K...

XXX.XXX.156.6
Dobrý den,
je zapotřebí dávat slepicím pitnou vodu z kohoutku, nebo stačí normálně dešťovka? Díky za odpověď.
K...
napsal(a):
Dobrý den,
je zapotřebí dávat slepicím pitnou vodu z kohoutku, nebo stačí normálně dešťovka? Díky za odpověď.
Já osobně bych dával pitnou vodu, nemůžete vědět, co voda se střechy spláchla a máte na problém zadělaný.Zeptám se Vás, vy by jste pil-la pitnou vodu?Určitě ne, tak dávejte raději pitnou...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jde o to, jakčasto budete vodu měnit, ona se Vám dešťovka rychleji zazelená.
K...

XXX.XXX.156.6
chovatel 30
napsal(a):
Já osobně bych dával pitnou vodu, nemůžete vědět, co voda se střechy spláchla a máte na problém zadělaný.Zeptám se Vás, vy by jste pil-la pitnou vodu?Určitě ne, tak dávejte raději pitnou...
Vaše otázka "Zeptám se Vás, vy by jste pil-la pitnou vodu?Určitě ne" zní ovšem zajímavě, protože třeba já piju jenom vodu pitnou. Ale chápu, jak jste to myslel.
Mám svedenou dešťovou vodu do nádrže která je krytá před přímím sluncem a ve svodu je jednoduchý filtr proti nečistotám. Dešťovku dávám řadu let králíkům, slepicím i prasatům
a bez problémů. V přírodě jí také nemají z kohoutku.Navíc při dnešních cenách vodného+stočného, našem počtu zvířat a spotřebě...
U králíků navíc vodu upravuji okyselením.
K.

XXX.XXX.156.6
Děkuji moc všem, kteří si udělali čas a na otázku odpověděli. Ale popravdě - jsem stále na vážkách, protože jsou tady jedinci, kteří si stojí za dešťovou vodou a druzí jsou zase jen pro pitnou. Tak tedy nevím
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138
No já dávám dešťovku, kdykoli je alespoň jakž takž kvalitní. Jinak v dešťovce sám vařím a když je čerstvá a čistá (ta co spadla až po vyčištění vzduchu) tak ji i piji, takže nechápu co pro ti ní kdo máte... o praní prádla a zalévání nemluvě.
K.
napsal(a):
Děkuji moc všem, kteří si udělali čas a na otázku odpověděli. Ale popravdě - jsem stále na vážkách, protože jsou tady jedinci, kteří si stojí za dešťovou vodou a druzí jsou zase jen pro pitnou. Tak tedy nevím
Tak to v životě chodí, posbírají se informace, ale rozhodnout se musí každý sám
ojgwalt

XXX.XXX.161.105
No já dávám také dešťovou pokud je a je dobrá. Také s ní plním koupací nádrže vodní drůbeže. Je ale pravda, že nejmladším kuřatům atd. dávám raději pitnou vodu. Jinak hlavně přes léto používám ACIDOMID nebo jablečný ocet. Protože se ta dešťovka rychleji zelená jak již zde bylo napsáno. Mám 2 tisíci litrové nádrže na dešťovou vodu které stojí ve staré zděné garáži. Nejde tam přímé slunce a je tam chladno. A potom spousty sudů kolem dokola. Toto řešení jsem se rozhodl využít jelikož účty za vodné a stočné byla už neúnosné. Hlavně díky vodní drůbeži a častému měnění koupací vody.