí. Jsem zvědav, co s tím budu dělat, když to půjde takhle dál.Zdraví Kouťák.

26.3.2016 19:46
Olánek

XXX.XXX.9.109

Příteli, vždyť si říkal, že nějaké necháš volně

27.3.2016 11:29
tono

XXX.XXX.23.24

kouták napsal(a):

Zdenku, profi práce, vyšperkováno do detailů.
Doufám, že tam nechceš pustit holuby. =to=.

27.3.2016 12:01
kouták

XXX.XXX.168.33

tono napsal(a):
Zdenku, profi práce, vyšperkováno do detailů.
Doufám, že tam nechceš pustit holuby. =to=.

Tondo, už to tu jeden napsal, že je to škoda pro NVH, tak si říkám, že se tam asi zjara nastěhuji sám.Manželka také říkala, že jsem tam za poslední rok byl pořád, ať se tam rovnou nastěhuju, tak jí asi poslechnu.
Ty NVH rozumíš, tak si dobře prohlédni toho červeného tmavě kapratého letošáka. To byla dlouho má představa, už mám 4 a myslím si, že všichni v kvalitě.Ahoj Zdeněk.

27.3.2016 12:54
tono

XXX.XXX.23.24

Zdenku, trochu Tě opravím, NVH se snažím rozumět, ale toho holuba bych do té voliéry pustil =to=.

27.3.2016 21:33
kouták

XXX.XXX.168.33

Já to tušil, že Beďa vymyslí zase nějakou ptákovinu a to ještě nevím jak dopadnu na trhu v Soběslavi u Vládi a Standy za to, že mám rád jestřáby a krahujce.Že já sem něco píšu.Kouťák.

30.3.2016 17:28
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak ještě přidám jednoho z prosince 2015, který vyrostl do krásy, tak jsem ho dnes vyfotil.Kouťák.

30.3.2016 20:16
st.toman

XXX.XXX.32.219

kouták napsal(a):
Já to tušil, že Beďa vymyslí zase nějakou ptákovinu a to ještě nevím jak dopadnu na trhu v Soběslavi u Vládi a Standy za to, že mám rád jestřáby a krahujce.Že já sem něco píšu.Kouťák.

No to si piš, že to proberem !

30.3.2016 21:13
kouták

XXX.XXX.168.33

st.toman napsal(a):

Stando, tak teď musím jen doufat, že ti moji kamrádi jestřábi a krahujci nesežerou do neděle moc holubů, ale jak Tě znám, tak Ty máš tu přírodu rád stejně jako Já.Zdraví a těší se na trh Zd.FRANTA.

5.4.2016 19:25
kouták

XXX.XXX.168.33

st.toman napsal(a):

Tak jsem to v Sobíku přežil.Standa byl vysmátej jako vždy, Beďa také a s Vláďou jsme probrali tu krásnou postel v holubníku.Soběslav úžasná jako vždy.Dokonce tam přijeli chovatelé až z Velvar.
Přidávám foto nejmladšího páru.Můj KVH žlutý kapratý dostal manželku NVH žlutou ze Žďáru nad Sázavou.To jsem zvědav co z toho zase vznikne.Vždy, když jsem přidal k červeně kapratým červenou, tak zmizela kapratost, nebo byla rozmazaná.Žlutou dominantní jsem ještě nikdy nezkusil.Budu informovat.Zdraví Kouťák.

8.4.2016 15:22
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak část holubů je v novém.Zatím jsou spokojeni a já taky.
Ještě jeden co dnes vyletěl.Zdraví Kouťák.

8.4.2016 15:56
st.toman

XXX.XXX.32.219

Chtěl bych bejt u Tebe holubem, takle nebydlí mnozí lidé. Supr !

8.4.2016 17:22
kouták

XXX.XXX.168.33

st.toman napsal(a):
Chtěl bych bejt u Tebe holubem, takle nebydlí mnozí lidé. Supr !

Stando, ani supr holubník jim nenahradí volnost kterou mají npř.u Tebe a tu já jim dát nemohu, ale věřím, že jednou ano i když to nebudou NVH.Zdeněk.

8.4.2016 18:00
lupus4

XXX.XXX.232.255

kouták napsal(a):
Stando, ani supr holubník jim nenahradí volnost kterou mají npř.u Tebe a tu já jim dát nemohu, ale věřím, že jednou ano i když to nebudou NVH.Zdeněk.

Stando, ta holubička od Kouťáka to u tebe "dává" ?
Nebo je už pa

8.4.2016 21:39
st.toman

XXX.XXX.32.219

Byla v páru s pošťákem, protože jejího bráchu "něco" odneslo. Kamarád si pořídil chov čistých šaubů a tak jsem mu jí dal, protože takovej materiál by bylo škoda křížit a holoubata dávat Vietnamcům. Ten kamarád má od Zdeňka již také jeden pár a zrovna před chvilkou jsem se vrátil z Volyně, kde jsme měli VČS a cestou jsme si povídali, jak ty Zdeňkovo holuby rozlítal, že i už zakrouží nad dvorem. Musím jen doufat, že je "něco" nezlikviduje.

30.4.2016 17:47
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak už mladíci rostou.Zítra zaholubaříme na schůzi klubu v Újezdě u Brna.Kouťák.

20.5.2016 22:39
kouták

XXX.XXX.168.33

Přátelé, tak musím oznámit, že dnes byl holubářský svátek v mé divočině KOUTY.Přijela velká inspekce.Míra FÉR z Lysé dodržel slovo a Beďa AUTRATA také.Proholubařili jsme celé odpoledne a bylo nám krásně.Tak jen pár fotek.Zdraví všechny Kouťák.

23.5.2016 08:10

kouták napsal(a):
Tak už mladíci rostou.Zítra zaholubaříme na schůzi klubu v Újezdě u Brna.Kouťák.

Ahoj :o)

take premyslim kdy Te prepadne. Počasí se nam lepsi a bylo by dobře i zaji na ryby. V patek jsem by na uhorich a jiz to docela jde. V udirne skoncili 4ks.

Martin.

25.5.2016 17:32
kouták

XXX.XXX.168.33

Dnes jsem se kochal pro změnu Já.U kamaráda bylo opravdu na co koukat.NVH paráda a káníci, i když je už nechovám úžasní.Zdraví Kouťák.

26.5.2016 07:42

kouták napsal(a):
Dnes jsem se kochal pro změnu Já.U kamaráda bylo opravdu na co koukat.NVH paráda a káníci, i když je už nechovám úžasní.Zdraví Kouťák.

Zdar a silu. Pozdrav od nas Karlose. Ma to skutecne vymazlene...

27.5.2016 21:01
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdar a silu. Pozdrav od nas Karlose. Ma to skutecne vymazlene...

Martine a to není všechno.Škoda, že jsem nevyfotil žemláky a hlavně plnou volieru stříbřitých pošťáků.U Karla je prostě holubí ráj.Zdraví Zdeněk.

28.5.2016 11:54
mysak

XXX.XXX.54.2

kouták napsal(a):

Krása... ještě tak kdyby to bylo na volném prostranství... ale i tak to musel být zážitek,

28.5.2016 17:05
kouták

XXX.XXX.168.33

mysak napsal(a):
Krása... ještě tak kdyby to bylo na volném prostranství... ale i tak to musel být zážitek,

Juro, při loňské návštěvě jsem to viděl a zážitek to byl.Letos je měl zavřené, protože tam měl pro mě štítníka.Tak už mám dva, ale odchov od prvního zatím nemám, protože o holubici jsem přišel.Už má jinou a příští týden se snad dočkám. Zdraví Zdeněk.

28.5.2016 17:46
mysak

XXX.XXX.54.2

kouták napsal(a):
Juro, při loňské návštěvě jsem to viděl a zážitek to byl.Letos je měl zavřené, protože tam měl pro mě štítníka.Tak už mám dva, ale odchov od prvního zatím nemám, protože o holubici jsem přišel.Už má jinou a příští týden se snad dočkám. Zdraví Zdeněk.

A co takhle dát k štítníkovi bílou?

28.5.2016 18:42
kouták

XXX.XXX.168.33

mysak napsal(a):
A co takhle dát k štítníkovi bílou?

Má bílou NVH, straky jsem zatím zavrhl, protože si myslím, že by tu strakatost měli všude.Oba štítníci jsou s krásně tmavě červenýma štítama a tak uvidím jaký bude první odchov.První holubici měl také bílou, ale snesla jen jedno vejce celé krvavé, tak jsem na nic nečekal.Nyní má bílou od nejlepšího chovatele u nás v klubu a budou líhnout 5.6..Už se nemohu dočkat. Zdeněk.

14.6.2016 17:57
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak jsem se holoubat od štítníka nedočkal.První líheň čistá, ale už znovu sedí, tak znovu čekám.Druhý pár již testuju na volný chov.Už týden odolává.To je pro Lupuse.
NVH spíše KVH však odchovávají velmi dobře a tak pár obrázků jak to roste. Zdraví Kouťák.

14.6.2016 22:07
mirafer

XXX.XXX.149.183

..tak tomu to na tý střeše sluší, o těch ve volieře ani nemluvím...vzpomínám!

Míra.

15.6.2016 19:46
poty76

XXX.XXX.145.250

kouták napsal(a):
Přátelé, tak musím oznámit, že dnes byl holubářský svátek v mé divočině KOUTY.Přijela velká inspekce.Míra FÉR z Lysé dodržel slovo a Beďa AUTRATA také.Proholubařili jsme celé odpoledne a bylo nám krásně.Tak jen pár fotek.Zdraví všechny Kouťák.

O tom jsem psal vlákna čs. Máte to suprové, stejně jako holubi

1.7.2016 22:11
rous

XXX.XXX.33.162

kouták napsal(a):
Má bílou NVH, straky jsem zatím zavrhl, protože si myslím, že by tu strakatost měli všude.Oba štítníci jsou s krásně tmavě červenýma štítama a tak uvidím jaký bude první odchov.První holubici měl také bílou, ale snesla jen jedno vejce celé krvavé, tak jsem na nic nečekal.Nyní má bílou od nejlepšího chovatele u nás v klubu a budou líhnout 5.6..Už se nemohu dočkat. Zdeněk.

Zdravím, dlouho jsem váhal zda reagovat. Já si v minulosti trochu s kresbou štítů hrál, (pouze zvědavost) do křížení jsem použil 1,0 žlutý (štítník) + 0.1 Moravská bagdeta červená (rec.) Z toho víc jak 50%holoubat v kresbě čápků.F1+ štítník z toho mi vyšlo několik "čistých štítníků, s fousekem nebo barevné brko v ocasu atd. Podobné křížení jsem dělal v různých kombinaci a s více plemeny. Vždy vypadli nějaké v F1 holoubata v kresbě čápků.

2.7.2016 18:24
kouták

XXX.XXX.168.33

rous napsal(a):
Zdravím, dlouho jsem váhal zda reagovat. Já si v minulosti trochu s kresbou štítů hrál, (pouze zvědavost) do křížení jsem použil 1,0 žlutý (štítník) + 0.1 Moravská bagdeta červená (rec.) Z toho víc jak 50%holoubat v kresbě čápků.F1+ štítník z toho mi vyšlo několik "čistých štítníků, s fousekem nebo barevné brko v ocasu atd. Podobné křížení jsem dělal v různých kombinaci a s více plemeny. Vždy vypadli nějaké v F1 holoubata v kresbě čápků.

Zdravím a děkuji za příspěvek.Zajímá mě každé křížení štítníků, i když sám zatím nemohu o křížení štítníků diskutovat, protože žádný odchov zatím nemám.Sehnat totiž bílou životaschopnou holubici je velký problém.Jak jsem již psal, tak první jsem musel pro nemoc utratit a druhé vyhazuji zatím čistá vejce.Tento problém vidím však pouze v jedné zničené sezoně, protože dnes už vím a umím holubici vyčistit od všech svinstev, ale bohužel trvá to vždy nejméně jeden rok, pokud není hodně poničená.Hlavně, že můj hlavní chov NVH jde výborně a od nejlepšího páru mám již letos 10 holoubat a opět sedí.Pomalu vybírám na speciálku výletků a na štítníky musím zatím bohužel počkat..Kouťák.

2.7.2016 20:07
rous

XXX.XXX.33.162

kouták napsal(a):
Zdravím a děkuji za příspěvek.Zajímá mě každé křížení štítníků, i když sám zatím nemohu o křížení štítníků diskutovat, protože žádný odchov zatím nemám.Sehnat totiž bílou životaschopnou holubici je velký problém.Jak jsem již psal, tak první jsem musel pro nemoc utratit a druhé vyhazuji zatím čistá vejce.Tento problém vidím však pouze v jedné zničené sezoně, protože dnes už vím a umím holubici vyčistit od všech svinstev, ale bohužel trvá to vždy nejméně jeden rok, pokud není hodně poničená.Hlavně, že můj hlavní chov NVH jde výborně a od nejlepšího páru mám již letos 10 holoubat a opět sedí.Pomalu vybírám na speciálku výletků a na štítníky musím zatím bohužel počkat..Kouťák.

Máte neskutečně prošlechtěný chov, a to mě vede k tomu že vůbec bílou nepotřebujete.Já bílou do křížení nikdy nepoužil, a přesto jse mi v 2 a 3 generaci již v čisté kresbě oběvili. Když se podívám na plemeno Česká bagdeta čápek, tak mám za to, teda pouze teoreticky, že se jedná o nedotaženou kresbu štítníků. Chovu zdar Rous.

2.7.2016 22:01
kouták

XXX.XXX.168.33

rous napsal(a):
Máte neskutečně prošlechtěný chov, a to mě vede k tomu že vůbec bílou nepotřebujete.Já bílou do křížení nikdy nepoužil, a přesto jse mi v 2 a 3 generaci již v čisté kresbě oběvili. Když se podívám na plemeno Česká bagdeta čápek, tak mám za to, teda pouze teoreticky, že se jedná o nedotaženou kresbu štítníků. Chovu zdar Rous.

Máte samozřejmně pravdu, že by šlo vytáhnout štítníka i přikřížením plnobarevných, protože všechny typy strakatosti se většinou věrně dědí.Bílou holubici jsem zvolil proto, že moji štítníci mají štíty červené a jejich dominantnost celé křížení dle mého urychlí.Dalším problémem je, že při tom musím myslet na typ-znaky NVH a to znamená, že musím do křížení použít vždy jen holubici NVH.Je toho více co se k tomu váže, ale dělám to už podruhé.Mám za sebou křížení červeně kapratý pošťák s NVH a trvalo to celkem 12 let.Tehdy jsem udělal mnoho chyb a nyní mám nastíněnou tuto cestu a jako všechno jí musím vyzkoušet.Možná, že nemám pravdu, ale u mě to jinak nejde.Zdraví Kouťák.

12.7.2016 18:38
kouták

XXX.XXX.168.33

Už jsem dlouho nic nefotil, tak ukáži jak to roste.Letos se narodilo hodně plavých červenopruhých z červeně kapratých rodičů a jsou dost v kvalitě.Škoda, že si nemohu nechat všechno a tak jsou na prodej.Někteří se již páří a dělají neplechu, Ale je to radost se na ně dívat.Kouťák.

12.7.2016 18:47
kouták

XXX.XXX.168.33

Červeně kapratých je letos nadůroda oproti jiným letům a i žlutě kapraté jsem také nějaké dostal.Dodělal jsem terasu před holubníkem a tak sedím a kochám se.Zdraví všechny Kouťák.

12.7.2016 19:14
modena5

XXX.XXX.233.138

kouták napsal(a):
Červeně kapratých je letos nadůroda oproti jiným letům a i žlutě kapraté jsem také nějaké dostal.Dodělal jsem terasu před holubníkem a tak sedím a kochám se.Zdraví všechny Kouťák.

Tak to musím pochválit - paráda.! F.Z.

12.7.2016 21:33
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Zdeňku, krásné zařízení, krásné prostředí okolo holubníku a krásní holubi. Nelze, nežli smeknout. Zdraví Tě Bohouš

16.7.2016 21:48
rgreen

XXX.XXX.86.102

Škoda že nejste blíž, nějaké červeně plavé bych koupil..

16.7.2016 22:36
kouták

XXX.XXX.168.33

rgreen napsal(a):
Škoda že nejste blíž, nějaké červeně plavé bych koupil..

Jsou různé možnosti.Dne 10.září jedu na výstavu výletků do Nového Města na Moravě.Vím, že je to od vás ještě dost daleko, ale vidět krásnou výstavu jistě stojí za to.Zdraví Kouťák.

14.9.2016 07:53
kouták

XXX.XXX.168.33

Krásná přehlídka výletků NVH je za mnou.Bylo vystaveno 254 ks.NVH.Dne 24.9.2016 je další výstava výletků NVH ve Velvarech.Zdraví Kouťák.

14.9.2016 08:12
tono

XXX.XXX.23.24

Zdravím Tě Zdeňku. Určitě jsi něco nafotil, tak se s námi o tu krásu poděl. =to=.

14.9.2016 18:13
kouták

XXX.XXX.168.33

Tondo bohužel jsem nefotil.Bylo tam několik fotografů, tak přeposílám co jsem od nich dostal.Zdraví Zdeněk.

17.9.2016 18:39
oberajtr

XXX.XXX.68.145

Dobrý den, fotografie z přehlídky výletků, která se konala v Novém Městě na Moravě. Jsou k nahlédnutí na klubových stránkach NVH.

24.9.2016 20:10
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak jsem se vrátil z Velvar a tentokrát jsem fotil, tak pár fotek.Kouťák.

24.9.2016 20:15
kouták

XXX.XXX.168.33

No a jak jsem dopadl Já?Nebo spíše ten můj krasavec posuďte. Zdraví všechny Zdeněk FRANTA.

24.9.2016 21:18
tono

XXX.XXX.23.24

Gratulace Zdeňku, je to opravdu krasavec

5.11.2016 16:58
kouták

XXX.XXX.168.33

Skleník je volný a tak mohu zase něco nafotit.Jen pár fotek, protože vybírám na speciálku.Zdraví Kouťák.

5.11.2016 17:03
modena5

XXX.XXX.145.135

Paráda F:Z:.

5.11.2016 18:20
Olánek

XXX.XXX.96.246

Příteli gratuluji a co dál, když není co vylepšovat.

5.11.2016 20:52
poty76

XXX.XXX.145.250

kouták napsal(a):
Skleník je volný a tak mohu zase něco nafotit.Jen pár fotek, protože vybírám na speciálku.Zdraví Kouťák.

Ahoj Zdeňku, tvoji NVH jak žlutí, tak červení kapratí jsou úžasnou podívanou. Tak to hezky vyber a přeji jen samé výstavní úspěchy při přehlídkách tvých chovanců, které se ti během roku podařilo nachovat. Zdraví tě Bohouš

6.11.2016 07:01
Olánek

XXX.XXX.96.246

Příteli tak jsem koukal na ty krásné holuby, že jsem zaznamenal i ten učebnicový trus svědčící o jejich perfektním zdravi

6.11.2016 10:53
kouták

XXX.XXX.168.33

poty76 napsal(a):
Ahoj Zdeňku, tvoji NVH jak žlutí, tak červení kapratí jsou úžasnou podívanou. Tak to hezky vyber a přeji jen samé výstavní úspěchy při přehlídkách tvých chovanců, které se ti během roku podařilo nachovat. Zdraví tě Bohouš

Ahoj Bohouši, nejhorší je, že čím více si je prohlížím, tak vybrat na speciálku nemohu, ale to jistě znáš.Další hrozná věc je, že do dalšího chovu použiji asi 4 a s ostaníma se musím rozloučit a to je ještě horší.
Tak ještě přidám pár výletků z mého blbnutí se štítníkama.Všechno bílé a tak nyní nastupuje cesta do plnobarevných.
Přeji ať se daří Zdeněk.

15.11.2016 22:52
tono

XXX.XXX.23.24

Zdravím Zdeňku, doufám, že se nebudeš zlobit, že Ti tady vložím pár snímků. Koneckonců, jsou v tom zapojené i ty dvě tvoje modré pruhové holubičky . Jsou zapojené i v jiném programu, ale to sem dám až příští rok, když se zadaří =to=.

16.11.2016 08:28
kouták

XXX.XXX.168.33

tono napsal(a):
Zdravím Zdeňku, doufám, že se nebudeš zlobit, že Ti tady vložím pár snímků. Koneckonců, jsou v tom zapojené i ty dvě tvoje modré pruhové holubičky . Jsou zapojené i v jiném programu, ale to sem dám až příští rok, když se zadaří =to=.

Zdravím Tondo, jsem rád za každou fotku NVH a hlavně když uvidím nějaké potomky po mém chovu.Díky Zdeněk.

20.11.2016 18:03
kouták

XXX.XXX.168.33

Poslední holoubě letošního roku.Líhnuté 10.10.2016.Zajímalo by mě, proč jde kvalita jako poslední.Kouťák.

20.11.2016 18:35
st.toman

XXX.XXX.32.219

kouták napsal(a):
Poslední holoubě letošního roku.Líhnuté 10.10.2016.Zajímalo by mě, proč jde kvalita jako poslední.Kouťák.

Zdeňku, to myslíš vážně? Ty jako jeden z nejlepších holubářů a taková otázka. To je jasný a každým rokem se opakující. Jo a nejlepší holoubata jsou vždycky po přepeření a mírném odpočinku. To znamená teď nasedající páry budou dávat "supráky". Ať se daří !

20.11.2016 18:53
kouták

XXX.XXX.168.33

st.toman napsal(a):
Zdeňku, to myslíš vážně? Ty jako jeden z nejlepších holubářů a taková otázka. To je jasný a každým rokem se opakující. Jo a nejlepší holoubata jsou vždycky po přepeření a mírném odpočinku. To znamená teď nasedající páry budou dávat "supráky". Ať se daří !

Stando já to znám, ale proč nedávají kvalitu někdy v březnu, to mě rozčiluje.Mohu je dát na výstavu až následující rok jako tohoto, který se líhnul v prosinci 2015.Pískle, i když krásné bude v holouběcím peří v tu největší zimu a do páru půjde někdy v květnu.Je to vlastně jedno, protože z něho mám radost.Zdraví Zdeněk.

20.11.2016 19:23
st.toman

XXX.XXX.32.219

A to je to hlavní, proč to všechno děláme, teda alespoň já to všechno dělám pro radost a potěšení. Třeba u lysýho páru červenejch staváků jsou často první hnízda rovná a ta pozdnější jsou lysá.

20.11.2016 22:17
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.139.235

kouták napsal(a):

Zdeňku, to je letním sluncem...

4.12.2016 17:10
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak jsem se vrátil z poslední akce v letošním roce.61.SPECIÁLNÍ VÝSTAVA NVH-2016.Bylo přihlášeno celkem 601 NVH a Holická hala opět zářila ve dvou patrech.Překrásná výstava na které žijem všichni 3 dny a nemá to chybu.Já jsem vystavil 8 červených kapratých a 6 žlutých kapratých.S výsledkem jsem spokojen a holubům za to přilepším nějakou dobrotou.Bohužel jsem nefotil, ale fotili tam naši fotografové, tak vše dají na klubové stránky kde se to objeví co nejdříve.Zdraví všechny Zdeněk FRANTA.

4.12.2016 17:33
modena5

XXX.XXX.141.174

Gratuluji F:Z:.

4.12.2016 19:57
poty76

XXX.XXX.145.250

kouták napsal(a):
Tak jsem se vrátil z poslední akce v letošním roce.61.SPECIÁLNÍ VÝSTAVA NVH-2016.Bylo přihlášeno celkem 601 NVH a Holická hala opět zářila ve dvou patrech.Překrásná výstava na které žijem všichni 3 dny a nemá to chybu.Já jsem vystavil 8 červených kapratých a 6 žlutých kapratých.S výsledkem jsem spokojen a holubům za to přilepším nějakou dobrotou.Bohužel jsem nefotil, ale fotili tam naši fotografové, tak vše dají na klubové stránky kde se to objeví co nejdříve.Zdraví všechny Zdeněk FRANTA.

Ahoj Zdeňku, velká gratulace. Paráda... Abych pravdu řekl, nejsem až tak překvapený když jsem tady viděl fotky tvých svěřenců. A ano, dobrotu si zaslouží i když u tebe jí mají určitě celoročně. Je to vidět na tom krásně utaženém opeření! Zdraví tě Bohouš P.

4.12.2016 20:12
tono

XXX.XXX.23.24

Zdravím Zdeňku, velká gratulace, udělené ceny jsou ve správných rukách nebo lépe řečeno na správném holubníku. Myslím, že za dva - tři roky tam budou na těch plaketách vedle kapráčů i štitníci. =to=.

4.12.2016 21:59
lupus4

XXX.XXX.187.7

Taky gratuluju

PS. co štítníci?

4.12.2016 22:20
kouták

XXX.XXX.168.33

Kamarádi, Františku, Bohouši, Tondo a Václave.Zítra ráno vaše gratulace vyřídím holubům a sám za sebe děkuji.Se štítníkama pokračuji a z bílé jdu do plnobarevných.Určitě budu informovat, pokud neposlechnu dnešní radu od jednoho nechovatele.Pravil, že už jsem si s NVH pohrál dost, naučil jsem se vše potřebné v chovu holubů a tak bych mohl končně chovat něco užitečného, třeba masné holuby k jídlu.Tak tu sedím koukám na ty poháry a říkám si, že by se mělo v nejlepším přestat.Až jednou řekne manželka, že si je mám od prachu utírat sám, tak stejně na nic jiné čas mít nebudu.Zdraví všechny Zdeněk.

8.12.2016 15:14
kouták

XXX.XXX.168.33

ANI SNÍH ANI MRÁZ NA FEŠÁKY NEPLATÍ.Zateplená napaječka, voliera zavětrovaná, holubi spokojeni, solár maká aby ryby přežily a nyní už budeme čekat jen na jaro.Zdraví Kouťák.

8.12.2016 15:41
modena5

XXX.XXX.152.122

Už aby tady to jaro bylo - nemám rád zimu F:Z:.

8.12.2016 17:20
st.toman

XXX.XXX.32.219

kouták napsal(a):
ANI SNÍH ANI MRÁZ NA FEŠÁKY NEPLATÍ.Zateplená napaječka, voliera zavětrovaná, holubi spokojeni, solár maká aby ryby přežily a nyní už budeme čekat jen na jaro.Zdraví Kouťák.

Chtěl bych být holubem u Zdeňka. Máš krásný holuby a krásně se o ně staráš, na moje gusto, skoro až moc, ale tam u Tebe je asi fakt zima. Ta holoubata, to budou pecky, uvidíš. Zdravím z banánového jihu. Máš absenci ze Soběslavi, polepši se.

8.12.2016 18:50
kouták

XXX.XXX.168.33

Taky nemám zimu rád a tak se kochám bambusem, který je zelený celou zimu a hlavně mu svědčí holubince, že roste jako blázen.Moje divoké husy si klidně chrápu, i když houser stále hlídá a já čekám až ty opravdu divoké přiletí.
Stando moc se o holuby nestarám, vždyť je mám 17 km daleko od bydliště a někdy je nevidím i tři dny.Soběslav jsem navštívit nemohl, protože jsem se vrátil v noci ze speciálky a holuby jsem měl v garáži.Lednový trh určitě navštívím. Zdraví Zdeněk.

8.12.2016 19:24
cajzek

XXX.XXX.168.65

kouták napsal(a):
Taky nemám zimu rád a tak se kochám bambusem, který je zelený celou zimu a hlavně mu svědčí holubince, že roste jako blázen.Moje divoké husy si klidně chrápu, i když houser stále hlídá a já čekám až ty opravdu divoké přiletí.
Stando moc se o holuby nestarám, vždyť je mám 17 km daleko od bydliště a někdy je nevidím i tři dny.Soběslav jsem navštívit nemohl, protože jsem se vrátil v noci ze speciálky a holuby jsem měl v garáži.Lednový trh určitě navštívím. Zdraví Zdeněk.

Když koukám na ty poháry a diplomy, tak tu Soběslav máš omluvenou aspoň na půl roku.Velká gratulace.

9.12.2016 01:04
boubin

XXX.XXX.72.225

Dobrý den, co štítníci. daří se to nějak prokřížit do NVH ? Máte je na fotce a jejich barva je krásně hnědá, máte ze spojení s NVH nějaké holoubky ? S pozdravem Boubelík Roman.

9.12.2016 08:01
kouták

XXX.XXX.168.33

boubin napsal(a):
Dobrý den, co štítníci. daří se to nějak prokřížit do NVH ? Máte je na fotce a jejich barva je krásně hnědá, máte ze spojení s NVH nějaké holoubky ? S pozdravem Boubelík Roman.

Výsledek prvního křížení štítníků s bílou NVH je na tomto vlákně ze dne 6.11.2016.Všechno bylo bílé a tak jak jsem psal, další cesta vede do plnobarevných.Určitě si to nenechám pro sebe a až bude víc informací, tak na ně založím v dalším roce samostatné vlákno.Zdraví Zdeněk FRANTA.

11.12.2016 23:39
boubin

XXX.XXX.72.225

Dobrý den, uplně sem to přehlíd (v tom vlákně) protože to jsou podle zobáčků nvh. máte krásnou šlechtiteskou činnost. ta bílá barva vypadla ze štítníků už rovnou s ozobím NVH. ještě to křídlo s červenou barvou, ale to se Vám povede. jaro ukáže, ale podmínky u Vás maji holoubci jako v grandhotelu. ukázka nového chovatelského zařízení je super (ukázka v jiném vlákně ). přeju Vám at se daří, ale máte to zmáknutý. Ste z jihočeského kraje, a vystavuje v Soběslavi ?

11.12.2016 23:57
boubin

XXX.XXX.72.225

Zapomněl sem te (nedoklep) ve slově vystavujete.

12.12.2016 08:20
kouták

XXX.XXX.168.33

boubin napsal(a):
Dobrý den, uplně sem to přehlíd (v tom vlákně) protože to jsou podle zobáčků nvh. máte krásnou šlechtiteskou činnost. ta bílá barva vypadla ze štítníků už rovnou s ozobím NVH. ještě to křídlo s červenou barvou, ale to se Vám povede. jaro ukáže, ale podmínky u Vás maji holoubci jako v grandhotelu. ukázka nového chovatelského zařízení je super (ukázka v jiném vlákně ). přeju Vám at se daří, ale máte to zmáknutý. Ste z jihočeského kraje, a vystavuje v Soběslavi ?

Zdravím.Já bych řekl, že do ozobí NVH mají ještě daleko, ale postava je docela dobrá.Uvidím další roky.Jinak jsem z Třeboně a na Soběslavskou výstavu jsem letos nic nedal, protože se kryje s výstavou výletků klubu NVH ve Velvarech.V Soběslavi jsem však vždy první neděli v měsíci na trhu, ale holuby tam vozím jen na požádání.Přeji ať se daří Z.FRANTA.

19.12.2016 17:38
kouták

XXX.XXX.168.33

VÁŽENÍ PŘÁTELÉ

Blíží se kvapem konec roku a já jako vždy končím toto téma.Můj chov NVH se dostal téměř na vrchol a já bohužel nemládnu.V minulosti jsem zde hledal svého pokračovatele a i když zájemců bylo dost, tak trpělivost s tímto dost náročným plemenem jim chyběla.Závěrem letošního roku jsem udělal velké rozhodnutí a odeslal jsem žádost o ukončení členství v klubu NVH ke dni 1.1.2017.Nebylo to rozhodnutí náhlé, ale pro mě se nic nemění a NVH budu chovat nadále.Na poli výstavním jsem vždy dával přednost výstavám klubovým, tak nyní pokud mi to okolnosti života dovolí, předvedu svůj chov i jinde.
Přeji všem ŠŤASTNÉ VÁNOCE a hodně chovatelských úspěchů v roce 2017.

19.12.2016 19:04
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdeňku a právě proto, že nemládnem, tak si musíme užívat všechno na plný pecky. Alespoň já se o to snažím. Otázkou samozřejmě je, co je to pro koho "na plný pecky" ? Když Tvoje rozhodnutí nebude mít vliv na Tvou vášeň ve šlechtění barev a kreseb, tak je to v podstatě jedno. Já se taky vždycky potýkám s myšlenkou ukončit členství ve spolku, ale nějak mi to nejde. Jsem tam od roku 1969 a tak mi to furt jako něco říká a hlavně ty vzpomínky na dětství na mládí a chovatelské začátky v ČSCHDZ v Čejeticích u Strakonic a pak i Bavorov. Ať se vede a zimní holoubátka ať vzkvétají.

JG 007

11.1.2017 20:46
JG 007

XXX.XXX.236.122

Zdravím. Mám dotaz. Jací jsou NVH letci ? Slyšel jsem že NVH byli vyšlechtění z pošťáků
Tak jsem udělal pár holub NVH žlutě plavý a holubice červená kapratá pošťák. Budou schopni krátkých tratí ti kríženci?

JG 007

11.1.2017 20:56
JG 007

XXX.XXX.236.122

To je on a jediný v mém chovu pošťáků.

11.1.2017 21:31
kouták

XXX.XXX.168.33

JG 007 napsal(a):
Zdravím. Mám dotaz. Jací jsou NVH letci ? Slyšel jsem že NVH byli vyšlechtění z pošťáků
Tak jsem udělal pár holub NVH žlutě plavý a holubice červená kapratá pošťák. Budou schopni krátkých tratí ti kríženci?

Zdravím i Vás.Můj chov NVH je volierový, i když tomu v dřívější době tak nebylo.Uvedu příběh, který jsem možná už někde uvedl.Před několika lety jsem daroval kamarádovi holubici a ta se neustále vracela domů.Ponechal jsem si jí a vystavil v Holicích.Po výstavě jsem se vsadil, že jí vypustím z okna výstavní haly a následující rok jí opět vystavím.Při návratu domů/vzdálenost od Holic 200km/již holubice seděla na střeše.Následující rok jsem jí opět v Holicích vystavil, vyhrál láhev a společně s kamarádama toto oslavil.
Byl to příběh, který se stal před lety, ale z mého chovu v současné době má NVH volně puštěné mnoho kamarádů a v hejnu jsou k nerozeznání od holubů poštovních.Dovolím si říci, že kříženec NVH s pošťákem je krásný holub.I na tomto vlákně jsou vyfoceni kříženci poštovního štítníka a NVH v barvě bílé.
Na otázku zda kříženci budou schopni krátkých tratí, si netroufám odpovědět, ale věřím, že v nich nějaká poštovní krev zůstala.Jinak ten NVH žlutě plavý je krásný.Přeji ať se daří.Zdeněk FRANTA.

JG 007

11.1.2017 23:04
JG 007

XXX.XXX.236.122

Koupil jsem ho na burze v Týništi nad Orlicí za 200 kč. Chtěl jsem ho na zlepšení postavy a ozobí. Mám tady pár pošťaček slabých v postavě tak k nim.

JG 007

12.1.2017 00:02
JG 007

XXX.XXX.236.122

Chtěl jsem sehnat ještě jednoho NVH modrou pruhovou straku ale burzu v Týništi zrušili tak nevím kde. Nejbližší chov NVH je 120 km daleko.

14.1.2018 15:33
jana f.

XXX.XXX.96.14

Zdeňku, to jsou ti moji výletci po tvých holubech, které jsi mi dal ve Velvarech.

S pozdravem

Eda, Šťáhlavy.

14.1.2018 15:43
jana f.

XXX.XXX.96.14

Omlouvám se, posílám ještě jednou a větší.

S pozdravem

Eda, Šťáhlavy.

14.1.2018 16:39
kouták

XXX.XXX.168.33

jana f. napsal(a):
Omlouvám se, posílám ještě jednou a větší.

S pozdravem

Eda, Šťáhlavy.

Edo paráda.Chtěli jsme s Karlem za váma vyrazit na návštěvu, ale nějak to loni nevyšlo, tak snad letos.Odchov je parádní a už se těším až je uvidím na holubníku.Udělal jsi mi radost.Zdraví Zdeněk.

23.1.2018 22:02
mirafer

XXX.XXX.124.26

Ahoj Zdeňku, posílám ti k dnešnímu dni, malý dárek..

Takto jsem začínal se šaubama já. Je to již +/- 53 roků a nejspíš je i v tomto předvedení poznáváš jací v té době byli. Je třeba říct, že toho žanžika, kterého krmím, tak ten měl více klabonosou hlavu.

Zdraví,

Míra.

23.1.2018 22:27
kouták

XXX.XXX.168.33

mirafer napsal(a):
Ahoj Zdeňku, posílám ti k dnešnímu dni, malý dárek..

Takto jsem začínal se šaubama já. Je to již +/- 53 roků a nejspíš je i v tomto předvedení poznáváš jací v té době byli. Je třeba říct, že toho žanžika, kterého krmím, tak ten měl více klabonosou hlavu.

Zdraví,

Míra.

Míro děkuji.V té době jsem ještě NVH neměl, ale plná střecha holubů už v mé divočině byla a matně si vzpomínám, že jsem v té době opustil podvalové báně a začal budovat můj první komoráček.Krásná to doba.Zdraví Zdeněk.

24.1.2018 09:31
mirafer

XXX.XXX.251.62

kouták napsal(a):
Míro děkuji.V té době jsem ještě NVH neměl, ale plná střecha holubů už v mé divočině byla a matně si vzpomínám, že jsem v té době opustil podvalové báně a začal budovat můj první komoráček.Krásná to doba.Zdraví Zdeněk.

Máš pravdu, krásná to doba. Ještě jsem chtěl dodat, že pro ta holoubata jsem jel 20 km na kole do Jiren. Možná ještě někomu z klubu NVH říká jméno Piltz, nejspíš vystavoval, neb mě na něj navedl posuzovatel holubů přítel Honzák..

Míra.

25.1.2018 17:32
paja8

XXX.XXX.249.112

Zdravím Vás pane Franto.Chci se Vás zeptat jaký máte názor na občasný prolet NVH a nebo preferujete voliérový chov.A jaké používáte vitamíny.Děkuji Pavel.

25.1.2018 17:59
kouták

XXX.XXX.168.33

paja8 napsal(a):
Zdravím Vás pane Franto.Chci se Vás zeptat jaký máte názor na občasný prolet NVH a nebo preferujete voliérový chov.A jaké používáte vitamíny.Děkuji Pavel.

Zdravím.
Mnoho let jsem měl chov NVH na volno bez uzavírání i v noční době a již mnoho let je mám čistě ve volierovém chovu.Hlavní důvod uzavření je jasný a to čím dál větší tlak různých predátorů.V současné přírodě chybí přirozená potrava dravců a v případě, že bych je vypustil na volno, tak přežití celého chovu odhaduji, tak na dva až tři dny.Pokud ve vašem okolí predátoři nejsou, tak NVH klidně můžete pustit a možná, že se časem i létat naučí.Vyjmenovávat vitamíny pro holuby si myslím, že nemá cenu a já v mém chovu se snažím holuby krmit tak, abych nebyl nucen kupovat farmaceutické vitamíny v různých kapkách.V zimních měsících dodávám různé granule, které vitamíny obsahují a od jara do podzimu mají u mě vše, co se dá na zahradě a v přírodě najít tak, aby jim nic nechybělo, jako při volném chovu.Kouťák.

24.2.2018 15:30
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak narozený 1.1.2018 už vesele létá.Je to holubička a má se k světu.Kouťák.

24.2.2018 15:57
modena5

XXX.XXX.189.65

Hezký .

24.3.2018 17:21
kouták

XXX.XXX.168.33

VÁŽENÍ PŘÁTELÉ
Před dvěma roky jsem zde hledal svého pokračovatele v chovu NVH, zbarvení červeně kapraté a žlutě kapraté.Zájemců bylo dost, ale spíše se jednalo o překupníky.Letošní rozhodnutí je však jiné.Končím svou dlouholetou éru v holubářství jako takovém, včetně vystoupení z ČSCH a nabízím vážnému zájemci můj dlouholetý, řádně vyselektovaný chov všech 10 chovných párů.Můj mobil a e.mail jsou zde na mém profilu.Zdraví všechny Zdeněk FRANTA.

24.3.2018 17:43
modena5

XXX.XXX.153.240

Tak to není dobrá zpráva. F:Z:.

24.3.2018 18:23
Luboš Hanák

XXX.XXX.137.205

Zdĕnku NÉÉÉ to nejde

24.3.2018 19:56
jo012810

XXX.XXX.96.211

kouták napsal(a):
VÁŽENÍ PŘÁTELÉ
Před dvěma roky jsem zde hledal svého pokračovatele v chovu NVH, zbarvení červeně kapraté a žlutě kapraté.Zájemců bylo dost, ale spíše se jednalo o překupníky.Letošní rozhodnutí je však jiné.Končím svou dlouholetou éru v holubářství jako takovém, včetně vystoupení z ČSCH a nabízím vážnému zájemci můj dlouholetý, řádně vyselektovaný chov všech 10 chovných párů.Můj mobil a e.mail jsou zde na mém profilu.Zdraví všechny Zdeněk FRANTA.

Bohužel, každá písnička má svůj konec. Věřím, že př. Franta dobře uvážil své pro a proti a rozhodl se takto. Nicméně zůstane, stejně jako já, abstinujícím holubářem. U mne jde o zdravotní problémy. Neboť ten holubářský bacil se dá sice "potlumitů, ale ne vyléčit...Přeji hodně zdraví a krásné dny.

26.3.2018 12:28
čendas

XXX.XXX.242.17

Zdeněk je a zůstane, aspoň pro mně, ten nejlepší chovatel NVH, jeho rady, jsou k nezaplacení. poslední dobou končí obrovské množství absolutních špiček, pro drtivou většinu mladých, a nemá cenu si namlouvat opak, je tradiční holubářství pravěk, sám mám čtyři děti, a asi osm vnoučat a poslední co je zajímá, jsou holubi, celá bílá evropa je cíleně ničena vražednou islamizací, vše dříve normální, je brutálně potlačováno, v této situaci, aspoň pro mně, připadá oživování, tzv. národních plemen, různých kolčaváků, nestavějících staváku, aj konin, jako černý humor.

26.3.2018 13:01
kouták

XXX.XXX.168.33

PŘÁTELÉ,
děkuji všem za podporu jak zde, tak hlavně na soukromé poště.Chov jsem již prodal jako celek a s kupcem jsem naprosto spokojen, protože je to opravdový holubář, a hlavně není starý.
Dále zodpovědně prohlašuji, že jsem se nezbláznil, jak kamarádi píší, ale bylo to rozhodnutí chlapa, které nelze vzít zpět.Zdraví Kouťák.

26.3.2018 13:39
Luboš Hanák

XXX.XXX.189.75

100% souhlas holubářství a spíše celé chovatelství jde do pr....Dnešní mládež a je mi jich v podstatĕ líto a mám dva zelenáče doma umĕj od 3 let z tabletem ale zvířata skoro neznaj takže nĕjaký nástupce pokračovatel i když jsem se snažil NULA. Hezký den.

26.3.2018 18:06
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

čendas napsal(a):
Zdeněk je a zůstane, aspoň pro mně, ten nejlepší chovatel NVH, jeho rady, jsou k nezaplacení. poslední dobou končí obrovské množství absolutních špiček, pro drtivou většinu mladých, a nemá cenu si namlouvat opak, je tradiční holubářství pravěk, sám mám čtyři děti, a asi osm vnoučat a poslední co je zajímá, jsou holubi, celá bílá evropa je cíleně ničena vražednou islamizací, vše dříve normální, je brutálně potlačováno, v této situaci, aspoň pro mně, připadá oživování, tzv. národních plemen, různých kolčaváků, nestavějících staváku, aj konin, jako černý humor.

Než příště začněte něco o politice a islámu, tak si prosím nejdřív nastudujte odkud pochází některá plemena holubů. To, že nejsou následovníci, za to si můžeme především sami.

26.3.2018 18:30
čendas

XXX.XXX.242.17

o tom, že hodně plemen pochází od arabů, není pochyb, holuby mají rádi, ale nás berou jako své otroky, západní evropa je prakticky jejich, a že bude jen hůře, je jasné, většina dětí je okouzlena tablety, telefony, školství s inkluzí aj. deformami, je cíleně debilizuje, že tady nechci mešity, středověk, není žádná politika.

26.3.2018 19:21
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Já Vám nerozumím. Předtím to byla islamizace, teď najednou Arabové. Kolik Arabů jste potkal? Jak víte, že je západní Evropa prakticky jejich? Opravdu si myslíte, že oni můžou za to, že většina dětí je okouzlena tablety? Za chvíli mi možná budete tvrdit, že můžou i za naše exekuce. Proč hledat chyby vždy u jiných a ne u sebe? Všude na světě žijí normální lidé spolu s fanatiky nebo blby. Víte, kolik mi třeba dalo práce vysvětlit Bavorákům, že všichni Češi nejsou komunisti nebo zlodějští taxikáři? Odpovídat mi nemusíte, zbytečně kazíme krásné vlákno.

27.3.2018 12:49
bohumil62

XXX.XXX.215.55

jaroslav69pokorny napsal(a):
Já Vám nerozumím. Předtím to byla islamizace, teď najednou Arabové. Kolik Arabů jste potkal? Jak víte, že je západní Evropa prakticky jejich? Opravdu si myslíte, že oni můžou za to, že většina dětí je okouzlena tablety? Za chvíli mi možná budete tvrdit, že můžou i za naše exekuce. Proč hledat chyby vždy u jiných a ne u sebe? Všude na světě žijí normální lidé spolu s fanatiky nebo blby. Víte, kolik mi třeba dalo práce vysvětlit Bavorákům, že všichni Češi nejsou komunisti nebo zlodějští taxikáři? Odpovídat mi nemusíte, zbytečně kazíme krásné vlákno.

Jardo líp se to napsat nedá,100% pravda. Ještě jedna poznámka pro autora vlákna...Chlap když dá slovo, tak ho musí dodržet, ale chlap také umí přiznat, že se unáhlil a může s chovem znovu začít (já bych osobně doporučil barevnou poštu a můžu darovat holoubata) smajlík smajlík a Ty Čendas nevěř všemu čím nás masírují média smajlík zdraví jiří Zloch Kroměříž.

27.3.2018 13:40
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím.
Vidím, že už musím vysvětlovat, protože jsem bombardován ze všech stran.Ti co znají můj způsob holubaření se vůbec nediví a tak těm co mě znají pouze zde z iFauny.K holubům dojíždím na mou chalupu cca 41 let, denně 17 km tam a 17 nazpět.Všichni zde máte holubníky u domu kde bydlíte.V lednu letošního roku jsem dostal trombozu do levé nohy a řídit auto jsem nemohl.Po celou dobu se staral o holuby můj bratr, který má také svou rodinu, chodí ještě do zaměstnání a v mrazech musel jezdit na mou chalupu denně rozmrazovat a krmit.Uvědomil jsem si, že nelze chtít od rodiny, aby vždy když budu nemocen se někdo staral o mého koníčka.Na to mám své blízké dost rád.Věřím, že už všichni chápou mé rozhodnutí a vždy rád se s váma budu setkávat na akcích chovatelů, protože holubář zůstane holubářem i bez holubů.Zdeněk FRANTA.

27.3.2018 15:25

kouták napsal(a):
Zdravím.
Vidím, že už musím vysvětlovat, protože jsem bombardován ze všech stran.Ti co znají můj způsob holubaření se vůbec nediví a tak těm co mě znají pouze zde z iFauny.K holubům dojíždím na mou chalupu cca 41 let, denně 17 km tam a 17 nazpět.Všichni zde máte holubníky u domu kde bydlíte.V lednu letošního roku jsem dostal trombozu do levé nohy a řídit auto jsem nemohl.Po celou dobu se staral o holuby můj bratr, který má také svou rodinu, chodí ještě do zaměstnání a v mrazech musel jezdit na mou chalupu denně rozmrazovat a krmit.Uvědomil jsem si, že nelze chtít od rodiny, aby vždy když budu nemocen se někdo staral o mého koníčka.Na to mám své blízké dost rád.Věřím, že už všichni chápou mé rozhodnutí a vždy rád se s váma budu setkávat na akcích chovatelů, protože holubář zůstane holubářem i bez holubů.Zdeněk FRANTA.

A tak končí podle mne jedna z největších legend chohu šaubů v celém bývalém Československu. Takže musíme na ryby Zdendo!

M.

27.3.2018 16:58
bohumil62

XXX.XXX.215.55

To jsem si zkusil pár let být holubářem bez holubů a musím říct, že nic-moc. V paneláku by mi chov asi sousedi nezkousli smajlík
Jezdil jsem na kole po vesnicích očumovat holoubky. Pak se šikla zahrádka za městem a týden po koupi už tam bylo 5 párů smajlík

27.3.2018 21:16
pepakacko

XXX.XXX.72.41

kouták napsal(a):
Zdravím.

30.3.2018 17:32
chov.

XXX.XXX.40.149

- nechtěl jsem se zde /kde mám opravdu hodně přátel/ moc o sobě rozepisovat, ale moje podmínky chovu, můj zdravotní stav a jiné, je stejné, jak u mého kamaráda Zdenka F. snad jenom ještě k tomu nutno dodat, že jsem o hezkých pár let starší!. A proto, jsem s chovem holubů v srpnu 2017 skončil a použiji jeho slova:- zodpovědně prohlašuji, že jsem se nezbláznil, ale bylo to rozhodnutí chlapa, které nelze vzít zpět - napsal zde Zdeněk.
Jak je to ovšem s mojím chlapáctvím...? Béda

https://www.youtube.com/watch?v=4ysijUwecv0.

21.4.2018 19:06
kouták

XXX.XXX.168.33

VÁŽENÍ PŘÁTELÉ.
Na jiných tématech zde čtu, že NVH je kapitola sama pro sebe a tak ještě jednou a naposledy.Celý chov jsem prodal, vystoupil jsem z ČSCH a tak když nejsem organizován, tak si mohlu psát co chci, ale hlavně jsem to za 42 let praxe s NVH napsat musel.
NVH prodělal v ČR celkem 3 období.
První období a nejlepší bylo kolem roku 1960, kdy se NVH choval snad v každé vesnici, protože byl vyšlechtěn jako užitkové plemen.Postupem let běžným chovatelům docházela cizí krev a tak již nebyl tak užitkový a postupně jeho bum skončil.Pokračovali skalní holubáři, zejména organizovaní v klubu a dovážením holubů z bývalé NDR udržovali chov NVH na úrovni, ale v žádném případě to již nebylo užitkové plemeno.NVH se stal holubem problémovým a dá se říci, že mimo klub o něho nebyl žádný zájem.Klub byl založen v roce 1955 a od té doby si členové klubu měnili holuby mezi sebou a pouze necelá třetina vozila holuby z NDR.Takto to pokračovalo celých 34 let až do otevření hranic v roce 1989.
Druhé období tedy nastalo po otevření hranic a NVH se začali dovážet ze SRN.Bylo to nejkrásnější osvěžení krve a NVH opět začal být holubem, ale mimo klub byl stále chován jen v nepatrné míře a opět měněn jen v rámci klubu.Opět jen nepatrná část členů klubu dojíždí do SRN a nakupukje u špičkových chovatelů, dá se říci neustále stejných a nastává třetí období.
Současná doba je velice zajímavá.Máme opravdu špičkové holuby, ale nastal největší bum farmaceutických firem a největší špičky v chovu holubů propagují laickou léčebnou prevenci.Každý, než by nechal udělat vyšetření trusu, nebo odběr krve, raději poslouchá holubářské rychlokvašky a nakupuje nejzaručenější léčiva, jak u nás, tak i v zahraničí a bezmyšlenkovitě vše cpe do holubů.NVH se dostává do stádia, kdy je naprosto zničen, nemá žádnou umunitu a jeho rozmnožovací schopnosti jsou na nule.Většina holubářů, zejména těch, kteří každoročně nakupí v SRN nějakého holuba si s tím nedělá žádné starosti a většinu holoubat dokrmuje ručně.Ručně dokrmení holubi jsou pro další chov naprosto bezcenní, ale dosahují na výstavách velmi dobrých výsledků.Na speciálních klubových výstavách je prodávají dále do chovů a tak NVH se v tomto třetím stádiu dostává do nejhoršího období ve kterém dosud byl.Je pravdou, že zůstalo, několik starých skalních holubářů, kteří se snaží udržet NVH ještě životaschopného, ale i oni musí doplnit krev a tím si zanesou do chovu tyto sice krásné, ale chovatelsky zdegenerované holuby.
Jak dál:Dle mého je zde jedinná možnost a někteří chovatelé jí již začínají dělat.Sehnat jinou krev, ale obrátit směr na Polsko, Maďarsko a jiné státy, kde NVH je na dobré úrovni a trochu opět osvěžit krev.Musí rovněž skončit neustálé nakupování holubů pouze v rámci klubu, které trvá již mnoho let a dle mého jsou všichni holubi příbuzní, protože zjistit jejich původ od prodávajícího je takřka nemožné.Poté musí skončit nesmyslné podávání farmaceutických prostředků a nastolit tvrdou selekci, při dodržování dokonalých chovných záznamů a poctivých rodokmenů.Speciální klubové výstavy se musí otevřít i nečlenům klubu, protože na jiných výstavách a i na Národní výstavě vystavují nečlenové klubu opravdu kvalitní NVH.Nebo se členové klubu bojí, že nečlenové vyhrají jejich poháry?Nelze donekonečna měřit síly pouze mezi klubisty a je to tak, že na speciální výstavu z cizích chovatelů se už nikdo nechodí dívat.V roce 2016, tam přišlo 12 cizích lidí a to není jisté, zda to byli chovatelé, nebo jen občané Holic.
Za více jak čtyři desítky let chovu NVH jsem částečně zažil první období a v dalších období jsem se zajímal o životaschopnost NVH. Byl to krušný čas, ale v roce 2017 jsem od jednoho páru odchoval 15 holoubat a u dalších párů byl průměr 10 kusů.Až toto některý chovatel NVH dokáže, tak se mu hluboce pokloním.Zdraví naposledy na tomto tématu.Zdeněk FRANTA alias Kouťák.

22.4.2018 07:27
jo012810

XXX.XXX.96.211

kouták napsal(a):
VÁŽENÍ PŘÁTELÉ.
Na jiných tématech zde čtu, že NVH je kapitola sama pro sebe a tak ještě jednou a naposledy.Celý chov jsem prodal, vystoupil jsem z ČSCH a tak když nejsem organizován, tak si mohlu psát co chci, ale hlavně jsem to za 42 let praxe s NVH napsat musel.
První období a nejlepší bylo kolem roku 1960, kdy se NVH choval snad v každé vesnici, protože byl vyšlechtěn jako užitkové plemen.Postupem let běžným chovatelům docházela cizí krev a tak již nebyl tak užitkový a postupně jeho bum skončil.Pokračovali skalní holubáři, zejména organizovaní v klubu a dovážením holubů z bývalé NDR udržovali chov NVH na úrovni, ale v žádném případě to již nebylo užitkové plemeno.NVH se stal holubem problémovým a dá se říci, že mimo klub o něho nebyl žádný zájem.Klub byl založen v roce 1955 a od té doby si členové klubu měnili holuby mezi sebou a pouze necelá třetina vozila holuby z NDR.Takto to pokračovalo celých 34 let až do otevření hranic v roce 1989.
Druhé období tedy nastalo po otevření hranic a NVH se začali dovážet ze SRN.Bylo to nejkrásnější osvěžení krve a NVH opět začal být holubem, ale mimo klub byl stále chován jen v nepatrné míře a opět měněn jen v rámci klubu.Opět jen nepatrná část členů klubu dojíždí do SRN a nakupukje u špičkových chovatelů, dá se říci neustále stejných a nastává třetí období.
Současná doba je velice zajímavá.Máme opravdu špičkové holuby, ale nastal největší bum farmaceutických firem a největší špičky v chovu holubů propagují laickou léčebnou prevenci.Každý, než by nechal udělat vyšetření trusu, nebo odběr krve, raději poslouchá holubářské rychlokvašky a nakupuje nejzaručenější léčiva, jak u nás, tak i v zahraničí a bezmyšlenkovitě vše cpe do holubů.NVH se dostává do stádia, kdy je naprosto zničen, nemá žádnou umunitu a jeho rozmnožovací schopnosti jsou na nule.Většina holubářů, zejména těch, kteří každoročně nakupí v SRN nějakého holuba si s tím nedělá žádné starosti a většinu holoubat dokrmuje ručně.Ručně dokrmení holubi jsou pro další chov naprosto bezcenní, ale dosahují na výstavách velmi dobrých výsledků.Na speciálních klubových výstavách je prodávají dále do chovů a tak NVH se v tomto třetím stádiu dostává do nejhoršího období ve kterém dosud byl.Je pravdou, že zůstalo, několik starých skalních holubářů, kteří se snaží udržet NVH ještě životaschopného, ale i oni musí doplnit krev a tím si zanesou do chovu tyto sice krásné, ale chovatelsky zdegenerované holuby.
Jak dál:Dle mého je zde jedinná možnost a někteří chovatelé jí již začínají dělat.Sehnat jinou krev, ale obrátit směr na Polsko, Maďarsko a jiné státy, kde NVH je na dobré úrovni a trochu opět osvěžit krev.Musí rovněž skončit neustálé nakupování holubů pouze v rámci klubu, které trvá již mnoho let a dle mého jsou všichni holubi příbuzní, protože zjistit jejich původ od prodávajícího je takřka nemožné.Poté musí skončit nesmyslné podávání farmaceutických prostředků a nastolit tvrdou selekci, při dodržování dokonalých chovných záznamů a poctivých rodokmenů.Speciální klubové výstavy se musí otevřít i nečlenům klubu, protože na jiných výstavách a i na Národní výstavě vystavují nečlenové klubu opravdu kvalitní NVH.Nebo se členové klubu bojí, že nečlenové vyhrají jejich poháry?Nelze donekonečna měřit síly pouze mezi klubisty a je to tak, že na speciální výstavu z cizích chovatelů se už nikdo nechodí dívat.V roce 2016, tam přišlo 12 cizích lidí a to není jisté, zda to byli chovatelé, nebo jen občané Holic.
Za více jak čtyři desítky let chovu NVH jsem částečně zažil první období a v dalších období jsem se zajímal o životaschopnost NVH. Byl to krušný čas, ale v roce 2017 jsem od jednoho páru odchoval 15 holoubat a u dalších párů byl průměr 10 kusů.Až toto některý chovatel NVH dokáže, tak se mu hluboce pokloním.Zdraví naposledy na tomto tématu.Zdeněk FRANTA alias Kouťák.

Nelze než souhlasit s analýzou př. Franty. Bohužel, v různých obměnách toto platí pro všechna plemena holubů, zejména fáze 3-"farmaceutické hody"...A výsledek je dobře předvídatelný. I tací holubi, jako jsou PH, mají na tuto cestu "zaděláno". Chovatelé PH začali ihned po roce 1989 přímo vyhledávat podpůrnou léčbu a tím dosahovali skvělých výsledků, ale za cenu dnešního stavu, kdy bez podpory farmácie, téměř nikdo nemůže závodit...Náprava bude těžká a během na dlouhou trať. Jednotlivec nemůže uspět, pouze velké procento chovatelů holubů se musí rozhodnout a "vynechat" farmaceutické přípravky.

22.4.2018 07:42

kouták napsal(a):
VÁŽENÍ PŘÁTELÉ.

22.4.2018 15:47
Luboš Hanák

XXX.XXX.161.228

Dobrý den všem
Já jsem se Zdeňkové rady začal držet na 100% tzn nepodsazuju, nedokrmuju, nerozdĕluji páry na zimu, necpu do holubů chemii, holubi se koupou skoro každý den, a používám pouze přírodní produkty a provádím tvrdou selekci jak zdravotní tak rodičovskou musím Zdeňkovi móc a móc podĕkovat i když můj chovní materiál pochazí od špiček na HV jako je Vašek Tichý a Fanda Dorazil a Miroslav Rýša a k holubaření mnĕ přived mistr nad mistry Václav Tureček a mám holubi teprve 2 sezónu musím se Zdenkem souhlasit na 100% a potvrzuji vše co mne poradil funguje. Díky tobĕ za vše Luboš.

22.4.2018 21:36

kouták napsal(a):
VÁŽENÍ PŘÁTELÉ.

amen!

23.4.2018 07:09
Rotvik

XXX.XXX.176.249

amen!

Asi tak !

29.6.2018 17:10
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

chov. napsal(a):
.

A vy tam nastěhujete slepice, pane Kouták. Tak to je převeliká škoda. Takovej krásnej gaučík, pan Honza by to ocenil.

29.6.2018 18:23
kouták

XXX.XXX.168.33

Janinka Bosorka napsal(a):
A vy tam nastěhujete slepice, pane Kouták. Tak to je převeliká škoda. Takovej krásnej gaučík, pan Honza by to ocenil.

Já to tušil.Celou dobu se snažím zapomenout na holuby a tak melu na teplákovce drůbeže, ale neuvědomil jsem si, že bosorkám neuniknu.Jestli Vás někdy potkám na trhu v Soběslavi, tak dostanete na pr...Nic ve zlém.Kouťák.

17.11.2018 06:12
tono

XXX.XXX.23.24

Tak jsem Zdeňkovi slíbil, že je škoda, aby vlákno o NVH zůstalo v zapomnění , když už Zdeněk nachvilku přestal holubařit a něco sem dam z mého snažení. Tak nejdříve modří bezpruzí:

17.11.2018 06:18
tono

XXX.XXX.23.24

Modří bezpruzí tygři- spíše stříkaní

17.11.2018 06:30
tono

XXX.XXX.23.24

A něco z HNĚDÉ (b) pigmentace- čtvrtá generace

17.11.2018 08:01
kouták

XXX.XXX.168.33

Tondo,tak to bylo pro mě krásné probuzení.Kochám se a kochám.Ta hnědá se Ti povedla,ale vlastně i vše ostatní.Počítej příští rok se mnou-snad.Zdeněk

18.11.2018 12:55
kouták

XXX.XXX.168.33

Jsem moc rád,že je toto vlákno na chvilku obnoveno.Můj dlouholetý chov,který jsem prodal však v zapomění nezůstane,protože ho má mladý zkušený holubář Petr BOHÁČEK a jeho jméno bude navěky figurovat v katalogu Evropské výstavy v Dánsku 2018,kde jako jediný z ČR, vystavil holuby NVH.Kolekce 4 kusů NVH ve zbarvení žlutý kapratý zabodovala, že jeden holub dostal 95 bodů a Čestnou cenu PE2.Petře pokud to čteš, blahopřeji a děkuji.Zdeněk FRANTA

21.11.2018 22:58

30.11.2018 18:22

Dobrý večer .
Dnes přivezené 2 holubice jako posily do chovu od pana Potůčka .
Příští týden si zajedu ještě pro jeden celý žlutý kapratý pár NVH .

30.11.2018 20:27
kouták

XXX.XXX.168.33

Dobrý večer .
Dnes přivezené 2 holubice jako posily do chovu od pana Potůčka .
Příští týden si zajedu ještě pro jeden celý žlutý kapratý pár NVH .

Zdravím.
Jakube,nechci tě nijak zrazovat,ale v roce 2017 jsi poprvé nakoupil NVH na burzách,poté jsi koupil od Oldy Potůčka několik kvalitních párů NVH,ale zatím jsi ukázal pouze dva chudáky,které jsi podložil stavákům.V minulosti jsem ti mnohokrát psal,že chov NVH je velice náročný a došlo na má slova.Nyní opět ukazuješ nakoupené holuby od Oldy.Oldy chov znám osobně a vím,že je to špičkový chovatel a jeho NVH jsou životaschopní a v klubu mnohokrát ukázal,že "Mistra klubu" si vždy zasloužil.Kde je tedy chyba.Budu rád vidět, až něco sám odchováš a zde ukážeš.Kouťák

1.12.2018 18:17

kouták napsal(a):
Zdravím.
Jakube,nechci tě nijak zrazovat,ale v roce 2017 jsi poprvé nakoupil NVH na burzách,poté jsi koupil od Oldy Potůčka několik kvalitních párů NVH,ale zatím jsi ukázal pouze dva chudáky,které jsi podložil stavákům.V minulosti jsem ti mnohokrát psal,že chov NVH je velice náročný a došlo na má slova.Nyní opět ukazuješ nakoupené holuby od Oldy.Oldy chov znám osobně a vím,že je to špičkový chovatel a jeho NVH jsou životaschopní a v klubu mnohokrát ukázal,že "Mistra klubu" si vždy zasloužil.Kde je tedy chyba.Budu rád vidět, až něco sám odchováš a zde ukážeš.Kouťák

Letu zdar borci!

Zdendo dočkáš se, ale až opadá listí z dubu! A pokud někomu není rady, pak mu není ani pomoci. Buď
rád, že Tvoji holubi neskončili u takovéhoto ''chovatele''. Tady ani kostelu pšenka nepokvete. Omlouvám se, musel jsem to napsat. Oldovi holubi by si zasloužili pokračovatele. Pozdravuj ho až s ním budeš mluvit.

M.

24.12.2018 10:30
tono

XXX.XXX.23.24

tono napsal(a):
A něco z HNĚDÉ (b) pigmentace- čtvrtá generace

Tak nám to na některých vláknech bouří, pláče se nad rozlitým mlékem,řeší se náboženské vyznání, sexuální orientace, rasizmus a nevím co ještě tam lze všechno najít, a tak to už skoro ani neotvírám, protože diskuse o holubech se tam nějak vytrácí. Tak si raději projíždím svou fotogalerii a narazil jsem na loňské snímky mladé holubičky v hnědé rozředěné- hnědožluté khaki. Je to velice líbivá barevna varieta, která je v reálu ještě hezčí ,než na snímku. Bohužel holubička uhynula ještě jako mládě, takže starší snímky nejsou.Tak snad v nové sezóně něco zase vypadne.

24.12.2018 13:44
kouták

XXX.XXX.168.33

tono napsal(a):
Tak nám to na některých vláknech bouří, pláče se nad rozlitým mlékem,řeší se náboženské vyznání, sexuální orientace, rasizmus a nevím co ještě tam lze všechno najít, a tak to už skoro ani neotvírám, protože diskuse o holubech se tam nějak vytrácí. Tak si raději projíždím svou fotogalerii a narazil jsem na loňské snímky mladé holubičky v hnědé rozředěné- hnědožluté khaki. Je to velice líbivá barevna varieta, která je v reálu ještě hezčí ,než na snímku. Bohužel holubička uhynula ještě jako mládě, takže starší snímky nejsou.Tak snad v nové sezóně něco zase vypadne.

