Dobrý den, pořídili jsme si kuřice cca 22 týdnů staré, zajimalo by me zda se naučí sami hřadovat nebo je jim třeba zamezit přístup ke snůškám. Máme je cca týden a krásně spí na seně, přičítala jsem to tomu že nejsou od chovatele na hřady zvyklé ale místo hřadování se do snůšky nacpou třeba dvě a tisknou se k sobě. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

terka.broucek
napsal(a):
Jak to myslíte? pravdou je že kurník partner ztloukl sám a nechal se inspirovat radami odsud jako hřady byli použity střešní latě a mají stržené hrany od sebe jsou 40 cm. Což by melo stačit.
Koupene kurice jsiu vyrostle v hale, takze na hrady zvykle nejsou. Musite je to naucit, par dni vecer posadit na hrady a docasne zakryt snasedla, jinak si tam navyknou a az zacnou snaset budete mit vejce od trusu.
Frufru děkuju, myslela jsem si to, ještě me napadlo že jim vadi okno které maji u hřad ale po tom co jsem si načetla že jse dela i cela stena jako okno si spíš myslím že zjistily že to je na seně pohodlnější a hlavně hřady od chovatele neznají, jak dlouho by jste doporučoval nechat snašedla přesnoc zakrytá?

Ja som moje učila tak, že som vždy večer zašla do kurníka a poukladala ich na bidla. Potme už dole nezídu a ostanú sedieť.
No me to trochu komplikuje fakt ze kurnik nemá dviřka ze strany ale "padací dno" aby jsme podlahu pod hřady mohly jen vymect - to je vynález mého partnera, otvíraci je stena kde jsou snášedla ta se dá otevřít cela ale na hřady nedosáhnu, Zatím jsem zakryla snášedla a budu doufat že to holky pochopí, ještě se zeptám jak dlouho jste je dávala na hřady než si zvykly?
javorka
napsal(a):
To je různé, moje loňské to pochopily snad za měsíc. Ale to je asi extrém. Mám pocit, že slepičky co jsem kupovala před tím to zvládaly tak po deseti dnech. Ale předtím jsem je poctivě usazovala.
Právě jsem se vrátila od holek a jsou docela chápavé, do snášedel nemůžou tak jsou pěkně naskládané na hřadech ani jsem se s nimi nemusela dohadovat. Tak budu trpělivá. Děkuji.

terka.broucek
napsal(a):
Frufru děkuju, myslela jsem si to, ještě me napadlo že jim vadi okno které maji u hřad ale po tom co jsem si načetla že jse dela i cela stena jako okno si spíš myslím že zjistily že to je na seně pohodlnější a hlavně hřady od chovatele neznají, jak dlouho by jste doporučoval nechat snašedla přesnoc zakrytá?
Klidně 14 dnů, ještě snášet nebudou,.
Dnes je máme přesně dvanáct dní a holky daly 14 vajec máme jich 6. vzhledem k tomu že poznám akorát slepici a kohouta musim chovateli verit, že to je Dominant, a protože jsme si vzali kvuli detem 3 barvy tak si i dovolim říct že vim které nesou a zatím nesly akorát přes den tak doufám že tomu bude i po celou dobu jejich učeni hřadovat. Otázka věku je horší protože 14 dni rozdílu u nich nepoznám a vzhledem k tomu ze jsou z vtšího chovu tak bych i veřila že budou různého staří.

terka.broucek
napsal(a):
Dnes je máme přesně dvanáct dní a holky daly 14 vajec máme jich 6. vzhledem k tomu že poznám akorát slepici a kohouta musim chovateli verit, že to je Dominant, a protože jsme si vzali kvuli detem 3 barvy tak si i dovolim říct že vim které nesou a zatím nesly akorát přes den tak doufám že tomu bude i po celou dobu jejich učeni hřadovat. Otázka věku je horší protože 14 dni rozdílu u nich nepoznám a vzhledem k tomu ze jsou z vtšího chovu tak bych i veřila že budou různého staří.
Tak to jsem se tedy pekne seknul ...kazdopadne kdyz jim k veceru snasedla zakryjete, kdyz k nim muzete, tak by se to mely brzo naucit, ze se spi jinde. Ale rano budete muset snasedla odkryt, slepice snasi vetsinou rano ci dopoledne.