Dobrý večer,
jako začínající chovatelka mám otázku předem děkuji za info..
na jaře jsme dostali chovnou páru pižmovek kachna pochopila kde má hnízdo a od 15,3 začala snášet celkově zasedla 13,4 poctivě seděla ale ted poslední týden už se jde nažrat prozkounat výběh užít si opět s kačerem ale otázka tkví pořád se nic nelíhne četla jsem že by měla po 28 dnech se líhnout je možné že to jsou všechno záprdky? nebo mám ještě počkat zda se vyklubou..
Uživatel s deaktivovaným účtem

No pokud zasedla jak píšete 13.4 tak vám sedí 56 dní a ne 28 ani 35.Takže z vajec opravdu nebude vůbec nic.
Pokud máte chovný nepříbuzný pár, měla by být většina vajec oplodněných, ale já vidím chybu ve volbě chovného kmenu s jen jednou kačenou! kačer kačenu obtěžuje na hnízdě a nenechá ji v klidu sedět, musela byste ho zavřít nastálo odděleně, aby k ní nemohl..takto ji chce stále pojímat, kachna utíká z hnízda a máte po mladých..musela jste si všimnout, že za ní chodí, ne? podobný případ už jsme tu řešili, pižmovky ani jiné kachny nejsou monogamní! přikupte kačerovi ještě dvě kačenky a budete mít po problému, kačena nanese vejce znovu a příště se to podaří, kačer bude o zábavu postaráno! chybami se člověk učí, tak at se vám příště vydaří!