Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2018 18:56
Xfz98

XXX.XXX.109.18

Dobrý deň, u holubov sa mi objavil tento parazit (viď foto). Čítal som, že pomáha Arpalit Neo sprej. Ale u niektorých chovateľov nefunguje. Preto sa obraciam na Vás čo by ste mi poradili? Mám zatiaľ kúpiť a použiť tento sprej alebo poznate niečo účinnejšie?

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2018 19:00

Xfz98 napsal(a):
Dobrý deň, u holubov sa mi objavil tento parazit (viď foto). Čítal som, že pomáha Arpalit Neo sprej. Ale u niektorých chovateľov nefunguje. Preto sa obraciam na Vás čo by ste mi poradili? Mám zatiaľ kúpiť a použiť tento sprej alebo poznate niečo účinnejšie?

arpalit funguje, ale musíte si pohrát s aplikací, kdo stříhne holuba hala bala po zádech si nepomůže. a taky je potřeba pečlivě ošetřit všechny holuby v holubníku.

17.6.2018 19:02
Xfz98

XXX.XXX.109.18

Tento parazit sa objavil u pávikov a českých bublákov. Neviem čo stym.

17.6.2018 19:09
Xfz98

XXX.XXX.109.18

Malo by sa jednať o tochto parazita.

18.6.2018 09:49
Xfz98

XXX.XXX.109.18

*tohoto.

18.6.2018 10:06

ano, je to on. a co s tím musíte udělat přece máte napsané v tom příspěvku.

18.6.2018 10:55
5555

XXX.XXX.212.193

Jsou přípravky, které ničí parazity a přípravky, které ničí i jejich vajíčka. Mezi ně patří i Arpalit, proto ho na tento problém doporučuji rovněž. Holubník se dá vystříkat neostomosanem a pokud to nakombinujete s podáním ivermektinu, tak na péřovku holubí nenarazíte klidně i rok (do oteplení v příštím roce), samozřejmě jsou tu výstavy (zdroj nového zamoření) a nákup zvířat (asi 90 procent chovů, proto jako první dostanou právě spršku v Arpalitu), které jsou rizikovými faktory. Ani při maximální péči nelze zaručit různé nedostatky celistvosti per, způsobené například stresovými či kondičními faktory. Těch asi 100 Kč za Arpalit neo vidím jako rozumnou investici. S.

18.6.2018 11:40
paskov244

XXX.XXX.120.12

Každé léto se tento parazit objeví. Já nechávám holuby koupat tři krát v týdnu a do vody přidávám savo.

18.6.2018 12:30
Xfz98

XXX.XXX.109.18

Moje holuby sa taktiež kúpu často ale do vody nepridavam nič. To savo im neublíži náhodou ? Nemá nejake nežiaduce účinky ? A môžem Arpalit použiť aj na mladé ? Niektoré sú týždeň pred vyletením z hniezda. Holuby sú zatiaľ v starom holubniku, neskôr ich popresúvam do nového. Keby som použil ten Arpalit treba ho sprejovat pod pierka alebo na cele telo pod pierka? Potom by som asi vykalil vápnom búdky.

23.7.2018 11:59
5555

XXX.XXX.212.193

Nedávno jsme řešili Arpalit, normálně se prodává od 100 Kč nahoru, běžně stojí v krámech už 139 Kč, ale kdyby jste ho chtěli koupit levněji, nyní ho má internetový obchod pytelgranuli.cz za 68 Kč, a k tomu má tento obchod asi 20 odběrových míst, kde se za poštovné neplatí vůbec nic. Takže mé doporučení. S.

23.7.2018 16:07
TUR:TEXAN

XXX.XXX.90.4

Arpalit Neo v obchodě pytelgranuli je ŠAMPON!

Z pozdravem TURKOT.

23.7.2018 16:17
pavko

XXX.XXX.213.38

Zoom

Arpalit Neo kožní sprej, roztok - mechanický rozprašovač 150ml

Arpalit Neo mechanický rozprašovač 150 ml je vhodný zejména pro menší zvířata, pro krátkosrstá zvířata, pro jedince hůře snášející zvuk spreje. Používá se k běžnému ošetření srsti i k ochraně proti opakovanému napadení parazity.

5555 - to popsal správně, chce to číst pozorně, Arpelitu je více druhů

23.7.2018 18:40
TUR:TEXAN

XXX.XXX.90.4

Mi holubi mají peři, ne srst-zatím.
TURKOT.

23.7.2018 19:21
Xfz98

XXX.XXX.109.18

Ľudia skúsil som Arpalit Neo sprej a pomohlo to. Po prvom nasprejovaní som počkal mesiac a znovu zopakoval. Dva týždne po poslednom posprejovaní som im dal do vody savo a mam už pokoj.

23.7.2018 21:04
Jarda B. z Valašska

XXX.XXX.202.14

Xfz98 napsal(a):
Ľudia skúsil som Arpalit Neo sprej a pomohlo to. Po prvom nasprejovaní som počkal mesiac a znovu zopakoval. Dva týždne po poslednom posprejovaní som im dal do vody savo a mam už pokoj.

Proč Savo ? Jaký to má význam ?

24.7.2018 05:20
paskov244

XXX.XXX.120.12

Savo Anti bakteriál dává se do bazénu aby se voda udržela čistá bez bakterijí. Tuto funkci plní i v naředěném poměru u holubů taky ničí čmelíky.

24.7.2018 12:13
Xfz98

XXX.XXX.109.18

Presne tak ani ja som o tom nevedel, kým som sa nedočítal, že pár ľudí pridáva do vody na kúpanie savo. Pomáha to vraj na kožné parazity u holubov len to netreba prehnať so savom.

24.7.2018 19:57
zdebari

XXX.XXX.96.17

v jakém poměru Savo dávkujete?Děkuji.

24.7.2018 21:01
karelsimic

XXX.XXX.61.157

zdebari napsal(a):
v jakém poměru Savo dávkujete?Děkuji.

jedno víčko od sava do 10 litrů musí se ale koupat hned jinak po 30min. to je jen čistá voda. já přidávám i do koupele ocet ve stejném poměru jako savo.

24.7.2018 22:06
Vági

XXX.XXX.223.60

Xfz98 napsal(a):

Minulí rok jsem řešil ten samí problém a po velkém boji se toho zbavil. Je to jeden z nejčastějších parazitů u holubů. Každý mi říkal, že to jsou všenky a že je to u holubů běžné a spousta chovatelů to neřeší. Někteří je postříkají před výstavou, aby jich neměli tolik.

Povedlo se mi jich zbavit až Arpalitem a vypálil jsem komplet holubník i voliéru. Pravidelně přidávám do koupele šampón a Chloramin a od té doby mám klid. Snadno si to na holubi přitáhnete z výstavy nebo když přivezete holuba od jiného chovatele, takže vždy holubi kontroluji a popř. postříkám. Letos s tím nemám žádný problém

25.7.2018 00:57
Jarda B. z Valašska

XXX.XXX.202.14

paskov244 napsal(a):
Savo Anti bakteriál dává se do bazénu aby se voda udržela čistá bez bakterijí. Tuto funkci plní i v naředěném poměru u holubů taky ničí čmelíky.

Dobře...do bazénů, kde voda pobývá několik dnů, možná i týdnů. Předpokládám, že pro každé koupání holubů dáváme vždy vodu čistou. nezahnívající ani nijak neinfikovanou. Při častém používání Sava, tento roztok může vyvolat nežádoucí reakce na pokožce holuba a může mít (v krajním případě) neblahý vliv na vývin, zbarvení a požadovaný lesk peří.
Ostatně...zkusme si my pokaždé vanu napustit roztokem vody a Sava. Jak se asi budeme cítit ? Nesmysl. A že Savo "ničí" čmelíky, tak tuto zkušenost skutečně nemám.
Veškeré vnější parazity, dle mojích zkušenosti, nejlépe a nejspolehlivěji ničí NATURAL ANTI Spray od Belgického distributora. Je to balení 1000 ml a cena se pohybuje kolem cca 300 Kč. Toto ošetření postřikem peří je velmi účinné a když je čas od času podpořeno koupelí s IDEAL koupelovou solí, tak je po problému. Zdůrazňuji ale,...toto ošetření se týká vnějších parazitů kromě zákožky holubí a provádím ho max.2x - 3x za chovnou sezonu. Postup při ošetření zákožky jsem popsal jinde.
Takže...ať se všem daří
Jarda B. z Valašska smajlík

25.7.2018 10:02

Zdravím, kdysi jsem také savoval do koupele, spíše jsem ale používal chloramin. Pak mi ale můj přítel mistr Antropius řekl: Martine, přemýšlel jsi co to udělá u holuba s očima a s jeho čichovým aparátem? Tak jsem se zamyslel a uznal, že tudy cesta nevede.

M.

25.7.2018 10:57
Xfz98

XXX.XXX.109.18

Áno je pravda, že im to môže uškodiť preto som použil savo len dva týždne po druhom presprejovaní. Potom som už menil len vodu na kúpanie do ktorej som už nepridal savo. Pri veľkom množstve sava a častom pridávaní do vody im to môže rozdráždiť očí aj čuch taktiež poškodiť pierka. Preto si treba dávať pozor koľko toho dáte do vody a ako často to pridávate do vody.

25.7.2018 11:57
5555

XXX.XXX.212.193

Ahoj, vyřešili jsme parazity a koupele a co používáte na posílení imunity mladých? Já mám letos výborné zkušenosti s probiotiky a propolisem, ale nejlepší je výluh z kopřiv. Večer natrhám mladé kopřivy, někdy přidám mátu či žebříček a zaliji asi litrem vroucí vody. Ráno tmavě zelený výluh putuje do 10 l. konve na vodu. Zlepšení kondice je skoro takové jako po mlezivu (kolostrum). Dáváte i vy nějaké byliny nebo kolostrum (P.S. kde jde sehnat mlezivo u nás v sušeném stavu a za jakou cenu)? Díky za zprávy. S.

25.7.2018 13:24
raspic

XXX.XXX.37.18

5555 napsal(a):
Ahoj, vyřešili jsme parazity a koupele a co používáte na posílení imunity mladých? Já mám letos výborné zkušenosti s probiotiky a propolisem, ale nejlepší je výluh z kopřiv. Večer natrhám mladé kopřivy, někdy přidám mátu či žebříček a zaliji asi litrem vroucí vody. Ráno tmavě zelený výluh putuje do 10 l. konve na vodu. Zlepšení kondice je skoro takové jako po mlezivu (kolostrum). Dáváte i vy nějaké byliny nebo kolostrum (P.S. kde jde sehnat mlezivo u nás v sušeném stavu a za jakou cenu)? Díky za zprávy. S.

Zdravím všechny holubare.Zelené dávám od jara do podzimu v nasekaném stavu.Co zrovna roste.Koprivu, pampelišky, žabinec a lichorerisnici.Když mam sirovatku tak leju.Takto jsem odletal celou (ještě dva zavody) zavodni sezonu.

25.7.2018 18:46
Xfz98

XXX.XXX.109.18

Poštáre na fotkách sú nádherné. Dúfam, že sa vám darí. Podľa mňa od jari do jesene nepotrebujú podávať minerálne látky pretože ak ich budete púšťať oni si budú zobať všetko čo potrebujú. Ale ak ich držíte zatvorené tak tie nasekané byliny sú asi najlepšia voľba. Ja používam cez zimné obdobie kolumbifer. Podávam im toto raz mesačne po dobu najviac 7 dní.

25.7.2018 21:35
hrabal1

XXX.XXX.40.233

Pozdravujem. Tak som tu po čase zablúdil. Zaujala ma tá kopřiva/žihľava. Je to dávno, navštívil som v Košiciach/SK/ chovateľa. Na dvore mal starú vaňu a v nej lúhoval žihlavu. Vždy večer vypustil, mokrú vyhodil do hnoja a dal čerstvo natrhanú. Nalial 5-7 cm vody. Ráno ju kury chodili piť po doske ktorá bola z vonka/dvora cez okraj a druhá nadol do vany. Akurát sa mi nepáčilo, že si pri tom umývali aj nohy.Choval aj holuby, tie zoskakovali zboka vane rovno do výluhu a kúpali sa. Vravel tomu životabudič- vraj keď sa toho ráno napijú, sú celý deň čiperné. Skúšal som to aj ja, výluh za studena. Holuby to pili z napájačky, ale asi nie s radosťou. Spotreba bola polovičná oproti čistej vode. Zelené-teraz na sekačke rozdrvím listy čierneho ríbezľa, nožnicami postrihám trocha pážitky, to im chutí veľmi. J.Hrabal.

31.7.2018 15:53
Xfz98

XXX.XXX.109.18

Po akej dlhej dobe od nasprejovania sa môžu holuby hodiť do mrazáka (zabiť?)?

2.8.2018 21:54
taroš

XXX.XXX.10.20

Ihnet...☻☻☻☻☻.

Přidejte reakci

Přidat smajlík