Jak rychle rostou kuřátka Bresse g.?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2015 09:16
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Dobrý den
má zde nějaký chovatel zkušenosti s tím jak rychle rostou kuřata B.g.?
Já jsem z nich relativně překvapená. Mojím jsou akorát 4 týdny (líhnuté 25.4.) a 2 kohoutci vypadají jako miniaturky velkých. A začínají kykyríkat a jeden se snažil pojímat stejně starou slepičku. Můj muž z toho měl velkou legraci. Oproti B.g. mám i ve stejný den líhnuté Žerzejské obry a ti jsou doopravdy mini. Ze začátku mezi němi nebyl rozdíl ale nyní jsou ty Bressy doopravdy dál.

26.5.2015 15:21
jenca

XXX.XXX.161.32

Bressy jsou jedno z nejrychlej dospívajících plemen u mě rostou do dospělosti o třetinu rychleji než vlašky. Při porovnání s těžkými plemeny(Žerzejský obr), u kterých je vývoj ještě delší, je rozdíl samozřejmě obrovský. Nicméně myslím, že vámi předkládané krmivo není vhodné, z obrázku není poznat co za sypkou směs to je. Ale u slepic na maso je potřeba pohlavní dospělost co nejvíce oddálit, jinak vám nejspíš nedorostou do požadované velikosti. Váš kohoutek má hlavu jako můj při porážce. Přikládám fotky svých kuřat ve věku 50 70 a 80 dní ani nejstarší(1,5 kg po vykuchání - pro mě, z chuťového hlediska, ideální porážková váha) ještě nekokrhají a nepojímají se. Nemůže to být ani kmenem, mám bressy ze 3 různých míst v evropě všechny rostou +- stejně rychle.

26.5.2015 15:25
jenca

XXX.XXX.161.32

Fotky trochu zkreslují ale snažil jsem se je držet vždy cca 5cm od rozprašovače.

26.5.2015 15:40
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Děkuji vám za odpověd - už jsem si myslela že mi nikdo neodpoví.
Já krmím K1 a nasekané kopřivy a hlavně k tomu tak každý 2.den tvrdý tvaroh. Nasekané tvrdé vejce dostaly asi teprve tak 3x. I když jim to moooc chutná. Do čaje - hlavně heřmánkový a nebo černý - sem - tam - kopřivový - přidávám Emanox. Jsem z toho kohoutka taky překvapená.
Není to nějaká abnormalita? Mám ještě jednoho - ten vypadá podobně, možná ještě větší ale hřebínek není tak intenzivně červeny. Bohužel má 2 úplně pokroucené prsty tak se do chovu nehodí. Jinak mám 4 slepičky.

26.5.2015 16:04
merfi

XXX.XXX.14.247

Co som sa docital, tak tie pokrutene prsty u B.G. nemusi byt nevyhnutne geneticka vada.Oni su iba velmi pazrave a ked sa im kuri ziarovkou, tak spia velmi kratko a ked maju co zrat, tak zeru...Potom ide svalovina dopredu a slachy sa nestihaju prisposobovat.Pravdou je, ze odkedy ich mam na vyhrevnych platniach a ziarovku pouzivam iba na denne svietenie, tak som u nich krivy prst nemal.

26.5.2015 16:41
jenca

XXX.XXX.161.32

Nevím jestli je to abnormalita už to tu jednou bylo u mladého kohouta leghorn.
Stálo by za to, kdyby to četl uživatel s tím minulým kohoutkem, zmínit typ směsi(jestli používáte stejnou) a jestli mu kohout narostl do normální velikosti a zůstal zdravý. Protože jinak krmíte normálně, třeba výrobce používá příliš mnoho sušených klíčků, semence nebo něčeho podobného.

26.5.2015 16:41
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Hmmmm - tak člověk se stále učí. Já jsem první 3-4 týdny měla tepelnou žárovku ale i tepelnou podložku. Nyní mají jen tu podložku. Dokud byly v první odchovně pro malá kuřátka tak jsem jim svítila a zespodu zahřívala. Ale na noc jsme tu žárovku tak na 3-4 hodiny vypínali aby měly nějaký režim. Ale samozřejmě jsou dost žravé. Nijak jsem je neomezovala.
Ale co ta předčasná dospělost těch kohoutků?

26.5.2015 17:05
jenca

XXX.XXX.161.32

Ještě se naše krmení liší emanoxem, ten nepoužívám, ale léta používám do krmení namíchaný česnekový olej(používají ho holubáři) je to rozmixovaný česnek, dobromysl(v emanoxu oregáno), cibule, řepík a velká lžíce medu(do 0,5 litru řepkového oleje) poměr oleje cibule a česneku používám zhruba 2:1:1. Dobromysl vám nejspíš roste u lesa stejně tak řepík cena cibule je zanedbatelná med(nejdrahší položka max.200 kč l).

26.5.2015 17:19
bgstettn

XXX.XXX.61.213

No dobře - mohu si to míchat sama - místo Emanoxu - ale to snad nedělá ten rozdíl mezi normálně se vyvíjecími kuřaty a mojemi monstry

26.5.2015 17:31
jenca

XXX.XXX.161.32

To určitě ne, podle mě to může být směsí, nebo poruchou buď hormonální nebo genetickou ale stejně to bohužel nemáte jak zjistit(předpokládám, že posílat kuřata na nějaké vyšetření asi nebudete). Proto jsem psal, že by bylo zajímavé srovnání podmínek chovu u člověka, kterému se objevilo totéž, pak by už šlo odhadovat příčinu.

Ne-chovatel

27.5.2015 07:11
Ne-chovatel

XXX.XXX.107.180

U nás se na kokcidiózu dává ještě černobýl. Drůbež mi ho ale nechce systematicky a ve větší míře žrát, tak jim ho občas přidám do míchanice.

5.6.2015 07:40
bobcz

XXX.XXX.3.118

Scháním nepříbuzné kohoutky Bresse.gauloise
Rád i vyměním.
https://www.facebook.com/bresse.gauloise

www.ahele.cz

E-MAIL:
TELEFON: 739 641 240
WWW: www.ahele.cz

KRAJ: Jihočeský
LOKALITA: 37401 - Hrádek - okr. České Budějovice.

22.1.2016 16:07
jony

XXX.XXX.229.99

jenca napsal(a):
Bressy jsou jedno z nejrychlej dospívajících plemen u mě rostou do dospělosti o třetinu rychleji než vlašky. Při porovnání s těžkými plemeny(Žerzejský obr), u kterých je vývoj ještě delší, je rozdíl samozřejmě obrovský. Nicméně myslím, že vámi předkládané krmivo není vhodné, z obrázku není poznat co za sypkou směs to je. Ale u slepic na maso je potřeba pohlavní dospělost co nejvíce oddálit, jinak vám nejspíš nedorostou do požadované velikosti. Váš kohoutek má hlavu jako můj při porážce. Přikládám fotky svých kuřat ve věku 50 70 a 80 dní ani nejstarší(1,5 kg po vykuchání - pro mě, z chuťového hlediska, ideální porážková váha) ještě nekokrhají a nepojímají se. Nemůže to být ani kmenem, mám bressy ze 3 různých míst v evropě všechny rostou +- stejně rychle.

Píšete: píšete přikládám fotky 50,70, a 80 dní, ale na fotce 2 a 3 je tentýž kohout, pokud se nemýlím? smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík