Zdárný odchov?
Poštovní holubPoštak01

XXX.XXX.154.21
Zdravím všechny chovatele, mám na vás dotaz mam 10 párů pošťáků 2-4 roky staré, měl jsem je rozdělené dle pohlaví pak jsem je dal asi na 10 dní po párech k sobě do budníčků a teď jsou všechny páry společně v holubníku s voliérou, ale nějak se nemají furt zasednout, možná tak 1-2 páry nosí už větve na hnízdo, houkají na hnízdě ( jeden z těchto párů jsem viděl pářit se) ale jinak zbytek žádná aktivita, sedí třeba páry u sebe i když taky ne pořád ale že by houkaly nebo se krmili upravovali si hnízdo to moc ne, jinak holubi vypadají zdravě.
Je nějaké třeba krmivo nebo něco co by je v odchovu mohlo podpořit? Díky :)
Tak u vás bude asi nějaký problém, možná kombinací více problémů. Poštovní holuby, pokud se s nimi závodí a tím se selektují na zdraví, hnízdí a odchovávají bez problémů. Jak píše lupus, neuvedl jste, jak o ně pečujete, čím krmíte, jaký prostor mají atd. Když tak nenasedají po 10 dnech spáření, něco jim evidentně chybí.....
Poštak01

XXX.XXX.154.21
Je to celý chov od pana co končil on s nima lítal některý měli ještě čip na noze.
Ven je pustit bohužel nemůžu, pochopitelně. Mají pšenici, kuku, ječmen, a nějaké granule tuším pro nosnice.
Žádná léčiva jsem nedával, ale vypadají zdravě dnes teda jeden pár už má vejce (zrovna ten co se spároval sám) ale čekal jsem to dříve
Mají pšenici, kuku, ječmen, a nějaké granule tuším pro nosnice.
žádná "hitparáda"
ty grancle vyhoďte, když ani nevíte co je v nich
co grit ?, zelené ? naklíčené ?
prostudujte si
https://www.ifauna.cz/holubi/diskuse/detail/3391510/ph-2017-2018
Vlet

XXX.XXX.37.193
Zdravím, mám dotaz na vlet do holubníku, funguje tento na obrázku tak že spodem holuby pustím a když nechám otevřený ten vrch kde jsou ty dvě příčky a dva plíšky tak můžou tudy jen dovnitř ale nedostanou se ven? Díky !
Vlet
napsal(a):
Zdravím, mám dotaz na vlet do holubníku, funguje tento na obrázku tak že spodem holuby pustím a když nechám otevřený ten vrch kde jsou ty dvě příčky a dva plíšky tak můžou tudy jen dovnitř ale nedostanou se ven? Díky !
Zdravím. Tím vaším vletem se snadno holub dostane ven.
Vlet

XXX.XXX.154.21
Tím vaším ale taky nebo co je tam jiného? Děkuji za vysvětlení
Ta prodloužená část uvnitř, je špatně. Normálně tento výlet slouží tak, že holub skáče dovnitř a už nevyskočí. U vašeho vletu holub dovnitř vchází.
Vlet

XXX.XXX.154.21
raspic
napsal(a):
Ta prodloužená část uvnitř, je špatně. Normálně tento výlet slouží tak, že holub skáče dovnitř a už nevyskočí. U vašeho vletu holub dovnitř vchází.
Takže když desku seříznu tak se ven nedostanou? A k čemu tam mám ty plechy nevíte ?
Vlet

XXX.XXX.45.102
raspic
napsal(a):
Nyní máte " jeden vletový otvor". Po sundání plechů budete mít " tři vletové otvory". Když pochopíte princip vletu, vše ostatní už bude hračka.
Jasně takže plechem jen "reguluji" otvor a teď teda k tomu jestli se nedostanou ven když desku uříznu?