Penedesenca - náhrada za maransky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2015 14:33
oskar222

XXX.XXX.103.2

Delší dobu přemýšlím nad nahrazením maransek, nenáší zcela jak si představuji, i když snáška není pro mě hlavní atribut, ale zaujalo mě toto plemeno i kvůli jeho vzhledu, které je pro mě líbivější a ne tak těžkopádné jako maransky. Snáší též tmavá vejce a má zajímavý hřeben. Nevíte zda lze po ČR sehnat toto plemeno, případně jak je na tom s chovem v sousedních zemích? děkuji za příspěvky.

4.4.2015 15:58
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Skús osloviť členov Klubu:
http://www.sv-katalanischer-huehnerrassen.de/Home.htm

Možno by Ti niektorý z nich poslal nás. vajcia.

4.4.2015 17:55
oskar222

XXX.XXX.103.2

Díky Peter za odkaz, nevíte jak se řeší placení ze zahraničí? díky.

5.4.2015 03:00
beginner

XXX.XXX.210.6

Penedesenca má s Maranskou společnou snad jen barvu vajec. Měla by mít tmavší vejce než Maranska, ale podle fotek na internetu mi to nepřijde. Penedesenca je přelétavá, k lidem ostražitá, nesnáší omezený prostor a vzhledem k tomu, že pochází ze Španělska, je skvělá ve snášce v teplém podnebí, ale ne moc dobrá v chladném počasí. Snáška se u ní uvádí 3 vejce/ týden. Jeden chovatel píše, že snáší 200-240 vajec, ale asi bude záležet na místě chovu.

5.4.2015 07:35
oskar222

XXX.XXX.103.2

Bohužel napsali mi trochu nesrozumitelnou větu a já umím jen základy nj
treba:
Aber Freunde kommen immer mal hin! - to mal hin je pro mou nemcinu uz dost neznámé :(
Jinak pokud bude barva plus minus stejná jako u maransek, tak to bude OK.
Ono to s tou krotkostí je takové všelijaké, vždy jsme měli slepice a vždy se ochočily, i třeba o hamburčankách se píše jak jsou divoké atd., a zobaly beztak z ruky, stejně tak vlašky atd., takže si nemyslím, že to bude taková divočina :) Maransky dobře snášejí v chladnější části roku, naopak od května do září je to u nich katastrofa - aspon u mě, to minorky si v létě poradí o dost lépe.

8.4.2015 19:05
oskar222

XXX.XXX.103.2

Bohužel asi jinak než z výstavy v Německu sem člověk toto plemeno nedostane :( Kdyby někdo vedel jak na to, nebyl by problém si pak rozdelit naklady apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík