Pizmovka - vsechna vejce pukavci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2015 13:11
lampy

XXX.XXX.34.229

Mam dve pizmovky a kacera ruansky. nanesly vejce a jedna s nich na ne sedla bylo jich dost pres 20 nejake postupne vyhazela. sedla v pulce brezna kacer skakal po kachnach dost. dnes 35 jden kdyz se sla nazrat jsem sel skontrolovat hnizdo a bylo tam 17vajec a vsechny pukavci. co se mohlo stat kachna mela na sezeni absolutni klid. jsou to prvnicky i kačer. napada me ze byla jeste dost zima kdyz vejce nesly jsou v jedne zdene mistnustce 2x2m ale dvere otevreny nonstop. dik za rady druha kachna ted zacina nest tak uvidime. pod tou co mela pukavce sedi porad. dostala slepici vejce.

milan78

20.4.2015 14:16
milan78

XXX.XXX.227.76

lampy napsal(a):
Mam dve pizmovky a kacera ruansky. nanesly vejce a jedna s nich na ne sedla bylo jich dost pres 20 nejake postupne vyhazela. sedla v pulce brezna kacer skakal po kachnach dost. dnes 35 jden kdyz se sla nazrat jsem sel skontrolovat hnizdo a bylo tam 17vajec a vsechny pukavci. co se mohlo stat kachna mela na sezeni absolutni klid. jsou to prvnicky i kačer. napada me ze byla jeste dost zima kdyz vejce nesly jsou v jedne zdene mistnustce 2x2m ale dvere otevreny nonstop. dik za rady druha kachna ted zacina nest tak uvidime. pod tou co mela pukavce sedi porad. dostala slepici vejce.

Pokud to byli pukavci, je chyba v oplozenosti a ne v tom, jak a kde kachna seděla. To znamená, ze všechna vejce byla neoplodnena, tzv.Čistá.U tohoto způsobu křížení se Stava dost často, ze je nízké procento oplodnenych vajec, nebo dokonce vůbec žádná. Viz. Vas případ.Vždycky je lepší křížit to opačně, tzn. Kačer pizmovy X kachna ruanska, ale ani tady není výsledek vždy 100%.Ještě prohlednete vejce druhé kacce a pokud se bude situace opakovat, doporucuju vyměnit kacera, ve Vasem případě za pizmaka. Tam bývá oplozenost i 100%

20.4.2015 15:45
Žanetka

XXX.XXX.174.248

Soused chová také stejně jako vy.Pižmovky a kačer ruanky již několik let čeká kačer pojímá ale ještě se nedočkal kachňat, a poradit si nechce nechat at vymění kačera-takže má rada vyměnit za pižmáka a budete spokojená já měla pižmovky jen dvě a kačenek bylo kam jen oko pohlédlo.člověk se stará aby měli vše a vím jaké to je když čekáte tak dlouho a pak nic, takže neztrácejte čas čekáním, tady na inzerci je dost lidí co by rádi prodali a vy budete ráda že jste se dočkala a neztratila rok chovu.Když koupíte dospělého tak ještě letos se dočkáte kachňátek.

20.4.2015 19:08
luciasr

XXX.XXX.219.2

Co píší ostatní je sice pravda, ale mohlo se stát i něco během sezení (vejce na začátku sezení zastydla apod.) Pižmovky mám 1.2 kmen a loni mi jedna kačena vyseděla celou snůšku a druhá měla všechna vejce pukavce, jak píšete. V kačerovi to tedy nebylo. Letos se mi to otočilo. Kačena, co nic nevyseděla, má hnízdo plné a dle kontroly se zárodky vyvíjejí, jak mají. Zato druhá kačka neví, kam sednout asi ji z hnízda vyhnala škodná.

20.4.2015 23:54
karji

XXX.XXX.13.77

Já to samé, ale u krůt. Vloni všechna vejce v pořádku, letos sedla krůta na 15 vajec a všechno jsou pukavci. Krocan pojímá každý den. Objednala jsem tedy náhradní vejce od pani z Pyšel. Tak uvidíme jak to dopadne. Už jste někdo od ní měl vejce?

