Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2023 00:00
boubin

XXX.XXX.72.225

hezký večer , myslím že chovné boxy u pana Franty nebudou , má pěkný holubník s voliérou a už zase pokračuje s NVH

30.1.2023 12:44
tono

XXX.XXX.23.24

Tak to jsi mě Zdeňku opravdu rozesmál s tím věkěm. Kdyby jsi dvakrát propadl, tak jsme mohli chodit spolu do školy . Ty holuby už tu nebudeme probírat a zvlášť slovičkaření. Je jasné,že červený kapratý je plavý, jinak to ani nejde.
Ale teď k věci.Je zbytečné objevovat něco, co je již dávno objevené.
Za mě bych dal červeně plavého pruhového holuba (nejlépe čistokrevného na barvu) na modrou plavou kapratou holubici( nejlépe čistokrevnou na vzorek), a budeš mít červených kapračů plný holubník.
Ať se daří Tonda

30.1.2023 15:21
postak

XXX.XXX.250.198

lupus4 napsal(a):
mno Zdendo, z kapratých ti samozřejmě může vypadnout pruhový, ale nikdy ne obráceně, Tono má pravdu

Přesně tak , ještě bych dodal ,že modré holoubě tmavě kapraté musí být holubička.

30.1.2023 15:38
kouták

XXX.XXX.168.33

Tondo,jsem mladý chovatel a začínám. Docela bych si přál někde sehnat holuby které navrhuješ,ale není to tak jednoduché.Na můj holubník smí pouze životaschopný holub,nezničený laickým léčením a vůbec jakýmkoliv léčením a přes to nejde vlak.Bylo by strašně jednoduché zajet na klubovou výstavu NVH a koupit si co potřebuji,ale na to, abych se nervoval s bambuláčema kteří neudělají alespoň 10 holoubat do roka,že nedokáží krmit,že nedokáží ani postavit hnízdo,tak na to fakt už jsem starej a nemám na to čas.Kamarádi,pokud máte životaschopné holuby,tak promiňte,ale já už jiný nebudu.
Tondo,vařím z toho,co jsem sehnal životaschopného,převážně po holubech z mého bývalého chovu a dobrých kamarádů. Má praxe za 32 let s NVH se s tím popere a věř,že žádnou radu už nepotřebuji,protože za těch 32 let jsem udělal tolik chyb,že to musím vše napravit a i když u mě zatím nelétá žádný kaprák,tak jen co letos postavím chovné hejno z mého odchovu,tak kapráci opět budou.
Tondo,přeji ať se Ti daří a pokud se nic u mě nepo....e,tak zde budu dál kecat voloviny a dávat fotky.Zdeněk
Pár fotek skoro jarních.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2023 21:55

pár NVH
holub červený holubice modrá kapratá .

1.2.2023 00:29

NVH jsem měl 20 a dravec mi to snížil na poslední 2 páry
Neuznávám voliérový chov , holub má létat .
Pár 1
Holub ceobarevný žlutý Holubice Dun
Pár 2
Holub celobarevný červený Holubice modrá kapratá .
snad letos něco odchovají .

2.2.2023 11:48
čendas

XXX.XXX.236.220

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
NVH jsem měl 20 a dravec mi to snížil na poslední 2 páry
Neuznávám voliérový chov , holub má létat .
Pár 1
Holub ceobarevný žlutý Holubice Dun
Pár 2
Holub celobarevný červený Holubice modrá kapratá .
snad letos něco odchovají .

Bez volierových chovů, by se neodvratný konec konec holubářství, dramaticky urychlil, zkuste v řadové výstavbě, pustit holuby sousedům na fotovaltiku, bazeny, anglické trávníky, a přežít následky, v dnešní době ,vadí většině lidí všechno, i dětský pláč, nemluvě o stěkotu psa, křiku papouška, kámoš musel zrušit i volierový chov holubů, jejich vrkání přivádělo okolí k šílenství, tento váš skoro nápad, je utopie, holubi v prostorné volieře, kromně vyloženě létavců-pošty, rejdičů, kotrláků, staváků, když mají možnost omezeného proletu, koupání, zeleného krmení,gritů, jsou schopni,se úspěšně množit , krom pelichání, po celý rok

15.2.2023 22:36

Jeho rodiče .
Otec Kanik x Slezský voláč červená straka z chovu kámošova táty .
Matka NVH dun od Pana Pazderky .
Jsem zvědav jak to bude vypadat .

16.2.2023 07:47

Jeho rodiče .
Otec Kanik x Slezský voláč červená straka z chovu kámošova táty .
Matka NVH dun od Pana Pazderky .
Jsem zvědav jak to bude vypadat .

A jaký to měl smysl tohle spojení ?🤔

16.2.2023 12:02

A jaký to měl smysl tohle spojení ?🤔

Náhoda .
V holubniku mám dva páry NVH , staváci z Brna a bělohlávky , 1 kříženec kanik x Slezský voláč líbil se mi tak mi ho dal kámošuv otec z jeho chovu . A jedna holubice nvh zahla s tím křížencem . nevěděl jsem že sedla s ním . Při uklidu holubníku jsem našel za hnízdním regálkem na zemi hnízdo s holoubětem tak jsem sledoval co tam bude chodit a ten kříženec a nvh holubice . Tak jsem to holoubě dal vedle do budky a krmí ho .

17.2.2023 23:18

Rodiče a jejich holoubě
Otec Kanik x Slezský voláč
Matka NVH

19.2.2023 11:25
kouták

XXX.XXX.168.33

Vážení přátelé a náhodní návštěvníci stránek NVH.Nemohu dopustit,aby jste si při návštěvě těchto stránek,při zhlédnutí posledních příspěvků udělali špatný úsudek o NVH.Je to krásný holub a tak jsem použil fotky od kamaráda,který vyfotil v letošním roce špičkové NVH v SRN.Věřím,že mu to nebude vadit,protože propagace tohoto krásné holuba je v současné době upadajícího holubářství hodně důležitá.Zdraví všechny.Kouťák

19.2.2023 12:07

kouták napsal(a):
Vážení přátelé a náhodní návštěvníci stránek NVH.Nemohu dopustit,aby jste si při návštěvě těchto stránek,při zhlédnutí posledních příspěvků udělali špatný úsudek o NVH.Je to krásný holub a tak jsem použil fotky od kamaráda,který vyfotil v letošním roce špičkové NVH v SRN.Věřím,že mu to nebude vadit,protože propagace tohoto krásné holuba je v současné době upadajícího holubářství hodně důležitá.Zdraví všechny.Kouťák

Ti modří pruhovi jsou parádní 👍

19.2.2023 20:21
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.80.38

kouták napsal(a):

Zdeňku, já Ti přidám taky jednoho. Vítěz nějaké arabské výstavy. Škoda, že hlava není z profilu.

20.2.2023 20:17
boubin

XXX.XXX.72.225

hezký večer trochu sem očekával že už zasáhnete , dal jste sem pěkné fotky .
B.R.

3.3.2023 21:11
kouták

XXX.XXX.168.33

A tohle na mě čumí z fotopasti skoro každou noc.Ráda by se dostala na holuby a slepice,ale má smůlu.Tak alespoň sežere granule kocourovi.Kouťák

4.3.2023 05:15
jo012810

XXX.XXX.101.35

kouták napsal(a):
A tohle na mě čumí z fotopasti skoro každou noc.Ráda by se dostala na holuby a slepice,ale má smůlu.Tak alespoň sežere granule kocourovi.Kouťák

Hlídá si svůj "rajon" a čeká na příležitost.....

4.4.2023 18:00
kouták

XXX.XXX.168.33

Kamarád mi poslal fotku zajímavé holubice,tak abych se nekochal sám.Určitě bych věděl jak využít její dlouhý krk v mém chovu. Dát na ní holuba širokého v prsou a potom čekat na odchov.Bohužel není moje.Kouťák

8.4.2023 11:40
bohumil62

XXX.XXX.110.72

kouták napsal(a):

Když se dívám na tu kunu, dalo by se podle stop bezpečně poznat, komu tyto parří?
Fotky nejsou moc kvalitní

8.4.2023 11:58
kouták

XXX.XXX.168.33

bohumil62 napsal(a):
Když se dívám na tu kunu, dalo by se podle stop bezpečně poznat, komu tyto parří?
Fotky nejsou moc kvalitní

Podle fotek těžko určit.Může to kuna být,ale může to být také kočka.Nejlépe se kuna obezná ve sněhu.Vždy dvě stopy vedle sebe.
Když už jsem zde,tak musím konstatovat,že má kuna už nežije.Žila na opuštěné chalupě mé sousedky těsně vedle mě.Sousedka tam byla loni,pouze jednou asi na dvě hodiny.Je nemocná a tak chalupa chátrá a žila tam má kuna.Asi před 14 dny, když jsem šel kolem,tak jsem uviděl,že uprostřed dvora leží mrtvá kuna.Pravděpodobně otrávená,ale kdo jí má na svědomí nevím.Mám nyní pouze strach,aby něco nesežral můj chalupářský kocour.Kuny je mi líto,protože mě škodit nemohla a byla krásná. Kouťák

8.4.2023 12:11
bohumil62

XXX.XXX.110.72

Ano obě možnosti jsou ve hře, ztratil se nám kocour před cca 2 měsíci, na granule tam chodila asi kuna, tu jsem viděl jen jednou, asi den po jeho zmizení. V zimě byly její stopy ve sněhu na příjezdové cestě a vedle stop její trus několikrát. Pár týdnů nic až dnes ty stopy na židli v pergole

5.5.2023 18:25
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak testování nově sestavených párů jde zatím dobře,ale můj starý chov to není.Zatím co vylétlo, je sice zajímavé,ale pro mě ne,tak to půjde do světa.Na hnízdech jsou holoubata zajímavějšího zbarvení, jako stříbřité a plavé,tak s tím už si mohu hrát.Až budou venku,tak zase něco vyfotím.Kouťák

Přidejte reakci

Přidat smajlík