Rozbité vejce pod kvočnou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2015 14:27
jajura

XXX.XXX.84.7

Letos prvně zkouším líhnout pod kvočnou a už nastal problém. Je to z. Wyandotka, nechal jsem ji sedět 7 dnů na zkoušku a pak sem nasadil 13 vajíček. Dnes je to 6tý den. Při dnešní kontrole sem ale našel jedno vajíčko venku z hnízda a připadalo mi jako vypité. Vodu a pšenici má asi metr od hnízda aby musela vstát. Tak nevím co se mohlo přihodit? Vajíčka sem očistil mírně navlhčeným hadříkem, naštěstí nebyla až tak moc polepená. Teď mám trochu obavy aby nebylo další a další… Jak sem říkal je to první líhnutí pod kvočnou vždy sem líhl jen v líhni.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2015 15:09

jajura napsal(a):
Letos prvně zkouším líhnout pod kvočnou a už nastal problém. Je to z. Wyandotka, nechal jsem ji sedět 7 dnů na zkoušku a pak sem nasadil 13 vajíček. Dnes je to 6tý den. Při dnešní kontrole sem ale našel jedno vajíčko venku z hnízda a připadalo mi jako vypité. Vodu a pšenici má asi metr od hnízda aby musela vstát. Tak nevím co se mohlo přihodit? Vajíčka sem očistil mírně navlhčeným hadříkem, naštěstí nebyla až tak moc polepená. Teď mám trochu obavy aby nebylo další a další… Jak sem říkal je to první líhnutí pod kvočnou vždy sem líhl jen v líhni.

Není to moc vajíček pod zdrobnělou wyandotku? Vajíčka je lepší oškrabat nechtem a nebo jemným smirkovím papírem než čistit vodou, Míra.

31.3.2015 15:49
v007

XXX.XXX.110.207

jajura napsal(a):

Mám stejný probém s hedvábničkou- zespodu na prsou je uplne hola jak si to vytrhala aby vejce zahrala, ale mela velka vejce australek a v asi po 5 ti dnech bylo jedne pryč-ale kvočna měla zobák od žloutku, no dnes po 12 dnech prijdu a zbylo jen 1 - dalsi tri byli pryc :o voda A KRMENI je asi metr od hnizda, sama pravidelne rano i vecer zrala
podotykam ze je mlada snesla asi 20 vajec a kvoka poprve.

31.3.2015 15:53

v007 napsal(a):
Mám stejný probém s hedvábničkou- zespodu na prsou je uplne hola jak si to vytrhala aby vejce zahrala, ale mela velka vejce australek a v asi po 5 ti dnech bylo jedne pryč-ale kvočna měla zobák od žloutku, no dnes po 12 dnech prijdu a zbylo jen 1 - dalsi tri byli pryc :o voda A KRMENI je asi metr od hnizda, sama pravidelne rano i vecer zrala
podotykam ze je mlada snesla asi 20 vajec a kvoka poprve.

Bude to kvočnou, ale no kvoká poprvé, ale jestli to udělá i příště tak nezbývá než se jí zbavit když se to už naučila, Míra.

31.3.2015 18:19
host

XXX.XXX.156.19

Nemáte náhodou vejce se slabou skořápkou?to pak neodolá ani slepice která to jinalk nedělá, ale tak se to naučí.

31.3.2015 19:16

13 vajec mi prijde hodne, mohlo se stat, ze jedno rozmackla, ochutnala a... Nasazuji jiz 3. Rokem stejne kvocny hedvabek a take še mi letos poprve stalo, ze ze 7 dve rozbila, resp. Z jednoho zbyly jen skorapky a druhe bylo nakraple. Ale spise to prisuzuji vrteni v hnizde, prestoze sedela uz druhym dnem, nez jsem podsadil a je to kvocna osvedcena. Nekdy se holt nezadari

31.3.2015 19:17
v007

XXX.XXX.110.207

host napsal(a):
Nemáte náhodou vejce se slabou skořápkou?to pak neodolá ani slepice která to jinalk nedělá, ale tak se to naučí.

Ne, slabe vejce to nebudou, mam je od znameho zkuseneho chovatele, dal mi je a vedel ze jsou na lihnutí, sam se tomu divil.

31.3.2015 19:53
jajura

XXX.XXX.84.7

Také nemám slabé skořápky. Ale co když zítra bude rozbité další? Dat do líhně? Nebo nasadit druhou kvočku? (ted mi kvoká ještě asi 5 wyandotek). Co se týká toho že je 13 moc to nevím. Jsou to vejce z. w. o průměrné gramáži 42g, sledoval jsem jestli nějaké nekouká ven ale měla všechny pod sebou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík