Peťa111

XXX.XXX.125.189
Ahoj, pouštíte kuřata v této době ven? Mám 7 tydení kuřata a venku se teplota pohybuje někde mezi 16-18 stupni a je zataženo. Myslíte si že mohou venku v pohodě běhat? Mam hlavně asi problém s tím že je mám stále hodně rozmazlené na teplo, pořád jim přisvěcuji lampou a tak mám strach že se nachladí. Díky za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám stejný problém,7 tydení, zdr. velsumky, jsou již venku ve velké králíkárně, ale nevím jestli je můžu pustit mezi staré slepice, i když mají velký výběh a jestli se už v tomhle věku naučí vracet na noc do kurníku? A jelikož jsou to naše první takhle malá kuřátka, tak poradil by někdo čím v tomhle věku krmit? Šrot je samozřejmý, K2 i vlastní, ale vařit jim k tomu ještě něco? Trávu, písek mají, vařím rýži s kroupama a kopřivama, ale jestli je to správně nevím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Nezapomínejte na písek a raději začněte vařit pšenici a ješmen, jinak je nenechávejte s velkými slepicemi, nejen, že jim vše sežerou, ale najde se jedna, která je začne honit, jen tak ze zábavy a je problém hned.Volila bych samoatatný výběh a hlavně krytý, jak proti dešti a slunci, tak proti škodné.
Peťa111
napsal(a):
Ahoj, pouštíte kuřata v této době ven? Mám 7 tydení kuřata a venku se teplota pohybuje někde mezi 16-18 stupni a je zataženo. Myslíte si že mohou venku v pohodě běhat? Mam hlavně asi problém s tím že je mám stále hodně rozmazlené na teplo, pořád jim přisvěcuji lampou a tak mám strach že se nachladí. Díky za odpovědi.
To jste jim přitápěl i přes den (to již bylo zbytečné)? Pokud ne a jestli již chodila ven, tak je klidně pouštějte dál.
Jestli byla někde zavřená, přestaňte jim přes den přisvěcet a po pár dnech je i pustťe ven. Ze začátku třeba ne na dlouho. Záleží v čem je máte. jestli máte prostornou odchovnu, tak se nic nestane, když vypuštění ven neuspěcháte. Jestli jsou někde v bedně, tak čím dřív půjdou ven, tím líp.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Mám stejný problém,7 tydení, zdr. velsumky, jsou již venku ve velké králíkárně, ale nevím jestli je můžu pustit mezi staré slepice, i když mají velký výběh a jestli se už v tomhle věku naučí vracet na noc do kurníku? A jelikož jsou to naše první takhle malá kuřátka, tak poradil by někdo čím v tomhle věku krmit? Šrot je samozřejmý, K2 i vlastní, ale vařit jim k tomu ještě něco? Trávu, písek mají, vařím rýži s kroupama a kopřivama, ale jestli je to správně nevím
Jak jste dotaz položil, tak nevím, jestli je již chcete dát do kurníku mezi slepice. To ne, na to je ještě brzy. Možná ale myslíte, jestli se budou vracet zpět do králikárny.
Udělejte kolem králíkárny malý výběh, stačí metr vysoký plůtek z králičího pletiva a do něj kuřata pusťte. Až se venku po pár dnech rozkoukají, mužete při zemi plůtek na několika místech nadzvednout. Kuřata se budou moci pást ve velkém výběhu a slepice se jim nedostanou na krmení. Krmení ale dávejte tak, aby na něj slepice neviděly, pak nebudou mít vzhledem k velkému výběhu důvod se chtít do ohrádky dostat.
Vzhledem k velkému výběhu si nemyslím, že by slepice kuřata nějak přehnaně šikanovaly, jen musíte zvážit ostatní predátory.