Dobrý večer, už dlho sa snažím zistiť aké sú rozdiely medzi Frízskou sliepkou, Východofrízskou čajkou a Groningerskou čajkou. Snažila som sa nájsť niečo aj na internete ale márne a podľa fotiek mi príde všetko rovnaké.
V prílohe je môj kohút, domnievam sa, že je to zdrobnená východofrízska čajka. Ale neviem to iste, preto potrebujem poradiť.
Ďakujem za všetky odpovede.
Tak vsetky tri plemena su su velmi podobne. casto krat sa lisia len vo velkosti.
frizska sliepka: jednoduchy hreben biele usnice, pomerne vysoko neseny chvost vejarovity, oci oranzovo cervene.
groningensky racek ma tmavohnede oci zatial co vychodofrisky racek by mal mat hnedocervene. ostatne znaky su dost zhodne. usnice maju vsetky biele behaky bridlicovo modre
takze skutocne znaky takmer identicke, patral by som v krajinach ich povodu. tu sa sice chovaju ale na vystavach ich moc nevidiet.
Zdravím Arisko, viem že chováte zdr.Wyandotky, máte s nimi skúsenosť, žeby zanášali?
Teraz mám zdr. Barneveldky a tie to robia, včera som si bola pre jednodňové zdr.Velsumky a chovateľ ma upozornil, že treba dávať pozor, lebo zanášajú. Je to len náhoda, alebo to robia zdrobnené plemená?