Kachnu rovenskou neudrží nohy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Frolda

14.2.2016 12:20
Frolda

XXX.XXX.250.249

Dobrý den. Může mi někdo poradit? Cca týden naše kachna rovenská nechodí. Jen tak jakoby leze po břiše. Jako by jí nohy neudržely? Nemá někdo zkušenost co s tím dělat? nemá málo vitamínů? Nevím si rady.

14.2.2016 16:17
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím. nepíšete, jestli je určená k chovu nebo na zabití.tyto kachny velice nabírají na váze a tuční, a potom to kostra již nezvládá nosit.dejte jí třeba do králíkárny aby chodit nemusela, krmte střídmě jen ječmenem, samozřejmě pití, a každý den jednu kostku cukru přímo do zobáku, lze i denně jednu tabletu GSkondro na klouby nebo něco podobného na této bázi, není co zkazit, může to být i obrna, nebo měknutí kostí, na to by měl pomoci právě cukr.jestli ještě před týdnem chodila, pravděpodobně bude jen nadmíru obézní.uvědomte si, že tělesnou hmotnost odnesou právě nohy, u obézního člověka také trpí nohy.

Frolda

14.2.2016 17:15
Frolda

XXX.XXX.250.249

Kachna je k chovu. Již se mi to stalo, ale to jsem přikládal chladu. Byl pár dnů mráz- letos. Podestýlku mají myslím dostatečnou.

14.2.2016 19:15
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Kachny rouenské nejsou na chlad citlivé, zvláště letos, kdy ani žádné kruté mrazy nebyly a jak píšete, mají dost podestláno, ale trpí na nohy, zvláště, když jsou, tučné a ještě je někdo nebo něco jako pes, prožene! rychle se unaví a padnou na nohy, chvíli si odpočinou a většinou jsou zase v pořádku..mě také dnes jedna kačenka, mladá lonská, kulhá, tak to přičítám mladému indiánovi (běžci), který je občas prohání! hned jsem ho i se svými kačenkami zahnala do samostatné ohrady, tak uvidíme zítra, myslím, že bude všechno v pořádku!

Terra

15.2.2016 11:36
Terra

XXX.XXX.235.162

Přinejhorším by šla chovat na vodě, nebo tam těm kloubům může alespoň ulevit...

15.2.2016 13:04
ovecka

XXX.XXX.171.70

Padání na nohy u kachen může mít různé příčiny:1. rychlý nerovnoměrný růst - většinou při intenzivním výkrmu, mladá zvířata, z plného zdraví
2. začervení - dost časté koncem zimy (oslabený organismus), neléčené - až zánět, smrt
3. zánět v těle (nemoc) - celkové oslabení, i změny na játrech, zhoršuje se, způsobuje i neplodnost v aktuální sezoně
4. nerovnováha vitamínů a minerálních látek, po dotaci se zlepší, ale oddaluje snášku

Určitě je potřeba postupně vyloučit jednotlivé příčiny a neutěšovat se, že je jen tlustá. Teď na konci zimy je to spíše nepravděpodobné. Zvažte ji a porovnejte se vzorníkem. Dana.

16.2.2016 02:00
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Pan Frolda se zatím neozval, pokud mu kachna padla na nohy a problém trvá, bude to nejspíš jedna z příčin, které popisuje Ovečka, moje kačenka dnes vesele pobíhala s ostatními ruánkami, což jsem předpokládala, protože příčina problému byla zřejmá - proháněl ji indián...úplně mohu vyloučit nedostatek vitamínů apod, protože moje kačenky mají velkou travnatou zahradu a plnohodnotné krmení..něco jiného bude, pokud pan Frolda napíše, v jakých podmínkách kačenky chová a jak krmí, potom můžeme reagovat a poradit..

frolda

21.2.2016 19:50
frolda

XXX.XXX.250.249

Začal jsem kachnám dávat vitamíny. Kačenka už chodí, ale pro změnu kačer napadá na nohy. Myslím, že vše je stravou. Dávám zbytky z kuchyně, trochu pšenice a šrot. Pustím je občas na trávu nazobat se. V ohradě nemají kousek zeleného. Snad na jaře to trochu obrazí trávou. Budu muset kačera dát do králíkárny, jako kačenku.

22.2.2016 18:46
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Zbytky z kuchyně, to je to nejhorší, čím je můžete krmit! chudáci zvířata, nedivte se, že mají zdravotní problémy! pokud jim chcete pomoct, kupte jim granulovanou směs pro kachny, jsou tam všechny potřebné vitamíny a vápno, můžete míchat s pšenicí, strouhat řepu, zbytky zeleniny, atd, jen vynechte ty slané kuchynské zbytky nebo je zabijete..moje kačenky už snášejí vejce, mívají vysokou oplozenost, pokud budete špatně krmit, odrazí se to i na oplozenosti vajec a špatném líhnutí...

Přidejte reakci

Přidat smajlík