Kritizovat je snažší,než sem něco krásného napsat,ale věřím,že ty skalní holubáře to neodradí a budou se dále kochat krásou holubů.Věřím,že ti,co kazí tento krásný koníček svou nadutostí skončí brzo v zapomění.Mohu pouze po holubářsku zvolat:"Krásný dýmák ".Tondo díky. Zdeněk

27.12.2018 22:33
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak dnes smutná zpráva: 26.12.2018 zemřel velký chovatel NVH a můj kamarád Oldřich Potůček z Třebářova.Odešel do holubářského nebe ve věku nedožitých 64 let.Čest jeho památce.Zdeněk FRANTA

27.12.2018 22:45
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Zdeňku, neznal jsem ho asi osobně, ale nedávno jsi ho tady zmiňoval a najednou taková trpká zpráva. Čest jeho památce a ať je v holubářském neby spokojen. Navíc je to můj jmenovec. Svět je malý, s úctou Bohouš Potůček

28.12.2018 08:24

kouták napsal(a):
Tak dnes smutná zpráva: 26.12.2018 zemřel velký chovatel NVH a můj kamarád Oldřich Potůček z Třebářova.Odešel do holubářského nebe ve věku nedožitých 64 let.Čest jeho památce.Zdeněk FRANTA

Čest Oldovo památce. Zemřel příliš brzy.

29.12.2018 02:11

Zdravim .
Prosim vás něvíte někdo kdy a kde má pan Potůček pohřeb ?
Díky za info .

29.12.2018 05:13
incas

XXX.XXX.232.250

Zdravim .
Prosim vás něvíte někdo kdy a kde má pan Potůček pohřeb ?
Díky za info .

http://www.klub-nvh.estranky.cz/

30.12.2018 02:05

Pane Zdenku Franto , jedete panu Potůčkovi na pohřeb ?

15.1.2019 19:43
majowec

XXX.XXX.10.189

Zdravim,

vkladam jen tak fotku cernych NVH, na ktere jsem nedavno narazil. Mi to pripomnelo, jak jsme se o nich v Sobeslavi bavili...

MP

15.1.2019 20:18
kouták

XXX.XXX.168.33

majowec napsal(a):
Zdravim,

vkladam jen tak fotku cernych NVH, na ktere jsem nedavno narazil. Mi to pripomnelo, jak jsme se o nich v Sobeslavi bavili...

MP

Zdravím,

díky za krásné foto,alespoň se mám čím kochat.Už se těším až zase na něco krásného narazíte.Zdravím i manželku ,obdivovatelku NVH. Z.Franta

15.1.2019 20:36
majowec

XXX.XXX.10.189

Diky, vyridim. Ja se naopak tesim, az zacnete vkladat Vasi novou slechtitelskou praci...treba zrovna na cernych NVH .) Holubniku pro slepice je skoda!!! At Vam zdravi preje.

Marek

15.1.2019 20:48
kouták

XXX.XXX.168.33

majowec napsal(a):
Diky, vyridim. Ja se naopak tesim, az zacnete vkladat Vasi novou slechtitelskou praci...treba zrovna na cernych NVH .) Holubniku pro slepice je skoda!!! At Vam zdravi preje.

Marek

Slepice jsou v mrazáku.Dorazil objednaný vlet do holubníku od Kvídery "Lexus".Od začátku ledna chodím na rehabilitaci v rehabilitačním centru Borovany a péče mladé fyzioterapeutky je úžasná,ale ještě bych potřeboval omládnout alespoň o 20 let.Přípravu dělám a to by v tom byl čert,aby Kouťák neměl létací NVH.Zdeněk

16.1.2019 08:06

kouták napsal(a):
Slepice jsou v mrazáku.Dorazil objednaný vlet do holubníku od Kvídery "Lexus".Od začátku ledna chodím na rehabilitaci v rehabilitačním centru Borovany a péče mladé fyzioterapeutky je úžasná,ale ještě bych potřeboval omládnout alespoň o 20 let.Přípravu dělám a to by v tom byl čert,aby Kouťák neměl létací NVH.Zdeněk

Ahoj, tudíž konečně konec chovatelského znechucení a vzhůru do boje!

16.1.2019 20:17
Rotvik

XXX.XXX.190.86

kouták napsal(a):

Strašně moc ti to přeju Zdeňku a držím palce

16.1.2019 21:13
tono

XXX.XXX.23.24

kouták napsal(a):

Ahoj Zdeňku. Teď je otázka, proč bys potřeboval omládnout, jestli kvůli té mladé úžasné fyzioterapeutce , nebo kvůli těm létacím NVH . Já to tipují na voliérové NVH a přejí Ti, ať Tě dá ta kočka dohromady a na Tvém novém super holubníku to zase začne vrkat.

5.5.2022 18:35
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím.
Říká se,komu není rady,tomu není pomoci.Holubice 2017 je z mého chovu a holoubek loňský je potomek.Rozhodl jsem se,že si zase budu chvilku hrát.Kouťák

5.5.2022 18:38
Voláč

XXX.XXX.194.223

Kouťáku ty jsi prostě holubářský ..DÉMON... Tak ať se daří...v chovu i v životě..👍👍👍

5.5.2022 22:50
majowec

XXX.XXX.97.73

kouták napsal(a):
Zdravím.
Říká se,komu není rady,tomu není pomoci.Holubice 2017 je z mého chovu a holoubek loňský je potomek.Rozhodl jsem se,že si zase budu chvilku hrát.Kouťák

Spicka, fandim!

MP

vlaštovička

6.5.2022 15:23
vlaštovička

XXX.XXX.220.64

Pane Franto,
tak přece jen jsem měla pravdu. Držím Vám palce a brzy se v Koutech objevím.
Chovu zdar! Evelína

7.5.2022 07:19
Olánek

XXX.XXX.92.144

Příteli není nad rehabilitaci na holubníku.

Štengarák

8.5.2022 18:18
Štengarák

XXX.XXX.44.17

Zdeno a zpět do klubu chovatelů NVH, těším se na tebe !

8.5.2022 19:44
kouták

XXX.XXX.168.33

Štengarák napsal(a):
Zdeno a zpět do klubu chovatelů NVH, těším se na tebe !

Jirko,já jsem napsal,že si chci chvilku zase hrát a ne organizovat se.Vystavovat mohu i když nejsem člen,nebo jste to ještě nedokázali schválit? Kouťák

Štengarák

9.5.2022 11:20
Štengarák

XXX.XXX.44.17

Zdeno, takové osobnosti v klubu NVH jako jsi ty, tak potřebujeme, strádáme v chování mladých členů klubu. Vím, že holubářský klub ti nemůže už nic nabídnout ale já osobně jsem se dal do boje a proto si vážím takových otevřených holubářů jako jsi ty.
Přístup ÚOK ke klubům nechci komentovat, tam je zakopaný pes !!!

9.5.2022 21:03
bublacek

XXX.XXX.23.210

Koutakovi přeji vše nej. v návratu do chovu holubů NV ale vrátit se do chovu pošťáků je trošku jednodussi než se vrátit do chovu barevných holubu hlavně sehnat chov. materiál a začít

9.5.2022 23:00
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.80.68

Štengarák napsal(a):
Zdeno, takové osobnosti v klubu NVH jako jsi ty, tak potřebujeme, strádáme v chování mladých členů klubu. Vím, že holubářský klub ti nemůže už nic nabídnout ale já osobně jsem se dal do boje a proto si vážím takových otevřených holubářů jako jsi ty.
Přístup ÚOK ke klubům nechci komentovat, tam je zakopaný pes !!!

Ústřední konference delegátů sekce chovatelů holubů se koná 14. května 2022 v budově Sekretariátu ČSCH - Praha. Tam rozhodují delegáti z okresů. Ty delegáty schválili okresní konference. Na ty je delegovali základní organizace. Tak kde je zakopaný pes. Jaké si to uděláme, takové to máme.

10.5.2022 09:42
kouták

XXX.XXX.168.33

Jardo a Ty si myslíš,že se něco změní?Každý přijede z jiného kouta ČR,nemůže tam být jednotný názor a tak zase vše při starém.
Jsem už starý,ale napadá mě pouze jedna myšlenka.Udělat Českomoravský svaz chovatelů okrasných holubů,jako je to u poštovních holubů a odtrhnout se od toho zatěžujícího a dávno přežitého molocha ČSCH. Má na to někdo koule?Myslím,že ne.
Ze speciálních klubů byl udělán pobočný obyčejný klub a tak můžem ještě děkovat tomu,že je tam parta zapálených chlapů,kteří se zajímají pouze o holuby a ostatní dění je moc nezajímá.
Může mi někdo říci,jak vysvětlit zapálenému mladému chovateli holubů,že nemůže přímo do klubu a musí nejprve do ZO mezi staré dědky?Je to dávno přežité a už by s tím měl někdo něco dělat,ale jde o polovinu příspěvků ze ZO pro ČSCH. A jsou v tom zase prachy.Jardo já jsem to prostě musel napsat.Zdraví Kouťák

Štengarák

10.5.2022 11:29
Štengarák

XXX.XXX.44.17

Zdeno, díky za podporu ale některým lidem je těžce vysvětlovat, že nějaké aktivy či konference jsou k ničemu, tam je připravený scénář a kluby nemají hlasovací mandát a ti co tam jedou za okresní holubářské komise nejsou kompetentní, jsou neznalí věci a nejsou schopni se vyjádřit k současnému chovatelskému stavu danou politickou situací !

10.5.2022 13:20
raspic

XXX.XXX.225.7

kouták napsal(a):
Jardo a Ty si myslíš,že se něco změní?Každý přijede z jiného kouta ČR,nemůže tam být jednotný názor a tak zase vše při starém.
Jsem už starý,ale napadá mě pouze jedna myšlenka.Udělat Českomoravský svaz chovatelů okrasných holubů,jako je to u poštovních holubů a odtrhnout se od toho zatěžujícího a dávno přežitého molocha ČSCH. Má na to někdo koule?Myslím,že ne.
Ze speciálních klubů byl udělán pobočný obyčejný klub a tak můžem ještě děkovat tomu,že je tam parta zapálených chlapů,kteří se zajímají pouze o holuby a ostatní dění je moc nezajímá.
Může mi někdo říci,jak vysvětlit zapálenému mladému chovateli holubů,že nemůže přímo do klubu a musí nejprve do ZO mezi staré dědky?Je to dávno přežité a už by s tím měl někdo něco dělat,ale jde o polovinu příspěvků ze ZO pro ČSCH. A jsou v tom zase prachy.Jardo já jsem to prostě musel napsat.Zdraví Kouťák

Osobně si myslím, že žádný svaz nic neřeší. Ať už se jmenujeme Kája nebo Petr. Vždy se jedná pouze o výběrčí poplatků a " obyčejnému" chovateli nic nepřináší. Ba naopak. Členství v organizaci beru jen jako nutné zlo, protože bez toho si prostě nezazávosíš. Žádná " práva", jen povinnosti . Můj názor, který nikomu nenutím,ale....

10.5.2022 20:59
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.80.211

kouták napsal(a):

Zdeňku, reagoval jsem na větu: "Přístup ÚOK ke klubům nechci komentovat, tam je zakopaný pes !!!"
Každý má možnost něco změnit. Já to zkoušel pár let na konferencích či Valných hromadách. Marně. Tak jsem změnil svůj přístup, holubařím po svém a Svaz mi je ukradený. Ovšem jestli ho chce někdokritizovat, tak to může zkusit změnit.

10.6.2022 15:34
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak pomalu sháním další NVH a připadám si jak mladý chovatel. Snad to dám dohromady a příští rok už v tom budu zase lítat. Žlutá, sice špatně kapratá je hezká a jsem s ní spokojen.Sehnat kvalitu je problém,ale za 32 let jsem rozdal NVH moc a tak kamarádi nezapomínají.Barevnohlávci jsou zamluveni a tak zase zůstanou jen NVH.Kouťák

11.6.2022 11:39
mirafer

XXX.XXX.112.69

kouták napsal(a):
Tak pomalu sháním další NVH a připadám si jak mladý chovatel. Snad to dám dohromady a příští rok už v tom budu zase lítat. Žlutá, sice špatně kapratá je hezká a jsem s ní spokojen.Sehnat kvalitu je problém,ale za 32 let jsem rozdal NVH moc a tak kamarádi nezapomínají.Barevnohlávci jsou zamluveni a tak zase zůstanou jen NVH.Kouťák

Stejně jsem si to myslel, stará láska nerezaví a NVH k tobě a holubníku tak nějak patří. Na dovolenou sice jedeme opět na Moravu, ale jarní kola v srpnu na Zliv tak nějakých 60 km to dáme, autem určitě. Už se těším a zatím mi zjisti novošlechtěnce sazenice vína, které jsi manželce daroval. Daří se mu velice dobře, letošní rok je asi takový, na který i včelaři čekají a tak něco dovezu, když nezapomenu..

Zdraví,
Míra.

