Tak ted vážně, chemie opravdu nezabírá. Vždy jsem se radikálním řešením bránil, ale boj se čmelíky je nekonečný. Takže to dopadlo spálením kurníku, protože se mi i přes veškerou snahu hubit je postřiky za které jsem utratil spoustu peněz nikdy nepovedlo je úplně vymýtit. Jediné co spolehlivě zabírá jako prevence je vápenný hydrát, kterým vylíčíte kurník a v suchém stavu jej dáte i na podlahu a do snášedel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Také jsem to zde psala-netřeba hned pálit.Vápenný hydrát by musel být čerstvě vyhašený.Ano, stojí to peníze a co teprve hledat přípravek na samotné ošetření slepic-to je přímo rébus.Na prostory je vynikající přípravek MILBEN-xpert, je sice drahý, ale jedno balení je na 100m2, ovšem jako vše musí se opakovat, ale než vystříkáte deset litrů, tak zase to tak drahé není.Navíc ne rychle vyčichne a slepice mají klid.Co se týká slepic jako takových, jsou přípravky, ale je třeba velice opatrně-zakrýt hlavičku a tu potom ošetřit obyčejnou lékařskou vazelínou-koupí se v lékárně.
Letošní rok-vlastně již od loňského podzimu mají čmelíci "zelenou" je sucho a hlavně teplo.Mají to prakticky veškerá hosdpodářská zvířata a dokonce i koně, králíci, morčata atd.
Na internetu přípravek seženete.A na slepice je dobrý EKOSIP, ten se také nechá sehnat po internetu.Je třeba ale zabránit slepicím aby se vracely na svá popeliště-ta jsou suchá a to je právě to semeniště čmelíků.Je třeba denné máčet vodou a případne zakrýt trávou a máčet dál a zabezpečit aby se v tom slepice nehraaly-on ten čmelík chce se zachránit tak chce vylézt.Čmelíci nesnáší mokro.Slepicím je třeba dát kvalitní krmení, protože čmelíci je dokáží opravdu vyčerpat a pak ani nenesou.