Kolik slepic na kohouta u velkých Australek?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2016 18:42
kastef

XXX.XXX.138.131

Kolik je minimální počet.

24.1.2016 20:46
mysak

XXX.XXX.54.2

kastef napsal(a):
Kolik je minimální počet.

Min 2 max tak 12. a ještě si bude vybírat oblíbenkyně.

25.1.2016 14:24
kastef

XXX.XXX.138.131

Minimální myslím proto, aby nebyly slepice odrané.To že bude mít oblíbenkyně je jasné.Ted mám hybridy Dominant, a některé mají oškubanou hlavu a to jich má kohout 11.Tak abych místo krásných slepiček nebyly odrbané chuděry.

25.1.2016 16:01
mysak

XXX.XXX.54.2

kastef napsal(a):
Minimální myslím proto, aby nebyly slepice odrané.To že bude mít oblíbenkyně je jasné.Ted mám hybridy Dominant, a některé mají oškubanou hlavu a to jich má kohout 11.Tak abych místo krásných slepiček nebyly odrbané chuděry.

No australky jsem choval, takže s ohledem na jejich v celku měkké opeření, jsou mnohé slepice do léta nahoře bez, myšleno s holými zády smajlík protože to peří prostě ten kohout zaláme. S tím počítejte. Obecně platí že pro kohouta středního plemene se počítá max. kolem 12 slepic, aby bylo vše oplozeno, záleží však na temperamentu každého jedince. Dvouletý kohout si oblíbí jen některé a ty jsou zpravidla na hřbetě do hola, ostatní ne.

25.1.2016 20:27
kastef

XXX.XXX.138.131

Joj, tak to mě moc nepotěšilo, doufala sem, že při nějakém přiměřeném počtu zůstanou pipky hezké.Mívám u hybridů tak 11-12 ks na kohouta, a je fakt, že vždycky sou některé odrabané.

Přidejte reakci

Přidat smajlík