Výběr líhně, prosím poraďte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2015 19:08
Hitch

XXX.XXX.16.246

Zdravím všechny ochotné chovatele, kteří by se mohli podělit se svými zkušenostmi ohledně výběru líhně pro kuřata. Rád bych si nějakou na příští sezonu pořídil a proto bych byl vděčný za Vaše rady. ;-).

30.7.2015 21:04
asitakhle

XXX.XXX.18.191

Pane kolego to tu bylo několikrát probíráno, přečtěte starší diskuse.Na a pokud chcete opravdu poradit musíte uvést jak velikou líheň, jestli s obracením nebo bez, s ventilátory nebo bez nich apod. no a kolik peněz na to máte připraveno.

30.7.2015 21:10
Hitch

XXX.XXX.16.246

asitakhle napsal(a):
Pane kolego to tu bylo několikrát probíráno, přečtěte starší diskuse.Na a pokud chcete opravdu poradit musíte uvést jak velikou líheň, jestli s obracením nebo bez, s ventilátory nebo bez nich apod. no a kolik peněz na to máte připraveno.

Asi máte pravdu, určitě tu bude hodně vláken o líhních. Ale když jsem to pročítal, vždy jsem nalezl jen povídání o konkrétních líhních, makro, cleo atd... Já bych rád věděl jakou si mám pořídit pro svůj hobby chov? Poloautomat? Automat? Jak velký rozdíl je v obsluze těchto dvou typů? Prostě informace od zkušených. Věřím že tímto nikoho nepohorším a ochotní poradí ;) Co se týče ceny, je jasné že pokud někomu dobře slouží líheň za dva tisíce, nic mě nebude nutit koupit jinou za tisíce čtyři smajlík

30.7.2015 21:50
asitakhle

XXX.XXX.18.191

Poradil jste mě se šroťákem, mohu vám poradit se stavbou líhně z lednice či mrazáku.Když jste zvládl šroťák tak to zvládnete taky.Pokud chcte dejte e-mail a mohu to poslat.
Vše potřebné mohu dodat: tj digitální termostat, vlhkoměr s teploměrem, ventilátorky, trafo k ventilátorkům a objímky na žárovky.Zapojení termostatu a ovládání dodám český návod.Vše by stálo kolem 1100 Kč včetně poštovného.Dokoupil by jste jen obyčejné žárovky a sehnal starší lednici nebo mrazáček.
Já na takovou líheň letos líhnul třetí sezonu, kuřata s křepelkama dohromady.

30.7.2015 22:01
Hitch

XXX.XXX.16.246

Rád se na Váš návod podívám. Mail Vám pošlu do SZ. Ale nerad bych toto vlákno uzavřel. Vítám všechny rady a zkušenosti. Třeba mi i někdo líheň nabídne ke koupi. smajlík

31.7.2015 18:38
host

XXX.XXX.156.19

Má m dvě líhně, cleo5 a pl machine obě fungují velmi dobře, nejvíc záleží na tom jak kvalitní vejce použijete.

31.7.2015 18:40
Hitch

XXX.XXX.16.246

host napsal(a):
Má m dvě líhně, cleo5 a pl machine obě fungují velmi dobře, nejvíc záleží na tom jak kvalitní vejce použijete.

Díky, podívám se na ně na netu. Vejce mám své a považuji je za velmi kvalitní smajlík

31.7.2015 19:25
Hitch

XXX.XXX.16.246

Máte někdo zkušenost s touto líhní?

http://malavelkafarma.cz/automaticka-lihen-na-drubez-mvf-36-i36.

3.8.2015 20:30
Hitch

XXX.XXX.16.246

Pokud někdo máte líheň na prodej, nebo ji nevyužijete, nabídněte prosím. Díky.

18.12.2015 20:22
luckaida

XXX.XXX.7.192

Doporučuji líheň Puisor. Líhnu v této líhni kačenky, slepičky, husy atd a jsem spokojena.

18.12.2015 20:29
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Ja mám ten rumunský šmejd, ale mám iný názor na jeho prevádzku, hoci je automatická.

18.12.2015 20:47
luckaida

XXX.XXX.7.192

S nastavitelnou teplotou ? Jaký máte problém ?
Já mám automat s nastavitelnou teplotou a vše je v pořádku.

18.12.2015 20:53
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Problém je v tom, že je to šmejd, ktorý síce obracia každé cca 2 hodiny, ale na displayi svieti čo chce a to som ju dodatočne zaizoloval polystrenom aj dekou z vrchu, keďže je z lacného plastu. Však za 51 EUR sa veľa očakávať nedá. Dala by sa využiť ako dobrý jogurtovač na kyslé mlieko.

18.12.2015 21:20
luckaida

XXX.XXX.7.192

Ajo, já si muhu nastavit přesnou teplotu, kterou chci od 25 do 41 stupňů. Nijak extra líheň neizoluji jako vy. Pod líhní mám akorád deku. Jinak mě přijde, že vše oplozené se mi vylíhne. Musím uznat, že ta moje byla dražší a investice se vyplatila.

18.12.2015 21:42
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Nejde o to kolko ste za nu zaplatili. Ja som ju objednaval priamo u vyrobcu v Rumunsku, takže bola bez sprostredkovatelských prirážok. Ale to čo sa v Bioske či Brinsei bežne vyliahne, tak v Puisore sotva polovica. A to ju mam viac rokov, ako vidno i z fotiek, takže mám z čoho porovnávať.

18.12.2015 22:22
luckaida

XXX.XXX.7.192

Jak často doléváte vodu ? To není možné, že máte jen 50% úspěšnost. Četla jsem si, že poloautomat Puisor má i 80% úspěšnost a to se vejce otáčí 2X za den. Určitě děláte něco špatně.. Zkuste se líhni více věnovat (dolévat vodu každý den ). Přeji hodně úspěchu. Pak napište jak jste dopadl.

19.12.2015 09:08
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

luckaida napsal(a):
Jak často doléváte vodu ? To není možné, že máte jen 50% úspěšnost. Četla jsem si, že poloautomat Puisor má i 80% úspěšnost a to se vejce otáčí 2X za den. Určitě děláte něco špatně.. Zkuste se líhni více věnovat (dolévat vodu každý den ). Přeji hodně úspěchu. Pak napište jak jste dopadl.

Dobrý den,
podle mě jste prodejce uvedené a značky a čistě účelově jste si zde založila registraci.
Způsob jakým se snažíte propagovat svoje zboží je však poněkud trapný... (viz další vaše příspěvky ve vláknu o prosvětlovačkách)

Ale možná se mýlím...

19.12.2015 09:34

pastevecovci napsal(a):
Dobrý den,
podle mě jste prodejce uvedené a značky a čistě účelově jste si zde založila registraci.
Způsob jakým se snažíte propagovat svoje zboží je však poněkud trapný... (viz další vaše příspěvky ve vláknu o prosvětlovačkách)

Ale možná se mýlím...

Dobrý den,
dikuze byla promazána, opravdu se jedná o účelově založený profil "luckaida" prodejcem těchto líhní. Děkujeme za upozornění i za pochopení.
S pozdravem
admin.

19.12.2015 11:12
2mazutak

XXX.XXX.90.153

peter z bratislavy napsal(a):
Problém je v tom, že je to šmejd, ktorý síce obracia každé cca 2 hodiny, ale na displayi svieti čo chce a to som ju dodatočne zaizoloval polystrenom aj dekou z vrchu, keďže je z lacného plastu. Však za 51 EUR sa veľa očakávať nedá. Dala by sa využiť ako dobrý jogurtovač na kyslé mlieko.

Zdravím. hezky jste to napsal.že bych to zkusil obráceně, a v jogurtovači líhl kuřata, třeba by to klaplo.hezký den.

20.12.2015 11:23
Hitch

XXX.XXX.16.246

peter z bratislavy napsal(a):

Tak to jsem zvědavý jak dopadnu při líhnutí já...
Líheň jsem musel teplotně taky vychytat než jsem zjistil že 39,2 ´C na display se rovná 37,8 ´C reálné teplotě u vajec smajlík
Kluci v Číně se s tím moc nepárali smajlík

22.12.2015 11:29
makusko11

XXX.XXX.114.232

Hitch napsal(a):
Líheň jsem musel teplotně taky vychytat než jsem zjistil že 39,2 ´C na display se rovná 37,8 ´C reálné teplotě u vajec smajlík

Zdravím Vás. A nemáte náhodou hodnotu CA-kalibrácia inú ako 0. Je potrebné to skontrolovať. V prípade, že je 0 a aj tak Vám ukazuje ten rozdiel, ktorý ste spomínali, tak zmente hodnotu CA o ten rozdiel a na displeji Vám bude svietiť požadovaná hodnota a aj vo vnútri bude tá požadovaná hodnota. Aj keď toto je už viac-menej potom len kozmetická úprava.

