Husy_divohusy

XXX.XXX.128.42
Jednoroční husa snesla 10 vajec, seděla na nich jak přibitá. Bohužel nějaká porozbíjela, nějaká byla neoplozená, ve zbylých zárodky odumřely ještě před vylíhnutím, takže nemáme nic.
Když si teď řeknu, že přece jen chci mít nějaká housata, má smysl koupit nějaká nabízená jednodenní a dát je huse k "adpoci"? Bude pro ně stará husa nějakou přidanou hodnotou?
Husy_divohusy

XXX.XXX.128.42
Jsem chovatel-začátečník a husy je mi fakt líto, když se tak nadřela ;-)
Nicméně moje otázka směřuje spíš k tomu, jestli nová (cizí) housata přijme a bude se o ně starat - zahřívat, vodit a jánevím co všechno je jim schopna poskytnout, nebo ne.
Husy_divohusy
napsal(a):
Jsem chovatel-začátečník a husy je mi fakt líto, když se tak nadřela ;-)
Nicméně moje otázka směřuje spíš k tomu, jestli nová (cizí) housata přijme a bude se o ně starat - zahřívat, vodit a jánevím co všechno je jim schopna poskytnout, nebo ne.
Ano pokud husa ještě stále sedí, tak housata příjme, ale podstrčit jí je musíte v noci.
boficaklip

XXX.XXX.159.162
Urcite by ste mali kupit ja si myslim ze z toho budete mat radost
Adopce se povedla, husa mladé přijala, už je má na hřbetě a zahřívá. Houser hlídá vchod do husníku, hotová monogamní idyla.
Ani to nemuselo být v noci. Naše husa sice není žádný génius, ale nemyslím, že by ji potmě šlo oblafnout nějak snáz než obvykle. Krom toho, housata přesně věděla, na koho se mají začít sápat.
Tak jim držte pařátky, ať zvládnou i další kroky.