Volba vhodného plemene pro začátečníka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

monikasimi

14.5.2015 08:08
monikasimi

XXX.XXX.51.56

Dobrý den, chtěla bych požádat o rada. Chtěli bychom si pořídit pár slepiček na předzahrádku, která má asi 30 m - mám představu na začátek tak tři. Mám zatím předvybraná tři plemena: šumavanky, velsumky nebo plymutky. Plemono by mělo splnovat několik parametrů: otužilé, nenáročné, spíše klidné (nehlučné), určené hlavně na snášku. Pak bych se chtěla zeptat jestli existuje nějaké plemeno, které není moc hlučné? Ještě k výběhu, byla by tu možnost i slepičky pouštět ven, ale opět nevím které plemeno je v hodné k tomu, aby se vracelo?
Moc děkuji za každou radu.

14.5.2015 08:44
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Zdravím, záleží, kde přesně bydlíte pokud někde u hor, tak jsou na místě české zlaté kropenky, které splňují vaše požadavky čili jsou otužile a mají dobrou snášku nebo možná i ty šumavanky, ale na snášku můžu doporučit jedině leghornky nesou opravdu dobře, a jelikož to je lehké plemeno moc toho ani nesežere. Ze začátku budou možná trochu plaché, ale to každé zvíře, které příjde do nového prostředí. Jinak vracet se vám budou všechny stačí mít zavřené 1-2 dny, aby si zvykly, ale já to třeba dělám tak, že jak si je přivezu tak je dám do ohrádky k večeru pustím, a zaženu do kurníku. Tak přeji ať dobře vyberete.

monikasimi

14.5.2015 09:22
monikasimi

XXX.XXX.51.56

Moc děkuji za rady. Pro upřesnění, na horách nejsme, jsme z Plzně severu, ale přezdívá se to tu česká sibiř smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík