Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2015 21:32
v007

XXX.XXX.110.207

Dobry den, mam 2 hedvabnicky,2 araukanky asi 6 nedel uz snasi
pak jeste 2 letou kocinku
kdy myslíte že by mohli zacit kvokat?
priblizne...

13.3.2015 21:35
dita73

XXX.XXX.238.133

Já chovám hedvábničky, ty většinou zadedají tak pos nesení 15-20 vajec, když se jim nechají.
Pokud vejce odebíráte, tak jim to asi bude trvat déle. Jestli chcete, aby zasedly, odebírejte a nahrazujte podkladkama, až zasednou, dejte jim vajíčka.

13.3.2015 21:54
v007

XXX.XXX.110.207

dita73 napsal(a):
Já chovám hedvábničky, ty většinou zadedají tak pos nesení 15-20 vajec, když se jim nechají.
Pokud vejce odebíráte, tak jim to asi bude trvat déle. Jestli chcete, aby zasedly, odebírejte a nahrazujte podkladkama, až zasednou, dejte jim vajíčka.

Aha. takže myslíte že pokud tam vejce nebo kodkladky necham, treba za 2 tydnu uz zacnou kvokat?!
jinak dekuji.

13.3.2015 21:57
v007

XXX.XXX.110.207

dita73 napsal(a):

Můzu se jeste zeptat, mam 2 hnizda na snaseni, ty 2 hedvabky nechodij s ostatnima na bidla, ale nocuji v jednom ze snasedel, je to normalni? mam pouze hedvabky.

14.3.2015 08:17
dita73

XXX.XXX.238.133

Moje hedvábničky taky nikdy nespaly na bidlech, i když jsem jim udělala extra nízká. Taky se namačkají do jednoho hnízda i s kohoutem. Kvočnu dávám sedět zvlášť do králíkárny, aby ostatní kolegyně pod ní nemohly snášet. Většinou kvočnám dám tak 24 hodin, aby si zvykly na to přestěhování do králíkárny, to tam mají podkladky, pak vyměním za vejce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2015 09:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mojehedvabnicky pravidelne kvokaji i pri odebirani vajec. Nechte jim cas. Me ted kvokaji obe, ale jeste nasazovat nechci a nemel bych cosmajlík Jinak ty moje se nakonec naucily spat na bidle diky kohoutovi, ale obcas se najde nektera, kteraradeji spi na zemi pod bidlem, navic mam hnizda nad kurnikem.

14.3.2015 19:07
v007

XXX.XXX.110.207

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mojehedvabnicky pravidelne kvokaji i pri odebirani vajec. Nechte jim cas. Me ted kvokaji obe, ale jeste nasazovat nechci a nemel bych cosmajlík Jinak ty moje se nakonec naucily spat na bidle diky kohoutovi, ale obcas se najde nektera, kteraradeji spi na zemi pod bidlem, navic mam hnizda nad kurnikem.

Děkuji vsem za rady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík