Bača Oblík

XXX.XXX.125.139
Ahoj, chci se poradit, na jaro hodlám vyrobit nový kurník s výběhem. Jaké mám použít pletivo? Obyčejné plotové je asi nevhodné co se týče škodné, zahradu mám úplně na konci vesnice. A také řeším, jestli by výběh měl mít i dno ať už plné nebo také z pletiva. Jinak slepice přes den budu pouštět po zahradě a na noc je zavírat. A ještě jedna věc pořídil jsem si Rousné zakrslé, mám si u nich na něco dát pozor? Děkuji za odpovědi Tadeáš.
Pokud bude výběh malý, tedy spíše zastřešená voliéra, pak jsem volil takové pletivo, aby neprolezli vrabci, já mám konkrétně 12mm, lépe ze silnějšího drátu, mám běžné králičí a sousedův pes se už do jedné voliéry 'podíval'. Pod plným či pletivovým dnem položeným na zemi či nízko nad ní se rádi uhnízdí hlodavci. U několika voliér mám pletivovou podlahu cca 50 cm nad zemí, tedy vlastně rošt a maximální spokojenost, slepice jsou stále v suchu a čistu, hlavně rousná plemena. RZ není nikterak náročné plemeno, jen dohlídnout, aby si nepromočili v chladném počasí rousy, pak to maji jako když budete v zimě v mokrých ponožkách, taky by Vám asi nebylo OK.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A lítají jako vlašťovky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bača Oblík
napsal(a):
Takže mám zastřihnout křídla radši
Pokud budete mít volieru, tak ne, pokud budou mít velký výběh, tak snad také ne, byla by škoda jim takhle "kazit" vzhled.