Vejce nejdou loupat - zkušenosti, názory. Děkuji

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživ.

26.2.2015 09:58
Neregistrovaný uživ.

XXX.XXX.161.105

Dobrý den, chci se zeptat na jednu věc. Chovám slepice na vejce jedná se o kombinaci Hisex Brown z Integry. Slepice to jsou skvělé velice ale opravdu velice dobře nesou, nejsou oškubané a jsou to takové naše mrchy rozmazlený. . Jediná věc co je zvláštní je ta, že se vejce děsně blbě loupají. Ano vím, že to dělají čerstvá vejce ale tyhle nejdou loupat ani po 14 dnech v lednici nebo špajzu. Jedna paní co si ode mě bere vejce tak říkala, že minule dostala vejce od příbuzných a ty se jí prý po týdnu loupali dobře a to prý také byly čerstvý. Jen doplním, že prodávám vejce max.5 dnů po snášce. Krmím směs pro nosnice, směs obilí(pšenice, kukuřice 75%-25%), občas zbytky, syrovátku a v létě zelené krmivo. Nyní v zimně občas krouhám mrkev a řepu + sušené kopřivy tak 2-3x týdně. Nevědí zkušenější kde je chyba. Za věcné odpovědi předem velice Děkuji.

26.2.2015 17:33
javorka

XXX.XXX.98.207

Mám jen 8 slepic a tak mám celkem přehled, která slepice co snese. Už vím, když si chci k snídani uvařit vajíčko po kterém sáhnout, aby se dalo dobře oloupat. Přitom je vždy dávám po uvaření do studené vody. Některé jde dobře, jiné špatně. Krmením to nebude. Dostávají všechny to samé. Také by mě zajímalo čím to je

26.2.2015 18:23
2mazutak

XXX.XXX.90.153

To je jednoduché.ještě horký je natukněte, a pak hned do studené vody.musí se dostat voda mezi vejce a skořápku.

26.2.2015 19:12
peparazak

XXX.XXX.162.50

Pokud vam nejdou vejce loupat, skuste si sehnat od fy.Orion formu na vareni vajec.vejce vyklepnete do formy a varite, po uvareni pouze vyklepnete a nemusite loupat.formu muzete pouzit i v mikrovlnce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2015 19:21

Já vejce po uvaření na tvrdo rozseknu nožem na půlky, a kávovou lžičkou těsně pod skořápkou obkroužím a celou půlku vyndám.Vejce je sice na dvě půlky, ale je to hned.

26.2.2015 19:40
peter.110

XXX.XXX.95.89

Tiež sme mali taký problém, potom nám niekto povedal, že nemáme variť úplne čerstvé vajcia. Vyskúšali sme a vyzerá že mal pravdu. Od vtedy, ak mám, tak varím ''odležané'' vajcia(týždeň, dva týždne staré). Úplne čerstvé vajcia sa katastrofálne šúpu, bielko je ako prilepené na škrupinu, staršie sa šúpu úplne bez problémov.

26.2.2015 19:40
dasa170

XXX.XXX.161.254

2mazutak napsal(a):
To je jednoduché.ještě horký je natukněte, a pak hned do studené vody.musí se dostat voda mezi vejce a skořápku.

Geniální - hned to zkusím! tohle nás s manželem nenapadlo.

26.2.2015 21:09
javorka

XXX.XXX.98.207

Proč se některá vejce dají loupat a jiná, stejně stará se loupou špatně? Je to plemenem?

27.2.2015 17:21
host

XXX.XXX.156.19

Po uvaření je rychle zchladte, natukejte a nechte pár minut ve studené vodě.

neregistrovaný uživ.

28.2.2015 07:52
neregistrovaný uživ.

XXX.XXX.139.226

peparazak napsal(a):
Pokud vam nejdou vejce loupat, skuste si sehnat od fy.Orion formu na vareni vajec.vejce vyklepnete do formy a varite, po uvareni pouze vyklepnete a nemusite loupat.formu muzete pouzit i v mikrovlnce.

A vám to opradu funguje? Kupoval jsem tyto formy u jiného prodejce a vůbec ta vejce pak nešla ven. a musela se vybírat lžičkou.

28.2.2015 08:10
peparazak

XXX.XXX.162.50

Zkuste formicku vymazat maslem.

28.2.2015 09:13

Taky nevím proč tomu tak je, stalo se mě že i starší vejce nešlo oloupat ani po naklepnutí a namočení do studené vody.Napadá mě že by to mohlo být fakt plemenem a hustotou porů ve vejci-když jsem tak na to koukala, že u každého plemene je to trochu odlišné co se týče struktury vajec tak o tom jistě neni pochyb.Mě nejdou zas rozbíjet syrová křepelčí vždy se udrolí i skořápka pak musím, lovit".

28.2.2015 13:21
peparazak

XXX.XXX.162.50

Dekuji svemu fanclubu Bratrstvu cervene kocici pracky za podporu.opradu si toho moc vazim.

28.2.2015 21:36
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky nevím proč tomu tak je, stalo se mě že i starší vejce nešlo oloupat ani po naklepnutí a namočení do studené vody.Napadá mě že by to mohlo být fakt plemenem a hustotou porů ve vejci-když jsem tak na to koukala, že u každého plemene je to trochu odlišné co se týče struktury vajec tak o tom jistě neni pochyb.Mě nejdou zas rozbíjet syrová křepelčí vždy se udrolí i skořápka pak musím, lovit".

Na křepelčí jsem si na vánoce pořídila http://www.badychkrepelky.cz/krepelky/eshop/0/0/5/52-NUZKY-NA-VEJCE a funguje to dobře. Odcvakne to špičku vejce čistě. Pak už se jenom obsah vejce vyklopí.

1.3.2015 13:42
tom.50

XXX.XXX.117.5

peparazak napsal(a):
Dekuji svemu fanclubu Bratrstvu cervene kocici pracky za podporu.opradu si toho moc vazim.

Nedivte se. Radíte formu, už to samo je na vaření vajec přece kravina. Když vám tu někdo jasně napíše, že to nejde z té formy ven a tedy to nic neřeší a tedy jen komplikuje problém o tu formu, radíte jí vymazávat a až by někdo napsal, že mu máslo nefunguje asi poradíte, že má dát motorový olej s aditivy!

Tak já radu mám od předků.
Je asi nehygienická, nicméně funguje. Vařené vejce se naklepne na tupém konci, udělá se otvor tam, kde je ta dutina a velký asi jako ta dutina - tu najdeme snadno, skořápka se v tom místě propadne. Musí se odstranit skořápka a i blána, prostě obnažit bílek. Pak se vejce tou dírou přiloží pevně k ústům a silně se do něj foukne. Jak je v dlaních je zřetelně cítit, jak se jakoby nafoukne. Pak jde oloupat dobře. Samosebou asi týden, lépe dva staré vajíčko jde vždy líp.

Estétům se to asi nebude líbit a popravdě, když by mi měla přijít návštěva, určitě bych takto vejce na chlebíčky "cizím" lidem neloupal. Pokud je to ale pro mě a manželku, nemám s tím problém. Na druhou stranu, takto se loupala vejce odpradávna a lidi na to nepomřeli, my to s tou hygienou přeháníme a Magdalena Retigová by si nad našimi "starostmi" asi jen poklepala na čelo.

1.3.2015 14:49
peparazak

XXX.XXX.162.50

tom.50 napsal(a):
Nedivte se. Radíte formu, už to samo je na vaření vajec přece kravina. Když vám tu někdo jasně napíše, že to nejde z té formy ven a tedy to nic neřeší a tedy jen komplikuje problém o tu formu, radíte jí vymazávat a až by někdo napsal, že mu máslo nefunguje asi poradíte, že má dát motorový olej s aditivy!

Tak já radu mám od předků.
Je asi nehygienická, nicméně funguje. Vařené vejce se naklepne na tupém konci, udělá se otvor tam, kde je ta dutina a velký asi jako ta dutina - tu najdeme snadno, skořápka se v tom místě propadne. Musí se odstranit skořápka a i blána, prostě obnažit bílek. Pak se vejce tou dírou přiloží pevně k ústům a silně se do něj foukne. Jak je v dlaních je zřetelně cítit, jak se jakoby nafoukne. Pak jde oloupat dobře. Samosebou asi týden, lépe dva staré vajíčko jde vždy líp.

Estétům se to asi nebude líbit a popravdě, když by mi měla přijít návštěva, určitě bych takto vejce na chlebíčky "cizím" lidem neloupal. Pokud je to ale pro mě a manželku, nemám s tím problém. Na druhou stranu, takto se loupala vejce odpradávna a lidi na to nepomřeli, my to s tou hygienou přeháníme a Magdalena Retigová by si nad našimi "starostmi" asi jen poklepala na čelo.

Divim se vam, to prece neznamena ze kdyz neco vy neznate tak je to kravina.formy na vareni vajec se normalne prodavaji a budete se divit i funguji.to maslo neni muj napad ale je to napsane v navodu.co to melete o oleji s aditivy?vy to urcite s hygienou neprehanite.jestli varite vse tak jak loupete vejce tak to potes.se nedivim ze jite chlebiky jen v rodinem kruhu.

1.3.2015 15:08
ančovička

XXX.XXX.222.190

Právě jsem chtěla vložit svůj příspěvek, ale tom mě předběhl..moje babička vařená vajíčka nafukovala přesně, jak to popisuje tom a fungovalo to výborně! naši předkové tomeli vychytané! také to někdy dělám tímto způsobem a učím to i děti, ty z to ho mají legraci, ale budou vědět! já sama ale vařím na loupání vajíčka starší a sloupáním není problém..ale určitě jsou slepice s vejci, která mají maličké pory a věřím, že i starší jdou hůř loupat...tak jsme se hezky pobavili kolem loupání vajec!

1.5.2015 20:23
tozi

XXX.XXX.166.138

Ahojte, lúpanie vajíčok nezáleží od toho ako sú staré alebo do druhu sliepky. Ak chcete aby sa v pohode lúpali tak stačí dať zovrieť vodu, POTOM tam hodiť vajíčka. Nechať povariť a potom s nimi do studenej vody. Celé tajomstvo. A vajíčka pôjdu lúpať bez problémov. Vynájdené mojou polovičkou a niekoľkokrát otestované na čerstvých aj starších vajíčkach.

1.5.2015 20:39

tozi napsal(a):
Ahojte, lúpanie vajíčok nezáleží od toho ako sú staré alebo do druhu sliepky. Ak chcete aby sa v pohode lúpali tak stačí dať zovrieť vodu, POTOM tam hodiť vajíčka. Nechať povariť a potom s nimi do studenej vody. Celé tajomstvo. A vajíčka pôjdu lúpať bez problémov. Vynájdené mojou polovičkou a niekoľkokrát otestované na čerstvých aj starších vajíčkach.

Takto vaříme vejce celá léta a přesto někdy prostě loupat nejdou

1.5.2015 20:46
tozi

XXX.XXX.166.138

Takže objavenie ameriky.

Herbst

13.12.2016 15:29
Herbst

XXX.XXX.67.21

Já vejce propíchnu na tupém konci špendlíkem a dávám je do vařící vody a pak normálka uvařím a jdou loupat velice dobře Komu se zdá špendlík málo bezpečný ať si pořídí toto: http://reproplast.cz/detail-propichovac-vajec-s-aretaci.html?_ID=2312012120632&rozbaleno=.

winter

13.12.2016 16:43
winter

XXX.XXX.55.7

Já to dělám taky tak

Frühling

13.12.2016 17:07
Frühling

XXX.XXX.55.7

Já to tak dělám již dávno.

Summer Day

13.12.2016 17:11
Summer Day

XXX.XXX.182.25

Do hrnce naliji ledovou vodu a přidám trochu soli. Pak to jde krásně.

4seasons

13.12.2016 17:23
4seasons

XXX.XXX.55.7

To je skvělý nápad.

Autumn čili Herbst

13.12.2016 17:36
Autumn čili Herbst

XXX.XXX.182.25

To mám přece říct já!

New Year

13.12.2016 19:04
New Year

XXX.XXX.55.7

Pánové, já bych raději s těmi vejci nic nedělal

Das Ostern

13.12.2016 19:09
Das Ostern

XXX.XXX.182.25

A proč? Máte strach o ta vejce?

Weinacht

13.12.2016 19:14
Weinacht

XXX.XXX.55.7

A nebylo by lepší nechat je jako násadovky?

13.12.2016 19:18
sisu

XXX.XXX.160.106

Ja do vody na varenie čerstvých vajec pridávam malú lyžičku octu. a lúpu sa dobre.

YolandaC

13.12.2016 19:25
YolandaC

XXX.XXX.182.25

Když vejce nejdou oloupat, zkuste je alespoň podrbat.

Nomi

13.12.2016 19:48
Nomi

XXX.XXX.150.152

Mne sa osvedčilo dať ich na mráz ... same vyskakujú zo škrupín, ja ich už len zbieram

13.12.2016 21:01
krivak

XXX.XXX.46.252

YolandaC napsal(a):
Když vejce nejdou oloupat, zkuste je alespoň podrbat.

Jsi nějak chytrej

Přidejte reakci

Přidat smajlík