22.12.2015 16:45
Hitch

XXX.XXX.16.246

makusko11 napsal(a):
Zdravím Vás. A nemáte náhodou hodnotu CA-kalibrácia inú ako 0. Je potrebné to skontrolovať. V prípade, že je 0 a aj tak Vám ukazuje ten rozdiel, ktorý ste spomínali, tak zmente hodnotu CA o ten rozdiel a na displeji Vám bude svietiť požadovaná hodnota a aj vo vnútri bude tá požadovaná hodnota. Aj keď toto je už viac-menej potom len kozmetická úprava.

Vůbec netuším o čem mluvíte Na líhni jde pouze nastavit požadovanou teplotu a nebo resetovat dny a hodiny otáčení vajec. O kalibraci nic nevím. Popíšete mi prosím jak to myslíte? Asi máte z touto líhní své zkušenosti. Díky smajlík

22.12.2015 21:57
makusko11

XXX.XXX.114.232

Hitch napsal(a):
Vůbec netuším o čem mluvíte Na líhni jde pouze nastavit požadovanou teplotu a nebo resetovat dny a hodiny otáčení vajec. O kalibraci nic nevím. Popíšete mi prosím jak to myslíte? Asi máte z touto líhní své zkušenosti. Díky smajlík

Pošlite mi mail ak môžete. Napíšem Vám niečo ohľadom tejto liahne.

23.12.2015 09:31
Hitch

XXX.XXX.16.246

makusko11 napsal(a):
Pošlite mi mail ak môžete. Napíšem Vám niečo ohľadom tejto liahne.

Máte jej v soukromých zprávách děkuji.

26.12.2015 20:43
monika22

XXX.XXX.12.112

Hitch napsal(a):

Prosím, mohla bych se Vás zeptat, jak se líheň co jste sem dával fotku jmenuje?
Dostala jsem k Vánocům tuto líheň, manžel jí kupoval od pána, co ji použil dvakrát... Jenže v krabici k líhni je jen anglický návod, česky nic, ani název...
Kdybych věděla ten název, tak bych si snad mohla něco najít na netu. Předem děkuji

26.12.2015 20:50
Hitch

XXX.XXX.16.246

monika22 napsal(a):
Prosím, mohla bych se Vás zeptat, jak se líheň co jste sem dával fotku jmenuje?
Dostala jsem k Vánocům tuto líheň, manžel jí kupoval od pána, co ji použil dvakrát... Jenže v krabici k líhni je jen anglický návod, česky nic, ani název...
Kdybych věděla ten název, tak bych si snad mohla něco najít na netu. Předem děkuji

Dobrý večer, jde o tuhle líheň https://www.youtube.com/watch?v=9FP1Hbo4qdc

už v ní líhnu 11. den a po prosvícení vajec to vypadá dobře ;)

Návod jsem k ní taky neměl, ale našel jsem jej na fórech, tak mrkněte.

26.12.2015 21:08
monika22

XXX.XXX.12.112

Hitch napsal(a):
Dobrý večer, jde o tuhle líheň https://www.youtube.com/watch?v=9FP1Hbo4qdc

už v ní líhnu 11. den a po prosvícení vajec to vypadá dobře ;)

Návod jsem k ní taky neměl, ale našel jsem jej na fórech, tak mrkněte.

Moc Vám děkuji, jste moje záchrana
Držím palce, ať se Vám vše vylíhne...

26.12.2015 21:15
Hitch

XXX.XXX.16.246

monika22 napsal(a):
Moc Vám děkuji, jste moje záchrana
Držím palce, ať se Vám vše vylíhne...

