Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lenn

2.1.2016 13:47
lenn

XXX.XXX.156.6

V kolika stupních pod nulou ještě pouštíte slepice ven?

2.1.2016 13:51
JakubM

XXX.XXX.104.39

Ja ráno otvorím sliepkam dvierka a nechám ich nech si sami vyberú... Oni buď idú von alebo nie.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2016 13:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.118

Celou zimu každý rok. Ale je pravda že mají vyhřívaný kurník.

2.1.2016 13:59
linduš

XXX.XXX.79.4

Mají stále otevřeno...

3.1.2016 07:45
holis

XXX.XXX.236.163

Mám také otevřeno celoročně, jen když jsou veliké mrazy, tak mažu hřebeny.

3.1.2016 08:20
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Ráno otevřu a když se jim chce, jdou ven.

3.1.2016 08:22
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Chovám orlovky a těm hřeben nenamrzá. Ráno otevřu kurník (zavřeno kvůli predátorům). Jinak je v něm stejná zima jako venku a žrádlo mají venku takže ven musí. Když je sníh vodu neřeším. Teď když mrzne jen ráno a navečer než jdou spát. Proti rychlému zamrzání jim pomáhají husy, které led narušují. Se snáškou nemám problémy i ve velkých mrazech. Pepa

3.1.2016 08:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

holis napsal(a):
Mám také otevřeno celoročně, jen když jsou veliké mrazy, tak mažu hřebeny.

Hřebeny (ale hlavně laloky) se mažou proto, aby byly mastné a tudíž,
aby na nich neulpívala voda. Když drůbež pije, tak se laloky občas namočí
(záleží na typu napáječky vs. kýbl) a mokré pak mohou snáze namrzat.
Jiný důvod není. Pokud tedy máte nějakou dobrou napáječku, kde smočení nehrozí,
tak mazat opravdu nemusíte - ušetřete si práci.

3.1.2016 08:56
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Když jsem choval vlašky, tak jsem mazal laloky i hřeben obyčejnou vazelínou z lékárny. Od chovu jsem ale upustil protože bydlím v mrazové dolině s potokem a bylo vidět že jim to neprospívá. Orlovky mají komplet zapeřenou hlavu a laloky a ušnice nemají.Slepice jsou téměř bez hřebenu a kohouti jej mají malý ořechový. A navíc kohout orlovky není tak hlučný jako vlašák.Taktéž mi vyhovuje, že nepřelétávají ploty. Pepa

3.1.2016 09:21
holis

XXX.XXX.236.163

Takže tvrdíte, že hřeben omrzá proto, že si ho drůbež namáčí do napáječky? Laloky bych ješte pochopil. S tím s vámi nesouhlasím. Podle mně každá tkáň, která obsahuje vodu nebo třeba jen krev při styku s mrazem omrzá. Horolezec si také nestrká nos do hrnce aby mu omrznul. Holis.

3.1.2016 09:41
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Přesně tak. Mazal jsem u vlašek hřebeny, protože listový hřeben s jemnými dlouhými výrustky či jemné dlouhé laloky snáze promrznou, třeba i v noci, než druhý bez laloku nebo s přisedlým hřebenem. Při potřísnění vodou to samozřejmě situaci zhoršuje. Pepa

3.1.2016 10:46
honzapm

XXX.XXX.182.25

holis napsal(a):
Takže tvrdíte, že hřeben omrzá proto, že si ho drůbež namáčí do napáječky? Laloky bych ješte pochopil. S tím s vámi nesouhlasím. Podle mně každá tkáň, která obsahuje vodu nebo třeba jen krev při styku s mrazem omrzá. Horolezec si také nestrká nos do hrnce aby mu omrznul. Holis.

Vyčteno z Domácí chov zvířat. Ale můžete s danou knihou samozřejmě nesouhlasit.
Já si kvůli tomu nehty kousat nezačnu. A pokud vás mazání baví, tak mažte.
Kdo maže, ten jede.
Já chovám jen Vlašky a Leghorn, jsem 650 m n.m. a nikdy jsem nic nemazal a nikdy
jsem neřešil jediný problém s omrzáním hřebenů. A že některé tříleté slepice se přes obří hřeben už málem ani nenažerou.
Je teda fakt, že mám bezmrazé ustájení, ale i tak trajdaní venku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík