Prosim o radu - asi mam neschopneho kacera

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2015 08:40
slepicky. s. r. o.

XXX.XXX.82.122

Prosím o pomoc. Poridila jsem si tenhle rok chovne hejno pizmovek. Jsou z minuleho roku. Jeste nesnaseji. Coz se mi zda uz divne. Tady na diskuzi pisou vsichni ze jim snasi. Tak rada bych se zeptala zda nejdriv musi zacit kachna snaset a pak ji kacer zacne pojimat nebo nejdrive pojimani a pak vajicka. Dneska jsem koukala na ne. Kacer si kacenu sice chytnul a ona si lehla ale misto aby na ni skocil a pojimal tak ji zacal jenom obirat. Bojim se ze kacer nevim jak na to a ze je neschopny. Diky za rady.

6.3.2015 08:50
percheron

XXX.XXX.70.94

Dajte fotky.. mozno je kacer prilis mlady..

6.3.2015 08:55
tereza.128

XXX.XXX.32.113

Mě pižmovky taky ještě nenesou a to mám jak loňské, tak 2-4 leté. Kačeři též nepojímají, mám 4 a nesnaží se ani jeden. Vždycky začínají až v dubnu, tedy ty moje. Vydržte, ony začnou.

6.3.2015 09:05
slepicky. s. r. o.

XXX.XXX.82.122

Nevim bylo mi receno ze pokud uz ma ty vyrustky spojene tak uz dospiva. Myslím ze uz je docela c elky. Tady foto. Je to ten bily.

6.3.2015 09:27
percheron

XXX.XXX.70.94

Z tych kacen Vam moze niest len ta biela v pravo..ta vyzera pohlavne dospela.. mne jedna uz sedi ale dalsie 3 ks su dospele ale stale nic ale nevadi aspon budu kacatka v teplejsom obdobi.. kacer vyzera dospely ale mozno potrebuje nabrat skusenosti.

6.3.2015 09:27
asperulo

XXX.XXX.249.32

To zda kacha začne snášet nesouvisí s kačerem. Kachna bude snášet i když kačer nebude pojímat. To jsou dvě věci. Na snášku má vliv krmení a teplota a světlo. Pokud kachna ještě nesnáší, tak ani kačer ještě nemusí "chtít" pojímat a i kachna ještě nejeví zájem.
Kačeři Pižmovek bývají někdy trochu neobratní, ale pokud je kachna ve snášce, tak kačera vyhledává a počká si.
Není to jak u slepic, kdy kohout musí slepici "ulovit a někdy i přeprat".

Jinak si myslím, že není kam spěchat. Pižmovka potřebuje dost pastvy, a zatím je tráva ještě v nedohlednu. Tak jen ať se kachňata líhnou, až bude co spásat .

6.3.2015 09:32
slepicky. s. r. o.

XXX.XXX.82.122

Uz mam jen ty bile. A jeste jedna je dospela. Ale jak ma nabrat zkusenosti? No asi jeste pockam. Treba se zadari. Pockam do dubna. Asi zalezi na kazdym kusu.

6.3.2015 09:34
tereza.128

XXX.XXX.32.113

slepicky. s. r. o. napsal(a):
Nevim bylo mi receno ze pokud uz ma ty vyrustky spojene tak uz dospiva. Myslím ze uz je docela c elky. Tady foto. Je to ten bily.

Na té fotce jsou dva kačeři - strakatý až vlevo a bílý v popředí. Ostatní jsou kachny, ale ještě nedospělé, jen ta až vpravo vypadá starší než ostatní. Na snášku není zralá ještě ani jedna.
Vydržte. To že kachny začnou snášet poznáte podle toho, že se jim zvětší a zčervená ozobí, zatím ho mají růžové. Totéž u kačerů.

6.3.2015 09:37
slepicky. s. r. o.

XXX.XXX.82.122

Moc dekuji za rady.

6.3.2015 09:41
palo sk

XXX.XXX.73.18

slepicky. s. r. o. napsal(a):
Uz mam jen ty bile. A jeste jedna je dospela. Ale jak ma nabrat zkusenosti? No asi jeste pockam. Treba se zadari. Pockam do dubna. Asi zalezi na kazdym kusu.

Dobrý deň, dajte mu čas a on naberie tie "skúsenosti".Neverím tomu, že keď ste Vy nemala skúsenosti, že bola pri tom aj mama
Prajem pekný víkend a veľa malých pižmovčiat.
Palo SK.

6.3.2015 09:43
tereza.128

XXX.XXX.32.113

Však se dočkáte. Ať se daří!

7.3.2015 14:12
matus15

XXX.XXX.210.245

Moj kacer tiez kacicam pred pojimanim popravuje perie asi 2-5 minut a potom ju zacne pojimat.

8.3.2015 16:32
river

XXX.XXX.236.183

Mel jsem stejny problem ale uz se vyreseil kacerovi dlouho trvalo naz prisel jak pojimat ale kdyz zjistil jak tak za tyden (4.3) kachna zacala snaset kazdy den vajicko je (8.3) a mame uz 5 vajicek (kachna z lonska )

8.3.2015 18:06
luxdkas

XXX.XXX.55.68

Ja som si tiež myslel, že môj káčer nevie ako na to...mýlil som sa, dnes ma presvedčil o tom, že je pripravený stať sa otcom a kačica matkou...a išlo to pekne ako po masle tak som zvedavý, kedy znesie prvé vajíčko

Přidejte reakci

Přidat smajlík