21.4.2015 06:55
lampy

XXX.XXX.34.229

milan78 napsal(a):
Pokud to byli pukavci, je chyba v oplozenosti a ne v tom, jak a kde kachna seděla. To znamená, ze všechna vejce byla neoplodnena, tzv.Čistá.U tohoto způsobu křížení se Stava dost často, ze je nízké procento oplodnenych vajec, nebo dokonce vůbec žádná. Viz. Vas případ.Vždycky je lepší křížit to opačně, tzn. Kačer pizmovy X kachna ruanska, ale ani tady není výsledek vždy 100%.Ještě prohlednete vejce druhé kacce a pokud se bude situace opakovat, doporucuju vyměnit kacera, ve Vasem případě za pizmaka. Tam bývá oplozenost i 100%

Tak uvidime necham kacera do konce sezony. popripade neuspechu u druhe kachny vlozim dalsi snusku co snesou treba v lete do lihne kdyz ani tohle nevyjde,.tak to holt budu museti zdat a poridit k nim pizmaka.

milan78

21.4.2015 11:50
milan78

XXX.XXX.227.76

luciasr napsal(a):
Co píší ostatní je sice pravda, ale mohlo se stát i něco během sezení (vejce na začátku sezení zastydla apod.) Pižmovky mám 1.2 kmen a loni mi jedna kačena vyseděla celou snůšku a druhá měla všechna vejce pukavce, jak píšete. V kačerovi to tedy nebylo. Letos se mi to otočilo. Kačena, co nic nevyseděla, má hnízdo plné a dle kontroly se zárodky vyvíjejí, jak mají. Zato druhá kačka neví, kam sednout asi ji z hnízda vyhnala škodná.

Pukavec= neoplodnene zkazene vejce. Pokud by byl ve vejci odumrely zárodek, už to není pukavec a zárodek by byl ve vejci po rozbití vidět. Takže se během sezení nic nestalo. Prostě vejce nebyla oplodnena.

21.4.2015 12:05
luciasr

XXX.XXX.219.2

milan78 napsal(a):
Pukavec= neoplodnene zkazene vejce. Pokud by byl ve vejci odumrely zárodek, už to není pukavec a zárodek by byl ve vejci po rozbití vidět. Takže se během sezení nic nestalo. Prostě vejce nebyla oplodnena.

Nebo vejce zastydla hned na začátku sezení a zárodek by se pak v té kaši špatně hledal.

milan78

21.4.2015 13:37
milan78

XXX.XXX.227.76

luciasr napsal(a):
Nebo vejce zastydla hned na začátku sezení a zárodek by se pak v té kaši špatně hledal.

Přesto by tam byla krvavá stopa patrná.

milan78

21.4.2015 13:42
milan78

XXX.XXX.227.76

Nejlepší bude, když zadavatel sam napíše, jakou konzistenci vejce po rozbití měla.Pokud byla oplodněn, budou se lišit od neoplodnenych.

12.5.2015 04:38
lampy

XXX.XXX.34.229

lampy napsal(a):

Tak napodruhe neuspech ze slepicich vajec vlozenych pod kachnu nula.slepice mlade hibridky kohout mlady orpington, nevim kde je chyba mam jeste ty same vejce v lihni tak se uvidi.ale tod otazka co s kachnou sedela na dvou varkach neuspesne ale na hnizde sedi furt jak pribita a to pres 55 dni jak to resit poradte dalsi veje ji cpat nechci to us by byl hardcore.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2015 11:46

Orpington x hybridky, nic moc kombinácia, takže tú stratu ľahšie unesiete. Kačke zamedziť prístup k hniezdu.

12.5.2015 21:23
luciasr

XXX.XXX.219.2

Nebo jí podstrčte káčata, která začne vodit. Něco kupte na trhu nebo od jiného chovatele. Ještě se zeptám, co je u vás hybridka?

13.5.2015 21:58
lampy

XXX.XXX.34.229

luciasr napsal(a):
Nebo jí podstrčte káčata, která začne vodit. Něco kupte na trhu nebo od jiného chovatele. Ještě se zeptám, co je u vás hybridka?

No o tom sem premejslel koupit kacata ale kde jedine redhost usteckem kraji a aby nebyla stara vic nez pet dni. hibridky mam z gyronu slovensko-holokrcky

barnetta

15.6.2015 09:48
barnetta

XXX.XXX.113.50

Dobrý den,

obracím se na vás s prosbou, kdo poradí... mám 3 kačenky pižmovky a jednoho kačera pekinského... je možno toto spojení?
dnes jsem ve výběhu našla jedno vejce...uprostřed... bez hnízda.. ničeho...

co s ním?
je šance, že kačka snese další? či že zasedne? či zda je spojení vubec možné..?
a co s vejcem dělat. sebrala jsem jej.. protože bylo v blátě, v místě, kde kachny krmím...

moc děkuji, budu ráda, za jakoukoliv informaci.

15.6.2015 10:32
ovecka

XXX.XXX.0.0

Je to úplně stejný případ jako u zadavatele na začátku. Oplozenost bude velmi nízká nebo nulová. Pokud chcete alespoň trochu slušná násadová vejce, kachny musí mít snášková hnízda s podkladky - nejlépe budky.
POKUD CHCETE INFORMACE, JE JICH TU NA iFAUNĚ VELKÉ MNOŽSTVÍ, JENOM HLEDAT A ČÍST!
Dana.

15.6.2015 15:32

Mě by celkem zajímalo, kolik z Vás, co tu píšete, že z křížení se spojením Cairina x Anas je skoro nulová oplozenost, někdy nějaké vlastní mulardi vůbec měl. U mě ze stejného spojení z 18 vajec 15 kachňat.Sousedka 2 kachny pižmové,19 a 22 vajec, celkem 35 kachňat.Problémem je neplodnost těchto hybridů. Občas se může vyskytnout jedinec co i snáší, ale neplodný je stejně. A zajímavé je i zbarvení z tohoto křížení(kachny čistě bílá linie, kačer samozřejmě žlutý), všechna kachňata jsou černobílá, v dospělosti černá barva převládá.
Pokud tedy kachnám vytvoříte podmínky blížící se ideálu, pro pojímání pekiňáka je ideální vodní plocha, tak se potomstva dočkáte.
A taková perlička na závěr.Sousedka měla jako první u svých kachen klasického pižmáka, ale z prvních dvou hnízdění se jí nevylíhlo vůbec nic.Pravděpodobně byl kačer starší a již neplodný, i když je celkem často pojímal.No a nedařilo se jí sehnat hned druhého, tak vzala zavděk z nouze i zapůjčení pekiňáka od jiného souseda.A hned další hnízdění úspěšné.Dnes už má zase kačera pižmovky a kachny jí začínají znovu snášet, tak uvidíme jaká bude tentokrát úspěšnost s dvouročkem.

16.6.2015 09:37
ovecka

XXX.XXX.0.0

Zkušenost mám: pižmák x kachna ruánská - přes 50 vajec v líhni,4 oplozená,2 vylíhlá (2 ukončený vývoj asi do 20.dne). Ta samá kachna x kačer saský - 80% oplozenost,95% líhnivost (letos opět přes 50 vajec). Pod kvočnami se vylíhlo všechno to, co bylo oplozeno.
Pojímání na suchu, voda jen v korytě, kam byl kačer líný lézt. Dana.

16.6.2015 09:39
ovecka

XXX.XXX.0.0

Jo a pižmák měl spolu s ruankou ještě pižmovku a ta vyvedla 21 kachňat z 25 vajec. Takže pižmák v pořádku. Dana.

16.6.2015 09:52
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Tak u nás skóre: kačer ruánský x kachna pižmová: 2x snáška a pokaždé všechny vejce neoplodněné. V průběhu snášení jsme jí sehnali pižmáka kačera. Poslední vejce co snesly byly už oplodněné a má od včera vyseděných 9 kachniček.
Kačer ruánský x kachna ruánská. První snáška vajec od mladé kachny jen 3 oplodněné, jedno vylíhnuté v líhni, co mělo křivou nožku a pošlo. Druhá snáška 11 oplodněných vajec, z toho 10 kachňat. Fotka dneska z rána - jsem to nechala na kachně když seděla. Jinak kachnu doteď nevím, jestli je to ruánka, nebo kříženec s divokou. Kupovali jsme jí jako ruánskou, ale přijde mi menší než by měla být.

Přidejte reakci

Přidat smajlík