Nevhodné pro slabé žaludky - kdo zabil kuřátko?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2015 11:33
farmarsamouk

XXX.XXX.128.54

Dobrý den, [brahmnanské]
rád bych došel spravedlnosti a zjistil kdo mi zabil oblíbené kuřátko..
večer sem ho zahnal do kurníku ( nemělo by se do něj nic věčího dostat, vše zatemované).

nicméně oddělené sou od 2 velkých slepic a 1 kohouta v půlce kurníku deskou, kterou můžou přelést, ale kuřátko sem našel v malém domečku pro kuřátka, do kterého by se velké slepice neměli dostat. Podezřívám buď nějaké zvíře, ale to by asi kuřátko sežralo celé nebo ne?

Mojí ženu napadlo, že ho uklovali ostatní kuřátka ( bylo jich dohromady 5)
Jelikož mé oblíbené kuřátko bylo nejmenší a pajdalo, nebo nepajdalo ale tak divně chodilo..

Pokud zvás někoho dle toho jak je usmrcené napadlo, co by ho mohlo zabít, budu jen rád..

30.8.2015 11:44
mysak

XXX.XXX.54.2

farmarsamouk napsal(a):
Dobrý den, [brahmnanské]
rád bych došel spravedlnosti a zjistil kdo mi zabil oblíbené kuřátko..
večer sem ho zahnal do kurníku ( nemělo by se do něj nic věčího dostat, vše zatemované).

nicméně oddělené sou od 2 velkých slepic a 1 kohouta v půlce kurníku deskou, kterou můžou přelést, ale kuřátko sem našel v malém domečku pro kuřátka, do kterého by se velké slepice neměli dostat. Podezřívám buď nějaké zvíře, ale to by asi kuřátko sežralo celé nebo ne?

Mojí ženu napadlo, že ho uklovali ostatní kuřátka ( bylo jich dohromady 5)
Jelikož mé oblíbené kuřátko bylo nejmenší a pajdalo, nebo nepajdalo ale tak divně chodilo..

Pokud zvás někoho dle toho jak je usmrcené napadlo, co by ho mohlo zabít, budu jen rád..

Potkan.

milan78

30.8.2015 12:04
milan78

XXX.XXX.227.76

Na 100% potkan. Kanibalizmus vypadá jinak.

30.8.2015 12:42
farmarsamouk

XXX.XXX.128.54

To žerou i takle velký kuřata? takže zatemovat všechny díry v kurníku?

30.8.2015 12:42
farmarsamouk

XXX.XXX.128.54

Jediný kudy mě napadá že se tam moch dostat je střechou páč tam sou trochu mezery..

milan78

30.8.2015 13:10
milan78

XXX.XXX.227.76

Potkan se protáhne neuvěřitelně malým otvorem. A když píšete, ze bylo kuře nejslabší, logicky slo na řadu jako prvni. Je to tak v přirode zavedeno-predator si vybírá za svou kořist nějakým způsobem oslabeneho jedince.

1.9.2015 11:34
chov.majster

XXX.XXX.190.212

Kuriatko a už obľúbené, no mať vaše starosti...

1.9.2015 12:43
petája

XXX.XXX.105.250

mysak napsal(a):
Potkan.

A jak velké kuře - maximálně, je schopen potkan udolat?
A nebo lépe - jak staré kuře...?

1.9.2015 19:12
josef.juzanin

XXX.XXX.39.46

I dospělou slepici když budou mít hlad.

2.9.2015 21:36
tedy153

XXX.XXX.101.249

Určite to bol potkan...pred pár dňami sa mi stala rovnaká vec mladé asi rovnako staré kuratá som mal zavreté v kurníku a tiež si potkan vybral najmenší kus..ráno malo ohlodaný celý krk...potkan cez každú škáru alebo si ju zväčší ohlodaním ...na druhý deň bol potkan chytený v pasci...tento rok sa mi dostal aj pod kvočku a rovnako ohlodal dve kuriatka...a hlavne pred zimou si treba dať pozor na stahujúce sa potkany...ale boj s nimi je na dlhé lakte... kurnik bez najmensej medzery je najlepšie riešenie

7.9.2015 13:36
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Ano byl to potkan.zrovna dnes ráno jsem jednoho zastřelil chyceného ve sklopci, letos už čtvrtý.pozor, potkan i dobře šplhá po stěnách.předloni mi vytahal pět holubů z osazovací klece tři metry vysoko a natahal si je do mezistropu.přišel jsem nato až za pár dní, když z mezistropu začaly padat červi.je to nejhorší predátor.stačí mu malá skulina, kam dostane zuby, a zvětší si ji.roznáší nemoce, je útočný, a málo kdy se dá přistihnout.málo kdo mu tyto škody přisuzuje, spíše každý myslí na lasicovité šelmy, ale ty by vyvraždili vše na jeden zátah.pokud drůbež mizí po jednom po dvou kusech, je to zaručeně potkan.dokonce jsem jednoho kdysi našel vyschlého v mezistěně při opravě kurníku, stačila mu centimetrová spára mezi seschlými prkny, kde si vyhlodal vkluz, je schopen vyhrabat i čerstý beton s drceným sklem, podhabal i podlahu ve volieře dlážděnou cihlama, kde měl nataháno seno, chleba a zrní.využije jakoukoliv skulinu.před ním je třeba chovatelské zařízení často kontrolovat ze všech stran.částečně proti nim pomáhá zápach nafty a mýdélka do toaletní mísy.

7.9.2015 16:24
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Potkan ještě jednou.letos mi chodil na kuřata i vedne, přišel jsem o pět kuřat welsumek z třinácti. přišel jsem na to až tehdy, když se mi jich zdálo nějak málo.kurníček se na noc zavírá sám automaticky, tak jsem byl ukolébán, že se nic nemůže ztratit.nikde nezůstalo ani pírko, až po dlouhém hledání jsem jejich torza našel v dlouho nepoužívané udírně v ohništi, jedno dokonce na stromě ve větvích.potkan je mistr v nenápadnosti.začal jsem si více všímat chování kuřat.jakmile zůstanou kuřata stát a koukat všechny na jedno místo a vydávají varovné pípání, vidí stoprocentně potkana.vždy si najde nejnenápadnější místo, až se člověk diví, jak je mazaný.nerad se pouští na otevřený prostor, naproti tomu mu vyhovují různá zákoutí, kde si chovatel hned není schopen všimnout jeho nenápadné činnosti.mám stále nalíčené dva sklopce, což u mne je nutností.z jedné strany mám jízdárnu, a zároven kolem potok, ideální prostředí na potkany.a člověk by si řekl, vždyt je to hlodavec.jo, kulový, kulový.ještě štěstí, že je dost agresivní i vůči soukmenovcům, nastěhuje se jiný až po likvidaci stávajícího.a co ja nejhorší, drůbež ho ve většině případů nepovažuje za predátora, jen v jeho přítomnosti zpozorní, jak jsem uvedl výše.

Přidejte reakci

Přidat smajlík