Karle,
včera jsem byl v Gyronu v Piešťanoch pro jednodenní kuřata kalimero-SM a kohoutky těžké.
Ta hydina z gyronu je dost náchylná a hodně vnímavá na nemoci.
Rodičovské chovy neustále vakcinují a očkuji a přelečují stále dokola, aby mohly produkovat kuřata v souladu s veterinární legislativou v SK.
No a to je výsledek.
A to samé je i s hybridem Vario Farm- je to jen obchodní tahák, aby se prodávaly, takže nic výjimečného pouze běžný hybrid.
Velké úhyny kuřat !
Takže už tam nebudu nakupovat a to se nebavím o těch jejich vesmírných cenách.
Reklamace řeší stylem- že mají vše v pořádku a chyba je na straně kupce.
Maučily se tyhle manýry od čechů !
A ještě něco :
Při každé změně počasí a jiných okolností je problém se sváškou.
Vysoká vnímavost hybridů.
Samozřejmě pisálci typu úředník ti budou tvrdit, že je to špatným krmením atd...
k věci- čím poutavější webové stránky s produkty mají farmy tím je to větší podvodník.
Jsou to poznatky z praxe !
Drůbež, která by v přírodě za normálních podmínek nepřežila na farmách v pozici rodičovských hejn určených pro produkci potomků přežije !
Neustále jsou dopovány léčivy dle příslušného ošetřovatelského programu.
Takže na téměř vyrovnanou snášku je potřeba pořízení čistokrevného plemene, ale ne od čechů ! - je to v bledě modrém.
Nejlepší je zajet na výstavu do něměcka a tam nakoupit materiál, výsledek je úplně jiný !
Vůbec se nespoléhat na české chovatele, kteří budou tvtdit, že mají svého chovného jedince z např. z německa - jsou to vyjebávky.
Když by jsi po nich vyžadoval nějaký doklad původu tak se nedočkáš - žádný nemají !
Ano vyzkoušej to, objednej.
Já stále něco nového zkouším
Nejhorší bude 5 den po narození tady mám nejvyšší úhyny.
Špatný příjem krmiva, slábnutí a následný úhyn v podobě zašlapání ostatními.
je to vysokou vnímavostí na bakteriální onemocnění.
Můžeš přelečovat, je to vytloukání klínu klínem z důvodu následné slabé celoživotní imunity po léčivech a tudíž následná snůška jak " na baterky"
Nepomůže opravdu ani důkladná desinfekce prostoru před naskladněním vylíhlých kuřátek.
Toť má zkušenost z Gyronem.
len tak

XXX.XXX.70.94
SuperMasterr
napsal(a):
Ano vyzkoušej to, objednej.
Já stále něco nového zkouším
Nejhorší bude 5 den po narození tady mám nejvyšší úhyny.
Špatný příjem krmiva, slábnutí a následný úhyn v podobě zašlapání ostatními.
je to vysokou vnímavostí na bakteriální onemocnění.
Můžeš přelečovat, je to vytloukání klínu klínem z důvodu následné slabé celoživotní imunity po léčivech a tudíž následná snůška jak " na baterky"
Nepomůže opravdu ani důkladná desinfekce prostoru před naskladněním vylíhlých kuřátek.
Toť má zkušenost z Gyronem.
Ak su zle podmienky tak je dovod aj na prepuknutie onemocneni.. takze by som sa zamyslel aj sam nad sebou a hladal chybu, pricinu preco mi hynu kuriatka a nie hadzat vinu na predavajuceho.. kolko uhynulych kuriat ste dali na pitvu aby ste zistili co je za tym uhynom? ale asi ste taky odbornik ze volnym okom viete spravit bakterologicke a virologicke vysetrenie..tak potom klobuk dole asi vas budem volat skor ako veterinara k svojim zvieratam.
ak si myslite ze osocovanim ceskych chovatelov si pomozete tak kludne. nakupujte v nemecku len aby ste nekupili kurata ceske s nemeckymi chovatelmi lebo myslim ze vymena vajicok alebo chovnych jedincov funguje vsetkymi smermi.
Ahojte, chcela som sa tiež spýtať na skúsnosti s VARIO CR FARM - STREDNE ŤAŽKÝ MÄSOVO NOSIVÝ DRUH. Kúpili sme pred asi 10 dňami zopár 23týždňových, aj sused, prvé dva dni znášali a potom prestali úplne. Rovnako tie naše ako aj susedove. Sused kŕmi aj zmesku, ja dávam pšenicu s trochou kukurice +srvátka alebo kozie mlieko+čo si nájdu v záhrade a kuch.odpad+občas Amivit do vody. U predajcu ich kŕmili zmeskou De Heus. Je normálne toto zastavenie znášky? Sused dáva zmesku tak sa divím že aspoń jemu nenesú, môže to byť aj zmenou prostredia ? Kto ich chováte, nesú vám v zime? Ďakujem.
Moniko, s tou firmou zkušenost nemám, ale potransportní zastavení
probíhající snášky je u slepic naprosto normální, bez ohledu na plemeno,
původ či nové podmínky (krmení, ustájení, výběh).
Stačí dát např. slepice na výstavu, kde budou tři dny v kleci, a je po snášce.
Většinou se to během několika dnů/týdnů samoupraví - při podobných
či až lepších podmínkách v novém domově.
honzapm
napsal(a):
Moniko, s tou firmou zkušenost nemám, ale potransportní zastavení
probíhající snášky je u slepic naprosto normální, bez ohledu na plemeno,
původ či nové podmínky (krmení, ustájení, výběh).
Stačí dát např. slepice na výstavu, kde budou tři dny v kleci, a je po snášce.
Většinou se to během několika dnů/týdnů samoupraví - při podobných
či až lepších podmínkách v novém domově.
ĎAkujem
Ja som mala dlho len dekalby, s tými som veeeľmi spokojná. Ale už boli veľmi staré a manžel mal cestu okolo Gyronu tak kúpil zopár takých čo mali jediné práve v ponuke, skôr by som brala nejaký ľahší typ, ale už ich tu mám..:( Oni ich mali vo vonkajšej voliére ale kto vie či nie len pár dní, do toho ešte prišlo viac dní dažďov, slniečko skoro nevykúklo tak sa asi niet čo diviť. A ešte aj tĺk kohút dekalbácky nie žeby bol džentlmen ale odháňa ich od jedla.Musím ešte pridať nejakú bielkovinu, hrach asi, a dúfam že skoro nájdu cestu ku kompostu:).