Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bača Oblík

3.1.2016 12:23
Bača Oblík

XXX.XXX.125.139

Ahoj, chci se poradit, na jaro hodlám vyrobit nový kurník s výběhem. Jaké mám použít pletivo? Obyčejné plotové je asi nevhodné co se týče škodné, zahradu mám úplně na konci vesnice. A také řeším, jestli by výběh měl mít i dno ať už plné nebo také z pletiva. Jinak slepice přes den budu pouštět po zahradě a na noc je zavírat. A ještě jedna věc pořídil jsem si Rousné zakrslé, mám si u nich na něco dát pozor? Děkuji za odpovědi Tadeáš.

3.1.2016 12:52
karelcerman

XXX.XXX.51.189

Pokud bude výběh malý, tedy spíše zastřešená voliéra, pak jsem volil takové pletivo, aby neprolezli vrabci, já mám konkrétně 12mm, lépe ze silnějšího drátu, mám běžné králičí a sousedův pes se už do jedné voliéry 'podíval'. Pod plným či pletivovým dnem položeným na zemi či nízko nad ní se rádi uhnízdí hlodavci. U několika voliér mám pletivovou podlahu cca 50 cm nad zemí, tedy vlastně rošt a maximální spokojenost, slepice jsou stále v suchu a čistu, hlavně rousná plemena. RZ není nikterak náročné plemeno, jen dohlídnout, aby si nepromočili v chladném počasí rousy, pak to maji jako když budete v zimě v mokrých ponožkách, taky by Vám asi nebylo OK.

3.1.2016 16:42
Bača Oblík

XXX.XXX.216.120

Dobře děkuji moc Tadeáš.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2016 17:59

A lítají jako vlašťovky.

3.1.2016 18:03
Bača Oblík

XXX.XXX.216.120

Takže mám zastřihnout křídla radši

3.1.2016 18:04

Bača Oblík napsal(a):
Takže mám zastřihnout křídla radši

Pokud budete mít volieru, tak ne, pokud budou mít velký výběh, tak snad také ne, byla by škoda jim takhle "kazit" vzhled.

3.1.2016 18:23
Bača Oblík

XXX.XXX.216.120

Zatím jsou v oploceném výběhu asi 2m vysokém. A na jaře na zahradě budou na volno ale okolo zahrady je plot i 1,2m vysoký. Tak to radši nebudu riskovat. Jinak vím, že vzhledově jsou takhle hezčí. Tadeáš.

8.3.2016 21:11
mirko

XXX.XXX.176.26

Mozem vas poprosit o nazor, ci velkost oka 16x16x1,6mm stvrohranne pletivo Zn, bude dostatocna ochrana proti vrabcom, potkanom, ...

dakujem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík