Dobry den, v lednu jsem si z nemecka dovezl slepice a stale mi nenesou, jiz kdyz jsem je kupoval byly pekne rostle a vzhledem temer dospele, stare a vynesene byt nemohou protoze jsou hezke a operene, kdyz vim jak vypadaji nase nosne slepice po dvou letech nejde to srovnavat.minimalne stari slepic bych videl na 7-8mesicu, jde o velke plemeno ale i tak mi ostatni v tomto veku jiz snaseji.dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

husy123
napsal(a):
Dobry den, v lednu jsem si z nemecka dovezl slepice a stale mi nenesou, jiz kdyz jsem je kupoval byly pekne rostle a vzhledem temer dospele, stare a vynesene byt nemohou protoze jsou hezke a operene, kdyz vim jak vypadaji nase nosne slepice po dvou letech nejde to srovnavat.minimalne stari slepic bych videl na 7-8mesicu, jde o velke plemeno ale i tak mi ostatni v tomto veku jiz snaseji.dekuji.
Vyfoťte a vložte sem, takhle Vám nikdo neporadí, když je neviděl a věštit většina z nás neumí...
husy123
napsal(a):
Já nevím, dám vám ale naši zkušenost.
Předloni jsem koncem léta dostal od kámoše nádhernou Maransku a dvě Bílefeldky z jeho odchovu. On to ale koupil od nějakého soukromníka (od dvou) z líhně jako malinké a vypiplal.
Bílefeldky začaly snášet až ve věku 32 týdnů. Maranska dřív, už po 30 týdnech. Nesla jen měsíc a dost! Podobně Bílefeldky, nesly bídně asi 3 měsíce a dost.
Vloni na Velikonoce se nám pod kvočnou vylíhla naše kuřata, ovšem z vajec od toho kámoše. Vypiplala je kvočna a my, dopřáli jsme jim vše, jak se má. Zatímco bílefeldky nějak sem tam snesly, Maranska nic. Chtěl jsem jí dát do polívky. Nerad to pařím a kuchám a tak přežila jak M, tak i obě B.
Z našich kuřat byly tři M a dvě B, zbytek byli kohouti. Dlouho, předlouho nezačínaly nést, zase jim to trvalo asi 28-30 týdnů, už nevím přesně, asi déle.
Dnes nesou jak o život! Bohužel nevíme, která je o rok starší M a ani které dvě B jsou ty o rok starší. Nesou všechny tak, že nám lezou oči z důlků, M líp,4 M za týden dokážou snést v průměru 17 a víc vajec. Na to, že jsem chtěl "starou" popravit a že čistokrevné slepice nejsou šlechtěné na snášku jsme spokojeni nadmíru.
Vysvětlení? Myslím, že je to "spartánské" zacházení u kámoše. On krmí jen zrním, necrcá se s míchanicemi, s nějakým přilepšením, má velkého čokla a několik koček a vše od masa a jiných zbytků z domácnosti sežerou zbyteční "mazlíci" a tak jím vypiplané slepice pauzírují, nesou blbě, spíš nenesou. Po roce ozdravné kůry u nás nesou dobře.
Staré české přísloví: "dej krávě do držky, ona ti dá do dížky"
A tak vytrvejte, chovatel Němec to dělá na kšeft, vypadá to OK, ale užitkovost mizerná. Starejte se o ně dobře a ony se vám odvděčí. Holt to bude trvat rok než se dostanou do kondice. Jestli jsou ale už dvouleté, pak jak se říká: "babo raď".
Já to vidím tak, kdyžtak mě opravte. U kuřat vylíhlých na jaře (jak se to bylo původně zvykem), slepičky přijdou do snášky na podzim, když to dobře dopadne nebo je zkracující se den v nástupu snášky zastaví (což není, na škodu, aspoň dorostou) a začnou snášet po novém roce. Nesou pak část zimy, jaro, léto až do podzimu, kdy přepeřují, snášet pak zase začnou v lednu. Nyní v čase líhní, případně nedočkavci, když mají kvočnu, nasadí na podzim nebo v zimě. Takové kuřičky začnou snášet během léta, no a pak přijde podzim a ony se po dvou měsících snášky dají do častečného přepeřování a snášet začnou zas až po novém roce. Na a pak se tady spousta lidí diví, že jim slepice nenesou….
husy123
napsal(a):
Dobrý den, a co fotky? Byl by nějaké? A jaké plemeno to je?