Rádo se stalo smajlík
Je to čínská kopie této líhně. http://www.dum-zahrada24.cz/dum-zahrada24/eshop/2-1-ZAHRADA-a-CHATA/0/5/265-Automaticka-lihen-na-kurata-a-jinou-drubez-Janoel-48.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2016 22:21

Mohu vedet, jak Vam pane Hitch, dopadlo lihnuti?

18.1.2016 13:56

Z toho odkazu na YouTube jsem stejně nepochopila o jakou lihen se jedna. Já bych si ji taky moc prala. Ale nemám prostory na odchovani kuratek. Tak spoléhám ze zasednou na jaře kvocny a kuratka si odvodi.

18.1.2016 16:39
Hitch

XXX.XXX.16.246

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Z toho odkazu na YouTube jsem stejně nepochopila o jakou lihen se jedna. Já bych si ji taky moc prala. Ale nemám prostory na odchovani kuratek. Tak spoléhám ze zasednou na jaře kvocny a kuratka si odvodi.

Dobrý den, líhnutí, na to že bylo první, dopadlo velmi dobře. Jen musím vychytat vlhkost. Několik kuřátek se neproklubalo a melo kolem sebe takový gelový obal. Takže jsem je asi utopil. Zbytek už řádí v odchovně.
Typ líhně je napsaný i na návodu, který jsem jsem vkládal výše.

20.1.2016 00:18
makusko11

XXX.XXX.114.232

Hitch napsal(a):
Rádo se stalo smajlík
Je to čínská kopie této líhně. http://www.dum-zahrada24.cz/dum-zahrada24/eshop/2-1-ZAHRADA-a-CHATA/0/5/265-Automaticka-lihen-na-kurata-a-jinou-drubez-Janoel-48.

Aj táto liaheň je čínska :D
Ale ako som už spomínal, predal som už pár desiatok kusov tejto liahne, myslím, teraz ten prvý odkaz na youtobe.com, a zatiaľ neboli tam problémy.

21.1.2016 13:46
Hitch

XXX.XXX.16.246

makusko11 napsal(a):
Aj táto liaheň je čínska :D
Ale ako som už spomínal, predal som už pár desiatok kusov tejto liahne, myslím, teraz ten prvý odkaz na youtobe.com, a zatiaľ neboli tam problémy.

Ano, tuhle mám, jen spodní vanička není šedá ale transparentní.
Líhnete i vy sám v této líhní?

23.1.2016 23:24
makusko11

XXX.XXX.114.232

Hitch napsal(a):
Ano, tuhle mám, jen spodní vanička není šedá ale transparentní.
Líhnete i vy sám v této líhní?

Nie. Osobne som v tejto liahni ešte neliahol. Kým som začal tieto liahne predávať, tak som si kúpil moju prvú liaheň a to Rcom King suro 20 a v tej liahnem, ale často ju nevyužívam. Väčšinou mi postačujú sliepky, ktoré si vysedia kuriatka samé.

24.1.2016 10:46
bery25

XXX.XXX.19.9

Dobry, pan makusko11 poslal som vam sukromnu spravu, ohladne liahni, keby ste boli taky dobry sa pozriet, dakujem.

11.2.2016 21:28
marcizurek

XXX.XXX.32.18

Dobrý večer, prosím pěkně zkoušel jste někdo v této líhni líhnout více vajíček? Tím, že se jich pár dá jako na druhou řadu? Děkuju za jakýkoliv názor. Jen mne neukamenujte jsem laik.

11.2.2016 23:06
lydie

XXX.XXX.70.117

Tak s tím už jednou přišel littlemix a nějak to nedopadlo

https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/869558/lihen-vajce-na-stojato.

11.2.2016 23:35
marcizurek

XXX.XXX.32.18

Dekuju. Nactu az zitra dnes mi to nejak hlava nebere takove dohady. Pekny vecer preju zrejme na jih Marcela.

Marty16

29.2.2016 09:06
Marty16

XXX.XXX.109.21

Dobrý den. Nemáte někdo na prodej funkcni a levnou lihen pro zacatecnika? Můj meil marty16@post.cz.

Marty16

29.2.2016 09:10
Marty16

XXX.XXX.109.21

Oprava: můj meil martys16@post.cz
Dekuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík