Sháním malou infralampu do venkovního domečku pro kuřátka, chceme je tam přestěhovat ve 14 dnech, chci tam dát jednu žárovku a jednu infralampu, aby jim nebyla zima. Máte někdo zkušenosti, jak udělat domeček minimálně veliký? Aby probůh nevyhořely.
Anebo pokud máte nápad, nebo odkaz na netu, na tu infra...našla jsem jen pro štěňata..moc děkuji.
Procházející

XXX.XXX.57.5
Co je to malá?
Mám dvě infražárovky (E27) 250W, ale rozměrově malé rozhodně nejsou. Jsou již staré (používané minimálně až nepoužívané vůbec - těžko říci jestli člověk sáhl po té stejné nebo vždy po jiné), ale zdají se být stále v pořádku, jejich konstrukce je robustní.
Rozhodně by to chtělo keramickou objímku a to ne ten kripl jen s jednou jednoduchou packou na boku, který se rád ohne a buďto žárovky nesvítí nebo dochází k opalování.
Potom halogenové trubice 400W, o těch vím občas odejdou.
Pravděpodobně budete mimo dosah rozumné dopravy. Tak vám dám tip. Ty halogenové trubice, včetně jejich "objímek" a i s případným teplo odrážejícím plechem získáte asi nejlevněji z halogenového topidla které už nikdo nechce. Skuste se poptat v ekodvoře, dříve či později se tam objeví.
Já mám v odchovně dvě obyčejné 40cítky žárovky zapojené pralelně, kdyby jedna praskla, zůstane svítit a hřát do výměny alespon jedna. na nich mám navlečené ještě kompotové sklenice, aby se kuřata nespálila a nešlápla na drát pod proudem.tam jsou asi 14 dní, pak jdou do kurníčku, kde mají jako zdroj tepla zářič, vyrobený z keramických topných tyčinek ze starého topinkovače, a proti přehřátí opatřeného temostatem a doutnavkou ze staré žehličky a pochopitelně zajštěné králičím pletivem. úplně stačí poloha termostatu co byla na žehličce na silon, a podle pčasí přidávám nebo ubírám. až když je kuřatům měsíc přestávám topit úplně. pokud ovšem nejsou extrémní chladna.preferuji vlastní výrobu. možná by šla v nějakém krytu použít žehlička celá, což taky vyzkouším, protože je vždy lepší, mít po ruce eventuálně náhradní zdroj, čert nikdy nespí.
Procházející

XXX.XXX.99.205
Změna, ty infralampy jsem se rozhodl si ponechat a zužitkovat je na co jsou určeny, na případné nahřívání (jsou to staré lékařské lampy, dnes to u doktorů nenajdete).
Na stálé vyhřívání nejsou podle mne vhodné. Řekl bych, že ta jedna 250W žárovka dává více tepla než 400W halogenová trubice, což je mi trochu záhadou.
Pokud máte opravdu jen chov pro radost, budete mít jen pár kuřátek. Na ty stačí papírová bedna a 40W žárovka. U nás se to dělalo tak, že nad (nahoře) otevřenou bednou visí lampa a kolem kabelu je připevněný závěs, který překrývá vrch bedny. Tedy žádný průvan ani enormní ztráty tepla. Vzdáleností a případným rozhrnutím závěsu lze rozumně nastavit teplota.