11.6.2022 16:03
kouták

XXX.XXX.168.33

Míro,už jsem si říkal kde jsi.Rekreační sezona v plném proudu,řeka plná vodáků,kolařů tolik,že se nedá autem jezdit,na náměstí vyhrává kapela a plno jiných zajímavostí.V týdnu jsme měli setkání v Kolným u nejstaršího chovatele NVH u nás na jihu.Bylo nutné "poholubařit",protože přítel Hruška vždy říká ,abychom jej tam nenechávali samotného a tak ctíme tradice.Bylo to krásné odpoledne a tak alespoň jedna fotka jeho kapráků.Zdraví Zdeněk

11.6.2022 16:56
Voláč

XXX.XXX.194.223

Kouťák bez NVH je jako Češi bez piva...
At se daří...Luboš

21.6.2022 19:19
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím.
Psal jsem,že s barevnohlávkama končím,ale kamarád si pro ně přijede až v červenci.Lichý červený barevnohlávek 1.0 se ale spářil s modrou černopruhou NVH .Má zvědavost co z tohoto křížení může vzniknout byla tak velká,že jsem je nechal sedět.Minulý týden se vylíhlo 1 holoubě.
Tak genetici jak zbarvené to holoubě bude ?Já sice tuším buď červenou,nebo černou plnobarevnou,nebo v tomto zbarvení strak,ale jsou to dvě naprosto rozdílná plemena a jsem na to zvědav.
Fotku holouběte jak opěří sem ukáži. Kouťák

22.6.2022 06:13
jirinovak

XXX.XXX.136.68

Genetik nejsem, ale odpovím.

Typoval bych něco šedého, popřípadě se může objevit i bílá barva (flek).
Intenzivní, kvalitní černá tam nebude. Může prosvítat i vzorek.

Jaký to má zobák ??? Je černý ??? Už můžete dávat fotky holouběte.

JN

Červenou nečekám.
Rec. červenou by v sobě musela mít holubice NVH.
Dom. červená tam určitě není (i když vlastně barevnohlávek by ji teoreticky mohl mít schovanou pod rec. červenou, ale většinou je tam schovaná černá)

22.6.2022 09:19
jirinovak

XXX.XXX.136.68

Proto je třeba obtížné odpovědět na otázku: „Co dostanu z modrého a recesivního červeného jedince?“ Odpověď by zněla: „Téměř všechno.“

Tato věta je z článku genetika J. Šindeláře o červené recesivní barvě.

Já z vlastních pokusů vím, že pod kvalitní červenou a žlutou recesivní, bývá černá schovaná. Proto čekám něco černo - šedivého (Ss).

22.6.2022 12:24
kouták

XXX.XXX.168.33

Mohu prozradit,že zobáček má černý,ale dal jsem to sem jako hádanku,tak fotky ukáži až vyletí.
Ještě mohu prozradit,že 1.0 je červený dominantní barevnohlávek a holubice NVH modrá, je z dlouholetého chovu pouze modrých.

22.6.2022 16:13
PG80

XXX.XXX.214.154

Dobrý den, dovolím si mírně oponovat té dominantní červené u barevnohlávka, i podle standardu by měl být ten 1.0 barevnohlávek červený recesivní. Proto může mít pod tím recesívním kabátkem schovanou téměř jakoukoliv barevnou kombinaci, jak psal jirinovak výše.

22.6.2022 22:15
kouták

XXX.XXX.168.33

Jsem rád,že jste se oba zapojili a vysvětlím.Dominance je v dědičnosti,když převažují určité znaky nad jinými a v našem případě dominantní nad černou barvou(modrá NVH) je barva červená.U barevnohlávka je otázkou,zda je v barvě červené čistokrevný,když je to vlastně strak a ne plnobarevný.V mém odchovu, tento červený barevnohlávek byl pářen s červenou a poté s modrou holubicí.V obou případech byl odchov pouze červený a proto dominantní.
Barvičkařím mnoho desítek let,ale pouze u holubů plnobarevných (NVH) a červené zbarvení bylo vždy v první generací dominantní vůdči všem barvám a kresbám.Sám jsem zvědav jaký tento kříženec bude.Pokud bych bral barevnohlávka jako zbarvení strak,tak musí padat různobarevné straky.Nechme se překvapit . Kouťák

24.6.2022 09:28
jirinovak

XXX.XXX.136.68

Dominance je v dědičnosti,když převažují určité znaky nad jinými .

S tím souhlasím.
ALE

červená dominantní barva (NVH) - je jedna ze základních barev

a červená recesivní barva (barevnohlávek) - je modifikace, která základní barvy a vzorky překrývá, pokud je čistokrevná (ee)

JSOU ZAŽITÉ A POUŽÍVANÉ POJMY

JN

24.6.2022 17:19
postak

XXX.XXX.250.198

kouták napsal(a):
Jsem rád,že jste se oba zapojili a vysvětlím.Dominance je v dědičnosti,když převažují určité znaky nad jinými a v našem případě dominantní nad černou barvou(modrá NVH) je barva červená.U barevnohlávka je otázkou,zda je v barvě červené čistokrevný,když je to vlastně strak a ne plnobarevný.V mém odchovu, tento červený barevnohlávek byl pářen s červenou a poté s modrou holubicí.V obou případech byl odchov pouze červený a proto dominantní.
Barvičkařím mnoho desítek let,ale pouze u holubů plnobarevných (NVH) a červené zbarvení bylo vždy v první generací dominantní vůdči všem barvám a kresbám.Sám jsem zvědav jaký tento kříženec bude.Pokud bych bral barevnohlávka jako zbarvení strak,tak musí padat různobarevné straky.Nechme se překvapit . Kouťák

No jedině by byla červená dominantní překryta červenou recesivní málo pravďěpodobné ale možné.Co já jsem zkoušel u pštrosů červená recesivní vždy kryla černou.

24.6.2022 19:52
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.80.116

kouták napsal(a):

Aby se Ti lépe shánělo, tento chovatel žije v holandském Beneden-Leeuwen. https://www.facebook.com/specialpigeons/about

24.6.2022 20:41
kouták

XXX.XXX.168.33

Jardo jsou parádní a určitě bych si vybral,ale ta doba,kdy jsem skočil do auta a jel do SRN,nebo někam jinam, ta už je dávno pryč.Já jsem si řekl,že si s NVH budu jen hrát a každý den se kochat.
Je pravda,že pomalu sháním ,ale mé nároky jsou trochu jiné.Pokud na můj holubník přijde holub,tak jedině z chovu ve kterém se nedělá žádná léčebná prevence.Přes to u mě nejde vlak.Zdeněk

25.6.2022 17:39

kouták napsal(a):
Zdravím.
Psal jsem,že s barevnohlávkama končím,ale kamarád si pro ně přijede až v červenci.Lichý červený barevnohlávek 1.0 se ale spářil s modrou černopruhou NVH .Má zvědavost co z tohoto křížení může vzniknout byla tak velká,že jsem je nechal sedět.Minulý týden se vylíhlo 1 holoubě.
Tak genetici jak zbarvené to holoubě bude ?Já sice tuším buď červenou,nebo černou plnobarevnou,nebo v tomto zbarvení strak,ale jsou to dvě naprosto rozdílná plemena a jsem na to zvědav.

No když už tady kouťák začal s kvizem,tak co myslíte že vznikne z tohodle spojení ? PS: fotku "skoro" opeřeného holouběte už mám

25.6.2022 17:43

No když už tady kouťák začal s kvizem,tak co myslíte že vznikne z tohodle spojení ? PS: fotku "skoro" opeřeného holouběte už mám

Ještě jedna

Štengarák

26.6.2022 07:42
Štengarák

XXX.XXX.44.17

Zdeno není nad Šauby, je dobře, že ses k nim vrátil ale lákat do klubu si myslím, že je zbytečné ale i tak budu sledovat tvůj život s NVH !

28.6.2022 23:43

kouták napsal(a):
Zdravím.

Ten kříženec může být modrý kapratý . Mám barevně podobný pár červený sedlatý stavák a modrá pruhová věžačka , a dalo to modré kapraté holoubě .

29.6.2022 19:59
1.7.2022 09:32
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak jak jsem předpokládal.Červená,nebo černá.Je černý jak vrána.Myslím si,že kamarád sokolník bude mít radost.Konec hloupostí a od nyní už jen NVH.Kouťák

1.7.2022 14:59

kouták napsal(a):
Tak jak jsem předpokládal.Červená,nebo černá.Je černý jak vrána.Myslím si,že kamarád sokolník bude mít radost.Konec hloupostí a od nyní už jen NVH.Kouťák

Pěkný . Kdyby jsem byl blíž tak bych ho bral . i kříženec je holub takže má právo na život .

1.7.2022 21:23
tono

XXX.XXX.23.24

kouták napsal(a):

Takže barevnohlávek je recesivní červený, jinak by musel být stříbrný a štěpák na černou

1.7.2022 22:19
kouták

XXX.XXX.168.33

Tondo, v tomto případě musí být barevnohlávek červený recesivní a to měl PG80 pravdu.V případě,že bych pokračoval,tak se u tohoto páru objeví i celobarevně červená,ale pokračovat v tomto křížení nehodlám.Byla to zvědavost,jak to funguje u barevnohlávků,když už k tomuto křížení došlo,ne mou zásluhou.
Zajímá mě,zda máš ještě NVH modré bezpruhé.V případě,že ano,tak sem něco dej ať se pokocháme.Zdraví Zdeněk

27.7.2022 00:11
boubin

XXX.XXX.72.225

hezký den , barevnohlávci nebudou , a NVH budou volno nebo nevolno ? Jde mít NVH "na volno" ? Boubelík R.

27.7.2022 19:56
kouták

XXX.XXX.168.33

Romane zdravím.
NVH jsem měl na volno mnoho let a i dnes znám několik chovatelů,kteří je sice na volno nemají,ale pouštějí je prolétnout.Chov barevnohlávků mě naučil,že je něco jiného mít holuby na volno u svého domu a být u nich stále a něco jiného je nechat volně na neobydlené chalupě,což je můj případ.Dravci se nemají čeho bát a tak si v klidu chytí holuba na dvoře a tam ho i sežerou.
Romane moji NVH už zůstanou navždy ve volieře,protože na chalupě trvale nebydlím a protože už jsem vetchý stařec,tak mi to jistě odpustí,že nemají svobodu.
Romane,už zde spolu diskutujeme,pokud já vím asi 8 let.Už by bylo na čase se někdy sejít třeba na trhu v Soběslavi a u kafíčka vše řádně prodiskutovat než mě vezme čert. Zdeněk

Vrků

28.7.2022 11:32
Vrků

XXX.XXX.45.174

kouták napsal(a):

Ten na foto 2 je super ať se daří.

Vrků

28.7.2022 17:00
Vrků

XXX.XXX.45.174

Vrků napsal(a):
Ten na foto 2 je super ať se daří.

Foto z 16 11 2015.

31.7.2022 19:13
boubin

XXX.XXX.72.225

Dobrý den , ten co jede na tom kočáře je fakt pěknej , moh by dokonce vzít víc lidí najednou ale Vás ne .

10.8.2022 16:32
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak jsem přivezl další dva a když to dobře dopadne,tak na jaře mohu začít zase blbnout.Kouťák

3.10.2022 16:40
kouták

XXX.XXX.168.33

Začínám se vracet do starých kolejí a už bych měl brzdit.Další pár je na holubníku. Ještě někde vybrat jednu holubičku a dost.Zima ukáže jak jsou odolní v otevřeném holubníku a snad si vychovám opět chovné hejno,abych se na to mohl koukat. Kouťák

3.10.2022 20:11
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.80.216

Já Ti sem přidám zase jednoho Holanďana

3.10.2022 20:40
kouták

XXX.XXX.168.33

Jardo,vědět,že tohle zvíře je někde v ČR,tak tam hned jedu a musím ho mít,ale do Holandska pro něho už v mém věku asi nepojedu.Nasadil jsi mi však brouka do hlavy a budu přemýšlet jak toto zbarvení vyšlechtit.Zdraví.Zdeněk

4.10.2022 12:27
raspic

XXX.XXX.43.122

pro něho už v mém věku asi nepojedu....A už v tom zase lítáš. Paráda, držím palce a hlavně zdraví.

4.10.2022 15:52
jo012810

XXX.XXX.101.35

Ono se lehko říká, už nikdy...Ale člověka to táhne k jeho srdeční záležitosti i když si někdy myslel a dokonce napsal....Držím palce, aby se všem holubářům dařilo to, co preferují. Jedni volný chov a vlastnosti plemen, jiní třeba voliérový chov a hraní si s fenotypem.

4.10.2022 20:33
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.80.255

raspic napsal(a):
pro něho už v mém věku asi nepojedu....A už v tom zase lítáš. Paráda, držím palce a hlavně zdraví.

asi

5.10.2022 19:11
kouták

XXX.XXX.168.33

Jardo nepovokuj a raději ukaž nějakého svého výletka,nebo už nic nemáš a jedem do toho Holandska?Ty jsi mladej , akční a tak naložíš vetchého starce a v Benedenu jsme za 10 hodin.Vždyť je to jen 936 km.
Jardo a ostatní, nyní bez legrace.Ta fotka NVH šupkatého,pokud to není fotomontáž,tak je důkazem holubářského umění u kterého zůstává rozum stát.Uvedu proč.Na NVH je velice těžké nakřížit jiné plemeno,protože tím se okamžitě ztratí hlavní znak NVH,což je jeho hlava s mohutným ozobím.Vrátit hlavu z meziplemenného křížení trvá mnoho let a za mnoho let odejde i požadované zbarvení.Pár členů klubu NVH se o to pokouší nejméně 15 let a stále to není NVH.Vím o čem píši,protože jsem meziplemenné křížení dělal s holubem poštovním žlutě kapratým a pokud bych měl začít znovu,tak bych musel být o 20 let mladší.Jediné řešení je křížit zbarvení NVH,taková jaká jsou u NVH k dispozici a to zatím netuším jak dostat tak krásné šupkaté zbarvení. Kouťák

7.10.2022 20:08
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.80.255

Zdeňku, nebudu Ti sem dávat slepičáky, nějaké mám, jsou vidět jinde. Ale to, co má za barvičky NVH ten Holanďan, to je paráda. Navíc v typu.

7.10.2022 20:26
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.80.255

I když tohle už je skoro slepičák.

7.10.2022 20:37
kouták

XXX.XXX.168.33

Jardo,nejsem na facebooku a tak jsem se díval jen na ty fotky, které jsi sem dal 24.6..To jsou sice nepřepeřená písklata a tak zbarvení mohu jen tušit,ale s jejich zbarvením bych problém neměl a dokázal bych je udělat také. S tím šupkatým jsi mě však dostal a opravdu netuším jakou cestou se dát,i když jsem už projel veškerou genetickou literaturu kterou vlastním.
Pokud ten holubář má stránky a znáš je,tak bych se rád podíval na další fotky z jeho chovu a snad pochopím. Zdeněk

7.10.2022 20:53
kouták

XXX.XXX.168.33

jaroslav69pokorny napsal(a):
I když tohle už je skoro slepičák.

Jardo,už dotahuje ty tvé slepičáky.Zbarvení tohoto holuba už jsem mnohokrát měl.Němci mu říkají "jahoďák",ale všimni si ocasu,který je zamodralý a po přepeření ten vzorek na štítech zmizí a bude celý šedomodrý.

8.10.2022 11:15
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.80.255

kouták napsal(a):
Jardo,nejsem na facebooku a tak jsem se díval jen na ty fotky, které jsi sem dal 24.6..To jsou sice nepřepeřená písklata a tak zbarvení mohu jen tušit,ale s jejich zbarvením bych problém neměl a dokázal bych je udělat také. S tím šupkatým jsi mě však dostal a opravdu netuším jakou cestou se dát,i když jsem už projel veškerou genetickou literaturu kterou vlastním.
Pokud ten holubář má stránky a znáš je,tak bych se rád podíval na další fotky z jeho chovu a snad pochopím. Zdeněk

Jeho webové stránky jsem nenašel. Asi dříve choval maltézáky, ovšem udávaná adresa nelze najít
www.maltese-pigeon.nl

8.10.2022 19:30
incas

XXX.XXX.41.107

kouták napsal(a):

Zdravím,
stačí sehnat holuba s Dominantním opálem (Od) a už to jede. Za chvíli jich máte plnou voliéru
Fotky z internetu.
J.

8.10.2022 21:08
kouták

XXX.XXX.168.33

Jirko díky,ale tam jde právě o to:"STAČÍ SEHNAT".U nás v ČR těžko,protože za víc jak 30 let v klubu jsem holuba NVH s Dominantním opálem neviděl.Shánět ve světě,tak na to bohužel nemám věk a tak zůstanu u těch červeně a žlutě kapratých,ale jen pro mou zábavu.Lákadlo je to hodně velké,ale jak se říká ,nikdy neříkej nikdy.Mě by stačil ten NVH s Dominantním opálem.Zdraví Zdeněk
Nyní mě napadají různé hlouposti a k tomu bych potřeboval holubici černého tygra a holuba šimla a mohu si opět barvičkařit.Huráá.Já snad budu muset ještě jednou zajet do těch Holic. Kouťák

27.10.2022 18:08
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak si zase budu hrát.Kamarádovi se náhodně zkřížil Vídeňský slepičák s NVH.Vznikl černý holub a toho nakřížil na NVH šimlu.Mám lichou holubici NVH,tak mi křížence daroval,protože ví,že si také rád hraji.Nevím,jak dlouho v tom budu pokračovat,ale zvědavost je silnější.Kouťák

22.12.2022 18:31
kouták

XXX.XXX.168.33

ŠŤASTNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY A HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ,RADOSTI V ROCE 2023 PŘEJE VŠEM KOUŤÁK.

22.12.2022 19:26
raspic

XXX.XXX.225.104

kouták napsal(a):
ŠŤASTNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY A HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ,RADOSTI V ROCE 2023 PŘEJE VŠEM KOUŤÁK.

Ahoj. I tobě pohodové a klidné vánoce. Úspěšnou sezónu 2023 , zdraví tobě i celé tvé rodině. No, vlastně úplně všem. Štětina Petr.

4.1.2023 21:59
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak zima je jako jaro a na holubníku to žije.Holoubata rostou před očima,krásně nakrmená a tak jsem je zkoušel jak jsou na tom rozumově.Nestačil jsem je ani vyfotit a hned prchají do bezpečí budníku.Tak si představuji životaschopná holoubata.
V přírodě to také žije,nestačím krmit v krmítku a na rybnících je stále na co koukat.Kouťák

28.1.2023 16:55
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak zase pár fotek,jak se holubník zaplňuje.Z prvních holoubat mám radost,že už létají,ostatní páry sedí a hlavně to jde podle mých představ.Kapratost od mladého páru se povedla a tak si opět hraji. Kouťák

29.1.2023 09:45
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Když v sobě najdou zalíbení žlutý a modrý holub, necháte to tak, jak si vybrali nebo je nějak přesvědčujete, aby si vybrali nějaký jiný protějšek?

29.1.2023 10:24
kouták

XXX.XXX.168.33

Přezdívko,u mě to musí být tak,jak to určím já,ale z praxe vím,že pokud dojde k samovolnému výběru partnerů,tak ten pár na sebe lépe sedne.
Nyní,když opět začínám,tak bych rád měl opět mé oblíbené zbarvení červené a žluté kapraté.Musím tedy nalézt kapratost v jakémkoliv zbarvení a proto jsem hledal potomky po mém bývalém chovu.Modrý pruhový,kterého jsem kdysi daroval byl z červených kapratých a tak jsem věděl,že tam kapratost bude.Dal jsem na něho žlutou se slabou kapratostí a věděl jsem,že se kapratost objeví.Objevila se hned při prvním hnízdění,i když ve vzorku tmavém,ale to už je hračka dostat červené kapráky.Fotky: Rodičovský pár a jejich první potomek kapratý.Kouťák

29.1.2023 10:54
davidch

XXX.XXX.6.1

kouták napsal(a):
Přezdívko,u mě to musí být tak,jak to určím já,ale z praxe vím,že pokud dojde k samovolnému výběru partnerů,tak ten pár na sebe lépe sedne.
Nyní,když opět začínám,tak bych rád měl opět mé oblíbené zbarvení červené a žluté kapraté.Musím tedy nalézt kapratost v jakémkoliv zbarvení a proto jsem hledal potomky po mém bývalém chovu.Modrý pruhový,kterého jsem kdysi daroval byl z červených kapratých a tak jsem věděl,že tam kapratost bude.Dal jsem na něho žlutou se slabou kapratostí a věděl jsem,že se kapratost objeví.Objevila se hned při prvním hnízdění,i když ve vzorku tmavém,ale to už je hračka dostat červené kapráky.Fotky: Rodičovský pár a jejich první potomek kapratý.Kouťák

Zdravím, nemáte kontakt na Altenburáka? Nebo jméno. Podle A.E. nezjistím nic. Díky

29.1.2023 11:31
kouták

XXX.XXX.168.33

davidch napsal(a):
Zdravím, nemáte kontakt na Altenburáka? Nebo jméno. Podle A.E. nezjistím nic. Díky

Zdravím,poslal jsem vám kontakt do SZ a pozdravujte ho ode mě. Kouťák

29.1.2023 11:33
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Díky za vysvětlení.

29.1.2023 13:59
davidch

XXX.XXX.6.1

kouták napsal(a):
Zdravím,poslal jsem vám kontakt do SZ a pozdravujte ho ode mě. Kouťák

Dík moc.

29.1.2023 14:10
tono

XXX.XXX.23.24

kouták napsal(a):

Zdravím Zdeňku. Tak už v tom zase lítáš, jak jsem Ti to ostatně předpovídal, když jsi začínal s barevnohlávkama .Jestli můžu, tak bych trochu ten příspěvek upřesnil, jelikož začínající chovatel se může vydat špatným směrem což by byla škoda. Ten modrý pruhový holub nemůže pocházet z červených holubů , maximálně z červeného otce( nebo žlutého jelikož dává ředěná holoubata). V žádném případě "v něm" ta kapratost není jelikož je pruhový. Může skrývat bezpruhost, ale ne vzorky dominantnější. Takže ta "kapratost" nebo spíše tmavý vzorek se přenesl z holubice.
A nejsem si jist, jestli to bude hračka dostat červené kapráky z toho žlutého holoubka, pokud tu kapratost ta máma nenese. Ale to uvidíš časem. S cizíma holubama je to loterie když neznáš původ. Tak ať máš brzy na holubníku fůru kapračů. Já zkouším hnědé kapraté, jelikož ta hnědá je nejlíbivější na kapratém vzorku. Je škoda,že hnědá časem bledne zvlášť na sluníčku tak jako barvy ředěné a před pelicháním na podzim je úplně jiná. Ale po přepelichání je hezká.
Ať se daří Tonda.

29.1.2023 15:49
kouták

XXX.XXX.168.33

tono napsal(a):
Zdravím Zdeňku. Tak už v tom zase lítáš, jak jsem Ti to ostatně předpovídal, když jsi začínal s barevnohlávkama .Jestli můžu, tak bych trochu ten příspěvek upřesnil, jelikož začínající chovatel se může vydat špatným směrem což by byla škoda. Ten modrý pruhový holub nemůže pocházet z červených holubů , maximálně z červeného otce( nebo žlutého jelikož dává ředěná holoubata). V žádném případě "v něm" ta kapratost není jelikož je pruhový. Může skrývat bezpruhost, ale ne vzorky dominantnější. Takže ta "kapratost" nebo spíše tmavý vzorek se přenesl z holubice.
A nejsem si jist, jestli to bude hračka dostat červené kapráky z toho žlutého holoubka, pokud tu kapratost ta máma nenese. Ale to uvidíš časem. S cizíma holubama je to loterie když neznáš původ. Tak ať máš brzy na holubníku fůru kapračů. Já zkouším hnědé kapraté, jelikož ta hnědá je nejlíbivější na kapratém vzorku. Je škoda,že hnědá časem bledne zvlášť na sluníčku tak jako barvy ředěné a před pelicháním na podzim je úplně jiná. Ale po přepelichání je hezká.
Ať se daří Tonda.

Ahoj Tondo.
Čekal jsem,že se někdo ozve a pokusím to vysvětlit ostatním polopaticky,protože Ty to znáš.
Červené kapraté holuby jsem nikdy nechoval,ale byl to vždy PLAVÝ ČERVENĚ KAPRATÝ.Červenou plnobarevnou jsem do tohoto křížení nikdy nemohl použít,protože bych se jí nezbavil.
Toho modrého černopruhého holuba jsem kdysi daroval a nyní ho mám zpět a pocházel od červeně kapratého a plavé žlutopruhé holubice.Rodokmen tohoto holuba je hodně dlouhý,a byla tam většina holubů kapratých a proto jsem očekával kapratost,ale to by bylo na hodně dlouho a nebudu tím zatěžovat.Holubice plavá byla sázka do loterie,protože pocházela ze SRN.
Tondo,já sice už v mém věku zapomínám,ale má evidence nelže.Ty jsi mladý a tak si vzpomeň,že jsem Ti poslal 1.0 modrého černopruhého (12869/14) dne 6.12.2014 a ten byl také od páru červených kapratých,tedy po mém- plavých červeně kapratých.Já za to nemohu,že ve vzorníku je červený kapratý NVH,když to vlastně je plavý červeně kapratý.
Již jednou jsem napsal,že by jsi mohl vetchého starce oblažit nějakou fotkou NVH z Tvého chovu.Tak se těším a přeji ať se v chovu letos daří.Zdeněk

29.1.2023 17:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

mno Zdendo, z kapratých ti samozřejmě může vypadnout pruhový, ale nikdy ne obráceně, Tono má pravdu

29.1.2023 18:08
jo012810

XXX.XXX.101.35

lupus4 napsal(a):
mno Zdendo, z kapratých ti samozřejmě může vypadnout pruhový, ale nikdy ne obráceně, Tono má pravdu

Nechci se plést do diskuse o genetice barev u holubů. Tam jsem čistý amatér, ale...Jestli má kouťák např 4 páry v holubníku volně, pak obostranný původ holoubat je dost problematický a proto (ne třeba v tomto případě) dochází k různým diskusím s tím, že...Jediné opatření, které zajistí oboustranný původ jsou chovné boxy, kde je pár buť stále zavřený a nebo až do snesení druhého vejce a pak třeba využívá i společný prostor voliéry, nebo může i "na střechu". Jedině tak může platit genetika dědičnosti barev a to i pohlavně vázaných.

29.1.2023 18:59
lupus4

XXX.XXX.205.61

nešťastná formulace, chov jen po párech zajistí rodiče (tak jak chceme, či potřebujeme)

Jedině tak může platit genetika dědičnosti barev a to i pohlavně vázaných.

genetika platí pořád stejně, bez ohledu na způsob chovu, jen nás může upozornit (v některých případech) na "nevěru"
navíc tady neřešíme barvu, ale "vzorek" kde posloupnost je jasná a ověřená
(plnobarevní - kapratí -pruhoví - bezpruzí)

Přidejte reakci

Přidat smajlík