Otužování kuřat! Ale jak?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2015 12:38
skipr

XXX.XXX.186.38

Dobrý den,
mám pětidenní kuřátka - 13 kousků. Jsou umístěná v pokoji po dětech a vyhříváme je infra lampou. Mohu je otužovat tak, že lampu připojím na časování a budu jim např. hodinu svítit a lampu vypnu na čtvrt hodiny? V noci zřejmě nechat stále infra zapnuté.

Zvedat lampu, kterou bychom museli připevnit ke stropu, se nám nezdá ideální.
/úplní začátečníci/.
Děkuji za odpověď.

skipr.

21.4.2015 13:00
padu

XXX.XXX.71.118

Dobrý den
Já otužuji malé kuřátka tak že kde nedosáhne lampa dám vodu.
Zaprvé se voda neohřeje a za druhé kuře musí k vodě do mín vytopeného prostoru a tím jak se jde napít tak se otužuje.A po naití hned utíká pod lampu nebo pokud je tam fajn teplota tak se i zdrží v mezi prostoru lampy a vody...koukejte a hrejte si.zkoumejte.
Pokud vodu nemužete dat dostatečně daleko a je v té bedně tak bych to neřešil měl jsem to přesně jako vy a odchov byl uspěšný.

21.4.2015 13:04
Vocásek

XXX.XXX.45.3

Otužovat postupným snižováním teploty v odchovně, ať zvedáním lampy nebo snižováním příkonu, zvedat lampu je ideální

21.4.2015 13:12
kastef

XXX.XXX.138.131

Já mám do 10 dní jen jednu bednu a kuřátka pořád pod stejným zdrojem, který se dá trochu nadzvihnout.Pak přimontím další bednu s otvorem, otevřu otvor do té původní, a do té nevyhřáté umistím jídlo a vodu-koukají na to dvě hodiny jak puci/ hlavně někteří asi trošku hloupější jedinci .Ale pak pochopí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík