Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Nápad k popúukání-ale dejme tomu, že se i chovatelé dobře baví.Přemýšlíte také v tomto vedru-alespoň trochu, že těm slepicím způsobujete pořádnou bolest v podobě zapaření, nebo si myslíte, že je to husa v převleku slepice a tak se může koupat.Máte pojem co je to maštění peří, které si dělá husa a co dělá slepice-podle vása asi také vleze někam do oleje mastí se-copak se husa popelí? a slepice se koupe a plave?
V tom horku je to pro drůbež děsný. Ale našli jsme řešení... Na závěr se půjde ochladit do ledničky
veraboskova
napsal(a):
V tom horku je to pro drůbež děsný. Ale našli jsme řešení... Na závěr se půjde ochladit do ledničky
Ano, tuto péči jsem již kachnám taky dopřála. Teď už jim v mražáku horko není
Ale teď vážně - měním jim vodu v několika kyblících rozmístěných po zahradě nejmíň 3x denně a zatím to zvládají pěkně. A protože tu nemáme škodnou, tak kromě hus (jejich řev vadí v noci sousedům) nezavírám drůbež na noc. A tak mi spí různě po zahradě, s výjimkou slepic, které spořádaně samy odchází do kurníky. Ale i tam mají otevřené dveře a okno, ať mají co nejvíc vzduchu a brzy po ránu si samy vyběhnou ven.
Možná i na mě dojde, to nepopírám. Zatím mi to tak funguje, pes pobývá mezi drůbeží. Potkany mi na práh nosí naše kočka. Ale nejlepší "hlídači" jsou husy. Jak to hejno roztáhne křídla a s velikým řevem se rozběhne proti "vetřelci", tak uteče i sousedovic pes.
A soused nezavíral drůbež nikdy, cca 10let, co chová. A zatím žádná újma. Tak budu doufat. Já jinak zavírám, ale v těchto vedrech jsem nechávala aspoň otevřená okna. No a případní predátoři by vlezli i oknem, tak jsem se na to vykašlala úplně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já v těch vedrech také původně nechtěl nic zavírat, ale letos je to se škodnou už vážně hrůza.Toulavé kočky (máme v okolí 2 báby co mají kolem 20 ti koček)mi zadrali už 12 kuřat, sousedčin pes 3 a jedno nechtěně i moje fenka(ohnala se po něm a zuby se trefila na oko).Nicméně alespoň na noc zavírám, pokud teda dojdu domů včas.Před třemi dny jsem zapoměl a přišel jsem o kohoutka Cemani.Dokonce vím přesný čas, protože mě to vzbudilo, kuře jsem ještě slyšel i z povzdálí pípat, ale než jsem vytáhl baterku a doběhl k sousednímu plotu byly fuč.Nejsem si jistý na 100 % tou kočkou, ale pochybuji, že by třeba liška běžela místo k lesu do zahrad dále do vesnice.Kuna možná, ale to je mi zase divné, že vždy zmizne jen 1 ks, bez jakéhokoliv poranění ostatních.A hlavně mi mizí jen mladší kuřata max do 2 měsíců stáří, starší nikdy.Jen jednou zmizely dvě 14 ti denní(resp.3), z jednoho zbyla v kurníku křídla, druhé nadobro zmizelo a 3 se vrátilo za dva dny s lehkým kulháním, což jsem už nepředpokládal.A nejen navečer, stalo se to už jednou i přes den, mezi 7 00 a 12 00.Tak nevím komu ty lupy přisoudit.
Nám se objevily na hnojišti na zahradě potkani (zahrada v zahrádkářské kolonii mimo zástavbu). Manžel zabil křepelku a šel uklidit nůž. Když se vrátil, křepelka odtažená o půl metru dál. Tak si počkal a ty potvory za bílého dne vybíhaly ven. Jenže co s tím teď? Na zahradě drůbež, takže jedy nebo granule nepůjdou. Večer tam běhají jezevčíci, což potkanům evidentně nevadí.
Jinak máme ve výběhu velký mělký lavor s trochou vody.Jak se jdou napít, tak se do něj i postavěji a alespoň zchladí nožky.A že si do něj stoupají rádi!Jinak jim přilepšuju hodně šťavnatým krmivem(cuketa, ledový salát, občas kus melouna) a každý den jim dávám třeba studený kefír, bílý jogurt, kyšku a máčené pečivo nebo knedlík.Teda krom směsi a obilí.A jak to do nich v tom vedru padá.